Tableta Aria Mini de la Evolio – Wi-Fi, GPS si Bluetooth

Actualizat vineri, 20 noiembrie 2015

Tableta Aria Mini - Garantie 5 aniDupa succesul de care s-au bucurat in Romania tabletele bazate pe procesorul Rockchip RK3066, iata ca a venit si randul celor de la Evolio sa ne prezinte o tableta. Este vorba despre Aria Mini, o tableta de 8 inch ce se lauda cu o conectivitate superioara celor din categoria sa de pret.

Numita de cei de la Evolio „Tableta de 5 stele”, prin specificatiile pe care le ofera, tableta se gaseste si intr-o versiune cu 3G integrat, dar in momentul de fata la un pret mult mai mare. Cu toate astea, nici versiunea Wi-Fi nu este o tableta ce poate fi trecuta cu vederea, avand specificatii care atrag atentia si confera o performanta ridicata.Tableta Aria Mini - conectori

Principalele atuuri ale tabletei Aria Mini sunt:

  • Puterea de calcul – Procesorul dual-core Cortex A9 RK3066 si-a creat un bun renume fiind ales pentru produsele de inalta performanta de majoritatea brandurilor ce au productia in China. Cele doua nuclee ale acestui procesor ruleaza la viteza de 1,66 GHz oferind astfel o mare putere de calcul tabletei Aria Mini.
  • Procesare grafica – Unitul grafic, numit si GPU, care la procesoarele in tehnologie SoC¹ este integrat in acelas cip cu CPU, desi este 100% autonom, si care defineste puterea de procesare grafica a tabletei Aria Mini, este deja celebrul Mali 400MP, cu patru nuclee ce pot rula fiecare la 320 MHz.
  • Conectivitate – Tableta Aria Mini, prin integrarea unui modul bluetooth ofera posibilitatea conectarii la dispozitive externe atat pentru transfer de date cat si pentru conectarea de periferice care se preteaza la acest tip de conexiune: tastatura, casti, etc. Conexiunea la internet se face prin Wi-Fi sau prin dongle 3G compatibil (eu nu recomand acest tip de conexiune). Pentru a completa lista, Aria Mini are integrate si o mufa micro-USB si una mini-HDMI.
  • Navigare GPS – Prin modulul GPS integrat, Aria Mini se poate transforma oricand intr-un navigator prin instalarea softului de navigare preferat.
  • Calitatea imaginii – Tehnologia IPS in care este realizat ecranul tabletei Aria Mini, ofera un unghi mare de vizibilitate si imagini de calitate chiar si la lumina puternica. 
  • Memoria – Memoria RAM de 1 GB se dovedeste a fi indestulatoare pentru sistemul de operare permitand folosirea multitaskingului fara blocaje in aplicatii. Memoria de stocare de 8 GB constituie un avantaj, cu precadere pentru cei care sunt pasionati de jocuri mai complicate sau care desfasoara proiecte pe care le transfera pe tableta pentru a lucra de acasa.
  • Prezenta a doua camere ofera atat posibiltatea apelurilor video cat si posibilitatea de a transforma tableta in camera foto sau video.
  • Versiune software avansata – Androidul 4.1 este una dintre cele mai reusite dezvioltari ale acestui sistem de operare, oferind o buna compatibilitate si un bun suport pentru majoritatea functiilor ce trebuie sa le indeplineasca o tableta, inclusiv suport flash player si HTML 5.
  • Garantia – Evolio ofera pentru Aria Mini o garantie de cinci² ani!

Specificatii tehnice:

Sistem OperareAndroid 4.1 Jelly Bean
ProcesorRockchip RK3066
Model procesorDual Core
Frecventa Procesor1,5 GHz
Tip EcranIPS Capacitiv Multitouch
Diagonala Ecran8 inch
Rezolutie Ecran1024 x 768 px
Dimensiuni199 x 154 x 9,5 mm;    450 g
Camerafront 0,3 Mpx; back 2 Mpx
Memorie interna8 GB
Memorie RAM1 GB
Memorie externaMicroSD pana la 32 GB
Baterie4500 mAh³
ConexiuniBluetooth, Modem extern 3G, Wi Fi
GPSReceptor GPS
PorturiJack, Micro USB, Mini HDMI
MultimediaRedare Audio, Redare Foto, Redare Video

Aplicatii Aria Mini
¹) SoC – System on Chip presupune integrarea intr-un singur cip a tuturor componentelor principale dintr-un sistem de calcul: CPU, GPU si controlere.
²) Garantia pentru tableta este de cinci ani iar pentru baterie de un an.
³) Autonomia tabletei nu este specificata de producator dar, dupa specificatii, consider ca aceasta poate ajunge pana 5-6 ore, functie de scopul in care este utilizata.

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod sWX4E5 cu copy-paste in casuta de jos: