SmartQ U7 – O tableta de top, cu Android 4.1 si videoproiector

Astazi o sa va aduc in atentie o tableta SmartQ, dar nu inainte de a specifica despre aceasta ca nu face parte din categoria produselor low cost, apartinand unuia dintre brandurile ce nu sunt dispuse la compromis. Vine insa cu ceva nou.

Pentru a continua trebuie sa amintesc faptul ca, in urma cu doi – trei ani, in China a fost lansat primul telefon mobil cu videoproiector. Chiar daca isi merita fiecare banut, nu s-a bucurat de mare succes, poate si datorita faptului ca tehnologia inca nu avusese boom-ul care a transformat dispozitivele portabile in ceea ce sunt astazi. Desi acel telefon putea reda fisiere 3GP si avea un tuner TV, nu oferea calitatea imaginilor cu care suntem astazi obisnuiti. Merita specificat acest fapt, mai ales in contextul in care Samsung vinde acum, si pe piata româneasca, modelul Samsung Galaxy Beam i8530, de asemenea dotat cu videoproiector.

Tableta SmartQ U7 poate fi achizitionata, cu transport gratuit, direct din Asia – click AICI

Dar sa revenim la tableta noastra..
Este vorba despre tableta PC Android SmartQ U7, care, de asemenea, este dotata cu un videoproiector. Veti observa, din specificatii, ca nu mai este vorba de o tableta cu resurse limitate, fiind realizata cu procesorul TI OMAP 4430 produs de Texas Instruments, acelasi procesor folosit de Samsung, Motorola, Panasonic sau BlackBerry pentru produsele de varf.
Procesorul este un dual-core ARM Cortex A9 ce poate lucra pana la 1,2 GHz, ajutat de un GPU PowerVR SGX 540, care de asemenea este foarte bine cotat.
Memoria RAM de 1GB si cea ROM de 8GB ofera o larga libertate urilizatorului in ceea ce priveste gestionarea aplicatiilor.
Ecranul de 7 inch are rezolutia de 1024×600, ceea ce ofera o densitate foarte buna, fiind realizat in tehnologie IPS, ceea ce ii ofera un contrast mai bun si o vizibilitate, de asemeni, mai buna.
Cele doua camere integrate au ambele (adica fiecare) rezolutia de 2 Mp, suficient pentru captarea unor imagini de buna calitate.
Proiectorul LED are rezolutia de 854×480 si ofera o intensitate luminoasa de 40 LM, ceea ce este suficient pentru obtinerea unei proiectii cu diagonala putin mai mare de 70 inch. Desi intensitatea luminoasa de 40 LM poate parea mica, sa nu uitam ca este vorba de un proiector LED, cu o garantie de peste 20 000 de ore de functionare, cu un consum foarte mic (3,5 ore proiectie continua). 
Designul tabletei este unul deosebit, cu colturile elegant rotunjite, marginile superioara si inferioara mai inguste ial cele laterale putin mai late, avand dimensiunile de 200,3*116,2*11 mm. Toate mufele sunt pozitionate pe partea dreapta a tabletei iar butoanele pe partea de sus. In imaginea de mai sus se por observa in ordine mufele: HDMI, USB, soket card, casti, alimentare.

Specificatii SmartQ U7

Model Smartq U7 8GB
CPU Texas Instruments OMAP4430 1GHz – 1,2 GHz
OSAndroid 4.1.1
RAM1GB
Internal memory8GB
Card extendexpansion up to 32GB
ScreenSize7inch  IPS
TypeCapacitive  Screen
Resolution1024×600px
GPUPowerVR SGX 540 GPU
Camerafront 2.0+ rear 2.0 megapixels
Interface
DC in1
USB1
Earphone1
HDMI1
TF card slot1
SIM card slot0
Function
3GNot built in, support external 3G dongle
GPSNo
WIFI802.11b/n/g
TVNo
LED PorjectorLED lifemore than 20000 hours
LM40LM
ResolutionWVGA (854×480)
Project size5 to 50 inch
G-sensoryes
BluetoothNo
Phone                 functionNo
Battery4800mAh     (could project 3.5hours continuous)
OtherFile manager, officesuite, google search, task manager,
browser, gallery, android webkit, clock, ireader, email…
Support format
Video1080P, AVI/MOV/MP4/RMVB/FLV/MKV…
AudioMP3/WMA/WAV/APE/AAC/FLAC/OGG
EbookUMD, TXT, PDF, HTML, RTF, FB2…

Din filmuletul de mai jos, realizat de cei de la Android Yo, puteti observa ca desi a fost lansata impreuna cu inca un model, de 9,7 inch foarte subtire, SmartQ U7 a captat atentia tuturor participantilor la conferinta de lansare, dar a si facut fata tuturor testelor la care acestia au supus-o (daca nu vedeti filmuletul folositi butonul refresh al browserului de internet):

Tableta SmartQ U7 poate fi achizitionata, cu transport gratuit, direct din Asia – click AICI

4.7/5 - (4 votes)

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod J9ZPH5 cu copy-paste in casuta de jos: