Tableta PC PNI HD76 – o tableta cu de toate: Wi-Fi, Bluetooth 3.0, 3G, GPS, Dual Sim

Tableta PC PNI HD76Va prezint astazi una dintre cele mai accesibile tablete ce ofera solutii complexe de comunicare si se vinde in Romania. Este vorba despre tableta PC PNI HD76, tableta ce are la baza procesorul Cortex A9 MTK 6575 si ruleaza Android 4.0.

Am mai discutat pe acest site despre procesoarele companiei taiwaneze MediaTek. Reamintesc acum ca acestea se fac remarcate in primul rand prin solutiile de comunicare pe care le ofera.

In momentul de fata se gasesc pe piata doua procesoare ale acestei companii: MTK 6575 un Cortex A9 la 1 GHz si MTK 6577 un dual-core Cortex A9 la 1 GHz. Aceste procesoare se regasesc in cele mai multe dintre dispozitivele dual-sim dual-stanby produse in China.

Procesorul MTK6575, ce echipeaza tableta PNI HD76, desi nu se regaseste printre cele mai rapide procesoare ale momentului, compenseaza prin solutiile de comunicare pe care le ofera dar si prin consumul mic, ceea ce ofera o buna autonomie dispozitivelor pe care acesta le echipeaza. Astfel, in Antutu procesorul scoate un scor de 3600-3700 puncte, dar foarte bine echilibrat datorita unitului grafic (GPU) PowerVR SGX531 Ultra.

Datorita raportului performanta/pret, acest procesor a fost preluat de producatori renumiti ( Lenovo a scos chiar mai multe produse cu acest procsor ) dar si de operatori de telefonie mobila (chiar si din Romania) pentru produsele pe care si-au pus numele.

Principalul avantaj al acestei tablete este conectivitatea 3G. Nu veti avea nevoie de modemuri 3G sau de routere poartabile deoarece tableta are doua sloturi de SIM dintre care unul permite conexiuni 3G transformand tableta intr-un adevarat hotspot mobil. Cele doua SIM-uri functioneaza in regim dual-standby si accepta cartele de la oricare dintre operatorii de telefonie mobila din Romania.

Desi tableta are GPS integrat, imi pastrez opinia ca nu acesta trebuie sa fie principalul element ce va determina sa o cumparati. Un navigator va fi mai simplu de folosit, mai ieftin si nu va avea functii suplimentare care sa va poata incomoda (ba un apel de intrare, ba doriti sa ascultati ceva muzica de pe net). Nu merita sa luati o tableta doar pentru navigare. Totusi, aceasta poate substitui un navigator, iar transmitatorul FM integrat  poate fi foarte util in astfel de situatii.

Specificatii complete PNI HD76

Model:HD76
Procesor
Familie procesor:ARM Cortex A9
Viteza procesor(MHz):1000
Memorie RAM
Capacitate memorie:512 MB
Hard Disk Drive/Unitati Optice
Capacitate HDD:4 GB
Video
Camera:Camera frontala : 0.3MP
Camera secundara : 2MP
Sunet
Difuzoare:Da
Microfon:1 Microfon incorporat
Comunicatii
Retea Wireless:802.11b/g/n
Bluetooth:v3.0
3G:Da
Expansiune/ Conectivitate
USB (total porturi):USB 2.0
Iesire Audio:3.5mm
Acumulator
Tehnologie:Li-polymer, 4000mAh
Caracteristici Fizice
Dimensiuni (mm):195 x 124 x 11
Greutate (Kg):0.45
Software
Sistem operare:Android 4.0

 In concluzie, tableta este atractiva pentru ca:

  • Are modul 3g integrat
  • Permite efectuarea de convorbiri telefonice
  • Suporta doua cartele SIM in regim dual-standby
  • Are GPS integrat
  • Are bluetooth v30 integrat
  • Are transmitator FM integrat
  • Are doua camere, dintre care una de 2 Mp
  • Are iesire HDMI

Altfel spus, tableta are de toate, dar mai are si un pret foarte bun, fiind la data redactarii articolului cu discount de 22%.

4/5 - (4 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod ozfCwv cu copy-paste in casuta de jos: