Manual tableta PC Android

Astazi te poti bucura de reduceri la:
Tablete, Televizoare, Foto, DSLR, Mirrorless, Video si Home Cinema

Ghid de utilizare pentru tablete PC Android

Incercam sa venim in intampinarea vizitatorilor nostri prezentand in cele ce urmeaza un scurt manual de utilizare pentru tabletele PC Android, mai ales datorita faptului ca majoritatea manualelor fac doar prezentare sumara a dispozitivelor pe care le insotesc, si aceasta de multe ori in limba engleza. Aceasta prezentare sumara este insa justificata, neputand fi inclusa in pachet si documentatie pentru sistemul de operare Android, la fel cum la cumpararea unui computer PC nu primiti si un manual de Windows.

Iti recomandam urmatoarele tablete ieftine

Prezentare

Printre facilitatile de care se bucura majoritatea tabletelor PC Android se numara :


 • Conexiune wireless la internet – High-speed Wi-Fi 802.11 b/g
 • Navigarea pe internet – pentru a vizita site-urile favorite
 • Vizualizare clipuri YouTube™ – Cea mai populara comunitate de partajare a fisierelor video
 • Citirea cartilor electronice – prin instalarea softurilor adecvate
 • Instalarea de noi aplicatii din marketurile dedicate
 • Accesare fisiere multimedia, filme , muzica, imagini de pe cardul de memorie sau stick USB
 • Cititor de carduri microSD integrat
 • Camera web frontala integrata
 • Orientare automata a imaginii la intoarcerea tabletei

Aspectul unei tablete PC Android este bine cunoscut, existand doar mici diferente de la un producator la altul mai mult in ceea ca priveste pozitionarea butoanelor si mufelor.

In imagine alaturata avem :

 1. Camera web
 2. Butonul pornit/oprit
 3. Butoanele volum+  volum-
 4. Butonul back
 5. Touchscreen
 6. Slot microSD
 7. Buton reset
 8. Mufa alimentare
 9. Interfata USB (miniUSB)
 10. Mufa casti

Inainte de pornire

Dupa despachetarea tabletei din ambalajul original, inainte de a o porni trebuie sa  :

 • Cititi manualul de utilizare
 • Verificati starea tabletei din punct de vedere fizic
 • Incarcati acumulatorii folosind alimentatorul primit in pachet odata cu tableta.

Pornirea tabletei PC

Pentru a porni tableta PC trebuie sa tineti apasat butonul pornire pana cand ecranul se aprinde. Se asteapta apoi incarcarea sistemului. Aceasta, functie de versiunea de Android precum si de performantele tabletei, poate fi o operatiune mai lenta sau mai rapida. La finalizarea incarcarii  va fi afisat ecranul principal al sistemului de operare Android.

Prin glisare stanga – dreapta veti descoperi ca exista mai multe ecrane care pot fi personalizate fiecare intr-un alt mod

Trecerea in standby si iesirea din modul standby

Pentru a trece tableta in modul standby se apasa scurt pe butonul Pornit/Oprit. Ecranul se va stinge si tableta va trece imediat in modul economic.

Pentru revenire se va apasa din nou scurt butonul Pornit/Oprit si va aparea ecranul de deblocare.

Pentru deblocare glisati pictograma de deblocare pe traseul corespunzator (in cazul prezentat catre pictograma difuzor).

Oprirea tabletei PC

Oprirea tabletei se face prin apasarea prelunga a butonului pornit/oprit si selectarea optiunii corespunzatoare pentru oprirea acesteia.

Dupa confirmarea actiunii tableta se va opri.

Despre touchscreen

Touchscreenul este principalul dispozitiv de intrare pentru o tableta PC. Acesta poate interpreta mai multe comenzi date de utilizator dintre care amintim :

 • Apasare – activeaza itemul apasat, indiferent ce ar fi acesta (optiune, aplicatie, icon, buton, litera sau simbol al tastaturii)
 • Apasare lunga – unele elemente de pe ecran au o actiune alternativa in cazul unei apasari lungi, care se traduce in general prin aparitia unui meniu suplimentar sau selectarea elementului pentru a-i fi mutata pozitia pe ecranul principal.
 • Tractare – Anumite elemente pot fi tractate pe ecran pentru a le schimba pozitia. Pentru aceasta se  trabuie facuta o apasare lunga pe elementul respectiv, iar cand acesta este selectat i se va schimba culoarea si va putea fi tractat pe ecran in alta pozitie.
 • Glisare – pentru a defila intr-o lista, pentru a schimba o pagina etc se trece pur si simplu degetul peste ecranul tactil in directia in care doriti sa deplasati lista sau pagina.
 • Dubla apasare – apasarea rapida de doua ori pe ecran, intr-o pagina web, pentru a redimensoina pagina.

Instalarea cardului de memorie

Pentru instalarea cardului de memorie la o tableta PC Android trebuiesc efectuati urmatorii doi pasi :

 1. Se aliniaza cardul de memorie cu tableta in dreptul slotului pentru card, urmarindu-se specificatiile in ceea ce priveste pozitionarea cardului. La majoritatea modelelor acesta se pozitioneaza cu pinii in jos. Trebuie insa verificat.
 2. Se preseaza usor cardul de menorie pentru a intra in slot pana cand se aude un click.Cardul trebuie sa alunece usor. In cazul in care trebuie apasat mai in profunzime se poate folosi unghia.

Nota :  Multi producatori recomanda oprirea tabletei inainte de montarea cardului de memorie. Intreband ce se intampla daca inserez cardul fara sa opresc tableta am primit un raspuns evaziv, de genul „orice s-ar intampla este din vina ta”. Astfel, cred ca este mai bine, pe cat posibil, aceasta operatiune sa se faca tot cu tableta oprita !

Dezinstalarea cardului de memorie

In cazul in care tableta PC este pornita se vor urma toti cei cinci pasi.

In cazul in care tableta este oprita se vor urma doar ultimii doi pasi.

 1. Din ecranul principal apasati tasta Menu, apoi apasati Settings pentru a se afisa meniul setari
 2. Apasati optiunea SD card pentru a vizualiza meniul specific
 3. Apasati Unmount SD card pentru a pregati eliminarea cardului in deplina siguranta. (Dupa acesta operatiune se va activa si optiunea Format SD card – NU APASATI ACOLO!!!)
 4. Apasati (cu unghia daca este nevoie) cardul in slot pana cand se aude din nou click. La eliberare cardul va iesi singur din slot.
 5. Prindeti cardul cu degetele sau cu unghiile pentru a-l extrage complet din slot. Daca operatiunea s-a desfasurat corect acesta trebuie sa alunece usor.

 

Ecranul principal

Ecranul principal pote contine elementele prezentate in imagine alaturata, care sunt numerotate in felul urmator :

 1. Meniul Settings
 2. Meniul Picture Capture
 3. Task Manager
 4. My Recorder
 5. Clock
 6. Contacte
 7. Toate Programele
 8. Scurtaturi aplicatii
 9. Widget

Cu exceptia elementului 7 oricare dintre elementele prezentate poate lipsi. Acestea se adauga accesand toate programele (7) selectand oricare dintre aplicatii cu apasare lunga si tractarea acesteia in pozitia dorita pe ecranul principal. In felul acesta se ceeaza o scurtatura pe ecranul principal pentru respectiva aplicatie.

Widgeturile se instaleaza din marketuri iar aplicarea acestora pe ecran se face prin apasare lunga pe ecranul principal, selectarea optiunii Widgets si selectarea widgetului dorit.

Despre aplicatii

Asa cum am mai spus aplicatiile se acceseaza apasand butonul tote aplicatiile de pe ecranul principal (7). Din acest ecran aplicatiile pot fi lansate sau li se pot crea scurtaturi pe oricare dintre ecranele principale. Lansrea unei aplicatii se face printr-o simpla apasare pe iconul corespunzator.

Instalarea aplicatiilor se face fie din marketurile de aplicatii, fie prin transferul kiturilor de instalare (fisiere cu extensia .apk) de pe computer si rularea acestora printr-o simpla apasare.

Transferul fisierelor se poate face fie de pe computer conectand tableta printr-un cablu USB fie prin intermediul uni card mocro SD sau unui stick de memorie.

Gestionarea aplicatiilor

Pentru gestionarea aplicatiilor se acceseaza Task Manager, fie din ecranul principal fie de la toate programele. Selectandu-se butonul All in lista vor aparea toate aplicatiile instalate pe Tableta PC. Glisand ecranul in jos sau in sus puteti cauta si selecta orice aplicatie doriti sa modificati. Vi se ofera urmatoarele optiuni :

 • Force stop – butonul este activ numai daca aplicatia ruleaza in memoria tabletei PC. Prin accesarea butonului aplicatia va fi inchisa fortat, putandu-se pierde eventuale date care nu au fost salvate. Pentru inchiderea tuturor aplicatiilor ce ruleaza, cu intentia de a elibera memoria disponibila a tabletei PC nu se va recurge la aceasta metoda ci se vor folosi programe specializate, care fac acest lucru printr-o singura atingere (Quick task killer, spre exemplu).
 • Uninstall – pentru dezinstalarea aplicatiilor. Se va selecta aceasta optiune numai daca doriti eliminarea definitiva a unei aplicatii. Aceasta va fi dezinstalata de pe tableta PC si nu va mai putea fi accesata decat daca va fi reinstalata prin una din metodele descrise mai sus. Cel mai frecvent aceasta optiune se foloseste pentru a dezinstala aplicatiile care nu functioneaza corespunzator datorita incompatibilitatilor dar si aplicatiile nefolosite .
 • Clear data – pentru stergerea datelor retinute de fiecare aplicatie. Spre exemplu daca doriti sa stergeti conturile de logare , parole salvate etc pentru Yahoo messenger puteti selecta aceasta optiune.
 • Move to SD card – Pentru mutarea aplicatiilor instalate pe cardul de memorie. Optiunea este valabila de la Android 2.2 in sus. Aplicatiile mutate pe card pot rula ceva mai lent .

File Browser

Este singura aplicatie pe care o prezentam datorita importantei pe care o prezinta. Este browserul de fisiere implicit al Androidului. Ofera numeroase posibilitati de copiere, mutare, stergere sau redenumire pentru fisiere, foldere sau dupa caz, grupuri de fisiere.

Aplicatia  File Browser se porneste fie din ecranul principal fie de la toate programele.

Are sase butoane in meniul principal, grupate trei in partea stanga si trei in partea dreapta.

Cele trei din stanga  sunt pentru a stabili memoria explorata : primul pentru memoria ROM, al doilea pentru cardul mini SD si cel de-al treilea pentru stick-ul USB.

Cele trei din dreapta au urmatoarele functii: primul pentru a crea un folder, al doilea pentru a naviga un folder mai sus (inapoi) in structura arborescenta a folderelor iar cel de-al treilea permite selectarea de fisiere multiple-prin accesarea sa fisierele nu vor mai fi rulate ci doar selectate.

Pentru orice operatiune meniul apare prin apasare lunga pe fisier, folder , fisiere multiple selectate sau pe spatiul gol. In meniu se vor regasi principalele optiuni pentru lucrul cu fisiere : Copy, Cut, Paste, Rename, Delete, New Folder, Properties, Select All.

Conectarea la internet

Toate tabletele PC Android pot fi utilizate pentru accesarea retelelor Wi-Fi pentru a se conecta la internet. Tehnologia fara fir Wi-Fi poate oferi acces la internet la distante de peste 300 de metri, insa aceasta distanta este afectata dramatic de obstacolele din mediul inconjurator sau de calitatea routerului folosit.

Pentru compatibilitate routerul folosit trebuie sa accepte conexiuni Wi-Fi 802.11b/g.

Pentru realizarea unei conexiuni Wi-Fi sunt necesari urmatorii pasi :

 1. Se acceseaza : Menu > Settings > Wireless & networks>Wi-Fi settings
 2. Se bifeaza optiunea Wi-Fi, se asteapta scanarea si afisarea retelelor disponibile.
 3. Se selecteaza una din retelele disponibile (preferabil cea a dumneavoastra)
 4. In cazul in care conexiunea este criptata se introduce parola. Tastatura virtuala apare pe ecran in momentul in care se selecteaza campul corespunzator introducerii parolei.
 5. Se asteapta conectarea si aparitia indicatorului de semnal in bara de sus a ecranului.
 6. Se revine la ecranul principal selectand butonulHome sau apasand in mod repetat butonul back.

Navigarea pe web

Din ecranul principal sau de la toate programele se acceseaza aplicatia Browser.

Se selecteaza bara de adrese a browserului si in acel moment apare pe ecran si tastatura virtuala. Se scrie adresa dorita si apoi se apasa Go. Pagina se va incarca in scurt timp.

Deplasarea in pagina se face prin glisare in sus, jos, stanga dreapta. Marirea sau micsorarea paginii se face prin indepartarea sau apropierea degetelot pe ecran. Prin dublu click se reduce pagina exact la dimensiunea ecranului. Prin apasare lunga pe link se deschide un meniu cu optiuni de salvare sau deschidere in fereastra noua.

Pentru a gestiona ferestrele se selenteaza Menu > Windows si se selecteaza apoi pagina dorita.

Desi majoritatea utilizatorilor folosesc tabletele PC Android pentru aplicatii comune va reamintim ca aceste sunt capabile sa ruleze si aplicatii dintre cele mai complexe.

Atentie !

 • Tableta PC trebuie ferita de caldura excesiva.
 • Tableta PC nu trebuie expusa la razele solare.
 • Tableta PC nu trebuie expusa la campuri electromagnetice mari.
 • Evitati tinerea tabletei pe suprafete instabile.
 • Touchscreenul trebuie utilizat delicat, nu trebuie bruscat.
 • Tableta PC nu trebuie tinuta pe suprafete moi datorita pericolului de supraincalzire.
 • Feriti tableta de umiditate si murdarie.
 • Nu depozitati obiecte peste tableta PC.
 • Nu tineti tableta sub perina, nici macar oprita !
 • Nu folositi alt alimentator decat cel pe care l-ati primit odata cu tableta.
 • Nu demontati tableta PC, mergeti cu ea la un service autorizat.
 • La achizitionarea unei tablete fara 3G nu mizati pe folosirea uni stick ci mai degraba pe folosirea unui HotSpot sau a unui router wireless portabil.
 • Incarcati tableta inainte de a o depozita, atunci cand nu o folositi timp indelungat. Majoritatea defectelor legate de integritatea memoriei ROM apar in astfel de conditii.

Ultima actualizare de la .

NOU! Considerat magazinul familiei si unul dintre cele mai serioase magazine nationale, elefant.ro ofera pana pe 31 Decembrie 2014 reduceri la carti, ceasuri, parfumuri, moda, electrocasnice, tablete, laptopuri, televizoare si telefoane. Vezi oferta

498 Comentarii la “Manual tableta PC Android”

 1. am un samsung tab5 si am o problema cu el cind apas tastatura la un moment dat se activeaza alte functii fara sa mai apas alte taste pe touch pur si simplu functioneaza singur fara ai da comenzi imi puteti spune ce defect are

  • Buna seara,
   Am mai intalnit problema la alte modele mult mai ieftine, produse in China, dar nu am reusit sa descopar cauza. Atunci am banuit ca este vorba de o autooscilatie a circuitelor ecranului tactil datorata fie proastei ecranari fie prostei proiectari. In cazul de fata fiind vorba de un Samsung… nu stiu ce sa zic… Va recomand sa apelati la garantie.

 2. Bună seara, aș vrea să știu Cum dau drumul la tastatura eboda

  • Buna seara,
   Depinde ce fel de tastatura. Nu stiu tastaturile E-Boda… Daca e vorba de o husa cu tastatura sau de orice alta tastatura ce nu are alimentare proprie, nu trebuie sa o porniti ci doar sa o conectati la tableta.
   Daca este vorba de o tastatura cu alimentare proprie, aceasta cel mai probabil va functiona wireless si intr-adevar trebuie sa aiba un buton de pornire…

 3. trekstor SurfTab 7.0 model nr ST70104-2

 4. buna am intrat in posesia unei tablete trekstor o deschid si apare scris ANDROID ce sai fac ma puteti ajuta .va multumesc

  • Buna,
   In principiu trebuie rescrisa memoria ROM. Daca reusiti sa identificati clar modelul tabletei exista posibilitatea sa gasiti un firmware si sa faceti chiar dumneavostra rescrierea memoriei. De obicei arhiva cu firmware-ul contine si instructiunile de scriere.

 5. salut
  ..am cumparat decurind o tableta serioux si i-am luat si-un card de 32 de giga.
  lam pus il vede dar cind dau sa instalez ceva in tableta zica ca nu am spatiu.. si la fel cind vreau sa mut jocurile macar din memoria interna nu-mi da voie sa le mut pe card.. imi puteti spune de ce?

  • Buna ziua,
   Este greseala pe care o fac cei mai multi dezvoltatori. Cardul fiind optional majoritatea nu integreaza optiunea de a muta aplicatiile pe cardul SD extern ci doar pe partitia interna pentru stocare.
   Aceasta optiune se poate modifica doar la tabletele cu rood sau folosind Android SDK. Ambele proceduri sunt riscante si duc la pierderea garantiei.

 6. buna.am o tableta asus tf300tg.as vrea sa stiu daca pot urmari filme instalate pe micro sd sau sd.

  • Buna seara,
   Cu siguranta, puteti urmari filme de pe cardul micro-SD. Instalati MX Player si codecul MX pentru Tegra 3 in cazul in care actualul player nu va satisface.

 7. Nicolae Liana // 20 decembrie 2014 at 8:39 // Răspunde

  Buna ziua,
  Am o tableta vodafone smart tabII si de curand, i-am atasat o husa cu tastatura. Din pacate, nu functioneaza…Tastatura nu are probleme, pentru ca am verificat-o cu o alta tableta. Mentionez ca, micro usb-ul tabletei smart functioneaza la incarcarea tabletei. Ce pot sa fac? Multumesc!

 8. Salut ! Te as ruga sa imi spui cum pot reveni la setarile din fabrica pe o tableta vonino sirius qs .. Multumesc anticipat !

 9. Am inregistrat cu tableta o serbare dar fara sa-mi dau seama a avut microfonul oprit. Pot recupera cumva sonorul. As dori foarte mult sa-mi spuneti,ca sunt disperata. Multumesc.

  • Buna seara,
   Din pacate nu puteti face nimic. Daca inregistrarea nu are sonor, nu aveti ce recupera. Daca are sonor foarte slab, acesta poate fi amplificat, filtrat, etc.

 10. Buna…Sper sa ma poti ajuta…Am o tableta Samsung Tab 3 si am avut instalat acum vreo 2 luni un joc Real Racing 3 pe care l-am jucat fara probleme,dupa care l-am dezinstalat cand m-am plictisit de el. Acum l-am instalat iar sa il iau de la capat dar problema este urmatoarea: il instalez fara probleme dar cand il deschid,imi apare sigla de la EA,sta pentru vreo 10 secunde asa,dupa care se inchide pur si simplu fara sa zica nimic…Ai vreo idee ce ar putea sa aiba? Multumesc anticipat!

  • Buna seara,
   Suspectez ca este vorba de memoria RAM care poate fi insuficienta pentru a rula jocul. Instalati o aplicatie de gestionare a acesteia (spre exemplu Claer Master si Quick Task Killer)si incercati sa rulati din nou jocul dupa ce eliberati memoria RAM.

 11. Buna seara,am si eu o tableta Allwev City si as vrea sa transfer de pe ea pe laptop niste melodii,
  ,eu,neavand stick,as vrea sa folosesc pt aceasta incarcatorul.Exista sansa de a-mi permite sa transfer melodia pe laptop?

  • Buna seara,
   Se poate, numai ca va trebuie un cablu USB. Acesta are la un capat o mufa standard USB care se conecteaza la laptop si la celalalt capat o mufa standard micro-USB care se conecteaza la tableta.
   Cu laptopul si cu tableta pornite, se conecteaza cablul iar pe ecranul tabletei se poate sa apara un dialog care va cere sa activati socarea USB. Selectati activeaza si apoi puteti face transfer liber intre tableta si laptop, memoria tabletei fiind vazuta pe laptop ca disk extern (in My Computer). Deci, pentru transfer veti folosi laptopul.

 12. Buna ziua
  Am o tableta vonino magnet m9 si nu pot instala decat 1 gb de aplicatii, memorie lbera imi arata 12,5 gb. Memoria tabletei este de 16 gb
  Ce trebuie sa fac?

  • Buna seara,
   Nu stiu tableta ca sa va pot da un raspuns exact.
   Memoria interna este partitionata. Puteti muta aplicatiile de pe o partitie pe alta din setarile fiecarei aplicatii. Nu toate aplicatiile pot fi mutate, numai cele care nu sunt legate foarte strans de sistemul de operare.

 13. Buna seara.Detin un Samsung Tab3 GT-P5210 si in ultima vreme intampin o problema.Daca incerc sa intru pe anumite aplicatii instalate,sistemul se blocheaza,se stinge ecranul si dupa 3-5 sec.se restarteaza tableta. Aceasi situatie se intampla si la incercarea de a da full screen la unele playere de filme online. Sa fie oare cauza,faptul ca am upgradat versiunea de Android? S-ar parea ca de atunci incoace se intampla. Ce solutii sunt ? MULTUMESC ANTICIPAT !

  • Buna seara,
   Un reset la parametrii din fabrica si daca problemele persista faceti o rescriere a memoriei sau apelati la un service.

 14. Buna ziua am o tableta urban tab7 de la cosmote am iesit dupa teritoriul romaniei iar slotul tabletei este blocat permanent ce pot sa îi fac sa lucreze din nou. Cu respect

 15. Elena Madalina // 22 octombrie 2014 at 23:27 // Răspunde

  Buna seara, am o tableta all view ,dupa ce se opreste si o repornesc se sterg automat toate aplicatiile noi care le-am instalat, ex. Facebook, etc…si poza care o pun pe ecanul principal, revine ca in momentul acela cand am cumparat-o, imi da si sfaturi cum s-o folosesc la fel ca prima data cand am folosit-o, ce are? Ma puteti ajuta?multumesc

 16. salut am o tableta arnova 7 g2 si nu vede driverul cand bag in pc pentru a reseta tableta,a blocato copilul si nu pot sa dau reset,are si un buton mic unde poti baga acul pentru resetare da nu merge.

 17. salut. Am o tableta Samsung Galaxy Tab 3 Lite WiFi SM-T110 si nu reusesc sa ma conectez la net cu un stick de la rds digi cu ajutorul unui cablu usb. Am luat legatura cu cei de la rds si mi-au spus ca modelul asta de tableta are blocat sistemul usb blocat pentru intrare. de asemenea nu imi citeste nici macar un stick de memorie. va rog sa ma ajutati . m-i sa spus ca ar trebui sa ii instalez alt soft. daca da unde ? va multumesc !!!

  • Buna ziua,
   In cazul in care cablul OTG este bun, este posibil ca tableta sa nu aiba functia USB Host. La o tableta fara USB host nu pot fi conectate dispozitive externe.

  • nu stiu dacă-ți pot fi de folos următoarele: eu am un „nexus 7″ fara 3g. am achizitionat un stick digi 3g de 21mb\s(culoare alba). am cumpărat de asemenea si un router 3g portabil tenda.le-am pus in funcțiune si bine-nteles ca n-au funcționat împreună. am dat la schimb (la digi service)stickul de 21mb\s pentru unul de 7,2mb\s. functionare ok.

 18. Am o tableta E-boda Izzycomm Z77,problema este ca atunci cand vreau sa vad ceva pe internet(Firefox sau Browser) sau daca stau pe facebook peste cateva minute imi apare in partea de jos in dreapta low memory si imi iese de pe internet,ce as putea sa ii fac,sa nu ma mai scoata?

  • Buna ziua,
   Este necesara o mai buna gestionare a memoriei RAM prin instalarea aplicatiilor dedicate. Una este Task killer si cealalta Claen Master.
   De asemenea, este recomandat ca pentru Fecebook si Youtube sa folositi aplicatiile dedicate, nu sa le deschideti in browser.

 19. Buna ziua o de aproape un an o tableta serioux s1005ktab iar de ceva timp nu mai pot instala nimic si imi apare mesajul” spatiul de stocare aproape ocupat este posibil ca unele functii de sistem sa nu functioneze”.ce pot sa fac?va multumesc

  • Buna seara,
   Ideea este ca trebuie eliberata memoria de stocare. Pentru inceput trebuie sa dezinslati toate aplicatiile pe care nu le considerati necesare. Apoi instalati Clean Master, o aplicatie dedicata, din Google Play.
   Metoda brutala este resetarea la parametrii din fabrica. Tableta se va pune singura fix in configuratia in care era cand ati cumparat-o, urmand sa instalati Claen Master si dupa aceea, din nou, doar aplicatiile care va sunt necesare.
   Clean Master va ajuta sa gestionati memoria de stocare, memoria RAM si aplicatiile instalate, avand notificari pentru evitarea situatiilor critice (ca acesta).

 20. Buna ziua,
  Am o tableta Vonino sirius.Am urmatoarea problema:nu pot sa deschid conturile mele personale in Orange, E-on,BRD,etc.Scriu nume utilizator, parola si mi le respinge chiar daca sunt corecte si valide .Pot deschide alte aplicatii yahoo, FBK sau Booking.Ce pot face?

 21. Tb.sam.7″gt 3100,3g:sterg ce primesc(aiurea)pe yahoo(si din cos gunoi),dar apar din nou.Ce dracu se-ntimpla?

  • E vorba de mail? Daca da, inseamna ca nu le sterge si de pe serverul Yahoo si probabil nici nu le marcheaza ca citite, motiv pentru care le descarca din nou la urmatoarea sincronizare. Verificati setarile aplicatiei de mail sau incercati alta aplicatie.

 22. Buna ziua…am o tablet vonino Onix Z, si am o problema majora cu ea….daca o las cateva minute aprinsa, fara sa o folosesc, dupa aceea daca vreau sa lucru pe ea imi da urmatorul mesaj dupa ce o deblochez : ”din pacate, procesul android.process.media s-a oprit” si nu pot deschide nimic pe ea…de exemplu daca dau pe setari imi da mesajul ”din pacate setari s-a oprit” ..dupa ce ii dau un restart, totul merge perfect, pana o las iarasi sa stea cateva minute, dupa care problema revine…sincer nu stiu ce sa-i mai fac…pot rezolva eu problema sau trebuie sa o duc la garantie? va rog mult sa ma ajuta-ti..va multumesc anticipat

  • Buna seara,
   Recomandarea mea este sa faceti o resetare la parametrii din fabrica si daca tableta nu va functiona normal nici dupa aceasta, sa apelati la garantie.

 23. Beldie Valeriu // 14 septembrie 2014 at 1:27 // Răspunde

  La o tableta evolio x7 ce se poate face sa mearga in paralel incarcarea si stick-ul de internet? Am incercat variante de cabluri originale plus ceva improvizatii dar degeaba. Ori doar incarcare, ori doar internet, atat am reusit sa obtin. Va multumesc anticipat pentru eventualul raspuns!

 24. buna ziua. am intrat in posesia unei tablete Giani Mipal 2 care la apasarea butonului power porneste dar ramane blocata pe logo. ce este de facut? cu multumiri

  • Buna ziua,
   Trebuie resoftata si probabil va fi ca noua… Dar nici noua nu era cine stie ce!
   Si nici nu va fi usor, este un model vechi pe procesor iMAPx210 si veti gasi cu greu informatii despre rescrierea memoriei.
   La un service rescrierea costa cam 50 de lei, adica mai mult decat face tableta.
   Recomandarea mea este sa cautati informatii si sa vedeti daca puteti sa o reparati dumneavoastra sau prin prieteni. Daca nu merge, la cei 50 de Lei pe care ii dadeati la service mai puneti inca 50 si luati o tableta noua la promotie, mult mai performanta si cu garantie doi ani.

 25. pop iulian liviu // 6 septembrie 2014 at 17:32 // Răspunde

  Am o tableta e-bota z77 si o fica de 4 ani si 8 luni,care se juca zilnic cu aceasta.tableta avea deschidere sa spunem o litera,si cred ca copila a incercat sa o deschida in lipsa mea si nu a stiut si sa blocat aratindu-mi acum nume de utilizator e-mail si parola,o introduc pe cea veche si inca nu mi se deschide.ce ar trebui sa ii fac ?

  • Buna seara,
   Metoda acesta de deblocare functioneaza numai daca aveti o conexiune la internet. Pentru deblocare se foloseste contul Google pe care a fost inregistrata tableta. Daca nu functioneaza va trebui sa faceti o rescriere a memoriei prin metoda descrisa pe site-ul oficial. Din pacate veti pierde toate datele de pe tableta.

 26. Am o tableta Goclever Aries 101 si nu stiu cum sa activez functia telefon. Am bagat cartela sim dar nu o vede.

 27. salut am o tableta iam instalat play store si cand dau sa intru imi zice ca aplicatia e blocata in mod anormal ce fac in cazul asta

 28. Buna seara, am o tableta allview speed city iar microfonul nu functioneaza, in schimb daca ating tableta in partea din spate microfonul pare sa mearga, dar nu se aude nimic, nu gasesc nici o setare pentru microfon, sau unde sa verific volumul microfonului.

  • Buna ziua,
   Nu exista setari pentru microfon. Nivelul si claritatea sunetului depind in cele mai multe cazuri de amplasarea microfonului si de calitatea acestuia. La multe modele acesta este gresit amplasat si gresit orientat in interiorul tabletei, fiind prea departe de orificiul practicat in carcasa.
   Problema se poate rezolva la un service GSM prin amplasarea corecta a microfonului sau, daca este cazul, inlocuirea acestuia. Daca tableta este in garantie trebuie sa apelati la un service autorizat pentru a beneficia mai departe de garantie.

 29. buna seara, am un tab 3 si vreau sa il conectez la hdmi ma poti ajuta? am adaptor si nu stiu daca trebuie sa ii fac vre-o setare ceva. multumesc anticipat

  • Buna seara,
   Trebuiesc facute setarile specifice HDMI. Se bifeaza Turn on HDMI, se alege rezolutia. Nu am la dispozitie aceasta tableta sa verific configuratia meniului si sa testez. Setarile HDMI pot fi in meniul principal sau la Display (Afisare).

 30. Marinel Balauca // 15 iulie 2014 at 0:20 // Răspunde

  Am un eboda r70 si merge foarte slab sunetul,si difuzor si casti.Astept sfaturi.Multam.

  • Buna seara,
   Nu pot fi depasite anumite limite impuse de hardware. Daca un difuzor atata poate sa redea atata va reda, daca un amplificator atata poate amplifica, atata va amplifica.
   Exista cateva aplicatii care va pot ajuta: Speaker booster, Volume boost, Volume+, etc. N-am testat niciune dintre ele, nu va pot spune care este mai buna sau cat de spectaculos este efectul. Toate incearca sa mareasca nivelul semnalului pe intrarea amplificatorului analogic, ceea ce in anumite situatii poate produce distorsiuni foarte mari.
   Exista si niste boxe micute cu conectivitate prin fir sau bluetooth care se preteaza foarte bine pentru a fi folosite la tablete, imbunatatind substantial auditia.

 31. Buna seara. Intampin o problema si efectiv nu stiu ce sa mai fac.
  Am cumparat anul trecut o tableta Prestigio Multipad 2 Pro Duo 7.0.
  A functionat perfect 5 luni dupa care s-a sters tot ce era instalat si nu ma mai lasa sa instaez nimic. mesaj memorie interna epuizata. Verificand stcarea apare ca are doua stocari inerne una de fara valoarea dar arata ca e full, a doua de 4.93 Gb din care disponibil 4.92 GB. Ce ma invatati sa fac? Va multumesc!
  Se asemenea va pot informa ca am dus-o la resoftare si e aceeai problema (internetul functioneaza) doar aplicatii nu pot instala (de fapt nimic).

  • Buna seara,
   Memoria interna este structurata in doua partitii din care se pare ca una este deteriorata. Fiind o problema de partitionare se poate rezolva (dar nu neaparat!) prin resoftare. Pe pagina oficiala este oferita o versiune firmware ceea ce constituie un avantaj, putand sa faceti chiar dumneavoastra rescriere daca tableta nu beneficiaza de garantie. Tableta are la baza o platforma AMLogic mai putin permisiva. Un ghid video gasiti aici: http://www.youtube.com/watch?v=6Gvz6Tu_05U (pe card puneti toate cele trei fisiere existente in arhiva descarcata de pe site-ul oficial)
   In cazul in care tableta beneficiaza de garantie (nu a fost trantita, rescrierea anterioara s-a facut prin service autorizat, mai aveti documentele de achizitie) va recomand sa apelati la garantie.

 32. Salut

  Am un telefon HTC one imi merge wifi ul pe el peste tot mai putin acasa, Pe routerul

  de acasa pot naviga pe net pe toate celelalte telefoane si laptopuri pe wifi mai putin telefonul HTC.

  Mai nou mi -am achizitionat o tableta si am aceeasi probleme pe wifi de acasa nu mi se conecteaza la internet.

  Si pe telefon si pe tableta imi cere parola , o scriu imi scrie retea salvata dau sa ma conectez si nu se intampla nimic,

  Precizez ca am un router Konig, telefonul si tableta au sistem android 4.2.

  Tind sa cred ca problema este de la router dar nu stiu exact cum sa procedez.

  Multumesc frumos

  • Buna ziua,
   Trebuie sa se uite cineva care se pricepe peste setarile routerului. Si eu cred ca routerul poate fi configurat in asa fel incat sa mearga si cele doua dispozitive dar va recomand sa nu incercati dumneavoastra sa schimbati setarile ca se poate intampla ca dupa aceea sa nu mai mearga deloc.

 33. Buna ziua. Am achizitionat de curand o tableta Serioux si dupa ce am descarcat cu succes 3 jocuri de pe magazin play, la o a parta incercare imi apare o casuta cu urmatorul mesaj: din pacate magazinul Google play s-a oprit. Si nu reusesc sa mai instalez nimic. Ma puteti ajuta cu un sfat . Multumesc anticipat

  • Buna ziua,
   Setari – Aplicatii selectati sa afiseze toate aplicatiile si acolo selectati Magazin Google Play (sunt in ordine alfabetica) – goliti memoria cache si stergeti datele.
   Restartati tableta, porniti din nou aplicatia Play, reintroduceti datele de autentificare si incercati din nou.
   Daca nu functioneaza acesta metoda va trebui sa faceti un reset la parametrii din fabrica sau sa instalati 1Mobile market (un magazin paralel). Instalarea acestuia se face de pe pagina oficiala dupa ce bifati in setari la Securitate optiunea Surse necunoscute.

 34. Salut! am o tableta allview city+ si de curand am primit o husa cu keyboard Manta MTA701, dar tableta nu-mi gaseste tastatura, adica nu o pot folosi. Daca m-ai putea ajuta as fi recunoscator! multumesc!

  • Buna ziua,
   Trebuie vazut intr-un service care este problema. Se poate intampla ca tableta sa nu comute USB-ul pe Host chiar din cauza tastaturii.
   Dumneavoastra puteti doar sa verificati in setari sa nu fie bifat Depanare USB la Optiuni de dezvoltator si eventual sa incercati tastatura pe o alta tableta.
   Pe tableta dumneavoastra puteti testa conectivitatea USB folosind un cablu OTG bun si un stick de memorie sau chiar o tastatura USB.

   • Si eu am avut problema asta si era de la tastatura, am schimbat-o si cand am conectatat-o(acasa). nu merg 9 taste la ea, tastaura Manta MTA701

  • Acuma trebuie sa merg sa o schimb din nou, de la Selgros am luat tastatura

 35. Am o tableta E-BODA essential A 300 nou-nouta. Am tinut bateria la incarcat, am conectare full la wireless, dar, cand apas butonul Browser si incerc sa accesez vreo pagina de internet imi spune ca nu se poate. Practic, nu pot accesa absolut niciun site. Ce pot sa fac? Tinanad cont ca sunt super-noob in materie de tehnologie.

  • Buna seara,
   Deci, desi conectati tableta wireless la reteaua de internet, nu puteti accesa nici o pagina in browser. Nu ati spus daca ati facut configurarea initiala a tabletei si daca celelalte aplicatii pot accesa internetul(Google Plai, Gmail, ) dar presupun eu ca nu…
   Cauzele pot fi multiple. As suspecta totusi setarile routerului wireless, poate ar fi bine sa ii dati un restart (atentie, nu reset!). De asemenea puteti incerca sa va conectati prin alt router sa excludeti posibilitatea ca routerul dumneavoastra wireless sa nu fie bine configurat.
   Nu in ultimul caz ar putea fi si tableta cu probleme (modulul wireless), ar fi bine sa apelati la cineva care se pricepe sa o testeze.

   • Nu stiu ce-i aia configurare manuala. Am urmat strict pasii din manualul de utilizare, in care nu scrie nimic de configurare manuala si nici nu are vreun capitol cu probleme/rezolvari.
    Multumesc mult pentru raspuns.

 36. Buna ziua..am o tableta storex ezee’tab 1003 si imi face ceva probleme..aplicatiile imi apar si dispar,ce descarc de pe magazin play imi da o eroare,la galerie se incarca pozele pe rand(adica se incarca poza cu cate un rand de jos in sus). Eu am dus-o la un service de telefoane mai inainte si mi-a pus alt soft pt ca am uitat codul de deblocare si de atunci imi face figurile de mai sus enumerate..ma puteti ajuta cu ceva va rog? multumesc anticipa! scuzati deranjul

  • Buna ziua,
   Este problema de soft. Poate cei de la service nu au gasit cea mai buna versiune ROM pentru acesta tableta.
   Vreau sa fac specificarea ca nu este sub nici o forma vina celor de la service, ba chiar merita felicitati pentru ca au gasit o versiune ROM care este totusi compatibila. Sunt service-uri care nu-si asuma riscul de a face resoftari in cazul in care producatorul nu ofera suport.
   Daca apelati la ei si le explicati problema poate gasesc vreo solutie, pare sa fie un service bun…

 37. Buna ziua!
  Revin cu inca o intrebare: cum fac resetarea la setarile din fabrica la Vonino Sirius QS?
  Multumim ca sunteti aici sa ne ajutati!

  • Buna ziua,
   Aveti optiunea de resetare in Setari – Personal (Privacy). Este usor de gasit, sper sa va descurcati.

 38. Gaby Horvat // 22 iunie 2014 at 9:54 // Răspunde

  Buna ziua, am o tableta Vonino Sirius QS si am o problema cu ea, cand ascult muzica la casti sau la boxe, daca dau mai tare mi se opreste muzica, si trebuie sal tin tot timpu la volum mic, sub jumatate… De ce ? Ceas putea face sa rezolv problema ? Multumesc

  • Buna ziua,
   Incercati cu alt music player. Daca face la fel, ma declar depasit de problema…
   In mod normal redarea audio este o sarcina usoara pentru tableta si nu poate genera consum atat de mare incat sa duca la oprirea acesteia. Decat daca ar fi un defect hardware pe partea de amplificare audio…

 39. Buna ziua,am o tableta Allview Speed City si am luat o tastatura Manta MTA701, dar tableta nu o recunoaste, ce pot sa ii fac?
  Se poate conecta tastatura cu MicroUSB la ea?

  • Buna ziua,
   Din cate stiu toate tabletele moderne suporta standardul USB Host, deci da, ar trebui sa se poata conecta tastatura USB. Verificati in setari la optinuni dezvoltator sa nu fie bifata optiunea Depanare USB (USB Debugging).
   Daca nu este bifata si tot nu functioneaza trebuie sa faceti cateva teste sa vedeti care e problema. Verificati tastatura la alta tableta si eventual la tableta incercati altra tastatura USB, chiar daca este una pentru PC conectata prin cablu OTG.
   Am mai intalnit tablete care nu au acceptat tastaura USB. La unele s-a dovedit a fi defect cablul OTG (pe vremea aceea nu se faceau cu mufe mini sau micro USB si se impunea folosirea unui cablu OTG), in alte cazuri tableta nu accepta tastatura ca device extern.
   Daca tableta nu accepta tastatura ca device extern se poate rezolva doar daca suporta USB Host si producatorul ofera pentru update un ROM care sa repare aceasta deficienta.

 40. Am o tableta Serioux si i-am dat de 3 ori restart iar acuma nu vrea sa mi se mai deschida,intrebarea mea este sa blocat (sa stricat) sau ce sa ii fac ca sa mi se deschida sa o pot folosi din nou?
  Va rog frumos sa ma ajutati !

  • Buna ziua,
   Depinde de situatie.
   Daca tableta s-a blocat se poate intampla ca aceasta sa nu afiseze nimic desi este pornita, iar in acest caz trebuie resetata (butonul reset – daca are – sau butonul power apasat pentru mult timp).
   Daca tableta porneste dar afiseaza doar logo sau un mesaj de eroare in cele mai multe cazuri trebuie resoftata.
   Daca tableta nu afiseaza nimic la apasarea butonului power (dupa ce ati incercat sa o resetati) trebuie sa apelati la un service.

  • Dupa ce faci glisarea si nu se deschide pagina intoarce imediat tableta pe verticala. Daca defectiunea persista citeva zile se merge la un specialistspecialist dar n as crede.

 41. Buna ziua. Cu scuzele de rigoare va rog sa ma ajutati daca se poate.
  Am de o saptamana o tableta Allviev Android 4.4 , 1G/ 8G cumparata de la emag.
  Daca vizionez filme, aleator dupa 10-4-2 minute tableta se opreste(nu filmul).O pornesc mai vad ceva din film dupa care se opreste si tot asa.
  Timpul de opriere automata la inactivitate a fost de 2min, dupa care l-am setat la 10min. Tableta tot se opreste.
  Astept un sfat de la dumneavoastra, inainte de a merge la service emag.
  Cu stima ,Gabriel

  • Buna ziua,

   Daca tableta se opreste efectiv, apelati la service. Daca se stinge doar ecranul incercati si cu alte playere, eventual instalati o aplicatie dedicata (Always On, Keep Screen On, etc).
   Tine si de player. Cu playerul stock nu ar trebui sa se intample acest fenomen.

  • Dupa ce glisezi de deschidere si nu se deschide, intoarce tableta pe verticala si intra pagina de pornire.Isi revine ea pe parcurs.Face 2-3 figuri de astea si nu se mai blocheaza.

 42. Adrian Rizea // 13 iunie 2014 at 21:31 // Răspunde

  Buna ziua! Laptop HP 625 care nu mai vede pe USB telefonul Samsung, iar mai nou am cumparat o tableta UTQK 701d care nu poate fi vazuta nici ea de laptop??? Va multumesc!

  • Buna ziua,

   Pe laptop aveti trei mufe USB 2.0. Daca niciuna nu detecteaza dispozitivele conectate, as da vina pe cablul folosit.
   Daca totusi cablul este bun, va recomand sa reinstalati sistemul de operare.

 43. Buna ziua domnule Mihai ! De curand mi-am luat cu abonament la Vodafone o tableta Lenovo vodafone TAB 4 si nu am reusit sa inteleg pana acum cum sa ma conectez si sa ma deconectez de la 3G. Cu conexiunea Wi-Fi e simplu,am butonul de la setari de pornire -oprire si gata,conexiunea Wi-Fi este sau nu intrerupta. Dar la 3G se pare ca este putin mai complicat si nu vreau sa functioneze acestea simultan fiindca se consuma bateria mai repede.Am vorbit la telefon cu operatorii Vodafone la „steluta” 777 ,dar nu prea am inteles procedeul. Ar fi minunat pentru mine daca m-ati putea invata cum sa aplic aceste proceduri. Va multumesc ! tiberiu

  • Buna ziua,

   In setari la „Wireless si retele”, unde aveti optiunea de activare pentru conexiunea Wi-Fi, aveti ultima optiune numita „Mai multe”. O selectati si in noua fereastra, tot ultima optiune va fi „retele mobile”.
   Acolo veti avea optiouni care va ofera posibilitatea de a:
   -activa/opri conexiunea de date pe cartela dorita (daca tableta este dual-SIM) la „Conexiune date”
   -stabili modul in care lucreaza cu reteaua (2g sau 3G) la „Mod retea”
   -de a modifica sau adauga APN-uri de la „Numele punctelor de acces”
   -de a selecta manual operatorul de retea de la „Operatori de retea”.
   Astfel, dumneavoastra trebuie sa selectati la „Conexiune date” reteaua RO Vodafone, La mod retea lasati pe automat (GSM/WCDMA), La „Numele punctelor de acces” sa selectati APN-ul corespunzator Vodafone iar daca acesta nu exista sa-l creati si sa-l configurati conform instructiunilor operatorului (se selecteaza meniu si apoi „APN nou”). Setarile noului APN vi le ofera operatorul functie de tipul accesului.
   Tot ceea ce v-am spus mai sus sunt generalitati care sper sa va ajute si nu se refera in mod special la tableta dumneavoastra sau la operatorul Vodafone. Am presupus ca tableta are 3G integrat si ca este dual-SIM.

 44. Salut,am o tableta goclever tab r75 cu tastatura usb. Nu mai vrea sa porneasca,ramane blocata cu android scris pe ecran. Cum o pot porni? Nu are buton de volum,doar de power. E vre-o scurtatura din tastatura? Merci

  • Buna ziua,
   Tableta trebuie resoftata. Fiind o tableta cu procesorul RK2906 nu va pot ajuta cu informatii intrucat nu am lucrat niciodata pe o astfel de tableta ci doar de la 30xx in sus.

 45. Buna ziua,Am o tableta Vonino si i-am bagat un model si l-am uitat ce trebuie s-a fac ?

 46. Buna ziua. Domnule Mihai am o tableta TREKSTOR SURFTAB BREEZE 7.0 si nu mai vrea sa porneasca sub nici o forma porneste si ramane marca trekstor pe ea atat . am descarcat zipul cu modelul de android de pe site-ul producatorului care ii corespunde l-am pus pe cardul de memorie dau sa instalez si imi apare ca nu este spatiu pe device nu stiu ce sa fac m-am dus la service si mi-a zis ca nu se merita sa il repare ca este foarte ieftin eu cred ca nu are o problema atat de grava astept un raspuns va multumesc . Este tableta prietenei mele si ar fi incantata sa o pot repara

 47. Buna ziua,
  D-nul Mihai, am o tableta UTOK 1000D. De curand pe site la ei a aparut o actualizare pentru aceasta tableta. Mai inainte de a o face, trebuie sa fac o copie de rezerva la datele din tableta. E asa de necesar? Dar va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez,ca nu am mai facut asa ceva pana acum. Trebuie vreo aplicatie instalata sau am posibilitatea din setarile tabletei?
  Aici va pun link-ul cu anuntul despre actualizare: blog.utok.com/ro/actualizare-de-software-pentru-utok-1000d
  Va multumesc.

  • Buna ziua,
   Vad ca au implementat acelasi sistem ca Vonino, prin care actualizarile pot fi descarcate numai de cei ce detin un produs, folosind SM/IMEI.
   In pagina la care faceti referire va recomanda ca inainte de a face actualizarea sa salvati de pe tableta datele pe care doriti sa le pastrati, datorita faptului ca prin actualizare se pierd toate datele interne: fotografii, filmulete, documente, aplicatii instalate, datele specifice conturilor, etc.
   Acest lucru se face pur si simplu prin copierea acestora pe un card de memorie sau chiar pe computer, pentru a putea fi puse inapoi pe tableta dupa instalarea actualizarii. Altfel spus, copiati doar ceea ce doriti sa pastrati.

 48. Detin o tableta E-boda revo R70, tableta are 2 partitii, 1 de 1 gb stocare interna si o partitie de 4 gb denumita card sd, am mai inserat si un micro card sd de 8 gb care a aparut cu denumirea de, parca extcard 2, intrebarea mea este daca se poate seta cardul inserat pt a se putea tranfera aplicatiile transferabile pe cardul inserat, cele 4 gb nu prea imi ajung si m-ar fii interesat daca se pot tranfera aplicatiile pe sd card extern fara root.
  De ex mai am un tel Allview p5 quad si dupa inserarea unui card de 16 gb se pot transfera aplicatiile transferabile pe cardul extern, si asta fara Root.
  Se poate face cumva acest lucru si pe e-boda r70?

1 2 3 4

Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata.

*Te rog copiaza acest cod auE6Ws cu copy-paste in casuta de jos: