Manual tableta PC Android

Actualizat joi, 17 decembrie 2015

Ghid de utilizare pentru tablete PC Android

Incercam sa venim in intampinarea vizitatorilor nostri prezentand in cele ce urmeaza un scurt manual de utilizare pentru tabletele PC Android, mai ales datorita faptului ca majoritatea manualelor fac doar prezentare sumara a dispozitivelor pe care le insotesc, si aceasta de multe ori in limba engleza. Aceasta prezentare sumara este insa justificata, neputand fi inclusa in pachet si documentatie pentru sistemul de operare Android, la fel cum la cumpararea unui computer PC nu primiti si un manual de Windows.

Iti recomandam urmatoarele tablete ieftine

Prezentare

Printre facilitatile de care se bucura majoritatea tabletelor PC Android se numara :

 • Conexiune wireless la internet – High-speed Wi-Fi 802.11 b/g
 • Navigarea pe internet – pentru a vizita site-urile favorite
 • Vizualizare clipuri YouTube™ – Cea mai populara comunitate de partajare a fisierelor video
 • Citirea cartilor electronice – prin instalarea softurilor adecvate
 • Instalarea de noi aplicatii din marketurile dedicate
 • Accesare fisiere multimedia, filme , muzica, imagini de pe cardul de memorie sau stick USB
 • Cititor de carduri microSD integrat
 • Camera web frontala integrata
 • Orientare automata a imaginii la intoarcerea tabletei

Aspectul unei tablete PC Android este bine cunoscut, existand doar mici diferente de la un producator la altul mai mult in ceea ca priveste pozitionarea butoanelor si mufelor.

In imagine de mai sus avem :

 1. Camera web
 2. Butonul pornit/oprit
 3. Butoanele volum+  volum-
 4. Butonul back
 5. Touchscreen
 6. Slot microSD
 7. Buton reset
 8. Mufa alimentare
 9. Interfata USB (miniUSB)
 10. Mufa casti

Inainte de pornire

Dupa despachetarea tabletei din ambalajul original, inainte de a o porni trebuie sa  :

 • Cititi manualul de utilizare
 • Verificati starea tabletei din punct de vedere fizic
 • Incarcati acumulatorii folosind alimentatorul primit in pachet odata cu tableta.

Pornirea tabletei PC

Pentru a porni tableta PC trebuie sa tineti apasat butonul pornire pana cand ecranul se aprinde. Se asteapta apoi incarcarea sistemului. Aceasta, functie de versiunea de Android precum si de performantele tabletei, poate fi o operatiune mai lenta sau mai rapida. La finalizarea incarcarii  va fi afisat ecranul principal al sistemului de operare Android.

Prin glisare stanga – dreapta veti descoperi ca exista mai multe ecrane care pot fi personalizate fiecare intr-un alt mod

Trecerea in standby si iesirea din modul standby

Pentru a trece tableta in modul standby se apasa scurt pe butonul Pornit/Oprit. Ecranul se va stinge si tableta va trece imediat in modul economic.

Pentru revenire se va apasa din nou scurt butonul Pornit/Oprit si va aparea ecranul de deblocare.

Pentru deblocare glisati pictograma de deblocare pe traseul corespunzator (in cazul prezentat catre pictograma difuzor).

Oprirea tabletei PC

Oprirea tabletei se face prin apasarea prelunga a butonului pornit/oprit si selectarea optiunii corespunzatoare pentru oprirea acesteia.

Dupa confirmarea actiunii tableta se va opri.

Despre touchscreen

Touchscreenul este principalul dispozitiv de intrare pentru o tableta PC. Acesta poate interpreta mai multe comenzi date de utilizator dintre care amintim :

 • Apasare – activeaza itemul apasat, indiferent ce ar fi acesta (optiune, aplicatie, icon, buton, litera sau simbol al tastaturii)
 • Apasare lunga – unele elemente de pe ecran au o actiune alternativa in cazul unei apasari lungi, care se traduce in general prin aparitia unui meniu suplimentar sau selectarea elementului pentru a-i fi mutata pozitia pe ecranul principal.
 • Tractare – Anumite elemente pot fi tractate pe ecran pentru a le schimba pozitia. Pentru aceasta se  trabuie facuta o apasare lunga pe elementul respectiv, iar cand acesta este selectat i se va schimba culoarea si va putea fi tractat pe ecran in alta pozitie.
 • Glisare – pentru a defila intr-o lista, pentru a schimba o pagina etc se trece pur si simplu degetul peste ecranul tactil in directia in care doriti sa deplasati lista sau pagina.
 • Dubla apasare – apasarea rapida de doua ori pe ecran, intr-o pagina web, pentru a redimensoina pagina.

Instalarea cardului de memorie

Pentru instalarea cardului de memorie la o tableta PC Android trebuiesc efectuati urmatorii doi pasi :

 1. Se aliniaza cardul de memorie cu tableta in dreptul slotului pentru card, urmarindu-se specificatiile in ceea ce priveste pozitionarea cardului. La majoritatea modelelor acesta se pozitioneaza cu pinii in jos. Trebuie insa verificat.
 2. Se preseaza usor cardul de menorie pentru a intra in slot pana cand se aude un click.Cardul trebuie sa alunece usor. In cazul in care trebuie apasat mai in profunzime se poate folosi unghia.

Nota :  Multi producatori recomanda oprirea tabletei inainte de montarea cardului de memorie. Intreband ce se intampla daca inserez cardul fara sa opresc tableta am primit un raspuns evaziv, de genul „orice s-ar intampla este din vina ta”. Astfel, cred ca este mai bine, pe cat posibil, aceasta operatiune sa se faca tot cu tableta oprita !

Dezinstalarea cardului de memorie

In cazul in care tableta PC este pornita se vor urma toti cei cinci pasi.

In cazul in care tableta este oprita se vor urma doar ultimii doi pasi.

 1. Din ecranul principal apasati tasta Menu, apoi apasati Settings pentru a se afisa meniul setari
 2. Apasati optiunea SD card pentru a vizualiza meniul specific
 3. Apasati Unmount SD card pentru a pregati eliminarea cardului in deplina siguranta. (Dupa acesta operatiune se va activa si optiunea Format SD card – NU APASATI ACOLO!!!)
 4. Apasati (cu unghia daca este nevoie) cardul in slot pana cand se aude din nou click. La eliberare cardul va iesi singur din slot.
 5. Prindeti cardul cu degetele sau cu unghiile pentru a-l extrage complet din slot. Daca operatiunea s-a desfasurat corect acesta trebuie sa alunece usor.

 

Ecranul principal

Ecranul principal pote contine elementele prezentate in imagine alaturata, care sunt numerotate in felul urmator :

 1. Meniul Settings
 2. Meniul Picture Capture
 3. Task Manager
 4. My Recorder
 5. Clock
 6. Contacte
 7. Toate Programele
 8. Scurtaturi aplicatii
 9. Widget

Cu exceptia elementului 7 oricare dintre elementele prezentate poate lipsi. Acestea se adauga accesand toate programele (7) selectand oricare dintre aplicatii cu apasare lunga si tractarea acesteia in pozitia dorita pe ecranul principal. In felul acesta se ceeaza o scurtatura pe ecranul principal pentru respectiva aplicatie.

Widgeturile se instaleaza din marketuri iar aplicarea acestora pe ecran se face prin apasare lunga pe ecranul principal, selectarea optiunii Widgets si selectarea widgetului dorit.

Despre aplicatii

Asa cum am mai spus aplicatiile se acceseaza apasand butonul tote aplicatiile de pe ecranul principal (7). Din acest ecran aplicatiile pot fi lansate sau li se pot crea scurtaturi pe oricare dintre ecranele principale. Lansrea unei aplicatii se face printr-o simpla apasare pe iconul corespunzator.

Instalarea aplicatiilor se face fie din marketurile de aplicatii, fie prin transferul kiturilor de instalare (fisiere cu extensia .apk) de pe computer si rularea acestora printr-o simpla apasare.

Transferul fisierelor se poate face fie de pe computer conectand tableta printr-un cablu USB fie prin intermediul uni card mocro SD sau unui stick de memorie.

Gestionarea aplicatiilor

Pentru gestionarea aplicatiilor se acceseaza Task Manager, fie din ecranul principal fie de la toate programele. Selectandu-se butonul All in lista vor aparea toate aplicatiile instalate pe Tableta PC. Glisand ecranul in jos sau in sus puteti cauta si selecta orice aplicatie doriti sa modificati. Vi se ofera urmatoarele optiuni :

 • Force stop – butonul este activ numai daca aplicatia ruleaza in memoria tabletei PC. Prin accesarea butonului aplicatia va fi inchisa fortat, putandu-se pierde eventuale date care nu au fost salvate. Pentru inchiderea tuturor aplicatiilor ce ruleaza, cu intentia de a elibera memoria disponibila a tabletei PC nu se va recurge la aceasta metoda ci se vor folosi programe specializate, care fac acest lucru printr-o singura atingere (Quick task killer, spre exemplu).
 • Uninstall – pentru dezinstalarea aplicatiilor. Se va selecta aceasta optiune numai daca doriti eliminarea definitiva a unei aplicatii. Aceasta va fi dezinstalata de pe tableta PC si nu va mai putea fi accesata decat daca va fi reinstalata prin una din metodele descrise mai sus. Cel mai frecvent aceasta optiune se foloseste pentru a dezinstala aplicatiile care nu functioneaza corespunzator datorita incompatibilitatilor dar si aplicatiile nefolosite .
 • Clear data – pentru stergerea datelor retinute de fiecare aplicatie. Spre exemplu daca doriti sa stergeti conturile de logare , parole salvate etc pentru Yahoo messenger puteti selecta aceasta optiune.
 • Move to SD card – Pentru mutarea aplicatiilor instalate pe cardul de memorie. Optiunea este valabila de la Android 2.2 in sus. Aplicatiile mutate pe card pot rula ceva mai lent .

File Browser

Este singura aplicatie pe care o prezentam datorita importantei pe care o prezinta. Este browserul de fisiere implicit al Androidului. Ofera numeroase posibilitati de copiere, mutare, stergere sau redenumire pentru fisiere, foldere sau dupa caz, grupuri de fisiere.

Aplicatia  File Browser se porneste fie din ecranul principal fie de la toate programele.

Are sase butoane in meniul principal, grupate trei in partea stanga si trei in partea dreapta.

Cele trei din stanga  sunt pentru a stabili memoria explorata : primul pentru memoria ROM, al doilea pentru cardul mini SD si cel de-al treilea pentru stick-ul USB.

Cele trei din dreapta au urmatoarele functii: primul pentru a crea un folder, al doilea pentru a naviga un folder mai sus (inapoi) in structura arborescenta a folderelor iar cel de-al treilea permite selectarea de fisiere multiple-prin accesarea sa fisierele nu vor mai fi rulate ci doar selectate.

Pentru orice operatiune meniul apare prin apasare lunga pe fisier, folder , fisiere multiple selectate sau pe spatiul gol. In meniu se vor regasi principalele optiuni pentru lucrul cu fisiere : Copy, Cut, Paste, Rename, Delete, New Folder, Properties, Select All.

Conectarea la internet

Toate tabletele PC Android pot fi utilizate pentru accesarea retelelor Wi-Fi pentru a se conecta la internet. Tehnologia fara fir Wi-Fi poate oferi acces la internet la distante de peste 300 de metri, insa aceasta distanta este afectata dramatic de obstacolele din mediul inconjurator sau de calitatea routerului folosit.

Pentru compatibilitate routerul folosit trebuie sa accepte conexiuni Wi-Fi 802.11b/g.

Pentru realizarea unei conexiuni Wi-Fi sunt necesari urmatorii pasi :

 1. Se acceseaza : Menu > Settings > Wireless & networks>Wi-Fi settings
 2. Se bifeaza optiunea Wi-Fi, se asteapta scanarea si afisarea retelelor disponibile.
 3. Se selecteaza una din retelele disponibile (preferabil cea a dumneavoastra)
 4. In cazul in care conexiunea este criptata se introduce parola. Tastatura virtuala apare pe ecran in momentul in care se selecteaza campul corespunzator introducerii parolei.
 5. Se asteapta conectarea si aparitia indicatorului de semnal in bara de sus a ecranului.
 6. Se revine la ecranul principal selectand butonulHome sau apasand in mod repetat butonul back.

Navigarea pe web

Din ecranul principal sau de la toate programele se acceseaza aplicatia Browser.

Se selecteaza bara de adrese a browserului si in acel moment apare pe ecran si tastatura virtuala. Se scrie adresa dorita si apoi se apasa Go. Pagina se va incarca in scurt timp.

Deplasarea in pagina se face prin glisare in sus, jos, stanga dreapta. Marirea sau micsorarea paginii se face prin indepartarea sau apropierea degetelot pe ecran. Prin dublu click se reduce pagina exact la dimensiunea ecranului. Prin apasare lunga pe link se deschide un meniu cu optiuni de salvare sau deschidere in fereastra noua.

Pentru a gestiona ferestrele se selenteaza Menu > Windows si se selecteaza apoi pagina dorita.

Desi majoritatea utilizatorilor folosesc tabletele PC Android pentru aplicatii comune va reamintim ca aceste sunt capabile sa ruleze si aplicatii dintre cele mai complexe.

Atentie !

 • Tableta PC trebuie ferita de caldura excesiva.
 • Tableta PC nu trebuie expusa la razele solare.
 • Tableta PC nu trebuie expusa la campuri electromagnetice mari.
 • Evitati tinerea tabletei pe suprafete instabile.
 • Touchscreenul trebuie utilizat delicat, nu trebuie bruscat.
 • Tableta PC nu trebuie tinuta pe suprafete moi datorita pericolului de supraincalzire.
 • Feriti tableta de umiditate si murdarie.
 • Nu depozitati obiecte peste tableta PC.
 • Nu tineti tableta sub perina, nici macar oprita !
 • Nu folositi alt alimentator decat cel pe care l-ati primit odata cu tableta.
 • Nu demontati tableta PC, mergeti cu ea la un service autorizat.
 • La achizitionarea unei tablete fara 3G nu mizati pe folosirea uni stick ci mai degraba pe folosirea unui HotSpot sau a unui router wireless portabil.
 • Incarcati tableta inainte de a o depozita, atunci cand nu o folositi timp indelungat. Majoritatea defectelor legate de integritatea memoriei ROM apar in astfel de conditii.

4.2/5 – (8 votes)

636 Comentarii on Manual tableta PC Android

 1. am o tableta vonino pluri c8,dar intimpin o problema cand activez wi-fi imi dispare imaginea desktop si imi tot apare un scris vonino.Daca am deschis datele mobile nu imi mai dispare desktopul.am cartela digi.

 2. Vatui Mihaita // 6 mai 2018 la 10:25 // Răspunde

  Buna ziua .Am o tableta toshiba at 200 si as vrea sa stiu daca ii pot instala limba romana si daca da cum ? Multumesc.

 3. Va salut
  Am o tableta Asus MemoPad 7 si doresc sa se inchida la deconectarea incarcatorului si sa se deschida la conectarea lui.
  Pot face asta din setarile tabletei sau am nevoie de vreo aplicatie?
  Ms anticipat.

  • Ms ptr raspuns,asa voi face 🙂

   • Va salut si eu si chiar va multumesc pentru ironie, e pe merit…
    Referitor la intrebarea dumneavoastra, ma tem ca nu este posibil ceea ce doriti. Chiar daca veti folosi o tableta fara acumultor trebuie sa apasati butonul de pornire cand vreti sa o folositi (exista si exceptii, tablete care nu se pot incarca oprite si pornesc singure la conectarea alimentatorului) si este indicat sa ii dati comanda de oprire inainte de a deconecta alimentatorul, pentru a face salvarea datelor si a opri sistemul de operare in conditii de siguranta.
    Singura aplicatie care imi vine in minte este AutoPowerOff dar aceasta functioneaza numai daca tableta este rootata, oprindu-o dupa un timp prestabilit de inactivitate. De fapt scopul ei este sa previna descarcarea bateriei.
    Daca va referiti doar la starea ecranului (sa stea mereu aprins cand tableta are alimentatorul conectat), puteti verifica daca la optiunile de dezvoltator aveti optiunea „pastrare stare activa”.
    Numai bine!

 4. Buna! Intampin urmatoarea problema:cred ca din gresala am redus la minim luminozitatea tabletei Samsung tabA6 si nu o mai pot deschide. De fapt este deschisa dar ecranul negru.Cum pot remedia problema,adica cum mai pot deschide tableta?
  Va multumesc!

  • Buna ziua,
   Tabletele Samsung nu au probleme in cazul reducerii luminozitatii la minim. Va recomand sa apelati la un service pentru a identifica si rezolva problema.

 5. Buna ziua, am o tableta Allview AX4 Nano , care ramine in sigla ALLview . Am urmat procedura: „Wipe Data/Factory Reset”
  aopi „yes delete all user data”, opreatiunea se incheie cu „wiping data; Formatig /data; Formatig /cache; data wipe complete,” urmeaze Reboot, se stinge ,se aprine si ramane din nou in sigla…..pana se descarca

 6. Buna ziua. Am intrat in posesia unei tablete vodafone smart tab 3g care a mers pt. o vreme dar acum se blocheaza la pornire (apare sigla android , intra sigla vodafone , din nou android si tot asa).Am inteles ca trebuie sa introduc firmware-ul prin intermediul sd-cardului. Nu am reusit sa gasesc firmwareul,poate ma puteti ajuta cumva.
  Multumesc anticipat,Adrian

  • Am o tableta Lenovo tab2 A10-70. La vizionarea u ii pps din yahoo mail nu am sonor. Numai dacă văd un video clip din youtube am sonor. Va rog, ajutati-ma! Multumesc

  • Buna ziua,
   Ideal ar fi sa apelati la reteaua de service Vodafone, fie pentru reparatie fie pentru a cere versiunea ROM oficiala. Daca nu doriti acest lucru, va trebui sa va asumati riscul de a incerca instalarea unui firmware din surse necunoscute. Acesta poate fi bun sau nu, deci se poate chiar sa stricati tableta.
   Cautand cu Google am gasit un link de download pentru firmware Vodafone Smart TAB 3G aici: https://firmwarefile.com/vodafone-smart-tab-3g
   Nu stiu daca este bun, pe riscul dumneavoastra!

 7. claudiu capitanu // 6 aprilie 2017 la 7:58 // Răspunde

  Buna ziua ! Am achizitionat o tableta Lenovo Tab3 7 Essentiale.Vreau sa comut pe camera principala pentru foto si nu imi apar butoanele de comutare aveti idee ce poate fi ??? Multumesc mult !!!

 8. Gabriel Gabriel // 21 martie 2017 la 5:10 // Răspunde

  Buna! Recent am achizitionat o tastatura smart Hama uzzano 2.0 Asi dori daca ma puteti ajuta cu o problema…!!! Cum se poate face zoom la o pagina web pe o tableta din tastatura???? Am incercat toate combinatile de taste si nimic.Multumesc anticipat.,.

 9. Buna am o tableta luata de la vodafon cu net pe ia.acum sa incheiat abonamentul si am renuntat la el iar cartela nu mai merge asa k am introdus o alta cartela are un pic semnaldupa care pierd semnalul si nu mai am deloc semnal nu pot sa fac decat poze video etc dar fara semnal ce as putea sa fac sa mearga tableta este allview 4×4 nano TE ROG UN RAS MERSI

  • nici un raspuns ce neseriosi

   • Buna Mari, multumim pentru apreciere!
    Nu avem de unde sa stim ce cartela ai bagat tu in tableta, in ce retea e, cat de bun e semnalul in zona ta si de ce se pierde semnalul dupa un timp…
    Ca recomandare, doar sa apelezi la un service pentru a face o verificare a tabletei si daca aceasta este buna sa contactezi operatorul de telefonie mobila pentru a face o plangere referitoare la nivelul semnalului in zoma ta.

 10. Buna seara, Am o tableta Lenovo TAB3 de 8″. Mi s-a blocat pe un ecran si nu mai pot sa o sting. Am cautat bateria sa o scot (ca la tel mobile) dar nu am gasit-o. Unde au ascuns-o? Multumesc

  • Buna ziua,
   Doar in service se poate face asta.
   Incercati sa tineti butonul de pornire apasat pentru 30 de secubde, uneori are efect.
   Pentru hard reset se folosesc butoanele de volum si butonul de pornire, apasate simultan pentru 10 secunde.

 11. Salut! Am doua Samsung tab lite, una sm t110 si una sm t110.sm t113 imi recunoaste un memory stick iar sm t110 nu.pot face ceva la 110 pt a recunoaste stick-ul?mentionez ca am un stick cu doua mufe usb si micro usb.

  • Salut,
   Din pacate producatorii nu trec in specificatii ce functionalitati are conectorul USB. La tabletele care nu au USB Host, nu se poate face nimic pentru a conecta un dispozitiv extern.

 12. Bocancia Vestirian // 1 decembrie 2016 la 7:45 // Răspunde

  Bună ziua am o tabletă renovo R 75 si îmi spune mereu că setările sau oprit,nu pot intra pe nimic.ce pot să fac?

  • Buna ziua,
   Nimic nu functioneaza garantat in asemenea situatii dar puteti incerca…
   Resetare la parametrii dun fabrica si daca problema reapare, dazactivarea tuturor update-urilor din Google Play, instalarea doar a aplicatiilor strict necesare si dezactivarea celor pe care nu le folositi.

 13. Buna seara, recent am cumparat o tableta Huawei MediaPad T1 8.0 Pro Model T1-821L. Pe net, in caracteristicile tehnice spune ca are memoria de 16Gb. In Settings, About tablet, la memorie se specifica faptul ca are 8Gb total. Am intrat si in Device – Storage si specifica tot 8Gb total. De ce pe site-urile vanzatorilor apare cu 16Gb memorie, iar tableta arata 8Gb memorie? Va multumesc.

  • Buna seara,
   Tabletele Android au memoria interna partitionata si nu toate partitiile sunt disponibile pentru utilizator. Modul de partitionare si de afisare a memoriei difera de la un model la altul. Ce este cert, o tableta de 8 GB nu poate avea 8 GB dispobibili iar una de 16 GB nu poate avea disponibili 16 GB. Ceea ce nu este disponibil pentru utilizator este ocupat cu sistemul de operare si o parte cu imginea ROM.
   Din ce m-am informat, acest model ofera pentru utilizator cca 11,5 GB dar nu pot sa va spun modul de partitionare.
   Sa vedem si partea buna, faptul ca aceasta tableta are memoria de stocare de tip eMMC o face sa fie foarte stabila.
   Modelul Pro nu se produce cu 8 GB RAM: http://www.gethuawei.com/huawei-mediapad-t1-8-0-pro

 14. craciun andreea // 18 noiembrie 2016 la 13:24 // Răspunde

  Buna, am o tableta samsung tab 4, nu functioneaza butonul pentru inapoi. O pot fenta cumva?
  Imi pot crea cumva un buton pe ecran pentru functia asta?

 15. buna am o tableta vonino si nu stiu unde sa intru la sms’uri imi arata ca leam primit da cand apas pe ele numi deschide si in tableta nu gasesc fisier cu sms ‘uri

  • Buna ziua,
   Deci tableta are SIM iar in acesta aveti o cartela. La „toate programele” (adica acolo unde va sunt afisate toate programele) cautati mesageria. De obicei are si un icon sugestiv…

 16. Buna ziua. Am o tableta vodafone tab prime 6. Vreau sa stiu daca pot sa sun de pe ea, sa dau telefon.

  • Din specificatii daca este vorba de Vodafone Tab Prime 9.6 inch 4G :
   Reţele
   Frecvenţe 2G: 900/1800 MHz;
   Frecvenţe 3G: 900/2100 MHz;
   Frecvenţe LTE: 800/850/900/1800/2100/2600 MHz.

   Da, dupa specificatii, se pare ca ar trebui sa mearga… Nu am testat tableta.

 17. violeta manciu // 27 mai 2016 la 18:28 // Răspunde

  am o tableta samsung si nu mai pot sa glisez ecranul pt a intra in aplicatii. Ma poate ajuta cineva cu indicatii ce pot face?

 18. Am o tabletă Lenovo 6000 cu Android 4.2.Nu pot șterge de pe SD card filmele văzute.Ce se poate face?
  Multumesc

 19. Bună ziua.Am o tabletă Woo.O pornesc,mi-apare logoul cu numele propriu şi mai departe nu mai merge să mă bage in desktop.Rămâne aşa până i se termină bateria.Şi după ce o incarc se repetă povestea asta.

 20. Buna seara,
  Am o tableta Utok si pe ecran nu mai apare tastatura ci un microfon, fiindu-mi aproape imposibil s-o mai
  folosesc. Va rog mult sa-mi spuneti ce as putea sa fac. Va multumesc!

  • Buna ziua,
   Daca este activata „tastarea vocala” o sa apara un microfon in locul tastaturii. Daca nu rostiti nimic, o sa apara alaturi de microfon si iconul tastaurii.
   In setari la „Limba si metoda de intrare” unde puteti dezactiva (debifa) „Google tastare vocala” si verifica ce tastatura aveti activa. Implicit este activa tastatura Google.

 21. Buna ziua am doua tablete Samsung pe una am instalat Igo gps pe microsd si merge fara probleme ,cealalta il instaleaza dar la pornire imi da eroare si se opreste ,acelasi card .Daca instalez in memoria interna merge fara probleme ,ce setari pot sa ii fac ?

  • Buna ziua,
   E bizara manifestarea…
   Singurele setari ce pot avea legatura sunt cele de la stocare, pentru memoria implicita de scriere. Nu toate tabletele au acesta setare, de obicei sistemul stabileste automat cardul ca memorie implicita atunci cand acesta este prezent.

 22. Buna ziua.Am o tableta Samsung Galaxy Tab ,am bagat cartela sim pot folosi netul si sa sun dar nu imi apar nr. de pe ea.Va rog sa ma ajutati daca stie cineva ce trebuie sa fac.Va multumesc.

 23. Am o tableta vonino orin qs si am uitat modelul de deblocare.Problema e ca are butonul de volum pe ecran iar cel de pornire e pe tableta.Ma puteri ajuta cumva?Mulțumesc

 24. Am o tableta vodafone smart tab 4G in bara de sus unde sunt notificarile imi aparuse sa updatez sistemul de operare am descarcat am dat update si scria update in curs si apoi a dat eroare am dat reboot si a aparut logo-ul celor de la vodafone si apoi a inceput sa se roteasca ceva ce deobicei se invarte cam 10 secunde si apoi pornea.Acum se tot invarte ce sa ii fac am resetat din recovery de 10 ori tot nimic va rog ajutor

 25. Buna ziua.am o tableta cosmote tab si nu pot accesa netul de la cartela sim.de ce? Astept un raspuns.multumesc.cartela este recunoscuta de tabketa are semnal pot suna sau pot fi sunata-am activat date mobile

  • Buna ziua,
   Va recomand sa apelati la suportul de la Telekom. Trebuiesc verificate satarile punctului de acces sau sters si creat din nou. Cautati pe Google APN Telekom Android.

  • Am o tableta de la mediacom are si windows si android are 32 gb si foloseste doar 2.95 ce Trebbia sa io fac sa foloseasca tot ???

   • Va referiti probabil la memoria alocata de sistemul Android pentru aplicatii. Nu o puteti mari dar puteti muta o parte din aplicatii pe cardul extern de memorie. Este recomandat sa faceti asta numai daca intrati in criza de spatiu.

 26. Buna ziua, am o tableta ASUS TRANSFORMERS memorie de 56 G. As vrea sa stiu daca-i pot atasa slot de sim extern. Daca da unde as putea gasi un astfel de slot. Multumesc

  • Buna ziua,
   Nu puteti sa-i atasati slot SIM extern. Puteti folosi insa un USB dongle (modem 3G extern pe USB) care se gaseste in ofertele tuturor operatorilor de telefonie mobila. Nu toate modemurile 3G sunt compatibile cu toate tabletele de pe piata.
   Personal recomand sa se opteze pentru o tableta cu 3G integrat.

 27. Buna ziua, am o tableta Allview AX4 Nano, se restarteaza incontinuu, cand o conectez sa se incarce apare bateria pe ecran, vibreaza, se inchide si ciclul se tot repeta forever, daca incerc sa o deschid din butonul power, afiseaza sigla Allview si imediat se inchide revenind la stadiul cu incarcatul, am incercat si hard reser, nimic!
  Va multumesc!

 28. Salut admin, am o tableta Vonino Sirius Qs. ideea este ca s-a oprit , am repornit-o dar ramane la stadiul cu sigla vonino pe ecran. Am apasat power + volume up , a intrat intr-un meniu de 4 optiuni si orice as selecta revine la faza cu sigla pe ecran si nu se mai intampla nimik, nu ma baga in submeniul unde am optiunea cu resetarea din fabrica . Ceva idei? ms anticipat….

 29. Buna ziua! Am o tableta Samsung Tab 3 si am incercat sa descarc dintr -un stck de memorie un fime…problema este ca bag stick ul in tableta dar nu apare nicaieri stick ul…nu stiu unde sa-l caut. Multumesc ! astept un ajutor de la dvs.

  • Buna ziua,
   Cred ca a fost o problema de sistem, primul raspuns nu mai apare…
   Ideea este ca tableta sa aiba standardul USB Host. Adica nu toate tabletele permit conectarea unui stick USB ci numai cele care au acest standard pentru USB. Exista aplicatii pentru a verifica acest lucru, una dintre ele este USB Host Diagnostics
   Daca tableta suporta standardul USM Host, dupa conectarea stick-ului de memorie puteti accesa fisierele de pe acesta cu managerul de fisiere pe care deja il aveti instalat.
   Probabil stiti, pentru conectarea stick-ului de memorie va trebuie si un cablu OTG.

 30. I like the helpful information you provide in your articles. Ill bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite certain I will learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next! [editat]

  • Multumesc pentru aprecieri! Totusi, site-ul e in romana…. 🙂
   Your link was deleted because the page doesn’t exist.

   • am tablet crown CR 10A 29 -KBD, la prima pornire totul afost in regula,la o pornire azi ecreanul ramaine blocar pe ceas,direct din pornire..am cuplat incarcatorul,la fel,am cuplat tastaturala fel…poate ai un sfat…multumiiri marius

    • Buna ziua,
     Inteleg ca tableta ramane blocata dar nu inteleg prea bine punctul in care se intampla acest lucru. Daca nu intra in sistemul de operare si ati incercat mai multe porniri, incercati un asa-numit hard reset. Daca tableta nu permite (nu stiu aceasta tableta), va trebui rescrisa memoria. Pentru asta puteti apela la un service sau, daca va pricepeti cat de cat, puteti cauta informatii pe net si sa faceti chiar dumneavoastra resoftarea.

 31. Va rog sa m-a îndrumător cum sa șterg istoricul paginilor citite. Nu știu cum au apărut poze pe care nu trebuie sa le vadă copii si nu pot sterge istoricul. Multumesc

  • Depinde de ce browser folositi. In general la istoricul browserului apare si optiunea de stergere (la Chrome: Meniu – Istoric – Sterge datele de navigare). Daca va referiti la istoricul din contul Google (care este tinut online), acolo aveti optiune sa nu mai retina istoricul.

 32. Buna ziua , am si eu o tableta de la Mediacom Smartpad S2 , si problema este ca nu.mi mai alare bara de jos , cea cu care dadeam acasa ,inapoi , chestiile astea, cum rezolv???

  • Buna ziua,
   Cea mai simpla solutie care imi vine acum in minte este resetarea la parametrii din fabrica. Bineinteles, va functiona numai daca nu s-au facut interventii software asupra tabletei.

 33. boBoghean Lacramioara // 9 septembrie 2015 la 10:43 // Răspunde

  Buna ziua,am o tableta SmartPad Mediacom si nu stiu ce problema poate avea pt ca atunci cand o deschid ecranul este negru,undeva sus in stanga scrie..Entering Dnx mode,apoi la ceva timp apare in mijlocul tabletei ca o baterie de culoare verde cu semnul exclamarii,as dori sa stiu ce poate fi,va multumesc!

  • Buna ziua,
   Depinde ce tableta este si cum a ajuns in starea asta.
   Ca idee, modul DnX este specific tabletelor cu procesor Intel si este practic modul de rescriere a memoriei (Download aNd eXecute). Daca apelati la un service sunt sanse mari sa poata fi reparata.

 34. Buna ziua! Am achizitionat recent o tableta Sirius QS de 8GB si intampin o problema: memoria imi apare partajata in 2(memorie interna de 1GB si memorie usb restul). Aplicatiile se salveaza pe prima si majoritatea nu pot fi mutate sub nicio forma, chiar daca exista optiunea de salvare pe memoria usb sau pe un micro sd. Binenteles ca in scurt timp a ajuns la capacitate maxima si nu mai pot face niciun update sau sa descarc alte aplicatii. Pana acum nu am mai intalnit aceasta situatie chiar daca mi-au trecut prin mana mai mute tablete si telefoane. Exista cumva o setare pe care nu o gasesc eu sau pur si simplu este o eroare de sistem? Precizez ca am incercat si varianta cu reesetarea tabletei la setarile din fabrica si e la fel. Multumesc anticipat pentru raspuns. O zi buna!

  • Buna ziua,
   Nu exista setari.Singura solutie ar fi ca producatorul sa ofere vreun update care sa repare aceasta problema.
   Eu, dupa ce mi-am dat seama ca update-urile ocupa cel mai mult spatiu, am recurs la eliminarea (dezactivarea) tuturor aplicatiilor pe care nu le folosesc. La dezactivare se dezinstaleaza si update-urile. Am reusit in felul acesta sa eliberez foarte mult spatiu. Folosesc si 360 Security pentru a curata ceea ce ramane dupa dezinstalarea aplicatiilor.

 35. Buna seara, am si u o problema, am achizitionat o tableta e boda izzycomm Z74 si nu recunoaste cartela sim,nici orange nici vodafone, ce ma sfatuiti sa fac?

  • Buna seara,
   E-Boda Izzycomm Z74 este compatibila cu retelele ambilor operatori, atat pentru conexiuni 3G cat si pentru conexiuni GSM. Asigurati-va mai intai ca ati introdus cartela corect (consultati cartea tehnica altfel puteti strica slotul de SIM) si daca nu functioneaza rezolvati problema (sau nu) functie de modalitatea de achizitie.
   1. Daca e cumparata online poate fi returnata in termenul legal de 14 zile sau, la unele magazine, chiar in 30 de zile si sa primiti banii inapoi sau o alta tableta. Daca termenul de 14 (sau 30) de zile de la achizitie a fost depasit, atunci tableta merge la service in garantie, de obicei tot prin reteaua magazinului. Deci, rezolvati contactand magazinul.
   2. Daca tableta e cumparata din magazin (nu online), apelati la acelasi magazin sa va interesati de modalitatea de service. Sanse destul de mici sa fie schimbata dar va fi reparata in garantie.
   3. Daca tableta este luata de ocazie nu aveti decat sa mergeti la un service pentru reparatie contracost.
   Sa stiti ca tableta nu este tocmai rea pentru pretul pe care il are, ba chiar din contra: Quad-Core, 3G, GPS, GSM si 1GB RAM! Chiar daca ecranul e mai slabut, sunt tablete care au acelasi ecran si costa dublu…

 36. Buna ziua am achizitionat i tableta evolio si nu stiu unde sa bag cartela .ma puteri ajuta?

 37. am o tablet Surface windows as dori sa ma conectez cu modem cu sim card ( telefon-internet ) o bag in USB-ul tabletei si nu o instaleaza …ma trimite in WINDOWS STORE…dar acolo nu stiu ce sa caut?!

 38. Buna seara, revin cu o noua problema ( samsung galaxy tab 3 8.0). Dupa ce am restet tableta a inceput sa se inchida singura cam o data pe zi si atunci doar cand ma joc pe ea, posibil sa fie de la joc?. Pe tableta joc decat un singur joc ( clash of clans ),email, browsing si muzica, fara prea multe aplicatii instalate, sa o resetez din nou? Multumesc

  • Buna ziua,
   De obicei o tableta se restarteaza/opreste singura cand apare o eroare pe care nu o poate gestiona. Aceste situatii pot fi rezultatul unor probleme hardware (pot aparea, spre exemplu, in cazul suprasolicitarii termice a GPU) sau pot aparea din cauza softurilor insuficient optimizate pentru versiunea hardware a tabletei. Daca se intampla la un singur joc, poate fi din cauza jocului.
   Resetarea la parametrii din fabrica este recomandata cand sistemul de operare este prea incarcat si din cauza aceasta ruleaza greu sau cand apar manifestari neplacute care pot fi provocate de sistemul de operare. In cazul de fata nu as spune ca este necesara, dar nici nu va dauna.

 39. Buna ziua
  Va rog sa- mi spuneti cum pot sterge scurtaturile de pe ecranul tabletei Allview 4 nano jelly bean.
  Am facut scurtaturi din messenger- ul facebook
  Multumesc

  • Buna ziua,
   Pentru a sterge scurtaturile de pe ecran puneti degetul pe ele si asteptati pana isi schimba culoarea, apoi le trageti catre xona unde apare cosul de gunoi (Recycle bin) sau un X marcat cu rosu.

 40. Salut !
  Am o tableta Asus K004,am incercat sa bag o cartela din stick de la rds si nu o vede de nici o culoare,ma poti ajuta tu te rog,ce setari trebuie sa fac?

  • Buna ziua,
   Nu trebuiesc facute setari suplimentare. Trebuie tinut insa cont de faptul ca Digi ofera exclusiv servicii 3G. Deci in: Setari, Wireless si retele, Retele mobile, Mod retea, se activeaza 3G.

 41. Dumitrescu Adrian // 12 iulie 2015 la 18:22 // Răspunde

  Bună ziua am următoarea problema:am o tableta Vonino Sirius QS de 7.9 inch si am vrut sa fac o poza si primesc mesajul ca nu se poate conecta la camera foto.Ce pot face in acest caz.Mulțumesc.

  • Buna ziua,
   Faceti o resetare la parametrii din fabrica si daca eroarea persiste apelati la un service. Exista posibilitatea ca folia de la camera sa fie deconectata de pe placa tabletei.

 42. Salut, am o tableta samsung galaxy tab 3 8.0 cand o deblochez mi se deschide automat browser si dupaia sare imediat in magazin play la diferite aplicatii, cum pot face sa nu se mai deschida…, m.am uitat prin setarile browserului, dar nu am gasit nimic… multumesc

  • Buna ziua,
   Cand intalnesc manifestari mai ciudate (si asta este destul de ciudata) optez pentru o resetare la parametrii din fabrica. Puteri incerca si aplicatii de genul startup manager, daca tableta are root e posibil sa ruleze mult mai multe aplicatii nedorite.

   • Am rezolvat prin factory reset,nu am facut root, m-am gandit ca a-si fi putut rezolva fara sa o resetez, multumesc o zi buna

 43. salut
  am o tableta e-boda z700 si am o mica prob.cand incerc sa apelez orice nr,imediat ce apelatul raspunde se stinge display-ul insa convorbirea merge. apoi treb sa ii dau reset
  am inteles ca este o prob la senzorul de proximitate.
  se poate repara cumva?

  • Buna ziua,
   Faceti prima data o resetare la parametrii din fabrica si daca problema persista sunt intr-adevar sanse mari ca problema sa fie generata de senzorul de proximitate. Reparatia consata in dezactivarea senzorului de proximitate. Asta se face in service, este destul de complex, se folosesc aplicatii speciale pentru a dezactiva anumite componente (Hardware Disable) si necesita root.
   Nu stiu daca in Engineer Mode (MTK) exista posibilitatea de a dezactiva senzorul, puteti cauta pe net acesta informatie.
   Daca sunt mai putin de doi ani de cand ati cumparat tableta, reparatie se poate face in garantie la producator.

 44. Am o tableta Manta, si nu se mai deschide. De cate ori o deschid, imi apare ca se incarca ceva si scrie: android trece la o vers. superioara, va rugam asteptati.
  dar se inchide ce e de facurt??

  • Buna ziua,
   Trebuie sa apelati la un service pentru resoftarea tabletei. Probabil este vorba de un upgrade care s-a instalat gresit.

 45. am si eu o tableta samsung galaxy tab 3 lite miam luat o husa cu tastatura cu micro usb cand bag micro usb in tableta numi apare nimic nici o notificare

  • Buna seara,
   Cel mai probabil tableta nu are suport OTG. Puteti verifica, sunt aplicatii dedicate, va trebuie doar un cablu OTG.

 46. Petruta Tolu // 1 mai 2015 la 23:13 // Răspunde

  Buna,am si eu o intrebare ptr o tableta 1000D,mi-a aparut pe ecran”mod sigur,,si nu -mi mai apare nimc din ce descarc.de unde as putea sa-l dezactivez?Multumesc.

  • Buna ziua,
   Cel mai probabil tableta ruleaza in safe mode datorita unor erori ale sistemului de operare. Indicat este sa salvati datele care va mai trebuiesc si sa faceti o resetare la parametrii din fabrica.

  • nu eu cand miam luat husa miam luat husa nu cu mufa usb 2.0 mia dat dala micro usb
   si intra direct in tableta o bag si nu face nimica are 3 beculete tastatura si nu se aprind ce ai pot face

   • Exact despre asta este vorba. Standardul USB OTG are doua functionalitati distincte ale mufei: slave (default) si host. Pentru a trece de la slave la host (adica sa poata alimenta dispozitive externe) se strapeaza doi pini si treaba asta o face un cablu standard OTG. Unele tablete suporta acest standard, altele nu. Cea mai simpla verificare se face cu un cablu OTG bun si un soft USB OTG Checker descarcat din Google Play. Deci, in cazul de fata, cablul usb va trebuie doar pentru verificare.
    Tastatura in mod normal face si ea trecerea de la slave la host, dar in momentul de fata nu se stie daca e de vina tastatura sau tableta. Daca tableta nu va functiona cu un cablu OTG nu va functiona nici tastatura.
    Cablul OTG permite conectarea oricarui periferic USB, inclusiv stick-uri de memorie si stick-uri 3G.
    Bineinteles, tastatura poate fi incercata si pe alta tableta despre care se stie sigur ca suporta OTG.

   • Salutare , cum ajung la setarile din fabrica la un samsung tab3 lite

    • Buna ziua,
     La setari in sectiunea Personal aveti o optiune legata de crearea de copii de rezerva. O selectati si acolo veti gasi si resetarea la parametrii din fabrica. Nu am tableta iar denumirile optiunilor pot fi usor diferite, dar trebuie sa fie pe acolo…

 47. salut am și eu o tabletă ainol dar nu știu cum să măresc volumul la materialul video

 48. garban emanuel // 22 aprilie 2015 la 23:51 // Răspunde

  Cum pot sa conectez o tableta vonino sirius qs ,la un lcd philips ,care nu are wifi incorporat?tableta nu are decat un micro usb si cablu otg?

  • Buna ziua,
   Nu orice tableta poate fi conectata cu orice televizor. Trebuie sa existe la ambele dispozitive conectica sau tehnologia de interconectare.

 49. Buna ziua,
  Am o mare,mare rugaminte la dumneavoastra.Am un telefon SONY XPERIA ST 18I si de ceva vreme daca il blochez din buton sau se blocheaza singur si ecranul se inchide, ca sa-l deblochez trebuie sa apas de 10-15 ori pe acel buton de deblocare.Ecranul se activeaza de la prima apasare,se vede lumina pe marginea lui dar ramane tot pe negru.Problema cea mai mare e ca daca ma suna cineva,su se vede cine ma suna si pana il deblochez pierd apelul.Am fost cu el la doua servisuri autorizate si tot nimic.Unii mi-au schimbat butonul si au incercat alt display,iar ceilalti l-au resoftat si mi-au schimbat toate foliile de contac din el spunand ca e senzorul de proximitate,dar totul fara rezultat…Poate aveti dumneavoastra vreo solutie in afara de reciclare…Multumesc frumos !

  • Buna ziua,
   Pot sa va spun ca cei din service si-au facut bine treaba, au verificat tot ce era de verificat. Supozitii se pot face dar nu ajuta la nimic… Poate fi un defect pe placa aparut fie in urma unui soc, fie de la umiditate, fie datorita regimului termic sau ar putea fi chiar si un cip care „da rateuri”.
   Ca ultima solutie se mai foloseste in unele service-uri o metoda empirica de a rezolva astfel de probleme prin aplicarea unui tratament cu aer cald pentru consolidarea lipiturilor pe zonele placii banuite ca ar putea genera problema. Uneori chiar da rezultate, alteori accentueaza defectul sau chiar provoaca defecte noi, putand duce chiar si la deteriorarea iremediabila a placii de baza.

 50. Am achizitionat o tableta viva h8 allviev, a functionat pana acum wifi si deodata nu mai merge,scrie ca sant in afara ariei de acoperire.Va rog sa ma ajutati,va multumesc.

 51. Mulțumesc pentru răspuns, Mihai.
  Am încercat și acea funcție din setările avansate ( am probat fiecare selecție din cele 3), dar tot nu funcționa… ABIA APOI AM ÎNCERCAT SĂ VĂ CONTACTEZ. Mai am un dubiu cu privire la setările Viber… Încă mai încerc, dar dacă o să-mi pierd răbdarea se prea poate să-și piardă și mama tableta ( este tare greoaie , iar meniul ÎNCÂLCIT , PREA COMPLICAT PENTRU RĂBDAREA MEA ).
  MULȚAM’ ÎNCĂ O DATĂ !

 52. Salutare !
  Am o mare rugăminte la voi și sper să găsesc o soluție.
  De curând, mama a achiziționat o tabletă Allview viva q7 , se comportă destul de ok, dar întâmpin o problemă cu setarea soneriei ( sau mai degrabă cu apelarea din modul stand by a aplicației Viber – NU SUNĂ CÂND ESTE TRECUTĂ ÎN STAND BY ).
  Am tot căutat în setările generale dar NU REUȘESC SĂ-I DAU DE CAP.
  Când este deschisă , sună și se comportă normal, când se închide … parcă-i moartă definitiv. La redeschidere arată wi-fi activat și apeluri pierdute.
  Poate fi o setare de ÎNTRERUPERE WI-FI când tableta trece în stand by ???
  IAR DACĂ-I AȘA … UNDE O GĂSESC ?
  VĂ ROG , DACĂ AVEȚI UN MINUT , SĂ MĂ FACEȚI SĂ ÎNȚELEG ȘI SĂ-I DAU ODATĂ DE CAP.
  MULȚUMESC !

  • Buna ziua,
   Setari – Wi-Fi aici dati Meniu (daca nu e pe ecran atunci butonul fizic) si selectati Avansate – Mentineti Wi-Fi activat in mod inactiv si selectati modul de lucru care va intereseaza. Tot acolo aveti si setarea Optimizare Wi-Fi care de asemenea influenteaza modul de lucru al modulului wireless.

 53. Buna ziua,
  Am achizitionat o tableta UTOK 780Q, dar aceasta are un sonor destul de slab.Cum as putea sa remediez aceasta problema?
  Va multumesc!

  • Buna ziua,
   Aceasta problema nu poate fi remediata. Singura solutie este sa folositi casti atunci cand doriti sa ascultati doar dumneavoastra sau miniboxe active cand doriti sa ascultati cu prietenii.

 54. Buna ziua,

  Am cumparat un card de memorie pentru tableta ALLVIEW AX3 PARTY de 16 G,tableta il citese dar in momentul in care descarc ceva de pe net nu se salveaza pe card si nici nu pot sa mut fisierele din tableta pe card.
  As vrea sa stiu daca exista o setare anume in momentul in care descarc un fisier sa se salveze direct pe card.

 55. am o tableta allview speed quad si din greseala cand am glisat din partea stg sus ,am sters si iconita usb cea ca o furculita si acum nu mai pot activa stocarea usb .se poate recupera sa imi apara in stg sus.sau trebuie vreun program ,ceva? multumesc

  • Buna seara,
   Cand conectati tableta la calculator prin cablul USB nu apare automat optiunea de activare stocare USB?

 56. Cum pot sa instalez gps pe o tableta alview 4xnano aceasta nefiind dotata din fabrica cu gps

  • Buna seara,
   Se poate folosi un GPS extern, conectat prin intermediul unui cablu OTG, dar pot aparea o sumedenie de probleme de la drivere pana la compatibilitate…
   Cea mai corecta solutie: o tableta cu GPS integrat.

 57. Buna ziua. Cum pot sa dezactivez modul sigur de pe tableta vonino sirius QS? Am incercat sa o repornesc, dar tot activat ramane..

 58. Bianca Stefania // 12 februarie 2015 la 10:05 // Răspunde

  Buna ziua,imi puteti spune si mie de ce nu se mai roteste ecranul tabletei lenovo? Care ar fi motivul si ce as putea sa ii fac?multumesc

  • Buna seara,
   Daca din setari nu este dezactivata rotirea ecranului, va recomand sa faceti prima data un reset la parametrii din fabrica si daca defectiunea persista sa apelati la la un service autorizat, eventual la garantie.

 59. Buna seara, o tableta cu display nefunctionabil si care nu se gaseste din cate mi s/a spus (EVOLIO EVOTABDUO HD) poate fi folosita simultan cu mouse wirless si tastatură?. am conectat/o la lcd prin minihdmi si o folosesc prin intermediul unui mouse wirless.
  multumesc anticipat

  • Buna seara,
   Se intalnesc destul de frecvent incompatibilitati. In principiu poate functiona cu mouse si tastatura wireless dar va recomand sa nu faceti achizitia pana nu testati.

 60. buna!ma o tableta si din gresala am apasat pe un buton cu floare…..nu mai are deloc luminozitate!!!!!!tableta se deschide dar nu vad nimic p ecran.ce pot sa fac sa redau luminozitate???

  • Buna ziua,
   Sunt mai multe posibilitati:
   1. Tableta are un defect din fabricatie si stralucirea data la minim inseamna practic ecran stins.
   a. Intr-o camera intunecata luminati de apropae ecranul cu o sursa externa cu LED (sunt brichetele alea cu led). Daca pe ecran se vede imaginea in zona in care iluminati ecranul, incercati sa dati stralucirea la maxim.
   b. Cautati pe net numele tabletei + „hard reset”. Urmati instructiunile de resetare si tableta se va pune automat in starea pe care ati cumparat-o.
   2. Ecranul s-a defectat si trebuie sa apelati la un service.

 61. am un samsung tab5 si am o problema cu el cind apas tastatura la un moment dat se activeaza alte functii fara sa mai apas alte taste pe touch pur si simplu functioneaza singur fara ai da comenzi imi puteti spune ce defect are

  • Buna seara,
   Am mai intalnit problema la alte modele mult mai ieftine, produse in China, dar nu am reusit sa descopar cauza. Atunci am banuit ca este vorba de o autooscilatie a circuitelor ecranului tactil datorata fie proastei ecranari fie prostei proiectari. In cazul de fata fiind vorba de un Samsung… nu stiu ce sa zic… Va recomand sa apelati la garantie.

 62. Bună seara, aș vrea să știu Cum dau drumul la tastatura eboda

  • Buna seara,
   Depinde ce fel de tastatura. Nu stiu tastaturile E-Boda… Daca e vorba de o husa cu tastatura sau de orice alta tastatura ce nu are alimentare proprie, nu trebuie sa o porniti ci doar sa o conectati la tableta.
   Daca este vorba de o tastatura cu alimentare proprie, aceasta cel mai probabil va functiona wireless si intr-adevar trebuie sa aiba un buton de pornire…

 63. trekstor SurfTab 7.0 model nr ST70104-2

 64. buna am intrat in posesia unei tablete trekstor o deschid si apare scris ANDROID ce sai fac ma puteti ajuta .va multumesc

  • Buna,
   In principiu trebuie rescrisa memoria ROM. Daca reusiti sa identificati clar modelul tabletei exista posibilitatea sa gasiti un firmware si sa faceti chiar dumneavostra rescrierea memoriei. De obicei arhiva cu firmware-ul contine si instructiunile de scriere.

 65. salut
  ..am cumparat decurind o tableta serioux si i-am luat si-un card de 32 de giga.
  lam pus il vede dar cind dau sa instalez ceva in tableta zica ca nu am spatiu.. si la fel cind vreau sa mut jocurile macar din memoria interna nu-mi da voie sa le mut pe card.. imi puteti spune de ce?

  • Buna ziua,
   Este greseala pe care o fac cei mai multi dezvoltatori. Cardul fiind optional majoritatea nu integreaza optiunea de a muta aplicatiile pe cardul SD extern ci doar pe partitia interna pentru stocare.
   Aceasta optiune se poate modifica doar la tabletele cu rood sau folosind Android SDK. Ambele proceduri sunt riscante si duc la pierderea garantiei.

 66. buna.am o tableta asus tf300tg.as vrea sa stiu daca pot urmari filme instalate pe micro sd sau sd.

  • Buna seara,
   Cu siguranta, puteti urmari filme de pe cardul micro-SD. Instalati MX Player si codecul MX pentru Tegra 3 in cazul in care actualul player nu va satisface.

 67. Buna ziua,
  Am o tableta vodafone smart tabII si de curand, i-am atasat o husa cu tastatura. Din pacate, nu functioneaza…Tastatura nu are probleme, pentru ca am verificat-o cu o alta tableta. Mentionez ca, micro usb-ul tabletei smart functioneaza la incarcarea tabletei. Ce pot sa fac? Multumesc!

 68. Salut ! Te as ruga sa imi spui cum pot reveni la setarile din fabrica pe o tableta vonino sirius qs .. Multumesc anticipat !

 69. Am inregistrat cu tableta o serbare dar fara sa-mi dau seama a avut microfonul oprit. Pot recupera cumva sonorul. As dori foarte mult sa-mi spuneti,ca sunt disperata. Multumesc.

  • Buna seara,
   Din pacate nu puteti face nimic. Daca inregistrarea nu are sonor, nu aveti ce recupera. Daca are sonor foarte slab, acesta poate fi amplificat, filtrat, etc.

 70. Buna…Sper sa ma poti ajuta…Am o tableta Samsung Tab 3 si am avut instalat acum vreo 2 luni un joc Real Racing 3 pe care l-am jucat fara probleme,dupa care l-am dezinstalat cand m-am plictisit de el. Acum l-am instalat iar sa il iau de la capat dar problema este urmatoarea: il instalez fara probleme dar cand il deschid,imi apare sigla de la EA,sta pentru vreo 10 secunde asa,dupa care se inchide pur si simplu fara sa zica nimic…Ai vreo idee ce ar putea sa aiba? Multumesc anticipat!

  • Buna seara,
   Suspectez ca este vorba de memoria RAM care poate fi insuficienta pentru a rula jocul. Instalati o aplicatie de gestionare a acesteia (spre exemplu Claer Master si Quick Task Killer)si incercati sa rulati din nou jocul dupa ce eliberati memoria RAM.

 71. Buna seara,am si eu o tableta Allwev City si as vrea sa transfer de pe ea pe laptop niste melodii,
  ,eu,neavand stick,as vrea sa folosesc pt aceasta incarcatorul.Exista sansa de a-mi permite sa transfer melodia pe laptop?

  • Buna seara,
   Se poate, numai ca va trebuie un cablu USB. Acesta are la un capat o mufa standard USB care se conecteaza la laptop si la celalalt capat o mufa standard micro-USB care se conecteaza la tableta.
   Cu laptopul si cu tableta pornite, se conecteaza cablul iar pe ecranul tabletei se poate sa apara un dialog care va cere sa activati socarea USB. Selectati activeaza si apoi puteti face transfer liber intre tableta si laptop, memoria tabletei fiind vazuta pe laptop ca disk extern (in My Computer). Deci, pentru transfer veti folosi laptopul.

 72. Buna ziua
  Am o tableta vonino magnet m9 si nu pot instala decat 1 gb de aplicatii, memorie lbera imi arata 12,5 gb. Memoria tabletei este de 16 gb
  Ce trebuie sa fac?

  • Buna seara,
   Nu stiu tableta ca sa va pot da un raspuns exact.
   Memoria interna este partitionata. Puteti muta aplicatiile de pe o partitie pe alta din setarile fiecarei aplicatii. Nu toate aplicatiile pot fi mutate, numai cele care nu sunt legate foarte strans de sistemul de operare.

 73. Buna seara.Detin un Samsung Tab3 GT-P5210 si in ultima vreme intampin o problema.Daca incerc sa intru pe anumite aplicatii instalate,sistemul se blocheaza,se stinge ecranul si dupa 3-5 sec.se restarteaza tableta. Aceasi situatie se intampla si la incercarea de a da full screen la unele playere de filme online. Sa fie oare cauza,faptul ca am upgradat versiunea de Android? S-ar parea ca de atunci incoace se intampla. Ce solutii sunt ? MULTUMESC ANTICIPAT !

  • Buna seara,
   Un reset la parametrii din fabrica si daca problemele persista faceti o rescriere a memoriei sau apelati la un service.

 74. Buna ziua am o tableta urban tab7 de la cosmote am iesit dupa teritoriul romaniei iar slotul tabletei este blocat permanent ce pot sa îi fac sa lucreze din nou. Cu respect

 75. Buna seara, am o tableta all view ,dupa ce se opreste si o repornesc se sterg automat toate aplicatiile noi care le-am instalat, ex. Facebook, etc…si poza care o pun pe ecanul principal, revine ca in momentul acela cand am cumparat-o, imi da si sfaturi cum s-o folosesc la fel ca prima data cand am folosit-o, ce are? Ma puteti ajuta?multumesc

 76. salut am o tableta arnova 7 g2 si nu vede driverul cand bag in pc pentru a reseta tableta,a blocato copilul si nu pot sa dau reset,are si un buton mic unde poti baga acul pentru resetare da nu merge.

 77. salut. Am o tableta Samsung Galaxy Tab 3 Lite WiFi SM-T110 si nu reusesc sa ma conectez la net cu un stick de la rds digi cu ajutorul unui cablu usb. Am luat legatura cu cei de la rds si mi-au spus ca modelul asta de tableta are blocat sistemul usb blocat pentru intrare. de asemenea nu imi citeste nici macar un stick de memorie. va rog sa ma ajutati . m-i sa spus ca ar trebui sa ii instalez alt soft. daca da unde ? va multumesc !!!

  • Buna ziua,
   In cazul in care cablul OTG este bun, este posibil ca tableta sa nu aiba functia USB Host. La o tableta fara USB host nu pot fi conectate dispozitive externe.

  • nu stiu dacă-ți pot fi de folos următoarele: eu am un „nexus 7” fara 3g. am achizitionat un stick digi 3g de 21mb\s(culoare alba). am cumpărat de asemenea si un router 3g portabil tenda.le-am pus in funcțiune si bine-nteles ca n-au funcționat împreună. am dat la schimb (la digi service)stickul de 21mb\s pentru unul de 7,2mb\s. functionare ok.

 78. Am o tableta E-boda Izzycomm Z77,problema este ca atunci cand vreau sa vad ceva pe internet(Firefox sau Browser) sau daca stau pe facebook peste cateva minute imi apare in partea de jos in dreapta low memory si imi iese de pe internet,ce as putea sa ii fac,sa nu ma mai scoata?

  • Buna ziua,
   Este necesara o mai buna gestionare a memoriei RAM prin instalarea aplicatiilor dedicate. Una este Task killer si cealalta Claen Master.
   De asemenea, este recomandat ca pentru Fecebook si Youtube sa folositi aplicatiile dedicate, nu sa le deschideti in browser.

 79. Buna ziua o de aproape un an o tableta serioux s1005ktab iar de ceva timp nu mai pot instala nimic si imi apare mesajul” spatiul de stocare aproape ocupat este posibil ca unele functii de sistem sa nu functioneze”.ce pot sa fac?va multumesc

  • Buna seara,
   Ideea este ca trebuie eliberata memoria de stocare. Pentru inceput trebuie sa dezinslati toate aplicatiile pe care nu le considerati necesare. Apoi instalati Clean Master, o aplicatie dedicata, din Google Play.
   Metoda brutala este resetarea la parametrii din fabrica. Tableta se va pune singura fix in configuratia in care era cand ati cumparat-o, urmand sa instalati Claen Master si dupa aceea, din nou, doar aplicatiile care va sunt necesare.
   Clean Master va ajuta sa gestionati memoria de stocare, memoria RAM si aplicatiile instalate, avand notificari pentru evitarea situatiilor critice (ca acesta).

 80. Buna ziua,
  Am o tableta Vonino sirius.Am urmatoarea problema:nu pot sa deschid conturile mele personale in Orange, E-on,BRD,etc.Scriu nume utilizator, parola si mi le respinge chiar daca sunt corecte si valide .Pot deschide alte aplicatii yahoo, FBK sau Booking.Ce pot face?

 81. Tb.sam.7″gt 3100,3g:sterg ce primesc(aiurea)pe yahoo(si din cos gunoi),dar apar din nou.Ce dracu se-ntimpla?

  • E vorba de mail? Daca da, inseamna ca nu le sterge si de pe serverul Yahoo si probabil nici nu le marcheaza ca citite, motiv pentru care le descarca din nou la urmatoarea sincronizare. Verificati setarile aplicatiei de mail sau incercati alta aplicatie.

 82. Buna ziua…am o tablet vonino Onix Z, si am o problema majora cu ea….daca o las cateva minute aprinsa, fara sa o folosesc, dupa aceea daca vreau sa lucru pe ea imi da urmatorul mesaj dupa ce o deblochez : ”din pacate, procesul android.process.media s-a oprit” si nu pot deschide nimic pe ea…de exemplu daca dau pe setari imi da mesajul ”din pacate setari s-a oprit” ..dupa ce ii dau un restart, totul merge perfect, pana o las iarasi sa stea cateva minute, dupa care problema revine…sincer nu stiu ce sa-i mai fac…pot rezolva eu problema sau trebuie sa o duc la garantie? va rog mult sa ma ajuta-ti..va multumesc anticipat

  • Buna seara,
   Recomandarea mea este sa faceti o resetare la parametrii din fabrica si daca tableta nu va functiona normal nici dupa aceasta, sa apelati la garantie.

 83. La o tableta evolio x7 ce se poate face sa mearga in paralel incarcarea si stick-ul de internet? Am incercat variante de cabluri originale plus ceva improvizatii dar degeaba. Ori doar incarcare, ori doar internet, atat am reusit sa obtin. Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns!

 84. buna ziua. am intrat in posesia unei tablete Giani Mipal 2 care la apasarea butonului power porneste dar ramane blocata pe logo. ce este de facut? cu multumiri

  • Buna ziua,
   Trebuie resoftata si probabil va fi ca noua… Dar nici noua nu era cine stie ce!
   Si nici nu va fi usor, este un model vechi pe procesor iMAPx210 si veti gasi cu greu informatii despre rescrierea memoriei.
   La un service rescrierea costa cam 50 de lei, adica mai mult decat face tableta.
   Recomandarea mea este sa cautati informatii si sa vedeti daca puteti sa o reparati dumneavoastra sau prin prieteni. Daca nu merge, la cei 50 de Lei pe care ii dadeati la service mai puneti inca 50 si luati o tableta noua la promotie, mult mai performanta si cu garantie doi ani.

 85. pop iulian liviu // 6 septembrie 2014 la 17:32 // Răspunde

  Am o tableta e-bota z77 si o fica de 4 ani si 8 luni,care se juca zilnic cu aceasta.tableta avea deschidere sa spunem o litera,si cred ca copila a incercat sa o deschida in lipsa mea si nu a stiut si sa blocat aratindu-mi acum nume de utilizator e-mail si parola,o introduc pe cea veche si inca nu mi se deschide.ce ar trebui sa ii fac ?

  • Buna seara,
   Metoda acesta de deblocare functioneaza numai daca aveti o conexiune la internet. Pentru deblocare se foloseste contul Google pe care a fost inregistrata tableta. Daca nu functioneaza va trebui sa faceti o rescriere a memoriei prin metoda descrisa pe site-ul oficial. Din pacate veti pierde toate datele de pe tableta.

 86. Am o tableta Goclever Aries 101 si nu stiu cum sa activez functia telefon. Am bagat cartela sim dar nu o vede.

 87. salut am o tableta iam instalat play store si cand dau sa intru imi zice ca aplicatia e blocata in mod anormal ce fac in cazul asta

 88. Buna seara, am o tableta allview speed city iar microfonul nu functioneaza, in schimb daca ating tableta in partea din spate microfonul pare sa mearga, dar nu se aude nimic, nu gasesc nici o setare pentru microfon, sau unde sa verific volumul microfonului.

  • Buna ziua,
   Nu exista setari pentru microfon. Nivelul si claritatea sunetului depind in cele mai multe cazuri de amplasarea microfonului si de calitatea acestuia. La multe modele acesta este gresit amplasat si gresit orientat in interiorul tabletei, fiind prea departe de orificiul practicat in carcasa.
   Problema se poate rezolva la un service GSM prin amplasarea corecta a microfonului sau, daca este cazul, inlocuirea acestuia. Daca tableta este in garantie trebuie sa apelati la un service autorizat pentru a beneficia mai departe de garantie.

 89. buna seara, am un tab 3 si vreau sa il conectez la hdmi ma poti ajuta? am adaptor si nu stiu daca trebuie sa ii fac vre-o setare ceva. multumesc anticipat

  • Buna seara,
   Trebuiesc facute setarile specifice HDMI. Se bifeaza Turn on HDMI, se alege rezolutia. Nu am la dispozitie aceasta tableta sa verific configuratia meniului si sa testez. Setarile HDMI pot fi in meniul principal sau la Display (Afisare).

 90. Marinel Balauca // 15 iulie 2014 la 0:20 // Răspunde

  Am un eboda r70 si merge foarte slab sunetul,si difuzor si casti.Astept sfaturi.Multam.

  • Buna seara,
   Nu pot fi depasite anumite limite impuse de hardware. Daca un difuzor atata poate sa redea atata va reda, daca un amplificator atata poate amplifica, atata va amplifica.
   Exista cateva aplicatii care va pot ajuta: Speaker booster, Volume boost, Volume+, etc. N-am testat niciune dintre ele, nu va pot spune care este mai buna sau cat de spectaculos este efectul. Toate incearca sa mareasca nivelul semnalului pe intrarea amplificatorului analogic, ceea ce in anumite situatii poate produce distorsiuni foarte mari.
   Exista si niste boxe micute cu conectivitate prin fir sau bluetooth care se preteaza foarte bine pentru a fi folosite la tablete, imbunatatind substantial auditia.

 91. Buna seara. Intampin o problema si efectiv nu stiu ce sa mai fac.
  Am cumparat anul trecut o tableta Prestigio Multipad 2 Pro Duo 7.0.
  A functionat perfect 5 luni dupa care s-a sters tot ce era instalat si nu ma mai lasa sa instaez nimic. mesaj memorie interna epuizata. Verificand stcarea apare ca are doua stocari inerne una de fara valoarea dar arata ca e full, a doua de 4.93 Gb din care disponibil 4.92 GB. Ce ma invatati sa fac? Va multumesc!
  Se asemenea va pot informa ca am dus-o la resoftare si e aceeai problema (internetul functioneaza) doar aplicatii nu pot instala (de fapt nimic).

  • Buna seara,
   Memoria interna este structurata in doua partitii din care se pare ca una este deteriorata. Fiind o problema de partitionare se poate rezolva (dar nu neaparat!) prin resoftare. Pe pagina oficiala este oferita o versiune firmware ceea ce constituie un avantaj, putand sa faceti chiar dumneavoastra rescriere daca tableta nu beneficiaza de garantie. Tableta are la baza o platforma AMLogic mai putin permisiva. Un ghid video gasiti aici: http://www.youtube.com/watch?v=6Gvz6Tu_05U (pe card puneti toate cele trei fisiere existente in arhiva descarcata de pe site-ul oficial)
   In cazul in care tableta beneficiaza de garantie (nu a fost trantita, rescrierea anterioara s-a facut prin service autorizat, mai aveti documentele de achizitie) va recomand sa apelati la garantie.

 92. Salut

  Am un telefon HTC one imi merge wifi ul pe el peste tot mai putin acasa, Pe routerul

  de acasa pot naviga pe net pe toate celelalte telefoane si laptopuri pe wifi mai putin telefonul HTC.

  Mai nou mi -am achizitionat o tableta si am aceeasi probleme pe wifi de acasa nu mi se conecteaza la internet.

  Si pe telefon si pe tableta imi cere parola , o scriu imi scrie retea salvata dau sa ma conectez si nu se intampla nimic,

  Precizez ca am un router Konig, telefonul si tableta au sistem android 4.2.

  Tind sa cred ca problema este de la router dar nu stiu exact cum sa procedez.

  Multumesc frumos

  • Buna ziua,
   Trebuie sa se uite cineva care se pricepe peste setarile routerului. Si eu cred ca routerul poate fi configurat in asa fel incat sa mearga si cele doua dispozitive dar va recomand sa nu incercati dumneavoastra sa schimbati setarile ca se poate intampla ca dupa aceea sa nu mai mearga deloc.

 93. Buna ziua. Am achizitionat de curand o tableta Serioux si dupa ce am descarcat cu succes 3 jocuri de pe magazin play, la o a parta incercare imi apare o casuta cu urmatorul mesaj: din pacate magazinul Google play s-a oprit. Si nu reusesc sa mai instalez nimic. Ma puteti ajuta cu un sfat . Multumesc anticipat

  • Buna ziua,
   Setari – Aplicatii selectati sa afiseze toate aplicatiile si acolo selectati Magazin Google Play (sunt in ordine alfabetica) – goliti memoria cache si stergeti datele.
   Restartati tableta, porniti din nou aplicatia Play, reintroduceti datele de autentificare si incercati din nou.
   Daca nu functioneaza acesta metoda va trebui sa faceti un reset la parametrii din fabrica sau sa instalati 1Mobile market (un magazin paralel). Instalarea acestuia se face de pe pagina oficiala dupa ce bifati in setari la Securitate optiunea Surse necunoscute.

 94. Salut! am o tableta allview city+ si de curand am primit o husa cu keyboard Manta MTA701, dar tableta nu-mi gaseste tastatura, adica nu o pot folosi. Daca m-ai putea ajuta as fi recunoscator! multumesc!

  • Buna ziua,
   Trebuie vazut intr-un service care este problema. Se poate intampla ca tableta sa nu comute USB-ul pe Host chiar din cauza tastaturii.
   Dumneavoastra puteti doar sa verificati in setari sa nu fie bifat Depanare USB la Optiuni de dezvoltator si eventual sa incercati tastatura pe o alta tableta.
   Pe tableta dumneavoastra puteti testa conectivitatea USB folosind un cablu OTG bun si un stick de memorie sau chiar o tastatura USB.

   • Si eu am avut problema asta si era de la tastatura, am schimbat-o si cand am conectatat-o(acasa). nu merg 9 taste la ea, tastaura Manta MTA701

  • Acuma trebuie sa merg sa o schimb din nou, de la Selgros am luat tastatura

 95. Am o tableta E-BODA essential A 300 nou-nouta. Am tinut bateria la incarcat, am conectare full la wireless, dar, cand apas butonul Browser si incerc sa accesez vreo pagina de internet imi spune ca nu se poate. Practic, nu pot accesa absolut niciun site. Ce pot sa fac? Tinanad cont ca sunt super-noob in materie de tehnologie.

  • Buna seara,
   Deci, desi conectati tableta wireless la reteaua de internet, nu puteti accesa nici o pagina in browser. Nu ati spus daca ati facut configurarea initiala a tabletei si daca celelalte aplicatii pot accesa internetul(Google Plai, Gmail, ) dar presupun eu ca nu…
   Cauzele pot fi multiple. As suspecta totusi setarile routerului wireless, poate ar fi bine sa ii dati un restart (atentie, nu reset!). De asemenea puteti incerca sa va conectati prin alt router sa excludeti posibilitatea ca routerul dumneavoastra wireless sa nu fie bine configurat.
   Nu in ultimul caz ar putea fi si tableta cu probleme (modulul wireless), ar fi bine sa apelati la cineva care se pricepe sa o testeze.

   • Nu stiu ce-i aia configurare manuala. Am urmat strict pasii din manualul de utilizare, in care nu scrie nimic de configurare manuala si nici nu are vreun capitol cu probleme/rezolvari.
    Multumesc mult pentru raspuns.

 96. Buna ziua..am o tableta storex ezee’tab 1003 si imi face ceva probleme..aplicatiile imi apar si dispar,ce descarc de pe magazin play imi da o eroare,la galerie se incarca pozele pe rand(adica se incarca poza cu cate un rand de jos in sus). Eu am dus-o la un service de telefoane mai inainte si mi-a pus alt soft pt ca am uitat codul de deblocare si de atunci imi face figurile de mai sus enumerate..ma puteti ajuta cu ceva va rog? multumesc anticipa! scuzati deranjul

  • Buna ziua,
   Este problema de soft. Poate cei de la service nu au gasit cea mai buna versiune ROM pentru acesta tableta.
   Vreau sa fac specificarea ca nu este sub nici o forma vina celor de la service, ba chiar merita felicitati pentru ca au gasit o versiune ROM care este totusi compatibila. Sunt service-uri care nu-si asuma riscul de a face resoftari in cazul in care producatorul nu ofera suport.
   Daca apelati la ei si le explicati problema poate gasesc vreo solutie, pare sa fie un service bun…

 97. Buna ziua!
  Revin cu inca o intrebare: cum fac resetarea la setarile din fabrica la Vonino Sirius QS?
  Multumim ca sunteti aici sa ne ajutati!

  • Buna ziua,
   Aveti optiunea de resetare in Setari – Personal (Privacy). Este usor de gasit, sper sa va descurcati.

 98. Gaby Horvat // 22 iunie 2014 la 9:54 // Răspunde

  Buna ziua, am o tableta Vonino Sirius QS si am o problema cu ea, cand ascult muzica la casti sau la boxe, daca dau mai tare mi se opreste muzica, si trebuie sal tin tot timpu la volum mic, sub jumatate… De ce ? Ceas putea face sa rezolv problema ? Multumesc

  • Buna ziua,
   Incercati cu alt music player. Daca face la fel, ma declar depasit de problema…
   In mod normal redarea audio este o sarcina usoara pentru tableta si nu poate genera consum atat de mare incat sa duca la oprirea acesteia. Decat daca ar fi un defect hardware pe partea de amplificare audio…

 99. Buna ziua,am o tableta Allview Speed City si am luat o tastatura Manta MTA701, dar tableta nu o recunoaste, ce pot sa ii fac?
  Se poate conecta tastatura cu MicroUSB la ea?

  • Buna ziua,
   Din cate stiu toate tabletele moderne suporta standardul USB Host, deci da, ar trebui sa se poata conecta tastatura USB. Verificati in setari la optinuni dezvoltator sa nu fie bifata optiunea Depanare USB (USB Debugging).
   Daca nu este bifata si tot nu functioneaza trebuie sa faceti cateva teste sa vedeti care e problema. Verificati tastatura la alta tableta si eventual la tableta incercati altra tastatura USB, chiar daca este una pentru PC conectata prin cablu OTG.
   Am mai intalnit tablete care nu au acceptat tastaura USB. La unele s-a dovedit a fi defect cablul OTG (pe vremea aceea nu se faceau cu mufe mini sau micro USB si se impunea folosirea unui cablu OTG), in alte cazuri tableta nu accepta tastatura ca device extern.
   Daca tableta nu accepta tastatura ca device extern se poate rezolva doar daca suporta USB Host si producatorul ofera pentru update un ROM care sa repare aceasta deficienta.

 100. Am o tableta Serioux si i-am dat de 3 ori restart iar acuma nu vrea sa mi se mai deschida,intrebarea mea este sa blocat (sa stricat) sau ce sa ii fac ca sa mi se deschida sa o pot folosi din nou?
  Va rog frumos sa ma ajutati !

  • Buna ziua,
   Depinde de situatie.
   Daca tableta s-a blocat se poate intampla ca aceasta sa nu afiseze nimic desi este pornita, iar in acest caz trebuie resetata (butonul reset – daca are – sau butonul power apasat pentru mult timp).
   Daca tableta porneste dar afiseaza doar logo sau un mesaj de eroare in cele mai multe cazuri trebuie resoftata.
   Daca tableta nu afiseaza nimic la apasarea butonului power (dupa ce ati incercat sa o resetati) trebuie sa apelati la un service.

  • Dupa ce faci glisarea si nu se deschide pagina intoarce imediat tableta pe verticala. Daca defectiunea persista citeva zile se merge la un specialistspecialist dar n as crede.

 101. Buna ziua. Cu scuzele de rigoare va rog sa ma ajutati daca se poate.
  Am de o saptamana o tableta Allviev Android 4.4 , 1G/ 8G cumparata de la emag.
  Daca vizionez filme, aleator dupa 10-4-2 minute tableta se opreste(nu filmul).O pornesc mai vad ceva din film dupa care se opreste si tot asa.
  Timpul de opriere automata la inactivitate a fost de 2min, dupa care l-am setat la 10min. Tableta tot se opreste.
  Astept un sfat de la dumneavoastra, inainte de a merge la service emag.
  Cu stima ,Gabriel

  • Buna ziua,

   Daca tableta se opreste efectiv, apelati la service. Daca se stinge doar ecranul incercati si cu alte playere, eventual instalati o aplicatie dedicata (Always On, Keep Screen On, etc).
   Tine si de player. Cu playerul stock nu ar trebui sa se intample acest fenomen.

  • Dupa ce glisezi de deschidere si nu se deschide, intoarce tableta pe verticala si intra pagina de pornire.Isi revine ea pe parcurs.Face 2-3 figuri de astea si nu se mai blocheaza.

 102. Adrian Rizea // 13 iunie 2014 la 21:31 // Răspunde

  Buna ziua! Laptop HP 625 care nu mai vede pe USB telefonul Samsung, iar mai nou am cumparat o tableta UTQK 701d care nu poate fi vazuta nici ea de laptop??? Va multumesc!

  • Buna ziua,

   Pe laptop aveti trei mufe USB 2.0. Daca niciuna nu detecteaza dispozitivele conectate, as da vina pe cablul folosit.
   Daca totusi cablul este bun, va recomand sa reinstalati sistemul de operare.

 103. Buna ziua domnule Mihai ! De curand mi-am luat cu abonament la Vodafone o tableta Lenovo vodafone TAB 4 si nu am reusit sa inteleg pana acum cum sa ma conectez si sa ma deconectez de la 3G. Cu conexiunea Wi-Fi e simplu,am butonul de la setari de pornire -oprire si gata,conexiunea Wi-Fi este sau nu intrerupta. Dar la 3G se pare ca este putin mai complicat si nu vreau sa functioneze acestea simultan fiindca se consuma bateria mai repede.Am vorbit la telefon cu operatorii Vodafone la „steluta” 777 ,dar nu prea am inteles procedeul. Ar fi minunat pentru mine daca m-ati putea invata cum sa aplic aceste proceduri. Va multumesc ! tiberiu

  • Buna ziua,

   In setari la „Wireless si retele”, unde aveti optiunea de activare pentru conexiunea Wi-Fi, aveti ultima optiune numita „Mai multe”. O selectati si in noua fereastra, tot ultima optiune va fi „retele mobile”.
   Acolo veti avea optiouni care va ofera posibilitatea de a:
   -activa/opri conexiunea de date pe cartela dorita (daca tableta este dual-SIM) la „Conexiune date”
   -stabili modul in care lucreaza cu reteaua (2g sau 3G) la „Mod retea”
   -de a modifica sau adauga APN-uri de la „Numele punctelor de acces”
   -de a selecta manual operatorul de retea de la „Operatori de retea”.
   Astfel, dumneavoastra trebuie sa selectati la „Conexiune date” reteaua RO Vodafone, La mod retea lasati pe automat (GSM/WCDMA), La „Numele punctelor de acces” sa selectati APN-ul corespunzator Vodafone iar daca acesta nu exista sa-l creati si sa-l configurati conform instructiunilor operatorului (se selecteaza meniu si apoi „APN nou”). Setarile noului APN vi le ofera operatorul functie de tipul accesului.
   Tot ceea ce v-am spus mai sus sunt generalitati care sper sa va ajute si nu se refera in mod special la tableta dumneavoastra sau la operatorul Vodafone. Am presupus ca tableta are 3G integrat si ca este dual-SIM.

 104. Salut,am o tableta goclever tab r75 cu tastatura usb. Nu mai vrea sa porneasca,ramane blocata cu android scris pe ecran. Cum o pot porni? Nu are buton de volum,doar de power. E vre-o scurtatura din tastatura? Merci

  • Buna ziua,
   Tableta trebuie resoftata. Fiind o tableta cu procesorul RK2906 nu va pot ajuta cu informatii intrucat nu am lucrat niciodata pe o astfel de tableta ci doar de la 30xx in sus.

 105. Buna ziua,Am o tableta Vonino si i-am bagat un model si l-am uitat ce trebuie s-a fac ?

 106. Buna ziua. Domnule Mihai am o tableta TREKSTOR SURFTAB BREEZE 7.0 si nu mai vrea sa porneasca sub nici o forma porneste si ramane marca trekstor pe ea atat . am descarcat zipul cu modelul de android de pe site-ul producatorului care ii corespunde l-am pus pe cardul de memorie dau sa instalez si imi apare ca nu este spatiu pe device nu stiu ce sa fac m-am dus la service si mi-a zis ca nu se merita sa il repare ca este foarte ieftin eu cred ca nu are o problema atat de grava astept un raspuns va multumesc . Este tableta prietenei mele si ar fi incantata sa o pot repara

 107. Buna ziua,
  D-nul Mihai, am o tableta UTOK 1000D. De curand pe site la ei a aparut o actualizare pentru aceasta tableta. Mai inainte de a o face, trebuie sa fac o copie de rezerva la datele din tableta. E asa de necesar? Dar va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez,ca nu am mai facut asa ceva pana acum. Trebuie vreo aplicatie instalata sau am posibilitatea din setarile tabletei?
  Aici va pun link-ul cu anuntul despre actualizare: blog.utok.com/ro/actualizare-de-software-pentru-utok-1000d
  Va multumesc.

  • Buna ziua,
   Vad ca au implementat acelasi sistem ca Vonino, prin care actualizarile pot fi descarcate numai de cei ce detin un produs, folosind SM/IMEI.
   In pagina la care faceti referire va recomanda ca inainte de a face actualizarea sa salvati de pe tableta datele pe care doriti sa le pastrati, datorita faptului ca prin actualizare se pierd toate datele interne: fotografii, filmulete, documente, aplicatii instalate, datele specifice conturilor, etc.
   Acest lucru se face pur si simplu prin copierea acestora pe un card de memorie sau chiar pe computer, pentru a putea fi puse inapoi pe tableta dupa instalarea actualizarii. Altfel spus, copiati doar ceea ce doriti sa pastrati.

 108. Detin o tableta E-boda revo R70, tableta are 2 partitii, 1 de 1 gb stocare interna si o partitie de 4 gb denumita card sd, am mai inserat si un micro card sd de 8 gb care a aparut cu denumirea de, parca extcard 2, intrebarea mea este daca se poate seta cardul inserat pt a se putea tranfera aplicatiile transferabile pe cardul inserat, cele 4 gb nu prea imi ajung si m-ar fii interesat daca se pot tranfera aplicatiile pe sd card extern fara root.
  De ex mai am un tel Allview p5 quad si dupa inserarea unui card de 16 gb se pot transfera aplicatiile transferabile pe cardul extern, si asta fara Root.
  Se poate face cumva acest lucru si pe e-boda r70?

 109. buna ziua am si eu o problema am un smartpad 7.0 mobile dual sim aseara mergea lam lasat an stenbay dimineatza cand mam trezit nu am mai putut sal aprind nici nu se mai ancarca ce poate fi

  • Buna ziua,
   Incercati sa folositi butonul reset (cel de pe spate), e posibil ca tableta sa fie blocata. Butonul se apasa cu o agrafa de birou, cu multa atentie, in asa fel incat sa se auda un usor clic. Daca dupa aceea tableta este in aceeasi stare (nu porneste si nu se incarca) va trebui sa aplelati la un service.
   Incercati si daca tableta porneste cand are alimentatorul conectat.

 110. Buna seara .Am o tableta olliveti 100 si-mi apare mereu mesajul ,,the process android.process.acore has stopped unexpectedly.please try again,, si nu-mi mai apare tastatura si nu mai pot intra in setari .Ce e de facut? va multumesc

  • Buna seara,
   Din pacate nu am nici eu prea multe informatii despre aceasta tableta.
   Solutia ideala ar fi un reset la parametrii din fabrica. Inteleg insa ca nu este posibil, neputand intra in setari.
   In cazul in care nu exista nici o posibilitate de resetare la parametrii din fabrica va trebui sa optati pentru rescrierea memoriei cu un ROM (firmware) original sau compatibil. De preferat ca acesta operatiune sa se desfasoare intr-un service.
   Ca o sugestie, incercati sa accesati aplicatia de update in cazul in care este accesibila, instalarea unui update este practic o rescriere firmware si ar putea rezolva aceasta problema.

 111. Am și eu o problemă.Am o tabletă Lenovo a1000.Cand ascult muzica la casti sau fara se aude foarte bine.Dar cred ca are ceva microfonul pentru ca se aude foarte incet cand inregistrez.Am Dolby Digital Plus.Ar putea fi din cauza setarilor de aici? Care ar fi cele normale?

  • Buna seara,
   Nu am inteles treaba cu Dolby Digital Plus.
   In general la tablete sunetul nu este captat bine datorita amplasarii microfonului. In cele mai multe cazuri acesta se afla in interorul tabletei in apropierea si nu in dreptul orificiului pentru microfon.
   Nu cred ca este o problema de setari dar cred ca sunt im marketul Google Play aplicatii care pot amplifica sunetul microfonului. Din pacate nu ii vor putea imbunatati calitatea sau mari banda de frecvente…

 112. Va salut! Sunt posesorul unei tablete si am o nelamurire pe care sunt sigur ca o voi rezolva cu ajutorul d-voastra.
  Daca nu o folosesc cateva ore bune sau seara cand ma culc,cum trebuie sa procedez mai bine; sa o las in stand-bay sau sa o inchid din butonul power?

  • Buna ziua,
   Pentru perioae mai lungi de timp este bine sa o opriti. Pentru perioade foarte scurte doar in stanb-by. E o chestiune de consum…
   Mai important este ca tableta sa nu se descarce niciodata complet si sa ramana asa pentru mult timp. In stand-by va exista un consum infim, deci nu lasati tableta in stand-by cand o depozitati sau cand nu o veti folosi mai multe zile. Cel mai frecvent, problemele de memorie apar atunci cand tableta ramane pentru mult timp cu acumulatorii descarcati complet.

   • Va multumesc. Felicitari pentru tot ce faceti pentru noi.
    Sanatate si spor in toate si ah… la multi ani de 8 Martie pentru tot ce aveti mai drag pe lume!

 113. Buna ziua!
  am cumparat o tabelta Serioux S710TAB si merge ingrozitor de greu netul.
  La testu de verificare al vitezei este ok.
  Nu am instalat nimic in plus de cat updatele la aplicatiile care au fost instalate din fabrica.
  Ce imi recomandati sa fac?

  se poate conecta la internet si prin stick de rcs rds?
  va multumesc

  • Buna ziua,
   Posibil ca aceasta sa fie performanta tabletei. Majoritatea paginilor de internet contin scripturi sau au componente flash care se executa in browser. Pentru a imbunatati performanta nu puteti decat sa gestionati foarte bine memoria interna a tabletei instaland un task killer si sa optati pentru un browser minimalist cum ar Opera Mini.
   In privinta stick-ului 3G, nu stiu daca tableta este compatibila, singura solutie este sa testati. Daca prin conexiunea wireless netul merge greu, prin 3G va merge si mai greu, intervenind si rata de transfer.

 114. Salutare
  Am si eu o tableta Lenovo IdeaTab A1000-F si problema ar fi ca desi am 12Gb plus card de 6Gb memorie eu nu pot utiliza decat 500Mb din cea interna a tabletei. La instalare de update-uri sau descarcari de programe noi imi apare mesajul „Spatiul de stocare aproape ocupat…Este posibil ca unele functii de sistem sa nu functioneze”. Sper sa aveti vreo rezolvare.
  Merci!!!

 115. buna
  Am o tableta prestigio multipad 8.0 pm5880c-duo si am doua probleme la ea: una ecranul e crapat dupa o busitura data de baietelul meu si daca merita sa fac investitia pentru al schimba ? si a doua- dupa ceva timp de cand e spart ecran a inceput sa se blocheze si sa se incalzeasca foarte tare. De deblocat nu o pot debloca decat in momentul in care o inchid cu totul . se mai poate face ceva pt ea , se merita investitia sa o repar?
  mersi

  • Buna ziua,
   O reparatie de genul acesta e scumpa si nu garanteaza functionarea perfecta a tabletei ci doar inlocuirea componentelor deteriorate, in urma socului putand fi afectata si placa de baza.
   Daca gasiti un service care sa aiba componentele puteti cere o evaluare. Ecranul este cea mai scumpa componenta a tabletei, deci va costa cam mult.

 116. ce se intampla daca las internetul pornit tot timpul deorece sistemul android se incarca greu pe tableta serioux.va multumesc.

  • In principiu nu se intampla nimic, dar puteti sa opriti totusi conexiunea wireless si sa treceti tableta in sleep mode. Probleme pot aparea daca uitati de tableta si o lasati asa, fata a o mai incarca mult timp sau daca o veti tine tot timpul conectata la incarcator. Incercati cel putin o data pe luna sa ii faceti un ciclu complet de incarcare-descarcare.

 117. buna ziua , am o tableta serioux s 710 tab, merge dar cins vorbesc pe skaype imaginea ramine blocata , tremura, rvine doua secunde si iar tremura nu pot vede imaginea clara

 118. Va multumesc mult pt.raspunsuri.Vin cu o completare .Banuiesc ca incarcatorul e original .L-am primit odatacu tableta serioux. Ce pot face daca se incalzeste imediat ce-lconectez la sursa de curent. Va multumesc inca odata.

 119. cand las mai mult timp incarcatorul in priza se incalzeste puternic , se poate strica sau tableta sau modemul vodafone? va multumsc.

  • Buna seara,
   Depinde ce se incalzeste. Daca tableta se incalzeste excesiv, da, se poate strica in timp. Daca incarcatorul se incalzeste excesiv, inseamna ca este subdimensionat si acesta este in pericol sa se arda. Modemul vodafone va functiona la fel, indiferent daca este conectat la tableta sau la PC, tensiunea USB fiind aceeasi (5V).

 120. Buna seara,
  Ieri am primit o tableta si nu stiu cat sa o tin la incarcat prima data.Va rog sa ma ajutati.Multumesc

  • Buna seara,
   O lasati la incarcat pana cand se incarca. La unele tablete dureaza mai mult, la altele mai putin.
   Este recomandat sa nu scoateti tableta de la incarcat pana nu ajunge la 100% si sa nu o lasati niciodata sa se descarce complet. Daca totusi tableta s-a descarcat complet, pana cand se opreste singura, o puneti la incarcat cat mai repede posibil.

 121. salut , am o tableta PC Prestigio 8.0 HD PMP5588C_DUO si mi se intampla o chestie ciudata .Tableta se aprinde , dar ramane pornita cu emblema Prestigio si cu un semn ,,interzis „ …si ramane doar asa ..ce a-si putea sa fac ?

 122. Am o tableta mediacom m-mp710go si nu pot sa vizionez filme online desi are adobe flash player instalat . Ce trebuie sa fac ?

 123. revin cu o intrebare , daca las 4-5 ore tableta conectata pe net se poate trica ,inarcatoru l ,moemul vodafone sau tableta serioux.va multumesc si va doresc un an nou cu bucurii.

  • Buna seara,
   Tableta nu se va strica mai repede daca este conectata la internet. Va avea totusi consumul mai mare, dar nu atat de mare incat sa genereze probleme hardware.
   Un an nou fericit va doresc!

 124. larisa nicoleta // 4 ianuarie 2014 la 22:40 // Răspunde

  Bună ziua! Am o tabletă Allview viva q7 iar ultima dată când am conectat-o la pc să iau o poză, după ce am scos cablul nu am mai găsit nimic poze sau muzică pe ea. Acum dacă încerc să salvez ceva nu merge mi se salvează doar în acel program ES explorator , ce pot face?

  • Buna ziua,
   Din ce spuneti pare sa fi fost afectata o partitie a memoriei NAND Flash. Cred ca ar trebui sa faceti o resetare la parametrii din fabrica pentru a va convinge ca nu este o problema software, si daca tableta nu isi revine sa apelati la service sau sa faceti dumneavoastra o rescriere a memoriei. Pe site-ul producatorului vi se ofera tot ce aveti nevoie: http://www.allview.ro/index.php?id=1640

  • va multumesc pentru indicati,revin cu o precizare,dacanu folosesc tableta cateva ore scot incarcatorul dinpriza si totusi se deconecteaza internetul.

 125. Buna ziua. Am o tableta Eboda revo R80 si nu stiu cum sa intru in continutul stick-ului dupa ce il conectez. Exista vreun program anume pentru asa ceva sau nu stiu eu cum sa intru? 🙂 Mersi frumos.

 126. Am o tableta Allview City+ si atunci cand o inchid se sterg toate datele de pe ea. La inceput imi apar instructiuni despre cum sa o folosesc , exact ca atunci cand am cumparat-o. Ce trebuie sa-i fac?

 127. buna ziua! am o tableta mediacom smartpad 1010i care nu se mai deschide.practic am inchis-o seara si cand am vrut sa o deschid a doua zi imi arata doar pagina initiala de la smartpad 1010i fara sa pot face vre-o operatiune.
  ce pot face?

  • Buna ziua,
   Trebuie rescrisa memoria ROM a tabletei. Prima data verificati daca tableta mai beneficiaza de garantie, pentru a o repara gratuit.
   In cazul in care nu mai beneficiaza de garantie puteti apela la un service sau, daca va pricepeti, puteti cauta pe internet un ROM (firmware) pentru tableta dumneavoastra si sa o reparati chiar dumneavoastra.

   • cand conectez tableta la pc nu are nici o reactie,nu reactioneaza in nici un fel,cum sa fac sa rescriu memeria?multumesc de inf.o sa caut pe internet un ROM si o sa probez.o sa revin cu noi informatii

    • Sunt foaret rare situatiile cand tableta nu este vazuta de calculator. Fiind vorba de o tableta Allwinner A10, se poate face rescrierea si cu ajutorul unui card de memorie, folosind o aplicatie numita Phoenix Card boot utility.

     • am reusit sa o formatez pana la urma am tinut apasat tasta volum+ pana cand am reusit sa intru la setari,am selectat format si pe urma a inceput sa functioneze normal. Va multumesc mult pt ajutor. numai bine!

 128. Tableta mea nu vrea sa vada stick-uri. A mers doar o data sa citeasca unul si acum nu il mai vede. Ce pot sa fac?

  • Verificati ca stick-ul sa fie formatat FAT32 si resetati tableta la parametrii din fabrica. Verificati si cablul OTG sa fie sigur bun…

 129. am o tableta serioux s 101 tab. se dconecteaza dela net daca o las catev ore nefolosita mconexiune wifi cu routr dela vodafone.de ce? nu stiu sa descarc filme, iar youtubul a mers la inceput cu sonor slab ,acum deloc’ va rog explicatii simple nu sunt experta in IT. va multumesc.

  • Buna ziua,
   Se deconecteaza de la net pentru a economisi bateria.
   Filmele va trebui sa le vedeti online, instalati Adobe Flash Player. Este ilegal sa descarcati filme de pe internet.
   Nu stiu de ce nu mai merge youtube cu sonor. Puteti face o resetare a tabletei la parametrii din fabrica si va fi exact ca atunci cand ati cumparat-o. Atentie, veti pierde toate informatiile si aplicatiile de pe tableta.

 130. Buna ziua,
  Am o tableta prestigio PMP5597D si un stick de internet de la Rds.Ce pot face ca sa pot folosi acel stick la tableta,pentru ca atunci cand introduc stick-ul imi apare direct sa introduc sim-ul(si nu pot iesi din acest meniu decat prin inchiderea si deschiderea tabletei)si dedesubt este scris „cartela sim blocata”?Nu cred ca este de la stick pentru ca il folosesc zilnic la laptop.Multumesc anticipat si Craciun fericit!

 131. am o tableta samsung tab3 de 8inci si am o problema cu ea are un program de magazin pe ea care stege orice instalez pe ea dupa ce o sting si aceast program pentru al dezinstala imi cere un cod puteti sa imi spuneti si mie ce este de facu in aceasta situatie?
  multumesc

  • Nu stiu despre ce este vorba, dar ati incercat un reset la parametrii din fabrica? Pierdeti o data tot, si gata. Daca programul la care va referiti este integrat in ROM (gen deep freeze) nu veti putea scapa asa usor de el, va trebui sa faceti o resoftare.

   • salut domnu mihai.ma poti ajuta cu o problema?am un archos 7(tableta) calculatorul nu o mai vede,,,avea o versiune mai noua pe ea..am dat setari de fabrica si si-a luat o versiune mai veche acum.,.am descarcat versiuanea cea noua ptr ea dar nu ma descurc o bag,te rog mult ajuta-ma…

    • Buna ziua,
     Prin resetarea la parametrii din fabrica nu se poate pierde versiunea Android instalata. Cel mai probabil era instalat un launcher si din cauza aceasta ati crezut ca s-a schimbat versiunea. Nu va recomand sa incercati sa rescrieri memoria tabletei ci sa instalati tot asa, un launcher. Acesta schimba integral aspectul ecranelor in Android.

 132. am si eu un phonepad asus k004 si mi-a aparut mesajul „mod sigur” care ar fi cauza si de ce apare acest mesaj?

  • Presupun ca ati facut un restart si tableta porneste tot in safe mode.
   Sistemul porneste in mod sigur pentru a evita anumite erori, care probabil au aparut in urma unei instalari.
   Puteti incerca sa dezinstalati ultima aplicatie instalata, mai clar aplicatia in urma careia a aparut problema.
   In cazul in care nu stiti sa fi instalat vreo aplicatie care sa fi cauzat bootarea in safe mode, faceti o resetare la parametrii din fabrica. Daca nici asa nu dispare, este o problema de NAND Flash, trebuie rescrisa memoria.

   • Buna! si eu am aceeasi problema, mi.am resetat telefonul si nu mi.a disparut… unde trebuie sa merg??? Astept un raspuns. Multumesc!

    • Buna ziua,
     Cred ca va trebui sa apelati la un service pentru resoftare. Daca este in garantie se face rescrierea memoriei gratuit.

 133. Cornelia Ungureanu // 14 decembrie 2013 la 9:51 // Răspunde

  Buna ziua.Am nevoie de ajutor!!!Am o tableta Manta Mid 712 care a ramas blocata pe logo-ul ANDROID.Ce sa fac?????Multumesc

  • Buna seara,

   Tableta trebuie resoftata.
   Daca stiti poloneza veti gasi mai usor un ROM (firmware) pentru aceasta tableta si instructiunile de scriere. Au suport destul de bun in Polonia…

  • asta am patit si eu cu acelasi model de tableta. apesi volum jos+ buton de pornire si intri in recovery mode…. la mine a mers

 134. Am o tableta Vodafone Smart Tab II de 7 inch si intampin urmatoarea problema. Destul de multe aplicatii ( gen candy crush si CSR Racing ) care pot fi syncronizate cu contul FB nu pot face asta …
  Activez butonu ” sigh in with FB ” imi iese din aplicatia respectiva se incarca un url si apoi urmeaza mesajul : the web page at fbconnect:// success#acces_token= si urmeaza o insiruire de peste 50-60 caractere (cifre si litere mari si mici ) might be temporarily down or moved permanently to a new web address.
  Cu sigestiile de rigoare : sa fiu sigur ca am o conexiune de date , sa incarc pagina mai tarziu si sa verific adresa introdusa.
  Nu pot gasi o explicatie logica…Facebook-ul merge normal…aplicatiile merg normal…am incarcat si de pe PC din contul de facebook sa ajung la aplicatia respectiva in facebook si sa-i dau sent on mobile si a mers ..am primit mesaj pe tableta si tot nu vrea sa ma autentifice in aplicatiile mentionate :((
  Sfaturi ceva ? Multumesc !

 135. Buna seara,am o tableta ALLVIEIV AX3 PARTY si mi sa blocat codu de siguranta din touch ce sa ii fac?

  • Buna ziua,
   Incercati sa o deblocati cu ajutorul contului Google. Daca nu merge va trebui sa apelati la un service. Preferabil la cel care asigura si garantia.

 136. cum pot sa descarc sau sa transfer jocuri pe o tableta e-boda supremx80 direct in cardul de memorie, ca sa nu mai ocupe memoria interna a tabletei.
  multumesc anticipat.

 137. am si eu o tableta e-boda supremex80 si nu pot transfera aplicatiile(jocuri) din memoria interna pe un stick de memorie de capacitate de stocare de 16GB

 138. am o tableta mediacom si nu o pot conecta la internet prin intermediul modemului rcs-rds multumesc pt raspuns

  • Din pacate nu prea am ce sa va raspund. Este in Google Play o aplicatie numita PPP widget, dar functioneaza numai pe tabletele cu ROOT.
   Daca veti folosi tableta cu modem extern, in cateva luni va trebui sa mergeti cu ea in service pentru a va repara mufa USB, datorita solicitarilor mecanice.
   Acum se gasesc tablete foarte ieftine cu 3G integrat.

 139. buna ziua!am o tableta ASUS MEMO PAD si am activat otiunea wi-fi pe ea,imi gaseste listele care sunt conectate dar eu nu ma pot conecta la intrenet.va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez ca sa pot avea conecsiune la intrenet prin wi-fi.nu am werlles aks sau intrenet prin cablu.au ceilalti care sunt in lista(din bloc)dar nu ma pot conecta fara parola.cum sa fac?sunt si retele tip rds si…..altele.cum sa fac.va rog sa-mi raspundeti .va mutumesc anticipat.

 140. Buna ziua,cum ma pot conecta cu o tableta samsung tab 3 la un stick internet romtelecom( am bagat stickul in cablu pt usb si in tableta si nu mi apare nimic)

 141. Buna ziua
  Am o tableta Mirya DC-0163 la care nu mai finctioneza usb host…nu a avut problema asta la inceput. Nu mai recunoaste stick-ul usb sau 3G de Rcs , care au functionat initial. Am revenit la setarile din fabrica fara rezultat.Ma puteti ajuta cu un sfat ?

  • Buna ziua,
   Problema aceasta apare destul de frecvent la tabletele folosite cu stick extern.Cel mai probabil s-a dus ori cablul ori mufa de la tableta. Incercati prima data cu alt cablu si daca nu merge va trebui sa mergeti la un service sa vada in ce masura mai merge reparata mufa. Destul de frecvent se intampla sa apara exfolieri pe cablajul imprimat si sa nu se mai poata face nimic. Poate aveti noroc…
   Inainte de toate, verificati si sa nu aveti bifata in setari optiunea depanare USB.

 142. salut am o tableta serioux SB701TAB si a ramas blocat la logo android..am incercat sa ii dau resetarea din menu recovery wipe factory/data sau ceva de genu si nu merge ce trebuie sa fac?

 143. am o tableta SuperPad 7 si dupa doua luni de folosire, nu se mai poate conecta wireles.Il pun activat si dupa 3 ,4 secunde se desactiveaza. Nu stiu ce sa mai fac cu ea? L-am resetat de fabrica,l-am resetat de la butonul de resetare ,tot degeaba.Daca puteti sa-mi dati un sfat ,cum pot sa-l mai recuperez?
  Multumesc

  • Posibil sa aiba o problema cu modulul wireless. Spre exemplu, in cazul unui fir de alimentare dezlipit simptomele sunt aceleasi: la activarea modulului, SO nu il detecteaza si il opreste automat. Eu zic sa apelati la un service pentru o verificare.

 144. Buna,am o problema,am o tableta Overmax NewBase 2, am achizitionat o tastatura din piata de vechituri targa mk20-k dk dt44183 dar nu am la ea sttikul usb wifi pt.incrucisare.intebarea mea este ,cum pot conecta tastaura la tableta ?,va rog spuneti-mi pasi ,nu ma prea pricep.astept un raspuns. multumesc anticipat.

  • Buna ziua,
   Incercati prima data sa vedeti daca o tableta cu bluetooth vede tastatura. Nu uitati sa schimbati in prealabil bateriile tastaturii. Daca este utilizabila pe o tableta cu BT nu trebuie decat sa gasiti un modul BT compatibil cu tableta dv.

 145. Ajutoooor
  Fata mea s-a gandit sa isi protejeze tableta vonino speed stars cu un desen codificat doar ca a uitat modelul.
  Acum imi cere sa resetez prin contul gmail dar cand dau sa se conecteze imi tot zice utilizator sau parola gresita. Am resetat parola de pe laptop dar tot nu vrea. Ce sa fac?
  Am dat reset tableta dar tot asa se deschide.
  Arunc tableta?

 146. am o tableta android spock2..cum naiba bag internet pe ea?

  • Buna ziua,
   Nu stiu tableta, dar probabil ca aveti nevoie de un router wireless pentru a avea internet pe tableta.

   • am o tableta wondermedia wm8650. va rog sa imi spuneti kum pot sa ma conectez la internet cu un stick de internet de la cosmote zte MF691..VA ROG SA IMI SPUNETI..MULTUMSEC FOARTE MULT

    • Buna seara,
     Daca tableta nu-l recunoste, nu prea aveti ce sa faceti. E o tableta model vechi si nu stiu cat de bine se va intelege cu ppp widget. Puteti incerca…

 147. Ungureanu Niculae // 21 septembrie 2013 la 19:34 // Răspunde

  Multumesc foarte mult.Cu stima,Cali Ungureanu

 148. Ungureanu Niculae // 19 septembrie 2013 la 17:30 // Răspunde

  Buna ziua,
  Apelez din nou la dumneavoastra pentru un sfat.Dar mai intai faptele:
  -Dupa ce s-a constatat de catre vanzator ca tableta Prestigio nu corespunde din punct de vedere tehnic (adica nu s-a putut remedia defectiunea prin service-ul propriu) si mi s-a spus ca pot sa achizitionez in cuantumul aceiasi sume un alt produs de la CEL.ro, am optat si achzitionat o tablata ceva mai scumpa, adica Tableta GoClever Orion 70 +tastatura si cu alte proprietati…etc..
  Ei bine aceasta tableta nu-mi reda in format PDF unele carti de citit si anume pe cele ce au alt colorit decat cel normal-adica negru pe alb.Ca sa fiu mai bine inteles ,unele carti sunt tiparite pe un fond galbui cu tenta de vechi pergament si cu anumite imagini miniaturizate. Acum intrebarea la care va rog sa-mi dati un raspuns; – Nu stiu eu cum sa deschid fisierul sau tableta nu poate sa redea aceast format? Va multumesc si va doresc numai bine si sanatate!Cali Ungureanu-Curtea de Arges

  • Buna ziua,

   De data aceasta ati ales mai bine. Sa o stapaniti sanatos!
   Eu cred ca tableta va deschide si acele fisiere, dar mai intai trebuie sa instalati aplicatia cu care erati obisnuit sa le vizualizati.
   Cel mai probabil ati folodit Document To GO, versiunea gratuita. In Google Play sunt mai multe aplicatii gratuite pentru vizualizarea fisierelor pdf.

 149. resetare la parametrii din fabrica ,adica unde trebui sa mai apas ,efectiv nu pot sa ma-i intru sa blocat de tot.

 150. Buna.Am o tableta „Serioux” si nu pot s-o mai folosesc…se blochiaza mereu!! :(( I-am dat restart…si degeaba! Asta se intampla dupa ce am luat-o din service,cu o problema la conectarea incarcatorului.

 151. Buna ziua,

  Am o tableta Vonino Speedstar S, care are problema cu conecsiunea la internet.
  Conecatrea la router un TP Link TL-WR1043ND se face fara problema, dar indicatorul de conexiune este gri in loc de albastru.
  Internetul este furnizat prin IP static.
  Din cand in cand se face si albastru si atunci se poate, pentru cateva minute, utiliza si internetul.
  Am incercat flash-uirea si este la ultima versiune de soft.
  La router, pe wireless se pot conecta fara probleme laptop-uri, black bery, alte smart phone.
  Va multumesc anticipat pentru sugestii.
  Bogdan

  • Buna ziua,
   Atata timp cat problema persista si dupa rescrierea ROM, ma tem ca sunt ceva probleme cu modulul wireless. Asa ceva am patit numai in zone cu semnal foarte slab, dumneavoastra n-ati spus nimic de nivelul semnalului.
   Teoretic, in momentul in care se conecteaza, protocolul de comunicare este deja negociat. Ar ramane problemele legate de nivelul si de calitatea semnalului sau, mai bine spus, de cum percepe modulul wireless acel semnal.
   Daca ajungeti la concluzia ca problema este la tableta (poate aveti unde sa o incercati pe alta conexiune), apelati la service pana nu iese din garantie.
   Va reamintesc, tabletele cumparate online pot fi returnate in zece zile de la primirea coletului, iar in cazul in care sunt cumparate de la eMag sau Altex acest termen este extins la o luna.

 152. am cumparat o tableta allview ax2 frenzy si un card suplimentar micro sd. cum as putea face sa imi instalez aplicatiile pe cardul nou? tableta in sine are disponibil doar 2 gb si nu mai am spatiu pe ea

  • Buna ziua,
   Cea mai buna solutie este sa gestionati mai bine aplicatiile si, in general, fisierele din memoria interna.
   Alternativa presupune root si folosirea unor aplicatii dedicate. Metodele folosite sunt riscante: pot defecta tableta si pericliteaza securitatea datelor dumneavoastra personale.
   Este opinia mea, dumneavoastra puteti incerca…

 153. Buna seara
  Pe data de 02.07.2013 am cumparat o tableta Prestigio MultiPad 3270,noua, de la Sc corsar online srl.De la un timp imi facea figuri cand o incarcam prin cablul de incarcare de la computerul personal sau direct de la priza 220v,in sensul ca nu mai incarca bateria complet.Ba mai mult, acum nu mai incarca deloc bateria.Banuiesc ca problema este de la un contact incorect la miniportul USB.Mentionez ca tableta nu a fost supusa unor socuri mecanice si ca exploatarea ei s-a fact cu multa atentie,as spune chiar cu prea multa atentie… Ce ma sfatuti sa fac in acesta situatie? Este posibil sa fie un alt motiv? Va multumesc mult. Cu stima si consideratie, Cali -Curtea de arges

  • Buna ziua,

   Nu trebuie sa va ingrijorati, ati cumparat de la o firma cotata ca fiind serioasa! Tableta dumneavoastra beneficiaza de doi ani garantie, perioada in care veti beneficia de service gratuit sau chiar inlocuirea produsului.
   Exista doua modalitati prin care magazinele online rezolva garantiile:
   -prin service propriu
   -prin reteaua de service a producatorului sau o retea autorizata.
   Personal prefer prima varianta.
   Primul pas va fi sa luati legatura cu magazinul online, sa le axplicati problema si sa deschideti o fisa de service. De aici mai departe totul depinde de metoda de service si de seriozitatea comerciantului.
   Ati observat probabil ca promovez cu precadere eMag. Asta datorita faptului ca au sistemul de service si returnari forte bine pus la punct. In cazul unor asemenea probleme doar se completeaza o fisa de service online si vine curierul sa ridice pachetul de acasa, fara alte costuri suplimentare.
   Inainte de a apela la service faceti o resetare la parametrii din fabrica si verificati incarcarea si cu un alt cablu USB daca aveti disponibil.
   La aceste tablete incarcarea dureaza foarte mult.

   Cu stima!

 154. medelcu aneta // 16 august 2013 la 18:41 // Răspunde

  Buna ziua! am achizitionat de curand o tableta Manta Mid 9701 si nu pot sa deschid, imi cere un cod pin ! am incercat cu reset , dar tot nu ma lasa! Nu mai stiu ce sa fac , va rog sa ma ajutati !

  • Apelati la vanzator sa va ofere codul. Daca nu il are, e posibil sa fi cumparat o tableta furata … Imi pare rau!

 155. Buna ziua
  Am o tableta Myria DC-0163.
  Problema cu ea este ca nu mai recunoaste sick – ul usb.. pur si simplu nu il vede.Mentionez ca initial nu am avut aceasta problema.
  ce ma sfatuiti sa fac ?
  Multumesc

  • Buna ziua,
   Nu stiu clar cauza acestei probleme. Ca idee generala ar fi cateva chestii de verificat…
   In primul rand stick-ul sa fie bun si sa aiba format FAT 32 (nu NTFS).
   La Developer Options sa nu aveti bifat USB Debugging. La Android 2.3 la connectivity Settings pot exista la unele modele optiuni pentru modul in care lucreaza portul USB. La tabletele care au doua mufe USB, una singura este host sau OTG, deci au functii diferite.
   Un reset la parametrii din fabrica poate fi ultima solutie, daca nu rezolvati altfel.

 156. am o tableta Olipad 100 si vreau sa ma conectez la internet prin intermediul cartelei SIM. Am o cartela sim de orange si una de digi (rds) si nu imi merge nici una . Introduc sim-ul dau restart la tableta , apoi selectez operatorul si tot nu merge. Trebuie sa fac ceva setari ? Multumesc anticipat

 157. Buna ziua! Am nevoie de ajutor..am o tableta serioux 10.1 si am avut la ea deblocare faciala si model..s-a intamplat sa nu ma mai recunoasca si sa uit si modelul apoi am incercat de prea multe ori si acum imi trebuie contul google.As putea sa o deblochez pt ca il stiu dar singura problema este ca nu am wirelesul pornit.Mentionez ca am incercat cu butonul de reset..:(

  • Buna ziua,
   Intr-adevar va confruntati cu o problema….
   Ar fi trei posibilitati:
   1. La service, chiar daca tableta este in garantie va costa cam 50 de Lei deblocarea si veti pierde toate datele de pe tableta. Pentru asta luati legatura cu magazinul de la care ati cumparat tableta pentru a va indica la ce service sa apelati.
   2. Puteti incerca cu un adaptor ethernet pe USB doar daca nu aveti cumva in optiuni dezvoltator bifata optiunea USB debugging, si sa incercati apoi sa o deblocati cu contul Google. Aveti nevoie de o conexiune prin cablu, adaptor ethernet-USB, cablu OTG. Nu garantez ca va finctiona.
   3. Puteti face dumneavoastra o rescriere de ROM daca gasiti versiunea ROM pentru aceasta tableta.

 158. Salut . Am o tableta Allview alldro 2 speed duo care este pusa in modul sigur. Imi poti spune cum il dezactivez?

 159. 1.Salut. Am aceasta tableta, nu ii stiu numele, si as vrea sa imi spuneti daca stiti: http://www.youtube.com/watch?v=24Jvf96780U
  2. Vreau sa o resetez, insa nu stiu cum, din tableta nu pot pt ca e blocata, am incercat sa apas Power + Volume [+]/ [-] ;ogramada de incercari si degeaba. Insa, am dat aiurea si am nimerit odata sa imi apara acel robot pe spate, insa apoi s-a inchis tableta. ma puteti ajuta va rog

  • Nu-mi dau seama ce tableta e. Pana nu o identificati nu puteti face nimic. Puteti eventual sa apelati la un service, au alte modalitati de identificare.

   • Este Android Tablet PC. Imi puteti spune modurile de resetare prin Butonul de Power si Volum??? Cel putin la tablete.

  • Hallo,Am o tableta pc TAGI 910a si nu mai pot sa o aduc la setarea fabricantului,incerc sa sterg unele programe ,dar nu se sterg,apar tot felul de programe,ce pot sa fac,va rog ajutatima.Multumesc

   • Buna seara,
    Aveti in setari aceasta optiune si nu trebuie sa stergeti niciun program manual. Functie de versiunea Android, optiunea se gaseste in Privacy, Backup and Restore, Personal Data, Factory data reset.

    • Mulzumesc de raspuns,eu am meniul in Limba germana si ce-ai scris tu nu pot gasi.mersi mult

     • Deranjez din nou,egal ce fac nu pot sa sterg nici un program si daca icerc so aduc la setarile fabricantului mege dar cind porneste din nou sint iar toate programele.Inca o rugaminte,pe ce butoane sa apas sa pot face un reboot.Multumesc

      • Din ce spuneti, e posibil ca tableta sa fie defecta si sa necesite o resoftare. Nu detinem informatii exacte despre aceasta tableta ci mai degarba generice. Daca dupa un reset la parametrii din fabrica tableta ramane cu vechile setari, clar ca ceva nu este in regula. Apelati la un service.

 160. buna seara,am si eu o intrebare nu pot accesa htc cat timp e la incarcat.in afara de resetarea pe care vreau sa o evit stiti vreo solutie????multumesc

  • Buna seara,
   Nu am inteles foarte bine problema…
   Se blocheaza de fiecare data cand e la incarcat?
   Oricum, niciun dispozitiv nu trebuie lasat mult in starea blocat. Trebuie scos cat mai repede din acea stare, chiar si cu un reset.

 161. Mirica Alexandra // 7 iulie 2013 la 18:05 // Răspunde

  Buna ziua!!Imi cer scuze de deranj!
  Am o tableta Serioux!Dar intrebarea me este cat se lasa la incarcat,si cum?
  Stare de veghe sau oprita de tot?

  • Buna ziua,
   Lasati tableta la incarcat pana se incarca integral. La fel ca un telefon. Datorita faptului ca bateria tabletei este mult mai mare comparativ cu cea a unui telefon si incarcarea va dura mai mult. Media este pe undeva pe la 4-6 ore. Eu de obicei o las peste noapte. Daca o puneti la incarcat oprita va solicita mai putin alimentatorul.

 162. Salut! Am o tableta serioux s101 tab,.nu functioneaza microfonul,sau nu are?.atunci de ce are cautare vocala?

  • Buna seara,
   Are microfon, probabil ca este defect. Incercati sa faceti un filmulet sau instalati Talking Tom Cat Free pentru a mai verifica odata…
   Este unul dintre defectele acoperite de garantie.

 163. am un loox de la odys. am instalat neintentionat, firmware facut de „OMA”, care este de fapt ClockworkMod, customizat. am firmware original. cum revin la acesta? inainte, pentru update ori pentru reinstalare, rulam RKAndroidTool.exe, tableta fiind vazauta de xp ca fiind RK2918 , acum o vede ca fiind „smartpad810c”, pentru care nu gasesc drivere, mai mult, inainte intram cu „menu+power” in procedura de update, acum combinatia lanseaza menu ClockworkMod. ma poate ajuta cineva? multumesc anticipat (p.s. firmware actual, pare a merge corect… cu toate ca nu pot conecta la pc tableta, dar nu am gasit decat dezavantaje la ClockworkMod

 164. popovici remus // 19 iunie 2013 la 15:58 // Răspunde

  buna ziua !Am o tableta ‘i-inn active 10’made in china si nu-mi mai functioneaza touch-ul pe o inaltime de cca.2 cm. pe toata lungimea ei in partea de sus sau jos depinnde cum o intorc.I-am facut reset de la fabrica si tot degeaba.In speranta ca ma puteti ajuta va multumesc !

  • Buna ziua,
   Trebuie sa mergeti la un service, pot fi multe cauze. Cazul ferici un contact imperfect in conector sau cele nefericite,folie fisurata sau chiar touch defect… Tinand cont ca ati facut deja rest la factory settings, sunt sanse cam mici sa fie o problema software… Poate stiti vreun servive bun…

 165. Buna seara,buna dimineata…la ora asta….in sfarsit..
  Am avut o problema cu o tableta ARNOVA 8 si m-ati ajutat sa-i dau de cap,adica sfatul dumneavoastra sa o resoftez a fost bun,insa tot la dumneavoastra am ajuns si acum as vrea sa ma ajutati cu trei probleme daca se poate. Prima problema e ca jocurile se misca foarte,foarte in reluare,a doua problema ar fi ca nu pot sa vad nici un videoclip de pe you tube si a treia problema ….nu pot sa instalez google play.Am fost la cei care mi-au resoftat tableta sa-i intreb ce si cum si au dat din umeri.Nu ma injurati daca e ceva simplu de facut,eu nu sunt as in aceasta ramura a stiintei.
  Inca odata va multumesc mult de tot!
  STIMA !

  • Important este sa fie buna, ceea ce va doresc si dumneavoastra!
   Inteleg pana la urma ca ati apelat la un service pentru rescrierea ROM si acum tableta functioneaza.
   Asta e bine, au facut treaba buna. Dar se putea si mai bine, daca noua versiune ROM avea Android Market preinstalat si Adobe Flash Player optimizat sa ruleze bine. Pe vremea acestei tablete nu exista Google Play, ci Android Market. Trebuie, deci, sa tinem cont si de faptul ca este o tableta mai veche…
   In loc de raspuns va furnizez doua link-uri:
   1. http://www.arctablet.com/blog/archos-tablet/arnova-8-custom-firmware-android-market-root-kasty-arn8-21-01-zip/
   2. http://arnovatech.com/support/updates_fwm.html?country=us&lang=en

   Stiu ca riscati sa stricati din nou tableta, asa ca e alegerea dumneavoastra.
   Referitor la jocuri, daca va referiti la cele mai complexe, trebuie sa va spun ca asta este performanta tabletei. Nu poate mai mult… Este valabil si pentru clipurile cu rezolutii mai mari, care se vad in frame-uri cu flash player.
   Dumneavoastra alegeti daca incercati din nou o rescriere de ROM sau tineti tableta asa cum este, nu mai riscati nimic si gasiti alte metode pentru instalarea aplicatiilor.
   Cu stima!

 166. Buna seara! Am o tableta serioux S101tab, am pus deblocare faciala si apoi pin. Cateodata nu ma recunoaste, nu e lumina buna, si am uitat pinul. ce pot sa fac acum? Cum sa scot pinul daca nu il stiu?:(

  • Resetare la parametrii din fabrica. Inainte de asta, faceti o salvare a documentelor care credeti ca va mai trebuiesc, deoarece acestea si aplicatiile instalate vor fi automat sterse.

 167. buna ziua,
  Am si eu o intrebare , la Tableta E-BODA Essential A300 cu procesor Cortex A9 1.0GHz pot sa ma conectez la net prin cablu?…Eu am net prin cablu si nu stiu exact daca ma pot conecta la net sau nu..si nu as vrea sa imi cumpar tableta degeaba fara sa am net pe ea.

  • Nu va puteti conecta cu nicio tableta la net prin cablu. Aveti nevoie de un dispozitiv de adaptare.
   Decat da cumparati un adaptor ethernet de la USB la RJ45, pe care sa il conectati la tableta prin cablul OTG, mai bine cumparati un router wireless. La eMag costa cam de la 50 Lei in sus.
   Cablul pe care il aveti se va conecta la router iar pe tableta veti avea internet wireless, fara cabluri si alte complicatii de configurare. De la router, prin cablu, se va conecta si actualul computer. Routerul va trebui configurat functie de providerul de la care aveti internetul. Daca aveti internet de la Romtelecom este posibil sa primiti (gratuit, la cerere) daca nu aveti deja, un router ADSL wireless.

 168. Buna ziua. Azi mi-am achizitionat o tableta pc dc-0287 si nu mi se conecteaza la net. Adica am stic de la vodafone,l-am conectat cu ajutorul unui cablu dar imi zice : Damaged USB storage. Ce as putea face?

 169. buna ziua.am o tableta evolio evotab2 si azi dimineatza cand am deblocat-o(la mn sta si noaptea deschida,dar blocata din buton) am constatat ca nu mai merge tastatura virtuala.e pe anddroid 4.03 si nu stiu ce sa ii fac..momentan folosesc o tastatura prin usb..dar am numai una si fratele meu o sa aibe nevoiedea..

  • Cred ca resetarea la parametrii din fabrica folosind tastatura USB ar fi cea mai brutala solutie dar si cea mai practica. Veti pierde toate datele de pe tableta, asa ca ganditi-va daca aveti ceva ce trebuie salvat. Inteleg ca touchscreen-ul functioneaza…

 170. Buna ziua,
  Am o mare,mare rugaminte la dumneavoastra.Am o tableta ARNOVA 8 si astazi de dimineata cand am vrut sa-i dau drumul mi-a aparut pe ecran,,The process android.process.acore has stopped unexpectedly.Please try again. Si mai scrie intr-o casuta …FORCE CLOSE…Ce ar putea sa fie? Vreau sa spun ca a ramas blocata asa,chiar daca ii dau reset sau incerc sa o opresc fortat cum scrie acolo sau de la butonul de pornire.Ce are sau ce as putea sa-i fac? MII DE MULTUMIRII

  • Buna seara,
   In prima faza este obligatoriu un reset din buton. Cu cat mai repede cu atat mai bine.
   Daca problema persista, va trebui sa faceti o resoftare.

   • salut, am o tableta LEO TAB(Cortex A8 1.2GHz Boxchip A10)si este complet blocata pe nume utilizator si parola si atat apare pe ecran knd ii dau drumu nu pot sa intru in nimik ,am incercat chestia aia cu buton+ cu live suit dar la mine este digital partea cu volum ,astept raspuns va multumesc

    • Probabil ca se folosesc alte butoane…Daca nu le gasiti, puteti incerca sa faceti scrierea cu Phoenix Card. Cred ca veti gasi tutoriale pe net.

 171. lacramioara // 24 mai 2013 la 22:21 // Răspunde

  buna, am o tableta PC 10.1 de la serioux si nu stiu ce sa ii fac, am incercat sa o deschid si imi apare ecranul gri si nu mai pot sa o apresc,de 2 ore sta asa,ce iti recomandati sa fac?multumesc anticipat

  • Buna ziua,
   Folositi cat mai repede butonul reset.
   Daca tableta nu porneste nici dupa aceea, mergeti la un service.

 172. Buna ziua.
  Am si eu o problema cu o tablet serioux s733.Imi remane in urma foarte mult ceasul.De ex l-am reglat la 13.33 si acum la 13.50 imi arata ca este 13.39.Am incercat sa-l las sa se sincronizeze de pe net dar tot degeaba.E vreo solutie?

  • Buna ziua,
   Eu cred ca este o problema hardware. Pentru ca aplicatiile sa ruleze cu acceasi viteza indiferent de performantele procesorului, fiecare sistem de calcul are integrat un RTC (Real Time Clock). Acesta este cel care face ca jocul Mario (spre exemplu) sa ruleze la fel si pe un 286 si pe un I7 de ultima generatie. Cred ca acest RTC este problema in cazul dumneavoastra. Nu stiu daca poate fi influentat software, dar cred ca este posibil…

   • Revin,acum nu mai merge nici G senzorul(adica nu se mai roteste ecranul) indiferent de setari.Nu functioneaza nici in jocuri. Ca si cum nu ar exista.Ce e de facut?Cum pot resofta tableta?Am root checker si imi spune ca nu e blocata (this device has root acces

    • Trebuie sa gasiti un ROM (firmware) compatibil. Scrierea se face destul de usor, cu LiveSuit, fiind vorba de un procesor Allwinner A13.
     Verificati daca nu cumva tableta este inca in garantie…

     • Scuze ca revin tarziu.Din pacate nu mai am garantia.Ce pot sa fac?De unde gasesc un ROM compatibil?Am baseband 2011 11 05 si Android 4.0.4.

      • Pentru a nu risca inutil, faceti prima data o resetare la parametrii din fabrica si vedeti daca isi revine rotirea. Verificati si daca aveti bifata optiunea „Auto-rotate screen”.
       Daca nu aveti niciun rezultat va puteti gandi sa va asumati riscul unei resoftari. Daca tableta are probleme hardware, o rescriere de ROM poate fi fatala…
       Din pacate nici eu nu nu am o sursa pentru un ROM compatibil.

       • Revin cu detalii.I-am pus firware de la PROTAB ,care am crezut ca se potriveste cel mai bine(protab27).Se misca relativ bine dar touch-ul e in oglinda(daca vreau sa ating o iconita in dreapta jos trebuie sa apas
        in dreapta sus) si G senzorul e taman pe dos.Este ceva de facut?

  • Buna ziua
   Am si eu o problema cu tableta mea Samsung Tab4. Ecranul mi sa blocat si nu pot sa accesez nici un buton inafara de cel cu care blochezi tableta. Atunci cand apas acolo se face ecranul negru iar cand apas dinou sa o deblochez imi apare imaginea unde sa blocat nu pot sa o restartez nu functioneza niciun buton iar carcasa nu o pot deschide ca sa scot bateria iar apoi sa o pun la loc. Ce pot face?

   • Buna ziua,
    Tineti butonul de pornire apasat pentru 20-30 de secunde, in repetate randuri, pana cand tableta se opreste. Daca nu da rezultate, este indicat sa apelati la un service.
    In astfel de situatii se vede utilitatea butonului hardware dedicat pentru reset. Multe modele au acest buton plasat in interorul tabletei si accesibil din exterior printr-un orificiu plasat pe una dintre lateralele tabletei, putand fi apasat cu o agrafa de birou.
    Atentie, nu confundati orificiul de la microfon cu butonul de reset. Din cate stiu tableta dumneavoastra nu are buton de reset, se foloseste butonul de pornire si se tine apasat pana cand tableta se opreste.

 173. Va rog daca ma puteti ajuta….am o tableta serioux s101 tab si i-am dat un updet dapa care am vrut sa ies si i-am dat inchidere fortata iar de atunci nu se mai conecteaza la reteaua 3G.

 174. tableta myria tp704 se poate conecta la internet prin intermediul unui stick Digi ?

 175. ce sa fac daca dupa ce sting tableta se sterg toate jocurile,aplicatiile,conturile instalate?

  • Incercati prima data sa faceti o resetare la parametrii din fabrica. Daca dupa seset nu se comporta normal va trebui sa faceti o resoftare.

 176. Salut. Am o tableta Polaroid MIDC 407 PRO003 si am uitat codul de siguranta de la pornirea ei… si acum nu o mai pot accesa… cum pot face sa aflu codul sau cel putin sa il scot… sa o resetez.. ceva?

  • Va ofera posibilitatea deblocarii cu ajutorul contului Google pe care a fost inregistrata tableta. Daca nu functioneaza. puteti doar sa faceti o resoftare. Un firmware (ROM) veti gasi probabil pe pagina oficiala in sectiunea download.

 177. buna ziua ! am o tableta odys space si n u stiu ce s.a intamplat la ea. Cand reau sa o pornesc apas pe butoul de pornire si vibreaza dar tableta nu se porneste ……… ce pot sa ii fac ? Trebuie resetata din fabrica? daca Da cum se paote face ? multumesc.

 178. cum pot reseta o tableta eboda impreesped e200,caci am desenat codul gresit de mai multe ori si acum imi cere datele de google+(contu si parola) si de cate ori las baga bine tot imi zice ca nus corecte,cum sal resetez?

 179. Cum activez tastatura tabletei?

  • Pur si simplu faceti touch (dati un click) in caseta de scriere unde vreti sa folositi tastatura. Tastatura va aparea automat in partea de jos a ecranului.

 180. Buna seara ,Am primit de la un prieten o tableta Lazer A101 dar el a umblat prin ea incercand sa instaleze dinou android dar a reusit doar sa o strice si pana la urma a reusit sa instaleze un android de telefon.Rugamintea mea ar fi daca puteti sa imi explicati cum se instaleaza android si daca aveti vreun sait de unde pot downloada unul.As mai avea o intrebare se poate instala de pe sd card caci mini usb nu functioneaza mai exact este deslipit.Va multumesc anticipat.Cu stima pentru ce faceti.

  • Buna seara,
   Nu este prima oara cand caut un firmware pentru aceasta tableta. Din pacate, nu gasesc informatii clare despre ea. Instalarea unui nou android se poate face doar prin rescrierea memoriei cu un ROM compatibil cu tableta. Aceasta scriere se face diferit de la o tableta la alta, functie de platforma pe care aceasta este dezvoltata. Nu as vrea sa stricati tableta din cauza mea. Ca idee, din informatiile pe care le am, tableta dumneavoastra este tot una cu ARNOVA 10 G2. Incercati si dumneavoastra sa comparati specificatiile si aspectul, iar daca pare sa fie asa, veti gasi un firmware (cel original ARNOVA 10 G2) aici: http://arnovatech.com/support/updates_fwm.html?country=us&lang=en . Selectati numele tabletei sii veti avea link pentru download. Va vertizez ca nu imi asum nicio raspundere referitoare la suucesul scrierii memoriei, ca aceasta prezinta un risc pe care dumneavoastra vi-l asumati.
   Cred ca puteti faceti scrierea si fara a folosi mufa USB, folosind cardul pentru a transfera imaginea ROM.
   Instructiunile sunt aici: http://arnovatech.com/support/firmware.html?country=us&lang=en&g=2 .
   Atentie, daca tableta mai are si alte defecte, se poate ca scrierea mamoriei sa esueze si atunci veti avea o tableta nefunctionala. Nu va apucati de scriere decar dupa ce incarcati bateria la maxim.

 181. Salut am pornit tableta prestigio multipad prime duo si cind am pornito a aparut in josul ecranului cuvintul ,, Mod Sigur” iar cind am intrat in meniu nu am putut gasi aplicatiile desi am multe jocuri. Acolo erau doar aplicatiile din fabrica va rog sa ma ajute cineva.

 182. Buna! Am pc pe care intru pe yahoo messenger si totul e ok, dar pe tableta Allvew Tx1 Quasar m-am conectat pe messenger si nu mai reusesc sa ma deloghez de pe ea. Nu-mi apare optiunea logout. Va rog indrumati-ma sa pot inchide messengerul. Multumesc!

  • Buna ziua,
   Apasati pe ID-ul dumneavoastra in partea de sus a ecranuli si o sa va apara optiunea „Sign out of Messenger”.

 183. Buna, pot sa schimb pozitia barei principale (unde arata bateria ceasul si alte notoficari)? Imi apare sus si as vrea sa o pun jos. Am o tableta galaxy 2, 7.0.

  • Aceasta locație pentru status bar este standard pentru Jelly Bean.

   • As putea sa o dezactivez cumva?

   • buna eu sunt ion si am o tableta made in china si am uitat modelu si am blocato am incercat sa o deblochez pin butonul power si butonul volume ca nare butonul home si cind se aprinde se resetiaza 2 secunde si pe urna apare android si semnu! si trei unghi se mai poate repara

    • Buna ziua,
     Teoretic se poate repara. Mai intai trebuie identificata tableta si apoi cautate informatii pe net despre ea.

 184. cum pot instala softul de pe stick digimobil mf190 pe tableta mid wm 8650 android 2.2,si daca va functiona stick-ul pe tableta???,multumesc

  • Nu se poate instala acel soft pe nicio tableta Android. Un stick va functiona pe o tableta Android numai daca se afla in lista de compatibilitati a acelei tablete.

 185. buna…ajutati-ma va rog.am o tab samsung tab2 8gb,am vrut sa-mi schimb codul la deschidere si nu imi mai aduc aminte care e,ce as putea sa fac?rasp va rog,o zi buna

  • Dupa mai multe ingercari eronate se activeaza optiunea de deblocare cu ajutorul contului Google pe care a fost inregistrata tableta. Daca nici pe ala nu-l stiti, la service cu ea…

 186. Buna. am cumparat o tableta BlackBird I8200 ,iar internetul cu USB nu functioneaza,desi la laptop nu am probleme cu internetul,ce ar trebui sa fac?

 187. Buna,am un smartbook chinezesc wondermedia wm8650,era instalat androin froyo si am vrut sa instalez wince dar nu am reusit,am vrut sa revin la froyo si …surpriza ,nu ma lasa sa bootez,se incarca normal iar la urma cand imi cere sa scot sd-ul imi apare ecranul negru si o dunga alba pe diagonala jos.Se poate reveni la setarile din fabrica ? Multumesc.

  • Nu aveti la ce setari sa reveniti, acum memoria tabletei contine cu totul altceva.
   Sunteti sigur ca folositi un ROM bun?
   Daca nu, incercati Uberoid.

 188. Buna ziua! Am o prblema in legatura cu deschiderea tabletei. Am un cod de securitate. Intr-o zi am bagat codul, iar apoi imediat mi-a aparut o chestie in care trebuia sa scriu email-ul si parola la contul de google. Din pacate eu nu mi le mai amintesc si nu ma lasa sa umblu pe tableta pana nu completez acele campuri. Ce pot sa fac in privinta asta ? Daca nu ai inteles din explicatiile mele adauga id-ul meu si iti pot da niste poze si sa vezi ce imi apare.

  • Buna ziua,
   Din pacate nu aveti alta rezolvare decat rescrierea memoriei tabletei. Din pacate veti pierde toate informatiile din memoria acesteia. Puteti merge la un service sau sa cautati informatii pe pagina producatorului.

 189. Am o tableta e boda x80 si nustiu cum am activat MOD SIGUR si nu stiu cum sa-l dezactivez , nu mai pot deschide nicio aplicatie, VA ROG AJUTATI-MA.am cautat tot meniul si nu gasesc nimic, nici de dezactivare nici de activare

 190. buna ziua, am o tableta allview android 4.0 dar nu se conecteaza la internet. Am activat Wi-fi, dar la retea imi scrie „in curs de autentificare” si nu pot sa fac nimic, doar „anulati” sau „eliminati” si puterea semnalului e „bun” sau „corect”. mentionez ca pe laptop imi merge internetul.
  In asteptarea raspunsului va doresc o zi frumoasa si va multumesc!

  • Buna ziua,
   Poate fi vorba de protocol, de setarile de securitate sau de alte setari ale routerului. Trebuiesc facute teste la fata locului. Bineinteles, poate fi si tableta cu probleme…

 191. buna seara am o tableta serioux s9706 si dupa ce o aprind ramane scris doar android pe ecran ,am incercat sa o bag in recovery dar imi apare robotul de la android cu usita deschisa dar nu reusesc sa intru in setari sa o trec la cele din fabrica..ce ii pot face?si credeti ca ar fi o solutie ok sa o trec la setarile din fabrica ar functiona?astept un rapuns,multumesc

  • Cred ca aveti tableta in garantie. Cel mai bine ar fi sa apelati la aceasta. Este posibil sa fie nevoie chiar de o rescriere a memoriei.

 192. salut poate cineva sama ajute….Am o tableta arnova si nu mai pot vedea imaginile de exemplu pe net cand deschid mobile .ro vad anunturile dar imaginile nu …s-audau sa vad o casa ..anuntu il vad dar casa nu se vede ?????

  • Cel mai probabil este vorba de o setare a browserului. La setarile acestuia, pe undeva la setari de continut, aveti o optiune nu afisati nici o inagine. Daca nu va descurcati cu setarile acestuia puteti instala alt browser, poate mai prietenos, sau puteti face o resetare.

 193. Buna ziua.. eu nu am instalat flash playerul.. la ce surprize va referiti? Dk instalez programul p tableta..ast rasp dvoastra multumesc

  • Instalarea flash player se face in doua etape. Prima oara se face dezinstalarea vechii versiuni si apoi instalarea celei noi. Daca versiunea noua nu este compatibila si nu poate fi instalata (da eroare) veti ramane fara flash player pana veti gasi o versiune compatibila.

 194. Buna seara, am o tableta odys noon i970 si as vrea sa stiu dk mai trebuie instalat vreun program pt a putea sa ma jok p facebook…? Pt k jocul se incarca doar pana la jumatate si atat.. ma puteti ajuta ? Multumesc

  • E o tableta cu specificatii destul de bune. In principiu ar cam trebui sa mearga pe ea cam orice, inclusiv jocurile flash (presupun ca aveti flash player instalat – atentie daca incercati o instalare noua de flash player puteti avea surprize). Din pacate nu sunt un fan al jocurilor pe FB si nu va pot da un raspuns foarte clar. Tot in principiu vorbind, incercati cu mai multe browsere.La setari trebuie bifata optiunea „Request desktop site”, pentru a nu va deschide versiunea pentru mobil.

 195. Salut am o tableta serioux s800TAB si cand itroduc stik de la digi model ZTE MF110 imi apare in dreapta jos al ecranului damaged USB storage usb storage damaged.you may have to reformat it

 196. salut…am cumparat o tableta Serioux S 9706,si nu pot instala pe ea stick de net romtelecom..am nevoie de ceva card suplimentar ?

  • Nu cred ca suporta tehnologia CDMA. Interesati-va daca exista vreun minirouter portabil care sa suporte acele modemuri. Cel mai bine incercati sa obtineti informatii direct de la Romtelecom. Poate ne anuntati si pe noi, dupa aceea, cat de multumit sunteti de suportul acordat…

 197. salut!am o tableta myria-0236 si sa blocat din cauza esuari modelului de multe ori.ce pot face?am auzit despre reset prin volume +home dar vreau un sfat si un ghid pt asa ceva?ce sa fac sa o duc la magazin inapoi|?(altex)deoarece mai am garantia dar as prefera un raspuns de pe site-ul acesta.ajutor tapid va rog !

  • Pentru a nu pierde garantia mergeti cu ea la Altex. Chiar nu am inteles cum si din ce cauza s-a blocat, dar aproape ca nici nu are importanta. Tot ce puteti face in cazul in care tableta este blocata este sa folositi butonul reset. Acest buton se foloseste pentru a reseta (restarta) tableta in cazul in care nu mai raspunde la niciun alt buton. Este in garantie, e pacat sa riscati pierderea acesteia.

   • dar nu are asa ceva e o tableta myria-0236

    • Da, este o tableta pe cat de ieftina, pe atat de buna.
     Din pacate, abia acum am inteles ce ati vrut sa spuneti.
     Eu am inteles initial ca tableta este blocata in sensul ca nu mai raspunde la comenzi.
     In cazul dumneavoastra, o puteti debloca folosind contul Google pe care este inregistrata tableta. Optiunea de deblocare cu ajutorul contului Google se activeaza de la sine, dupa un numar de introduceri gresite (5 parca) a parolei sau modelului. Daca este tableta dumneavoastra, ar trebui sa stiti contul Google pe care a fost inregistrata, adica adresa de Gmail folosite in marketul Google Play.
     Daca totusi nu stiti datele contului, va trebui sa faceti o rescriere a softului tabletei.
     Asemenea probleme nu sunt acoperite de garantie, va trebui sa platiti rescrierea softului.

     • cam acelasi lucru a patit si tableta mea adica a bagat fetitza mea codul de mai multe ori si nu mi-o pate face nimeni..dar chiar daca bag contul google tot nu merge ..dvs nu aveti un service? sa puteti sa mi-o reparati?

     • sa va explic ce are tableta mea pe lateral:microfon casti hdmi usb si dc……..ce pot face fara sa apelez la service?am auzit de metoda volume + si on/off exista?va rog ajutatima

 198. AM O TABLETA GOCLEVR SI NU MA POT CONECTA LA INTERNET,ESTE COMPATIBILA CU STICK DE LA RCS/RDS?SI DACA DA CUM?

 199. apropo tableta mea este alldro speed si a avut android 4.0,imi spui ce soft mi se potriveste?ca am auzit ca din cauza softului nu se mai incarca

  • Se pare ca s-a vandut in doua versiuni (una cu 512 MB RAM si una cu 1GB RAM). Alegeti versiunea software potrivita din pagina de suport a producatorului. Au colo mai multe versiuni software pentru acest model. Daca nu va descurcati mergeti cu tableta la un service pentru a o repara contracost.
   In comentariile anterioare, dupa upgrade, ati spus ca functioneaza dar nu are sunet. Ce s-a intamplat pana la urma?

 200. Buna seara. am o tableta arnova si am blocat-o. nu imi accepta contul de android market si va rog sa-mi spuneti pasii pe care ar trebui sa-i urmez. imi cere sa intrtoduc e-mailul si parola dar nu le accepta.

  • Inseamna ca faceti o greseala la introducerea contului si parolei sau confundati contul. Trebuie sa fie un cont gmail.
   Daca totusi nu rezolvati, puteti rezolva aceasta problema prin rescrierea integrala a softului tabletei.

 201. Buna seara apelez la d-voastra pentru ca am nevoie de anumite detali mi-am achizitionat o tableta Myria Dc-0222 3G dar problema este ca nu stiu cum sa o conectez la internet pt ca nu are mufa normala pt stickul de internet de la Rds si nici pt alt stick.Doresc sa am net tot timpul (atunci cand am nevoie) dar nu stiu cum sa fac.Calatoresc mult si nu as putea sa port routere mari dupa mine.Ce sfat puteti sa-mi dati ce trebuie sa-i atasez tabletei ca sa pot sa am si eu net?Multumesc anticipat.Astept sfatul d-voastra.

  • Buna seara,
   1.Tabletele care au au in specificatii 3g trebuie sa aiba slot pentru SIM. In acel slot se introduce un SIM si apoi se configureaza conexiunea 3G, functie de operator.
   2.Tabletele care nu au 3G se pot conecta la internet cu ajutorul unui stick 3G care se conecteaza la tableta printr-un cablu OTG. Acest cablu are rolul de adaptare. Nu orice stick 3G este compatibil, fiecare tableta are o lista mica de compatibilitati.
   3.Cea mai facila metoda de a avea tot timpul internet pe tableta este folosirea unui hotspot portabil sau a unui minirouter portabil ce permite conectarea unui stick 3G(cum ar fi HAME MPR-A1).

   • Salutare. Si eu detin o tableta Myria DC-0237 si un stick de net Huawei K3765 (sunt compatibilie) dar nu reusesc sa conectez tableta la 3G. Cand introduc stick-ul cu imi da eroare (USB Storage Damaged). Daca ma poate ajuta cineva ar fi perfect. Va multumesc.

    • Se pare ca aceasta eroare apare la mai multe modemuri, functie de formatul memoriei interne. Daca stick-ul este compatibil ignorati eroarea si trebuie in cateva secunde sa va apara bara de semnal GSM. Daca nu se intampla asta, cel mai probabil stick-ul nu este compatibil. La tabletele cu mai multe mufe USB dor una are functia OTG.
     De ce sunteti sigur ca modemul este compatibil?

     • Sunt absolut sigur ca modemul este compatibil deoarece m-am uitat in setarile tabletei la 3G si am vazut modelele de modemuri compatibile cu tableta. Am fost la cei de la Vodafone 9de la ei am stick-ul cu internet) si mi-au spus ca pe android OS e imposibil de pus 3G ceea ce mi se pare o prostie de vreme ce am vazut 3G pe tableta Allview. Am incercat si sa las mai mult stickul in tableta si degeaba…..mesajul cu USB damaged persista si la un moment dat imi apare un fel de bruiaj pe ecran si trebuie sa resetez tableta.

      • Deci, mai simplu este cu un minirouter portabil sau un hot-spot portabil…

       • Asta mi-a recomandat si persoana de la vodafone dar e 300 lei un router portabil asa ca…..m-am gandit sa deblochez stick-ul de la Vodafone si sa incerc pe alta retea sa vad daca functioneaza sau sa caut un program de android sa pacaleasc stick-ul ca e windows mobile (daca exista vreun program de genul). Multumesc oricum pentru ajutorul acordat.

        • Buna. Ai gasit ceva program „pentru a pacali stickul”? Si eu confrunt aceeasi problema si inca nu am gasit nici o solutie…

         • Nici vorba sa gasesc ceva. Nici nu am mai cautat drept sa iti spun. M-am lasat pagubas si am instalap Windows 7 in loc de XP pe laptop si asa am rezolvat problema cu netu pe tableta:). Inca astept sa imi spuna si mie cineva ce pot face dar nimic. Un lucru interesant (daca te ajuta cu ceva) ssiu pe cineva care a reusit cu un stick de la Orange (necompatibil cu Tableta-din specificatiile acesteia) dar a reusit de 2 ori ( dupa aceeasi aceeasi eroare).

 202. Am o tableta Lazer si de cateva zile nu imi mai arata mamoria interna imi spune ca are zero mb inainte avea 2gb am inteles ca trebuie resetata general nu revenire setari fabricant cum se reseteaza nu pot sa inst nimic pe ia nici wifi nu mai merge

  • Resetarea la setarile din fabrica se gaseste in meniul Privacy. Cred ca va trebui sa incercati o rescriere de ROM. Incercati sa gasiti informatii despre asta. Nu stiu tableta.

 203. Salut! Am o tableta Mediacom 1010i si as dori sa aflu cum pot descarca messengerul pe ea…Am gmail pe google play store si am incercat sa descarc si nu imi da voie, apare o chestie si nu imi dau seama ce anume nu merge…ma puteti ajuta?multumesc!

 204. Buna seara.Am primit o tableta Lazer10 si nu stiu ce i-am facut dar nu mai porneste.I-am dat reset dar degeaba si as vrea sa o reformatez dar nu stiu cum se face.Ma puteti ajuta.Va multumesc anticipat.

 205. Buna. Cred ca am comis-o.. am o tableta intreeo, WM8650, android 2.2 si azi i-am bagat uberoid cu uberoid tool, toate bune mi-a cerut sa scot card si a ramas asa. Am descarcat alt firmware si din graba, neatentie nu am vazut ca nu era compatibil cu modelul meu de tableta. Ideea e ca mi-e teama ca am transformat-o intr-o caramida din neatentie, pentru ca a ramas asa orice i-as face a ramas fagurele blocat. am lasat-o ore in sir asa, i-am dat si resetarem. Nicio schimbare. Intrebarea e binenteles: ii mai pot face ceva sau imi smulg parul din cap, caci o am de putin timp..? 🙁 Multumesc!

  • Nu va panicati. Am recomandat si recomand tuturor vizitatorilor interesati de Uberoid Tool, ca inainte de a recurge la instalare sa viziteze nanospic.ro, pagina creatorului acestui soft.
   Deci, puteti si dumneavoastra sa luati informatiile direct de la sursa.
   Trebuie neaparat sa salvati intr-un loc sigur fisierele facute de Uneroid Tool pe card.
   La imaginea cu fagurele asa sta la prima rulare, foarte mult…
   Daca tableta dumneavoastra este „Intreeo MID-WL7 7inch” cu procesor wm8650, aceasta este compatibila cu Uberoid, in versiunea 12 se face instalarea cu optiunea 20, deci puteti face instalarea si fara Uberoid Tool.
   Nu uitati, cereti o parere pe nanospic.ro …

 206. stie cineva cum se fac setarile internet cosmote pentru un Apollo quickie 702??

  • Din fericire setarile de internet nu difera de la un dispozitiv la altul. Din pacate nu orice modem functioneaza pe dispozitivul dumneavoastra. Cautati pe Google setari internet cosmote android si selectati prima optiune oferita…

 207. Buna seara, am achizitionat o tableta ‘MID’ si atunci cand incerc sa intru pe youtube nu merg videoclipurile iar cand incerc sa ma loghez pe app store imi zice ca am deja cont si sa introduc parola, dar eu nici macar nu am facut acel cont si nu stiu cum sa schimb adresa de acolo pentru ca am creat unul dar cel vechi nu se sterge.

  • La gestionarea aplicatiilor selectati app store si dati clear cache apoi clear data. Daca nu merge puteti da un reset la parametrii din fabrica.
   Luati in calcul si celelalte marketuri de aplicatii.

   • Nu a mers sa dau clear cache, dar unde intru sa revin la setarile din fabrica?

    • Pe undeva prin meniul Privacy. Am uitat sa va spun, veti pierde toate datele si aplicatiile instalate!!!

     • Buna,am cumparat o tableta SuperPad III si problema este ca nu stiu cum sa activez internet prn cablu (adica cel de la pc)pentru ca are loc unde se poate baga.Ma poate ajuta cineva va rog ca nui dau de cap.

      • Problema este ca va trebuie un router wireless. Pe tablete, internetul functioneaza prin wireless. Aceste routere nu sunt foarte scumpe, asa ca daca ati alege sa cumparati un adaptor USB-ethernet nu ati face mare economie.

       • Pai am inteles ca am 2 variante una cu stick de internet pe carel il am de la vodafone dar vad ca nu merge si a doua varianta am mufa pentru cablu de internet rds pe care il folosesc si la computer.Odata ce este mufa acolo si o pot conecta cred ca se poate nu?
        Mda deci eu am 2 mufe de stick un hdmi am ceva de antena si unde bag mufa cablu care zic eu de la rds pe spate imi arata o poza cu de computere.
        cred ca se poate face ceva”)

        • Adevarul e ca nu stiu tableta. Aveti pe tableta mufa RJ45 (ethernet)? Stiu ca se produceau intr-o vreme si tablete cu acea mufa, fie direct pe tableta, fie printr-un adaptor. Daca aveti acea mufa, si din cate inteleg o aveti, va trebui sa identificati in setari sectiunea pentru ethernet si sa introduceti acelesi setari pe care le aveti si pe PC. Am testat si eu, cu multi ani in urma, o conexiune prin cablu pe o tableta cu WM8650 dar fiind client Romtelecom nu a fost nevoie de setari suplimentare – obtine adresa IP automat.

 208. Buna Ziua!! Detin o tableta Goclever i71 si as dori s ii instalez Windows si nu stiu daca si care ar fi bun pentru ea.Ast un rasp.MULTUMESC ANTICIPAT.

 209. Tableta CT704 luata din Carrefoure. Pe net am gasit ca este fabricata de Winaccord. Nici un suport pe site la Winaccord. Ruleaza Froyo 2.2.1. Se poate face upgrade la Android superior? Are Getjar si google play nu il vrea. Ma puteti ajta cu vreun rom, soft etc? Stima!

 210. Salut, detin o tableta Olipad 100(de la Olivetti),ma intereseaza daca si in ce fel as putea sa trec de la sistemul android 2,2 la unul mai nou si daca ai o lista cu ce modemuri 3g suporta.Asta pentru ca nu recunoasta modemul Huawei de la Digi(daca introduc doar SIM-ul,functioneaza fara probleme, insa am testat modemul,pe un laptop intr-o zona cu semnal scazut,iar acesta a functionat bine,pe cand tableta nu avea semnal 3g)

  • Daca tableta functioneaza bine, nu cred ca se merita sa va asumati riscurile ce decurg din instalarea altei versiuni ROM. Cu atat mai mult cu cat nu va fi una oficiala. Zic sa ramaneti la Android 2.2, care este foarte bun ca SO… E o tableta buna, completa, ar fi pacat sa o stricati. Atentie, sa nu incercati ROM-ul de la Olipad 110, desi aceasta este foarte asemanatoare la specificatii este diferita din punct de vedere hardware.
   Lista de modemuri 3G compatibile nu am gasit-o nici eu, poate nici nu exista, tableta avand 3G …

   • Multumesc pentru raspuns,probabil voi ramane la Android 2.2 cu toate ca are cateva erori care se rezolva doar cu restartarea tabletei.Ideea schimbarii ROM-ului mi-a venit de aici:”http://android.hdblog.it/2011/05/16/olivetti-olipad-cyanogenmod-7-test-e-guida-installazioneripristino/”.(sper sa nu se considere reclama).Iar despre modem ar fi interesant de stiut daca modemul stick,indiferent de producator ,este mai bun decat modemul integrat in tableta. Cu stima!!!

    • Puteti salva respectivul ROM si sa-l pastrati pentru situatia in care poate veti avea probleme, vreo data, cu tableta. Cu stima!

 211. Buna ziua , am si eu o intrebare, am o tableta goclever i71…se poate connecta la net prin stick digi? multumesc

 212. salut,
  a
  Am o tableta archos 70 internet tablet si mi/am cumparat o tastatura cu fir goclever, insa nu e detectatat de tableta. Ce pot sa fac

  • Verificati cablul OTG sa fie bun. Din cate stiu aceasta tableta are o singura mufa mini USB si aceasta este OTG(?). Tastatura o puteti verifica pe un desktop iar mufa si cablul OTG cu un stick de memorie.

 213. buna ziua sa vrea sa stiu cum se reseteaza la configurarile din fabrica tableta odys space. VA ROG !
  VA MULTUMESC

 214. buna, am un goclever TAB I101 si in nomentul in care ii dau sa se conecteze la net in apare textul „unable to scan for networks” . ?

 215. Buna Seara, am achizitionat si eu o tableta Apollo Quicki 702, intre timp mi-am luat si un usb stick de la vodafone huawei k4510 care normal ca nu-mi functioneaza, acum am si un router wireless edimax in care am introdus acel usb stick am semnal full dar tot nu pot accesa nici o pagina web. Ce mai pot sa ii fac?

  • Cred ca ati dat mai mult pe stick si router, decat pe tableta. Dar nu conteaza asta. Cei de la Edimax recomanda ca atunci cand sunt probleme de compatibilitate sa se faca un update de firmware la router. Puteti gasi sprijin si in pagina lor de internet.

 216. Buna ziua, am o tableta GoCLever TAB A10, si acum cateva zile mi s-a blocat, in sensul ca nu pot accesa nimic pe ea nici macar meniul sa dau un factory reset, i-am dat restart normal de la buton insa tot cu eroare se porneste. Pe display imi apare urmatoarea eroare: process com.android.launcher has stopped unexpectedly, please try again, ii dau force close, eroarea dispare dupa care apare din nou.
  Am conectat tableta la calculator, asa pot accesa fisierele insa nu stiu cum as putea sa ii dau reset. Aveti vreo idee cum as putea rezolva problema?
  Multumesc

  • O posibilitate (poate singura?) ar fi sa ii rescrieti memoria ROM. Este o operatiune care se face cu maxima atentie, deoarece puteti distruge iremediabil tableta. Pentru aceasta trebuie sa gasiti prima data un ROM (firmware) compatibil si sa va documentati bine in ceea ce priveste modalitatea de scriere pe tableta pe care o aveti. Cautarea unui ROM compatibil se face dupa numele si specificatiile tabletei. Personal, nu stiu modalitatea de scriere pentru acest model.

 217. bunaziua si imi cer scuze pentru deranj dar am si eu nevoie de ajutorul dumneavostra.am o tableta Lazer achizitionata din italia. a mers perfec doar c a nu o mao pot deschide.am incarcat-o insa nu are nici o reactie la apasarea butonul de pornire.ce as putea sa fac?

 218. Buna ziua.Am o tableta I-INN SPOCK 2. As dorii sa stiu cum ma pot conecta la internet dupa un modem cu abonament la Vodafone. Cand bag modem-ul in tableta,nu mi-l recunoaste. Problema e ca nici Wi-Fi.ul nu merge…..Nu stiu ce are.
  M-ar mai interesa de unde pot lua(un site ceva) jocuri pt tableta mea.Ma puteti ajuta cu ceva?????
  Va multumesc mult.

 219. Salutare!

  Am o tableta e-boda a100 si incerc sa conectez n modem 3g huawei e173 si nu prea mere. Stie cineva o lista cu modelele suportate? Sau o metoda de a functiona?

  Va multumesc!

  • Setarile depind de operator, nu numai de modem.
   In cazul in care modemul este compatibil dar nu apare senalul GSM pe display puteti incerca:
   1. Se editeaza (daca exista) fisierul etc/ppp/wcdma.conf si se modifica linia ce contine OK AT+CGDCONT=1, “IP”, “3gnet”,,0,0 , scriidu-se in loc de “3gnet”, “internet.vodafone.ro” pentru Vodafone sau “internet” pentru Orange sau Digi.
   2. Se introduce modemul si se verifica daca apare semnal. Daca da, se creeaza un APN cu setarile operatorului.
   3. Se scoate modemul si se da un restart la tableta.
   Netestat pe E-Boda Impresspeed Essential A100 …

 220. Buna!Am o tableta samsung galaxy2 si nu reusesc sa descarc nimic din Samsung Apps,imi spune ca informatiile de tara pt contul meu nu se potrivesc cu informatiile de tara pentru acest magazin,ce setari trebuie sa fac,sau sa schimb?Pentru a continua trebuie sa utilizez aceleasi informatii de tara ca si magazinul………..Astept rasp…..multumesc anticipat!

 221. va salut pe toti am cumprat o tableta mid de 7 inch android 2.2 procesor de 800 sc cardul este de 4 gb am vrut sai dau la setarile din fabrica si din greseala iam dat formatare pentru ca era chiar langa ea si setarea cu revenirea setarilor din fabrica am stinso si acum imi arata decat un android micut cu o liniuta care palpae cred ca trebuie instalata din nou cum sa fac si unde gasesc androidul ca am rascolit tot netul multumesc anticipat

  • Nu cred ca are optiune de formatare. Niciun SO nu permite formatarea suportului pe care el este scris. Dar asta nu conteaza, important este ce puteti face…
   Dupa putinele specificatii pe care le dati, tableta ar putea fi cu procesor WM8650. In aceste conditii v-ar putea salva un soft numit Uberoid Tool, care face automat instalarea unui firmware numit Uberoid. Uberoidul este un firmware configurabil pentru aproape toate tabletele cu procesor WM8650. In mod normal, trebuia sa stiti clar configuratia si denumirea tabletei, sa rulati un fisier de configurare a softului pentru a adapta firmware-ul la tableta dumneavoastra si abia apoi sa faceti instalarea. Cu Uberoid Tool scapati de aceste griji, instalarea facandu-se sutomat cu versiunea buna. Conditia de baza este ca tableta sa aiba inca pe ea irmware-ul original, cel cu care a functionat.
   Deci atentie, numai pentru tabletele cu procesor WM8650!!!
   Informatii despre cum se foloseste Uberoid Tool gasiti pe nanospic.ro, pagina creatorului acestui software.

 222. salut am o tableta n10
  model no am dat revenirea la setari din fabrica si nu stiu cum sa mai pun limba engleza in loc de chineza

  • :)) Fain! Orientati-va dupa pictograme. Acum nu am nici eu tableta la indemana, dar stiu ca pictograma pe care o cautati in setari (Language and Imput), trebuie sa aiba un A pe ea. Apoi prima optiune de sus.

 223. Buna ziua! am si eu o tableta goclever I71 tab si as dori informatii cum pot conecta net de la rds mobile pe tableta cum trebuie sa reactionez:|?

 224. am urcat toti pasii de mai sus insa nu imi apare nici o retea.. ce pot face?!

 225. Buna ziua. Am si eu o tableta Olipad. Cand vreau sa ma conectez la net prin wireless. Imi gaseste retelele de wireless dar nu se conecteaza.Din ce cauza? Trebuie sa sac ceva la setari sau nu stiu..ma poti ajuta. Te rog…Multumesc!!!!

  • Nu aveti ce setari sa faceti pentru conexiunea wireless. Singurele setari pe care trebuie sa le aveti in vedere sunt cele ale routerului wireless.

 226. Buna!As dori sa cer si eu o informatie privind stergerea sau resetarea unei tablete Odyx Loox.Mi-am facut un cont pe gmail,am stocat informatii diverse pe ea, iar acum as dori sa o vand, insa imi tot ramin datele personale pe gmail,as dori sa stiu cum se procedeaza sa sterg toate lucrurile stocate si sa nu mai imi ramina datele pe gmail,fara a sterge sau afecta cumva sistemul de operare al tabletei.Nu ma pricep foarte tare, asa ca va rog din suflet daca puteti sa imi dati explicatii cit mai clare.Va multumesc!

 227. Buna, deranjez cu o nelamurire. Am o tableta Polaroid cu procesor Boxchip A10, Android 4.0, 8″. Problema e ca in momentul in care bag o pereche de casti, sunetul se aude si in casti dar si „afara”. In mod normal nu m-ar deranja dar la apelurile video, provoaca „ecou” si este oarecum deranjant. Exista vreo setare sau poate fi o problema tehnica? Va multumesc.

  • Din cate stiu, nu. Daca nu face comutarea pe mufa, la introducerea castilor, nu cred ca aveti vreo posibilitate sa rezolvati aceasta problema. E posibil sa fie un „bug” de fabricatie specific modelului. Incercati si cu alte casti, poate au acestea vreo imperfectiune la mufa. Jack-ul de la casti trebuie sa inte integral in mufa mama.

   • Am incercat si cu alte casti, acelasi rezultat iar jack-ul de la casti intra integral. Ideea e ca am cumparat tableta acum cateva zile. Primele zile a functionat bine, fara niciun fel de problema. De 2 zile am remarcat ca sunetul pe care il aud eu in casti practic se aude si normal. Astfel de tableta au si niste cunostinte care nu au astfel de probleme cu ea. Azi chiar am facut un apel video catre o tableta identica iar problema era doar la mine. Va multumesc oricum. Stima

    • Da, acum inteleg… desi e mai greu de inteles. Tableta dumneavoastra se comporta ca si cum nu ar detecta castile, dar totusi aveti auditie in ele… Puteti incerca un reset la parametrii din fabrica, puteti incerca sa instalati softuri ajutatoare (Volume Miser, Headset Profiler, Volume Guard, samd) care va permit sa stabiliti niveluri diferite de volum pentru casti si difuzoare. Dar mai intai resetul.

 228. V-A SALLUT PE TOTI CU STIMA! AM SA ACHIZITIONEZ O TABLETA GOCLEVER I71 AM VAZUT CA ARE PORT CU MAI MULTE USB SI PENTRU NET PRIN FIR! NELAMURIREA MEA ESTE URMATOAREA:AM UN MODEM DE NET DE LA DIGI RDS&RCS POT BAGA MODEMUL DE NET DE LA DIGI IN PORTUL USB AL ADAPTORULUI CU CARE VINE INSOTITA TABLETA? ADICA POT PRINDE NET FOLOSIND MODEM ? FARA WIRLES SI ALTE COMPLICATII?

  • Puteti! Totusi, v-as recomanda sa va ganditi bine inainte de a achizitiona o tableta cu procesor ARM 11, cu touchscreen rezistiv si cu 256 MB RAM. Conexiunea wireless este cea mai indicata pentru o tableta. Dumneavoastra doriti sa o folositi cu cablu. Imaginati-va ca acel cablu vine introdus intr-un adaptor, care vine conectat foarte rigid la tableta. Cea mai mica miscare a tabletei va poate intrerupe conexiunea prin deconectarea adaptorului. Fiind vorba de o tableta aveti nevoie de mobilitate, unele jocuri folosesc senzorii de miscare, pentru imaginile portret trebuie sa intoarceti tableta, la fel pentru unele programe, jocuri sau pagini de internet. Deci, conexiunea prin cablu este nepotrivita.
   In ceea ce priveste performanta, va recomand o tableta cu procesor (cel putin) Cortex A8, touchscreen capacitiv si 512 MB RAM. Unele au preturi chiar accesibile.

 229. Buna seara,am si eu o tableta MYRIA DC-0163 Wi-Fi, 7″, 4GB, Cortex A8 1.2GHz, Android 2.3, negru achizitionata recent si as avea o nelamurire.Am facut o conexiune wireless la un router Belkin G Wireless Router F5D7234sa4-H cu un cablu de internet RDS&RDS fiind abonat,insa,internetul la laptop merge perfect,spre deosebire de tableta care,pur si simplu,nu gaseste reteaua.Mentionez ca setarile sunt facute ca la carte.As dori,daca se poate,un raspuns cat mai rapid.Va multumesc!

  • Este greu de dat un raspuns clar. Daca la Wireless settings ati selectat Mode: 802.11 b/g/n, ar trebui ca tableta sa se poata conecta. Majoritatea tabletelor au module b/g. Pe mine ma duce cu ideea la o problema hardware la tableta, destul de frecventa, anume modulul wireless defect. Sunt mai multe modele de module wireless folosite in general la tablete, unele mai bune, altele de-a dreptul proaste. Mai exista posibilitatea ca tableta sa aiba un modul ce necesita antena, iar aceasta sa fie dezlipita. Verificati daca tableta functioneaza in imediata apropiere a routerului (10-20 cm). Nu apelati la service pana nu dati un reset la parametrii din fabrica si nu incercati tableta si pe un alt router.

   • Buna ziua,am revenit,doresc a va spune faptul ca tot nu gaseste reteaua mea,i-am dat o resetare la setarile din fabrica si….degeaba.O alta retea nu am momentan la care sa ma conectez,dar in cel mai scut timp posibil sper sa fac rost.Revin cu informatii.

    • Dar ce procesor are aceasta tableta? Cortex A8 este un nume generic, si majoritatea tabletelor cu Cortex A8 ruleaza Android 4.0.

     • Are Cortex A8 cu Android 4.0 dar nu gaseste sau gaseste si spune ca este in afara ariei de acoperire

      • Am dat acolo sa adaug o retea si degeaba,imi spune „in afara ariei de acoperire”

       • In mod normal, cand activati wi-fi, trebuie sa faca singura o scanare si sa va arate o lista cu toate retelele disponibile. Acolo puteti vedea si nivelul pe fiecare retea.

        • Buna ziua,am fost astazi la magazinul de unde am cumparat tableta(Altex) si spre surprinderea mea acolo a gasit reteaua lor si chiar si conectat,insa acel om mi-a spus ca ar fi ceva de compatibilitate cu android.Nu gasesc insa aceste informatii in manualul de utilizare.Daca ma puteti ajuta,router-ul este Belkin G Wireless Router F5D7234sa4-H.Astept raspuns cat de repede posibil,va multumesc!

         • Din pacate nici eu nu sunt un specialist, dar pot sa va spun ca standardele nu au nicio legatura cu tipul de router, etc. Un standard de comunicare pesupune un algoritm bine stabilit, pe care toti producatorii il respecta. In setarile routerului, la Wireless settings trebuie selectat Mode: 802.11 b/g (probabil acesta este standardul tabletei) sau 802.11 b/g/n. Celelalte setari trebuiesc lasate de obicei asa cum sunt presetate . Puteti incerca sa „jonglati” si cu celelalte setari de la WLAN pentru a depista unde este problema de incompatibilitate, eventual dupa ce le notati pe cele actuale. Atentie, daca faceti reset la routet veti pierde si setarile WAN, deci routerul nu se va mai conecta pana cand nu este reconfigurat.
          Ca idee, la mine saetarile arata cam asa:
          Mode: 802.11/b/g/n
          Channel: 4
          Rate: MCS7
          Transmit power: 20
          WMM: Enable
          11N Band Width: 20/40
          11N Guard Interval: Long
          Security: WEP
          WEP encryption: Disabled (Conexiunea mea este la liber, necriptata)
          Nu stiu daca asta va poate ajuta cu ceva…

          • Badea Florin // 8 septembrie 2012 la 17:25 //

           Va multumesc,o sa incerc sa umblu la setari,desi,recunosc ca nu ma prea pricep.Sper sa nu stric ceva,va multumesc oricum pentru timpul acordat si imi cer scuze.Voi reveni cu noi informatii,sper,dupa ce voi rezolva!

 230. Buna!Am si eu o tableta Odys Loox si am o mica problema am un modem de internet vodafone dar nu se conecteaza nu imi apare nimic as vrea sa stiu daca este compatibil acest modem.multumesc!

  • Cel ma probabil nu este compatibil. Va recomand routerul portabil Hame MPR-A1, ca fiind solutia optima pentru a avea internet pe o tableta cu Wi-Fi.

 231. Multumesc mult,acum am inteles in locul telefonului cu cartela de la care am internet prin bluetooth la pc pun o cheie wi-fi 3g si asa am internet la orice dispozitiv…

  RESPECT !!!

 232. Sal am si eu o tableta samsung galaxy2 doar cu wi-fi si bluetooth,asi dori sa stiu cum o pot conecta la internetul pc-ului care e prin bluetooth d la un telefon asezat la distanta sa prinda bine..:) sau macar sa o conectez la internetul telefonului prin bluetooth.. ms ! 🙂
  P.S cum asi putea vedea wi-fi-ul pc-ului cu ea????

  • Cred ca tot ce va trebuie este un hotspot sau un router wireless. Sa va transformati PC-ul intr-un hotspot este destul de greu, dar veti gasi tutoriale si pentru asa ceva. De obicei problemele astea se rezolva prin tehnologie. Poate va mai puteti permite un hotspot la 300-350 Lei (La Germanos parca aveau cel mai bun pret) sau un router portabil.Va recomand routerul portabil Hame MPR-A1.

 233. Criu Cristina // 19 iulie 2012 la 12:45 // Răspunde

  Am tableta i-inn spock 2 care nu gaseste reteaua wireless desi am sh laptop-ul care nu am treaba cu el in schimb tableta nu gaseste wireless-ul am incercat la „Adauga retea”dar nu merge ce pot face sa gaseasca reteaua de wireless?un raspuns ajutator va rog!

  • Sunt unele tablete care au module wireless mai putin sensibile. Asigurati-va ca ati activat wireless-ul, ca nu este datorita semnalului prea slab (am vazut tablete care pierdeau semnalul la distanta de 4-5 m de modem), ca standardul routerului corespunde cu cel al tabletei (probabil 802.11 b/g/n), si daca tot nu vede conexiunea inseamna ca are tableta o problema. Cel mai frecvent conector sarit sau fir dezlipit la modulul wireless, sau chiar modulul defect. Probabil achizitionarea modulului face mai mult decat ar mai valora acum tableta, daca este cea cu procesor la 800 MHz.

 234. am o tableta evolio ,am downlodat ceva de pe net si mi-a ramas in bara de sus (cu ora) cateva sageti. cum le sterg? cum copiez mai multe fisiere de pe desktop intr-un singur folder? cum redenumesc un folder?

  • Bara aceea se poate glisa in jos si veti avea optiune de stergere a notificarilor. Pe desktop nu folositi foldere, grupati aplicatii pe desktop-uri, doar aveti mai multe.

 235. Am si eu o tableta loox odys si nu reusesc sa o conectez la calculator. Dupa ce introduc cablul USB in calculator nu se intampla nimic si nu stiu ce ar trebui sa fac. Ma puteti ajuta va rog?

  • In mod normal trebuie sa va apara tableta in My Computer, ca disc nou. Mufele sunt bine marcate, si pe una chiar scrie USB PC, si este plasata intre slotul micro SD si mufa de casti. Aceea trebuie utilizata. Cealalta mufa este pentru a conecta alte dispozitive la tableta. Inainte de a marge cu tableta la service pentru aceasta problema incercati si pe un alt computer, preferabil cu SO pe 32 de biti. Mai mult nu stiu ce sa va spun, nici eu nu stiu aceasta tableta.

 236. As dori sa stiu daca merge pe tableta internetul fara stik,adica numai cartela. si daca da ,as dori sa.mi spuneti va rog cum se activeaza.Va multumesc!

  • Depinde de tableta. Trebuie sa aveti o tableta la ale carei specificatii apare si 3G. Pentru crearea unei conexiuni 3G trebuie sa obtineti informatiile de la operatorul de telefonie la care aveti abonament.

 237. buna am si eu o tableta loox odys si nu se mai incarca dc?ce trebe sa ii fac?astept rasp…multumesc:*

  • Mergeti cu tableta si cu alimentatorul la un service. Inainte de asta verificati daca se incarca prin mufa USB atunci cand este conectata la calculator.

 238. am o tableta ainol novo 7 elf cumparata acum 3 luni care a functionat perfect pana acum 2 zile. Acum nu se mai deschide.de fapt se deschide doar logo -ul arata ca incarca dar nu reuseste sa deschida .ce credeti ca ar trebui sa fac?

  • Presupun ca nu are garantie, ca altfel nu ati mai fi stat pe ganduri… Deci, caca nu are garantie, va trebui sa incercati dumneavoastra o rescriere de ROM. Pentru asta apelati prima data la magazinul de unde ati cumparat-o, pentru a va oferi suport.

 239. tableta goclever tab i101
  nu am in settings-about device- acel update…
  nu pot face,nici pe siteul oficial nu am update pt tableta.
  ce pot face ?
  vreau urgent, am 2,2 e f vechi
  ajuta-ma cu un link, nu este de ajuns un pont, nu am gasit pe net nimic!

  • Tableta despre care vorbiti este o tableta modesta, cu procesor ARM 11 (la fel ca WM 8650) si nu cred ca veti gasi pentru ea versiuni Android mai bune decat cea deja instalata. Nu pe orice tableta merge facut upgrade la sistemul de operare.

 240. Buna,
  Am achizitionat din China tableta PC Zenithink Z102 Flytouch8 Android 4.0. Dupa cca.30 zile de functionare, in urma unei apasari(cu degetul) a touchscreenului a aparut o intepatura(un punct) pe ecran. De atunci acest punct apare de fiecare data la locul atingerii touchscreenului, lasand si o urma(asemanatoare cu o zgarietura) inte vechea pozitie a acestuia si noua pozitie a acestuia. Deasemenea, in partea de sus a ecranului, a aparut odata cu punctul, o diagrama care isi modifica parametrii grafici si valorici in functie de pozitia punctului sau a zgarieturii pe ecran. Mentionez ca aceasta problema se manifesta si dupa oprirea/repornirea tabletei. Pentru solutionare ar fi utila o actionare a butonului reset?…
  In asteptarea unui raspuns in cat mai scurt timp posibil, multumesc anticipat!

  • Ati instalat vre-o aplicatie ce ruleaza in background facant toate astea? Incercati o resetare la parametrii din fabrica. Aceasta resetare se face din meniu, nu are nicio treaba cu butonul reset. Atentie, veti pierde toate aplicatiile instalate, tableta se va pune exact in aceeasi stare ca atunci cand a iesit din fabrica.

   • Am rezolvat problema urmand sugestia dvs. Va multumesc inca o data pentru raspunsul promt si profesional!
    Inainte de resetare am procedat la mutarea unor aplicatii din memoria interna in memoria SD card. Am extras cardul din slot dupa ce am oprit alimentarea, am ponit alimentarea si apoi am resetat din meniu.
    Dupa resetare problema semnalata nu a mai aparut, dar nu am reusit sa instalez aplicatiile mutate pe cardul SD.
    In meniul setari-stocare pe cardul SD apare inscris ca ”nu exista aplicatii”! Ce se intampla este normal?
    Exista o procedura de a incerca reinstalarea aplicatiilor stocate pe cardul SD, dupa resetare?
    Mai cer inca o data o interpretare si un raspuns, in masura in care este posibil!

    Cu respect!…

    • Multumim pentru aprecieri.
     Aplicatiile trebuiesc sterse de pe SD si apoi reinstalate din market.
     Se salveaza de obicei doar fisiere, documente, imagini, etc.

     • Asa am procedat si eu inainte de a primi raspunsul Dumneavoastra…
      Aveti intreaga mea consideratie!
      Va doresc o zi buna!…si multumiri!

 241. Buna,
  Am o tableta LOOX ODYS, am reusit sa intru pe net cu sticul de la digi,am reusit sa copiez jocuri,dar s-a stins si nu se mai aprinde sub nici o forma. Ce sa fac in acest caz?

  • Este greu de spus. Sunt sanse destul de mari sa fie si o problema hardware. Nu porneste nici cu alimentatorul conectat ? Folosirea unui stick 3G mareste destul de mult consumul tabletei si in anumite situatii pot aparea si asemenea probleme. Din aceasta cauza eu recomand un minirouter USB portabil pentru conexiunea la internet.
   Poate fi de asemenea si o problema de soft, mai ales daca a aparut dupa o instalare noua.
   Cred ca se impune o vizita la un service.

 242. Salut,

  Am si eu o tableta GoClever TAB I 101 si as dori sa stiu daca merge net-ul prin un modem Vodafone(stick)?

  Multumesc!

  • Nu detin acesta informatie, dar va duc in atentie un alt produs oferit de unul dintre colaboratorii nostrii, si anume un minirouter prtabil.

 243. am si eu o tableta cloudnine neuropad 2 si nu pot folosi stick ul rds model MF110 ….aveti vreo idee cum as putea sa fac ???
  aveti la 165 un ruter mifi …merge cu stick ul ZTE mf110 de la Digi ?
  Multumesc

 244. Buna am si o tableta…si nu pot face nimic deoarece bag stik-ul de internet,dar nu merge sa activez internetul, nu stiu de unde. Stiti cumva cum se procedeaza?

 245. buna. am o tableta goclever i101 cu android 2.2 se poate face un update la o versiune mai noua de android?

 246. Buna . se poate istala limba romana pe o tableta odyx loox android 2.3.1 ? sau se poate face upgrade la o versiune mai noua de android ?
  Multumesc

 247. Nu stiu cum sa potrivesc ceasul. Am modem rds si cablu tot rds – nu reusesc sa ma cuplez la google . Ce sa fac ? Multumesc mult pentru manual !

  • Cu placere! Pentru ceas insistati prin setari, sigur o sa gasiti pana la urma. Pentru a putea seta data si ora trebuie sa dezactivati „Automatic date &time”. Pentru internet va trebuie un router wireless. Apoi tot din setari activati Wi-Fi, asteptati sa faca o scanare si sa va gaseasca propria conexiune pe care o selectati pentru a va conecta.

 248. sal,ce setari trebuie sa fac,ca sa am internet ptin cablu la tableta android 2,2 (chinezarie)

 249. se poate intampla ceva rau daca tabletei mele ii dau o revenire la setarile din fabrica?

  • tableta nu pateste nimic! poti pierde doar diverse date personale (setari,etc) dar care nu influenteaza functionarea tabletei!

 250. salut , am o tableta mid si vreau sa stiu cum facu un update la android market , la mine e versiunea 1.82.

 251. buna,am o tableta goclever i 101 si nu se mai conecta la net,imi scria sa ii dau o resetare cel putin asa am inteles am dat dar am dat cu tab. deschis si acum nu se mai deschide ce se mai poate face mersi.o am de cateva zile si fara carte nu ma-am prea priceput….

 252. nu ar trebui sa restrictionati posibilitatea de a copia un articol,exemplu acest manual as vrea sa-l copiez si sa-l scot la o imprimanta sau sa-l am in memoria PC-ului meu

 253. nu se prea gasesc apk carti electronice. Totusi -experimental- am descarcat o biblie (apk) pe o tableta superpad III. S-a instalat ca aplicatie (widget). Cum se poate trece pe raftul bibliotecii? Exista deja acolo o biblie -english- preinstalata care poate fi accesata.
  Multumiri…
  Alex

 254. Articol foarte bun.Imi place mult:) O sa fie ajutor multor.

 255. buna ziua,

  se poate sa-mi spuneti unde se poate schimba ecranul unei tablete in romania, mentionez ca ecranul este spart.Exista un service?
  multumesc

  • Chiar nu stiu un service pe care sa vi-l recomand. O posibilitate ar fi sa achizitionati dumneavoastra ecranul si sa apelati la un service sa vi-l inlocuiasca, dar mai intai gasiti un service care sa poate face aceasta treaba. Operatiunea este una destul de simpla, cele mai grele parti fiind demontarea si montarea tabletei. Daca ecranul LCD este spart, este foarte posibil ca si touchscreen-ul sa fie spart..

 256. Mentionez tipul tabletei Pc A9 7inch,Android 2,2 procesor Cortex A9 800 MHz

 257. Am o tableta cumparata de 3 zile care in primul rind merge numai pe incarcator ,cu toate ca bateria e fuul,apoi nu mai vrea sa depaseasca stadiul in carte pe scrin scrie ANDROID .cE POATE AVEA?

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod j6HRhC cu copy-paste in casuta de jos: