Service tableta Android – placa de baza

Actualizat vineri, 20 noiembrie 2015

Continuam cu prezentarea filmuletului de service. In aceasta parte este randul placii de baza a tabletei. Veti vedea ca lucrurile nu sunt chiar asa de simple iar operatiunea de demontare – montare a placii de baza cere ceva experienta si indemanare. Mai ales daca doriti ca dupa aceea tableta sa mai si functioneze…

Desi initial neglijaseram bateria de acumulatori, datorita intrebarilor primite de la un vizitator, ne-am dat seama ca pentru un device mobil durata de viata a bateriei este foarte importanta.

Dupa cum vedeti in filmuletul de fata bateria acestei tablete este de fapt una compusa din doua baterii de 3,6 V si 1450mAh, conectate in serie pentru a obtine tensiunea de 7,2 V necesara functionarii tabletei. Aceasta tableta functioneaza 3-4 ore cu bateria astfel obtinuta.Dar ce capacitate are bateria rezultata? Raspunsul este simplu: 1450 mAh. De altfel nici nu se recomanda inserierea de baterii cu capacitati diferite. Iar la conectarea in serie a bateriilor se insumeaza tensiunile iar capacitatea ramane constanta. Insa nu este totul in zadar.

Fiecare dintre componentele tabletei are un consum propriu, deci consuma o anumita cantitate de energie, disipa o anumita putere. Dar cum puterea disipata este P=U*I inseamna ca prin dublarea tensiunii curentul consumat se va reduce la jumatate pentru aceeasi putere disipata (P=constant). Deci curentul debitat de bateria de acumulatori va fi redus la jumatate. Astfel, desi capacitatea bateriei a ramas aceiasi adica 1450 mAh, durata de viata a bateriei a crescut prin reducerea curentului absorbit de tableta.

Dar putem interveni pentru a mari durata de viata a bateriei ?

Pai teoretic , da ! Instaland in locul bateriei originale o alta baterie cu aceeasi tensiune dar de capacitate mai mare se poate obtine o crestere a duratei de viata a bateriei tabletei. De ce am spus da doar din punct de vedere teoretic ? Pai pentru ca o baterie de capacitate mai mare va avea dimensiuni mai mari si probabil nu are loc in tableta. Producatorul cand a ales aceasta varianta a avut motivele lui (spatiu/dimensiuni , pret, etc).

Deci este total ne rezonabil, nerentabil, sa iei o tableta cu un acumulator mic pentru a-l inlocui ulterior. Si nu in ultimul rand , din experientele noastre am constatat ca o tableta nu prea poate fi demontata fara a lasa urme.

Chiar daca durata de viata a bateriei depinde in primul rand de hardware (consumul fiecarei componente in parte), aceasta depinde intr-o oarecare masura si de software (cat de tare este utilizat procesorul , coprocesorul etc). Astfel, neputand interveni asupra componentelor hardware va recomandam o optimizare software pentru reducerea consumului. Veti constata ca tineti prea multe aplicatii pornite ceea ce solicita procesorul si creste consumul, ca stralucirea ecranului o tineti prea puternica, sau ca modulul Wi-Fi il tineti mereu activat, etc.

Dar de ajuns cu vorbele si sa vedem filmuletul :

3.5/5 – (2 votes)

6 Comentarii on Service tableta Android – placa de baza

 1. Cum pot comanda placa de baza la tableta chinezească Aoyodkg?

 2. Bună ziua am o tabletă Samsung Galaxy note 10.1 model GT-N8020 și nu pornește rămâne in logo-ul Samsung și nu pot să-i dau resetare din fabrica cei de făcut?

  • Incercati cu metoda aceasta:
   https://www.youtube.com/watch?v=lTc59OwuJSM.

   Atentie, pierdeti toate datele de pe tableta: conturi, poze, aplicatii, etc!!!

   Actualizat 17.05.2020:
   Apasati butonul de crestere a volumului audio si il retineti apasat apoi apasati butonul de pornite pana cand porneste ecranul.
   Daca nu intra din prima in meniul Recovery opriti tableta prin orice mijloace, de obicei tinand apasat butonul power pt foarte mult timp, si reluati pasul 1.
   In meniul nou aparut selectati folosind butoanele de volum Wipe data/Factory reset si executati comanda cu butonul de pornire. La fel procedati pentru a selecta optiunea yes si confirmati iarasi cu butonul de pornire.
   Cand reapare meniul selectati optiunea de restart (reboot system now) si confirmati cu butonul de pornire.
   Daca tableta mai este buna toti acesti pasi vor functiona. Daca unul dintre pasi nu functioneaza sau daca dupa procedura de resetare tableta nu functioneaza va trebui sa apelati la un service.

   Pentru repunerea in functiune va trebui sa faceti configurarea initiala a sistemului Android prin adaugarea conturilor Google si Samsung folosite anterior.

 3. CZONDI ROBERT // 2 ianuarie 2018 la 12:24 // Răspunde

  Am un tableta SAMSUNG ANDROID MODEL Q8 android4.4.4 display 7.oinch A33quad core camera front 0.3M bach3.0M 4GB 512MB ospart ecranul in tre part (dungi diagonal) cand dau drumul porneste da cateodata nu pot sa descid lacatul si daca reusesc numai pot continua nu mai merge nimic cu ce puteti ajuta ?.MULTUMESC !

 4. Petre Vacaresteanu // 8 martie 2015 la 15:07 // Răspunde

  Am mai scris,am o tableta Goclever Tab A104.2.In timpul functionarii,din senin și complet aleatoriu,incep sa apara mesaje,gen,”gmail s-a oprit,youtube s-a oprit,etc…Dupa resetare,si incarcarea din nou a aplicatiilor,utilizând cam 45_50% din memorie,incepe din nou..-M-am saturat,display-u, este exceptional si sunet stereo destul de puternic,dar cred că problema este in placa de bază !Daca cineva are nevoie de display alte piese,sa-mi spuna !Tf 0727766616

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod T6an6O cu copy-paste in casuta de jos: