NEW: Try our Phone Finder on
PhoneBatteryLife.com/phones/
Telefonul Huawei Y625 mi-a atras atentia prin aspectul deosebit si calitatea materialelor, acesta fiind unul dintre cele mai accesibile telefoane de 5 inch cu procesor Quad-Core Qualcom. Telefonul a fost pus pe piata in Aprilie anul acesta (2015) si ruleaza sistemul de operare Android v4.4. Trebuie spus ca Huawei este deja un brand cunoscut pe plan mondial, fiind in momentul de fata liderul mondial in productia echipamentelor de telecomunicatii. Dar sa vedem ce poate oferi acest telefon si la ce pret…
Performanta
Procesorul telefonului Huawei Y625 este Qualcomm Snapdragon 200 MSM8212, un Quad-Core ARM Cortex A7 tactat la 1,2 GHz. Acesta are o buna performanta fiind caracterizat ca „extrem de eficient in multitasking in comparatie cu procesoarele Dual-Core”.
Unitatea grafica, integrata in procesor, este Qualcomm Adreno 302. Acesta are o buna performanta beneficiind de suport Direct3D Mobile, DirectDraw, EGL 1.3, OpenGL ES 1.1, OpenGL ES 2.0 si OpenVG 1.1.
Memoria RAM este de 1 GB ceea ce este suficient pentru a rula fara probleme sistemul de operare, aplicatiile si a permite multitasking.
Memoria interna este de numai 4 GB, ceea ce inseamna ca pentru stocare si aplicatii va fi alocata o memorie de circa 2 GB. Este foarte putin si daca aveti nevoie sa instalati multe aplicatii va trebui sa gestionati foarte bine spatiul de stocare, sa folositi un card extern si sa mutati cat mai mute aplicatii pe acesta.
Ecranul telefonului Huawei Y625 are diagonala de 5 inch si rezolutia de 854 x 480, oferind o densitate de 196 ppi. Fiind realizat in tehnologie IPS acesta ofera un unghi foarte larg de vizibilitate, va fi lizibil in lumina zilei si va avea culori vii si contrast superior.
Ecranul ocupa 66,8% din suprafata telefonului, ceea ce inseamna ca marginile nu vor fi deranjant de mari.
Cele doua camere foto ce echipeaza acest telefon au performante modeste, acestea avand nevoie de o buna iluminare pentru a capta imagini de calitate.
Camera principala este plasata pe partea din spate a telefonului si are rezolutia de 8 MP, este ajutata de un blitz cu LED si beneficiaza de focalizare automata. Fotografiile le realizeaza la rezolutia de 3264 x 2448 iar filmarea o face HD la 720 p.
Camera secundara are rezolutia de 2 MP si este acceptabila pentru selfie-uri si chat in conditii de iluminare buna. Aceasta are in principiu functia de camera web.
Autonomia este una dintre marile probleme ale telefoanelor moderne. Acumulatorul cu capacitatea de 2000 mAh asigura telefonului Huawei Y625 o autonomie usor peste medie. Dupa o incarcare completa, telefonul a rezistat o zi in conditiile in care au fost circa 2,5 ore de convorbire, tot cam atata navigare pe net (inclusiv youtube) si cateva jocuri testate.
Specificatii Huawei Y625
Tip Telefon: Smartphone Sloturi Sim: Single Sim GeneralTouchscreen: Da Retea2G: 850 / 900 / 1800 / 1900 ProcesorModel: Qualcomm MSM8212 Quad Core Aspect / InterfataCuloare: Negru MemorieSlot memorie (tip): MicroSD (pana la 32 GB) AfisajTip display: IPS FWVGA |
ConectivitateGPRS: Da Foto videoRezolutie camera (Mp): 8.0 AlimentareCapacitate (mAh): 2000 ComunicareMesagerie: SMS, MMS, Email, Push Email, IM Nu este telefonul pe care il cauti? Vezi promotiile valabile astazi, MultimediaFM radio: Da AlteleSenzori: G-senzor |
Telefonul Huawei Y625 are un nivel mediu de performanta, in Antutu benchmark atingand un scor de aproape 13.000 de puncte. Avand procesor Quad-core si 1 GB RAM permite un multitasking cursiv, cu treceri usoare de la o aplicatie la alta.
Ruleaza jocurile 3D insa nu este cea mai buna solutie, in acesta categorie de pret ne putand avea pretentii prea mari.
Calitatea materialelor este foarte buna, telefonul fiind robust, bine legat.
Se incalzeste foarte rapid navigind pe net si se descarca repede. Nu pot sa inteleg de ce se incalzeste asa repede.
Buna ziua,
Asigurati-va ca nu tineti pornite tot timpul procese sau aplicatii inutile sau care isi au rostul doar in anumitre situatii (GPS, Bluetooth, prea multe aplicatii messenger, etc).
Caldura disipata in anuminte momente este rezultatul solicitarii procesorului iar descarcarea rapida este fireasca in aceste conditii.