Victime romanesti cu reteta occidentala: Romania nu e occidentul! – Coronavirusul si imunitatea de turma

Actualizat marți, 9 noiembrie 2021

Ne aflam in plin val 4 al pandemiei de coronavirus si traim ceea ce nu credeam vreodata ca vom trai in tarisoara asta cu oameni minunati. Zilnic sute de morti, medici disperati, oameni neincrezatori, politicieni gravi, autoritati sovaielnice si inconstiente.

Si pentru ca pentru toate trebuie sa existe vinovati, avem si noi vinovatii aratati cu degetul de autoritati, de medici si de mass media: mortii! Ei sunt de vina, pentru ca nu s-au vaccinat! Spus nu chiar asa dar asta se da de inteles. Ati inteles voi altceva?

Iar pe langa ei au o vina si milioanele de romani care au ales sa nu se vaccineze pana acum, care au lasat neincrederea sa le macine inimile privind disperati cu un ochi la razboiul dintre creierele lumii (care in ciuda cenzurii instaurate inca se cearta despre riscul, eficienta si oportunitatea vaccinurilor) iar cu celalalt la evolutia pandemiei in Romania.

Ei sunt vinovati pentru ca nu au stiut sa aiba incredere in autoritati, in cei care le-au spus de fiecare data ce au de facut si niciodata nu i-au dezamagit, pana acum!

Si nu mai aratati cu degetul catre medici, ei duc greul intr-un sistem prost gandit cu personal insuficient, prinsi si ei intre informatii contradictorii si protocoale fara noima, confruntandu-se cu o boala mai perfida decat si-ar fi imaginat. Cat poti fi om in conditiile astea? Cat poti rezista?

Nu, nicidecum autoritatile nu au vreo vina! De ce? Pentru ca „nu trebuie sa inventam noi roata”, trebuie doar sa ne uitam la occident ce a facut si sa facem la fel. Occidentul da semne ca gestioneaza mult mai bine pandemia, dupa ce au trecut si ei printr-un iad asemanator cu al nostru dar mult mai mic.

E simplu sa copiezi, atat de simplu incat autoritatile asta fac! Nu, nu reinventeaza roata, mai pun doar pe ici pe colo cate o spita pentru ca la noi s-a cam ingrosat gluma iar romanii par sa nu dea semne ca vor accepta prea curand vaccinurile.

Si imi amintesc momentul cand eram la urne, cu buletinul de vot intr-o mana si cu stampila in mana cealalta. Si i-am votat!

Acum insa vreau sa-i acuz! Ii acuz ca au mainile patate cu sange! Ii acuz ca au creiere de lemn, lipsite de flexibilitate si de logica elementara si nu sunt capabili sa se adapteze unei situatii romanesti. Mai oameni buni, nu occidentul, a carui reteta o urmati cu ochii inchisi, v-a pus acolo ci amaratii de romani care isi dau sufletele prin spitale rapusi de virusul de care VOI trebuia sa ii aparati! Vaccinati sau nevaccinati voi trebuia macar sa incercati sa ii aparati!

Si da, aveti dreptate, va-ati putea apara daca v-as acuza numai de moartea celor nevaccinati: „Am oferit vaccinul gratuit tuturor, daca s-ar fi vaccinat, un numar mare ar fi scapat. De ce nu s-au vaccinat?”.

Asa este, romanii s-au vaccinat in numar mic, dar voi nu stiati asta? Ati facut ceva sa-i protejati, stiind ca majoritatea sunt nevaccinati?

Dar cei care s-au vaccinat si au murit? Este vorba despre cei care s-au vaccinat dar, datorita inexistentei masurilor de distantare sociala, s-au infectat si au murit.  Ei au facut tot ce le-ati spus, ei au crezut in voi, ei n-au nicio vina si pentru ei va acuz!

Unde e informarea corecta, unde sunt masurile de distantare, unde sunt cei care verifica respectarea masurilor de distantare, unde este suportul pentru bolnavii aflati in izolare la domiciliu?

Unde sunt masurile de distantare pentru cei vaccinati?
Credeti ca puteti crea doua comunitati una intr-alta, fiecare cu situatie epidemiologica diferita? Asta e nebunie!

Imi amintesc inceputurile pandemiei cand se discuta deschis (si de ce n-ar fi fost asa?) despre imunitatea de turma obtinuta prin trecerea populatiei prin boala, deoarece inca nu exista un vaccin la vremea aceea.
Imunitatea de turma se refera la faptul ca in momentul in care o populatie este in majoritate imuna la o boala, acea majoritate ofera indirect protectie si membrilor acelei populatii care nu sunt imuni la acea boala.

Imunitatea de turma

Din pacate, s-a dovedit ca in cazul noului coronavirus imunitatea de turma este foarte greu de atins datorita nu eficientei scazute a vaccinurilor cat caracteristicilor virusului, acesta putand infecta si persoanele vaccinate precum si persoanele trecute deja prin boala, asa-numitele breakthrough infections, in romana nu stiu daca termenul are inca un nume, ai nostri sunt prea ocupati sa copieze occidentul, ce nevoie mei avem de cercetatori, de studii sau de denumiri romanesti?

Cu toate acestea, in tarile sau in comunitatile in care rata de imunizare prin vaccinare este ridicata autoritatile pot incerca o reducere sau chiar eliminarea totala a masurilor de distantare/izolare sperand in obtinerea imunitatii de turma cu daune minime pentru populatie.

Dar in cazul in care imunizarea prin vaccinare este sub 40%, sa faci acest lucru capata aspect de genocid! Pentru ca urmam occidentul dar sa nu uitam ca Romania nu este occidentul!

Din pacate, un alt element important al imunitatii de turma este sincronizarea si nu sincronizarea la nivel local ci sincronizarea la nivel global. Datorita faptului ca imunitatea la noul coronavirus este una limitata, chiar daca o regiune atinge imunitatea de turma si cazurile noi vor scadea la zero, odata cu disparitia imunitatii virusul va reveni din comunitatile invecinate care nu au reusit sa atinga imunitatea de turma.

Sa fie acesta motivul pentru care ne grabim?

Pana una-alta, imunitatea de turma in infectia cu COVID-19 ramane un mit, inca nu este demonstrat ca aceasta poate fi atinsa mai ales ca odata cu imunitatea de turma vin si variantele iar uneori chiar tulpinile noi. Ar fi mare pacat ca un astfel de experiment esuat sa ne coste pe noi zeci sau poate sute de mii de vieti de oameni minunati!

Asa ca, mai bine pastrati distanta si purtati pasca asa cum trebuie, peste gura si nas. Vaccinati sau nu, protejati-va, nu asteptati ca statul, prin autoritatile sale, sa aiba grija de voi! Pentru ca viata voastra e mai importanta si mai pretioasa ca ambitiile lor politice!

Rate this post

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod O413ky cu copy-paste in casuta de jos: