Manual tableta PC Android

Ghid de utilizare pentru tablete PC Android

Incercam sa venim in intampinarea vizitatorilor nostri prezentand in cele ce urmeaza un scurt manual de utilizare pentru tabletele PC Android, mai ales datorita faptului ca majoritatea manualelor fac doar prezentare sumara a dispozitivelor pe care le insotesc, si aceasta de multe ori in limba engleza. Aceasta prezentare sumara este insa justificata, neputand fi inclusa in pachet si documentatie pentru sistemul de operare Android, la fel cum la cumpararea unui computer PC nu primiti si un manual de Windows.

Iti recomandam urmatoarele tablete ieftine

Prezentare

Printre facilitatile de care se bucura majoritatea tabletelor PC Android se numara :

 • Conexiune wireless la internet – High-speed Wi-Fi 802.11 b/g
 • Navigarea pe internet – pentru a vizita site-urile favorite
 • Vizualizare clipuri YouTube™ – Cea mai populara comunitate de partajare a fisierelor video
 • Citirea cartilor electronice – prin instalarea softurilor adecvate
 • Instalarea de noi aplicatii din marketurile dedicate
 • Accesare fisiere multimedia, filme , muzica, imagini de pe cardul de memorie sau stick USB
 • Cititor de carduri microSD integrat
 • Camera web frontala integrata
 • Orientare automata a imaginii la intoarcerea tabletei

Aspectul unei tablete PC Android este bine cunoscut, existand doar mici diferente de la un producator la altul mai mult in ceea ca priveste pozitionarea butoanelor si mufelor.

In imagine de mai sus avem :

 1. Camera web
 2. Butonul pornit/oprit
 3. Butoanele volum+  volum-
 4. Butonul back
 5. Touchscreen
 6. Slot microSD
 7. Buton reset
 8. Mufa alimentare
 9. Interfata USB (miniUSB)
 10. Mufa casti

Inainte de pornire

Dupa despachetarea tabletei din ambalajul original, inainte de a o porni trebuie sa  :

 • Cititi manualul de utilizare
 • Verificati starea tabletei din punct de vedere fizic
 • Incarcati acumulatorii folosind alimentatorul primit in pachet odata cu tableta.

Pornirea tabletei PC

Pentru a porni tableta PC trebuie sa tineti apasat butonul pornire pana cand ecranul se aprinde. Se asteapta apoi incarcarea sistemului. Aceasta, functie de versiunea de Android precum si de performantele tabletei, poate fi o operatiune mai lenta sau mai rapida. La finalizarea incarcarii  va fi afisat ecranul principal al sistemului de operare Android.

Prin glisare stanga – dreapta veti descoperi ca exista mai multe ecrane care pot fi personalizate fiecare intr-un alt mod

Trecerea in standby si iesirea din modul standby

Pentru a trece tableta in modul standby se apasa scurt pe butonul Pornit/Oprit. Ecranul se va stinge si tableta va trece imediat in modul economic.

Pentru revenire se va apasa din nou scurt butonul Pornit/Oprit si va aparea ecranul de deblocare.

Pentru deblocare glisati pictograma de deblocare pe traseul corespunzator (in cazul prezentat catre pictograma difuzor).

Oprirea tabletei PC

Oprirea tabletei se face prin apasarea prelunga a butonului pornit/oprit si selectarea optiunii corespunzatoare pentru oprirea acesteia.

Dupa confirmarea actiunii tableta se va opri.

Despre touchscreen

Touchscreenul este principalul dispozitiv de intrare pentru o tableta PC. Acesta poate interpreta mai multe comenzi date de utilizator dintre care amintim :

 • Apasare – activeaza itemul apasat, indiferent ce ar fi acesta (optiune, aplicatie, icon, buton, litera sau simbol al tastaturii)
 • Apasare lunga – unele elemente de pe ecran au o actiune alternativa in cazul unei apasari lungi, care se traduce in general prin aparitia unui meniu suplimentar sau selectarea elementului pentru a-i fi mutata pozitia pe ecranul principal.
 • Tractare – Anumite elemente pot fi tractate pe ecran pentru a le schimba pozitia. Pentru aceasta se  trabuie facuta o apasare lunga pe elementul respectiv, iar cand acesta este selectat i se va schimba culoarea si va putea fi tractat pe ecran in alta pozitie.
 • Glisare – pentru a defila intr-o lista, pentru a schimba o pagina etc se trece pur si simplu degetul peste ecranul tactil in directia in care doriti sa deplasati lista sau pagina.
 • Dubla apasare – apasarea rapida de doua ori pe ecran, intr-o pagina web, pentru a redimensoina pagina.

Instalarea cardului de memorie

Pentru instalarea cardului de memorie la o tableta PC Android trebuiesc efectuati urmatorii doi pasi :

 1. Se aliniaza cardul de memorie cu tableta in dreptul slotului pentru card, urmarindu-se specificatiile in ceea ce priveste pozitionarea cardului. La majoritatea modelelor acesta se pozitioneaza cu pinii in jos. Trebuie insa verificat.
 2. Se preseaza usor cardul de menorie pentru a intra in slot pana cand se aude un click.Cardul trebuie sa alunece usor. In cazul in care trebuie apasat mai in profunzime se poate folosi unghia.

Nota :  Multi producatori recomanda oprirea tabletei inainte de montarea cardului de memorie. Intreband ce se intampla daca inserez cardul fara sa opresc tableta am primit un raspuns evaziv, de genul „orice s-ar intampla este din vina ta”. Astfel, cred ca este mai bine, pe cat posibil, aceasta operatiune sa se faca tot cu tableta oprita !

Dezinstalarea cardului de memorie

In cazul in care tableta PC este pornita se vor urma toti cei cinci pasi.

In cazul in care tableta este oprita se vor urma doar ultimii doi pasi.

 1. Din ecranul principal apasati tasta Menu, apoi apasati Settings pentru a se afisa meniul setari
 2. Apasati optiunea SD card pentru a vizualiza meniul specific
 3. Apasati Unmount SD card pentru a pregati eliminarea cardului in deplina siguranta. (Dupa acesta operatiune se va activa si optiunea Format SD card – NU APASATI ACOLO!!!)
 4. Apasati (cu unghia daca este nevoie) cardul in slot pana cand se aude din nou click. La eliberare cardul va iesi singur din slot.
 5. Prindeti cardul cu degetele sau cu unghiile pentru a-l extrage complet din slot. Daca operatiunea s-a desfasurat corect acesta trebuie sa alunece usor.

 

Ecranul principal

Ecranul principal pote contine elementele prezentate in imagine alaturata, care sunt numerotate in felul urmator :

 1. Meniul Settings
 2. Meniul Picture Capture
 3. Task Manager
 4. My Recorder
 5. Clock
 6. Contacte
 7. Toate Programele
 8. Scurtaturi aplicatii
 9. Widget

Cu exceptia elementului 7 oricare dintre elementele prezentate poate lipsi. Acestea se adauga accesand toate programele (7) selectand oricare dintre aplicatii cu apasare lunga si tractarea acesteia in pozitia dorita pe ecranul principal. In felul acesta se ceeaza o scurtatura pe ecranul principal pentru respectiva aplicatie.

Widgeturile se instaleaza din marketuri iar aplicarea acestora pe ecran se face prin apasare lunga pe ecranul principal, selectarea optiunii Widgets si selectarea widgetului dorit.

Despre aplicatii

Asa cum am mai spus aplicatiile se acceseaza apasand butonul tote aplicatiile de pe ecranul principal (7). Din acest ecran aplicatiile pot fi lansate sau li se pot crea scurtaturi pe oricare dintre ecranele principale. Lansrea unei aplicatii se face printr-o simpla apasare pe iconul corespunzator.

Instalarea aplicatiilor se face fie din marketurile de aplicatii, fie prin transferul kiturilor de instalare (fisiere cu extensia .apk) de pe computer si rularea acestora printr-o simpla apasare.

Transferul fisierelor se poate face fie de pe computer conectand tableta printr-un cablu USB fie prin intermediul uni card mocro SD sau unui stick de memorie.

Gestionarea aplicatiilor

Pentru gestionarea aplicatiilor se acceseaza Task Manager, fie din ecranul principal fie de la toate programele. Selectandu-se butonul All in lista vor aparea toate aplicatiile instalate pe Tableta PC. Glisand ecranul in jos sau in sus puteti cauta si selecta orice aplicatie doriti sa modificati. Vi se ofera urmatoarele optiuni :

 • Force stop – butonul este activ numai daca aplicatia ruleaza in memoria tabletei PC. Prin accesarea butonului aplicatia va fi inchisa fortat, putandu-se pierde eventuale date care nu au fost salvate. Pentru inchiderea tuturor aplicatiilor ce ruleaza, cu intentia de a elibera memoria disponibila a tabletei PC nu se va recurge la aceasta metoda ci se vor folosi programe specializate, care fac acest lucru printr-o singura atingere (Quick task killer, spre exemplu).
 • Uninstall – pentru dezinstalarea aplicatiilor. Se va selecta aceasta optiune numai daca doriti eliminarea definitiva a unei aplicatii. Aceasta va fi dezinstalata de pe tableta PC si nu va mai putea fi accesata decat daca va fi reinstalata prin una din metodele descrise mai sus. Cel mai frecvent aceasta optiune se foloseste pentru a dezinstala aplicatiile care nu functioneaza corespunzator datorita incompatibilitatilor dar si aplicatiile nefolosite .
 • Clear data – pentru stergerea datelor retinute de fiecare aplicatie. Spre exemplu daca doriti sa stergeti conturile de logare , parole salvate etc pentru Yahoo messenger puteti selecta aceasta optiune.
 • Move to SD card – Pentru mutarea aplicatiilor instalate pe cardul de memorie. Optiunea este valabila de la Android 2.2 in sus. Aplicatiile mutate pe card pot rula ceva mai lent .

File Browser

Este singura aplicatie pe care o prezentam datorita importantei pe care o prezinta. Este browserul de fisiere implicit al Androidului. Ofera numeroase posibilitati de copiere, mutare, stergere sau redenumire pentru fisiere, foldere sau dupa caz, grupuri de fisiere.

Aplicatia  File Browser se porneste fie din ecranul principal fie de la toate programele.

Are sase butoane in meniul principal, grupate trei in partea stanga si trei in partea dreapta.

Cele trei din stanga  sunt pentru a stabili memoria explorata : primul pentru memoria ROM, al doilea pentru cardul mini SD si cel de-al treilea pentru stick-ul USB.

Cele trei din dreapta au urmatoarele functii: primul pentru a crea un folder, al doilea pentru a naviga un folder mai sus (inapoi) in structura arborescenta a folderelor iar cel de-al treilea permite selectarea de fisiere multiple-prin accesarea sa fisierele nu vor mai fi rulate ci doar selectate.

Pentru orice operatiune meniul apare prin apasare lunga pe fisier, folder , fisiere multiple selectate sau pe spatiul gol. In meniu se vor regasi principalele optiuni pentru lucrul cu fisiere : Copy, Cut, Paste, Rename, Delete, New Folder, Properties, Select All.

Conectarea la internet

Toate tabletele PC Android pot fi utilizate pentru accesarea retelelor Wi-Fi pentru a se conecta la internet. Tehnologia fara fir Wi-Fi poate oferi acces la internet la distante de peste 300 de metri, insa aceasta distanta este afectata dramatic de obstacolele din mediul inconjurator sau de calitatea routerului folosit.

Pentru compatibilitate routerul folosit trebuie sa accepte conexiuni Wi-Fi 802.11b/g.

Pentru realizarea unei conexiuni Wi-Fi sunt necesari urmatorii pasi :

 1. Se acceseaza : Menu > Settings > Wireless & networks>Wi-Fi settings
 2. Se bifeaza optiunea Wi-Fi, se asteapta scanarea si afisarea retelelor disponibile.
 3. Se selecteaza una din retelele disponibile (preferabil cea a dumneavoastra)
 4. In cazul in care conexiunea este criptata se introduce parola. Tastatura virtuala apare pe ecran in momentul in care se selecteaza campul corespunzator introducerii parolei.
 5. Se asteapta conectarea si aparitia indicatorului de semnal in bara de sus a ecranului.
 6. Se revine la ecranul principal selectand butonulHome sau apasand in mod repetat butonul back.

Navigarea pe web

Din ecranul principal sau de la toate programele se acceseaza aplicatia Browser.

Se selecteaza bara de adrese a browserului si in acel moment apare pe ecran si tastatura virtuala. Se scrie adresa dorita si apoi se apasa Go. Pagina se va incarca in scurt timp.

Deplasarea in pagina se face prin glisare in sus, jos, stanga dreapta. Marirea sau micsorarea paginii se face prin indepartarea sau apropierea degetelot pe ecran. Prin dublu click se reduce pagina exact la dimensiunea ecranului. Prin apasare lunga pe link se deschide un meniu cu optiuni de salvare sau deschidere in fereastra noua.

Pentru a gestiona ferestrele se selenteaza Menu > Windows si se selecteaza apoi pagina dorita.

Desi majoritatea utilizatorilor folosesc tabletele PC Android pentru aplicatii comune va reamintim ca aceste sunt capabile sa ruleze si aplicatii dintre cele mai complexe.

Atentie !

 • Tableta PC trebuie ferita de caldura excesiva.
 • Tableta PC nu trebuie expusa la razele solare.
 • Tableta PC nu trebuie expusa la campuri electromagnetice mari.
 • Evitati tinerea tabletei pe suprafete instabile.
 • Touchscreenul trebuie utilizat delicat, nu trebuie bruscat.
 • Tableta PC nu trebuie tinuta pe suprafete moi datorita pericolului de supraincalzire.
 • Feriti tableta de umiditate si murdarie.
 • Nu depozitati obiecte peste tableta PC.
 • Nu tineti tableta sub perina, nici macar oprita !
 • Nu folositi alt alimentator decat cel pe care l-ati primit odata cu tableta.
 • Nu demontati tableta PC, mergeti cu ea la un service autorizat.
 • La achizitionarea unei tablete fara 3G nu mizati pe folosirea uni stick ci mai degraba pe folosirea unui HotSpot sau a unui router wireless portabil.
 • Incarcati tableta inainte de a o depozita, atunci cand nu o folositi timp indelungat. Majoritatea defectelor legate de integritatea memoriei ROM apar in astfel de conditii.
Promotii tablete eMag pctablet.ro

100 Comentarii on Manual tableta PC Android

 1. violeta manciu // 27 mai 2016 la 18:28 // Răspunde

  am o tableta samsung si nu mai pot sa glisez ecranul pt a intra in aplicatii. Ma poate ajuta cineva cu indicatii ce pot face?

 2. violeta manciu // 27 mai 2016 la 18:26 // Răspunde

  am o tableta samsung si nu mai pot sa glisez ecranul pt a intra in aplicatii

 3. Constantin // 13 mai 2016 la 13:07 // Răspunde

  Am o tabletă Lenovo 6000 cu Android 4.2.Nu pot șterge de pe SD card filmele văzute.Ce se poate face?
  Multumesc

 4. Bună ziua.Am o tabletă Woo.O pornesc,mi-apare logoul cu numele propriu şi mai departe nu mai merge să mă bage in desktop.Rămâne aşa până i se termină bateria.Şi după ce o incarc se repetă povestea asta.

 5. Buna seara,
  Am o tableta Utok si pe ecran nu mai apare tastatura ci un microfon, fiindu-mi aproape imposibil s-o mai
  folosesc. Va rog mult sa-mi spuneti ce as putea sa fac. Va multumesc!

  • Buna ziua,
   Daca este activata „tastarea vocala” o sa apara un microfon in locul tastaturii. Daca nu rostiti nimic, o sa apara alaturi de microfon si iconul tastaurii.
   In setari la „Limba si metoda de intrare” unde puteti dezactiva (debifa) „Google tastare vocala” si verifica ce tastatura aveti activa. Implicit este activa tastatura Google.

 6. Buna ziua am doua tablete Samsung pe una am instalat Igo gps pe microsd si merge fara probleme ,cealalta il instaleaza dar la pornire imi da eroare si se opreste ,acelasi card .Daca instalez in memoria interna merge fara probleme ,ce setari pot sa ii fac ?

  • Buna ziua,
   E bizara manifestarea…
   Singurele setari ce pot avea legatura sunt cele de la stocare, pentru memoria implicita de scriere. Nu toate tabletele au acesta setare, de obicei sistemul stabileste automat cardul ca memorie implicita atunci cand acesta este prezent.

 7. Buna ziua.Am o tableta Samsung Galaxy Tab ,am bagat cartela sim pot folosi netul si sa sun dar nu imi apar nr. de pe ea.Va rog sa ma ajutati daca stie cineva ce trebuie sa fac.Va multumesc.

 8. Am o tableta vonino orin qs si am uitat modelul de deblocare.Problema e ca are butonul de volum pe ecran iar cel de pornire e pe tableta.Ma puteri ajuta cumva?Mulțumesc

 9. Am o tableta vodafone smart tab 4G in bara de sus unde sunt notificarile imi aparuse sa updatez sistemul de operare am descarcat am dat update si scria update in curs si apoi a dat eroare am dat reboot si a aparut logo-ul celor de la vodafone si apoi a inceput sa se roteasca ceva ce deobicei se invarte cam 10 secunde si apoi pornea.Acum se tot invarte ce sa ii fac am resetat din recovery de 10 ori tot nimic va rog ajutor

 10. Buna ziua.am o tableta cosmote tab si nu pot accesa netul de la cartela sim.de ce? Astept un raspuns.multumesc.cartela este recunoscuta de tabketa are semnal pot suna sau pot fi sunata-am activat date mobile

  • Buna ziua,
   Va recomand sa apelati la suportul de la Telekom. Trebuiesc verificate satarile punctului de acces sau sters si creat din nou. Cautati pe Google APN Telekom Android.

  • Am o tableta de la mediacom are si windows si android are 32 gb si foloseste doar 2.95 ce Trebbia sa io fac sa foloseasca tot ???

   • Va referiti probabil la memoria alocata de sistemul Android pentru aplicatii. Nu o puteti mari dar puteti muta o parte din aplicatii pe cardul extern de memorie. Este recomandat sa faceti asta numai daca intrati in criza de spatiu.

 11. Buna ziua, am o tableta ASUS TRANSFORMERS memorie de 56 G. As vrea sa stiu daca-i pot atasa slot de sim extern. Daca da unde as putea gasi un astfel de slot. Multumesc

  • Buna ziua,
   Nu puteti sa-i atasati slot SIM extern. Puteti folosi insa un USB dongle (modem 3G extern pe USB) care se gaseste in ofertele tuturor operatorilor de telefonie mobila. Nu toate modemurile 3G sunt compatibile cu toate tabletele de pe piata.
   Personal recomand sa se opteze pentru o tableta cu 3G integrat.

 12. Buna ziua, am o tableta Allview AX4 Nano, se restarteaza incontinuu, cand o conectez sa se incarce apare bateria pe ecran, vibreaza, se inchide si ciclul se tot repeta forever, daca incerc sa o deschid din butonul power, afiseaza sigla Allview si imediat se inchide revenind la stadiul cu incarcatul, am incercat si hard reser, nimic!
  Va multumesc!

 13. Salut admin, am o tableta Vonino Sirius Qs. ideea este ca s-a oprit , am repornit-o dar ramane la stadiul cu sigla vonino pe ecran. Am apasat power + volume up , a intrat intr-un meniu de 4 optiuni si orice as selecta revine la faza cu sigla pe ecran si nu se mai intampla nimik, nu ma baga in submeniul unde am optiunea cu resetarea din fabrica . Ceva idei? ms anticipat….

 14. Buna ziua! Am o tableta Samsung Tab 3 si am incercat sa descarc dintr -un stck de memorie un fime…problema este ca bag stick ul in tableta dar nu apare nicaieri stick ul…nu stiu unde sa-l caut. Multumesc ! astept un ajutor de la dvs.

  • Buna ziua,
   Cred ca a fost o problema de sistem, primul raspuns nu mai apare…
   Ideea este ca tableta sa aiba standardul USB Host. Adica nu toate tabletele permit conectarea unui stick USB ci numai cele care au acest standard pentru USB. Exista aplicatii pentru a verifica acest lucru, una dintre ele este USB Host Diagnostics
   Daca tableta suporta standardul USM Host, dupa conectarea stick-ului de memorie puteti accesa fisierele de pe acesta cu managerul de fisiere pe care deja il aveti instalat.
   Probabil stiti, pentru conectarea stick-ului de memorie va trebuie si un cablu OTG.

 15. I like the helpful information you provide in your articles. Ill bookmark your weblog and check again here regularly. I’m quite certain I will learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next! [editat]

  • Multumesc pentru aprecieri! Totusi, site-ul e in romana…. 🙂
   Your link was deleted because the page doesn’t exist.

   • am tablet crown CR 10A 29 -KBD, la prima pornire totul afost in regula,la o pornire azi ecreanul ramaine blocar pe ceas,direct din pornire..am cuplat incarcatorul,la fel,am cuplat tastaturala fel…poate ai un sfat…multumiiri marius

    • Buna ziua,
     Inteleg ca tableta ramane blocata dar nu inteleg prea bine punctul in care se intampla acest lucru. Daca nu intra in sistemul de operare si ati incercat mai multe porniri, incercati un asa-numit hard reset. Daca tableta nu permite (nu stiu aceasta tableta), va trebui rescrisa memoria. Pentru asta puteti apela la un service sau, daca va pricepeti cat de cat, puteti cauta informatii pe net si sa faceti chiar dumneavoastra resoftarea.

 16. Va rog sa m-a îndrumător cum sa șterg istoricul paginilor citite. Nu știu cum au apărut poze pe care nu trebuie sa le vadă copii si nu pot sterge istoricul. Multumesc

  • Depinde de ce browser folositi. In general la istoricul browserului apare si optiunea de stergere (la Chrome: Meniu – Istoric – Sterge datele de navigare). Daca va referiti la istoricul din contul Google (care este tinut online), acolo aveti optiune sa nu mai retina istoricul.

 17. Buna ziua , am si eu o tableta de la Mediacom Smartpad S2 , si problema este ca nu.mi mai alare bara de jos , cea cu care dadeam acasa ,inapoi , chestiile astea, cum rezolv???

  • Buna ziua,
   Cea mai simpla solutie care imi vine acum in minte este resetarea la parametrii din fabrica. Bineinteles, va functiona numai daca nu s-au facut interventii software asupra tabletei.

 18. boBoghean Lacramioara // 9 septembrie 2015 la 10:43 // Răspunde

  Buna ziua,am o tableta SmartPad Mediacom si nu stiu ce problema poate avea pt ca atunci cand o deschid ecranul este negru,undeva sus in stanga scrie..Entering Dnx mode,apoi la ceva timp apare in mijlocul tabletei ca o baterie de culoare verde cu semnul exclamarii,as dori sa stiu ce poate fi,va multumesc!

  • Buna ziua,
   Depinde ce tableta este si cum a ajuns in starea asta.
   Ca idee, modul DnX este specific tabletelor cu procesor Intel si este practic modul de rescriere a memoriei (Download aNd eXecute). Daca apelati la un service sunt sanse mari sa poata fi reparata.

 19. Buna ziua! Am achizitionat recent o tableta Sirius QS de 8GB si intampin o problema: memoria imi apare partajata in 2(memorie interna de 1GB si memorie usb restul). Aplicatiile se salveaza pe prima si majoritatea nu pot fi mutate sub nicio forma, chiar daca exista optiunea de salvare pe memoria usb sau pe un micro sd. Binenteles ca in scurt timp a ajuns la capacitate maxima si nu mai pot face niciun update sau sa descarc alte aplicatii. Pana acum nu am mai intalnit aceasta situatie chiar daca mi-au trecut prin mana mai mute tablete si telefoane. Exista cumva o setare pe care nu o gasesc eu sau pur si simplu este o eroare de sistem? Precizez ca am incercat si varianta cu reesetarea tabletei la setarile din fabrica si e la fel. Multumesc anticipat pentru raspuns. O zi buna!

  • Buna ziua,
   Nu exista setari.Singura solutie ar fi ca producatorul sa ofere vreun update care sa repare aceasta problema.
   Eu, dupa ce mi-am dat seama ca update-urile ocupa cel mai mult spatiu, am recurs la eliminarea (dezactivarea) tuturor aplicatiilor pe care nu le folosesc. La dezactivare se dezinstaleaza si update-urile. Am reusit in felul acesta sa eliberez foarte mult spatiu. Folosesc si 360 Security pentru a curata ceea ce ramane dupa dezinstalarea aplicatiilor.

 20. Buna seara, am si u o problema, am achizitionat o tableta e boda izzycomm Z74 si nu recunoaste cartela sim,nici orange nici vodafone, ce ma sfatuiti sa fac?

  • Buna seara,
   E-Boda Izzycomm Z74 este compatibila cu retelele ambilor operatori, atat pentru conexiuni 3G cat si pentru conexiuni GSM. Asigurati-va mai intai ca ati introdus cartela corect (consultati cartea tehnica altfel puteti strica slotul de SIM) si daca nu functioneaza rezolvati problema (sau nu) functie de modalitatea de achizitie.
   1. Daca e cumparata online poate fi returnata in termenul legal de 14 zile sau, la unele magazine, chiar in 30 de zile si sa primiti banii inapoi sau o alta tableta. Daca termenul de 14 (sau 30) de zile de la achizitie a fost depasit, atunci tableta merge la service in garantie, de obicei tot prin reteaua magazinului. Deci, rezolvati contactand magazinul.
   2. Daca tableta e cumparata din magazin (nu online), apelati la acelasi magazin sa va interesati de modalitatea de service. Sanse destul de mici sa fie schimbata dar va fi reparata in garantie.
   3. Daca tableta este luata de ocazie nu aveti decat sa mergeti la un service pentru reparatie contracost.
   Sa stiti ca tableta nu este tocmai rea pentru pretul pe care il are, ba chiar din contra: Quad-Core, 3G, GPS, GSM si 1GB RAM! Chiar daca ecranul e mai slabut, sunt tablete care au acelasi ecran si costa dublu…

 21. Buna ziua am achizitionat i tableta evolio si nu stiu unde sa bag cartela .ma puteri ajuta?

 22. adrian marin // 15 august 2015 la 22:16 // Răspunde

  am o tablet Surface windows as dori sa ma conectez cu modem cu sim card ( telefon-internet ) o bag in USB-ul tabletei si nu o instaleaza …ma trimite in WINDOWS STORE…dar acolo nu stiu ce sa caut?!

 23. Buna seara, revin cu o noua problema ( samsung galaxy tab 3 8.0). Dupa ce am restet tableta a inceput sa se inchida singura cam o data pe zi si atunci doar cand ma joc pe ea, posibil sa fie de la joc?. Pe tableta joc decat un singur joc ( clash of clans ),email, browsing si muzica, fara prea multe aplicatii instalate, sa o resetez din nou? Multumesc

  • Buna ziua,
   De obicei o tableta se restarteaza/opreste singura cand apare o eroare pe care nu o poate gestiona. Aceste situatii pot fi rezultatul unor probleme hardware (pot aparea, spre exemplu, in cazul suprasolicitarii termice a GPU) sau pot aparea din cauza softurilor insuficient optimizate pentru versiunea hardware a tabletei. Daca se intampla la un singur joc, poate fi din cauza jocului.
   Resetarea la parametrii din fabrica este recomandata cand sistemul de operare este prea incarcat si din cauza aceasta ruleaza greu sau cand apar manifestari neplacute care pot fi provocate de sistemul de operare. In cazul de fata nu as spune ca este necesara, dar nici nu va dauna.

 24. Buna ziua
  Va rog sa- mi spuneti cum pot sterge scurtaturile de pe ecranul tabletei Allview 4 nano jelly bean.
  Am facut scurtaturi din messenger- ul facebook
  Multumesc

  • Buna ziua,
   Pentru a sterge scurtaturile de pe ecran puneti degetul pe ele si asteptati pana isi schimba culoarea, apoi le trageti catre xona unde apare cosul de gunoi (Recycle bin) sau un X marcat cu rosu.

 25. Salut !
  Am o tableta Asus K004,am incercat sa bag o cartela din stick de la rds si nu o vede de nici o culoare,ma poti ajuta tu te rog,ce setari trebuie sa fac?

  • Buna ziua,
   Nu trebuiesc facute setari suplimentare. Trebuie tinut insa cont de faptul ca Digi ofera exclusiv servicii 3G. Deci in: Setari, Wireless si retele, Retele mobile, Mod retea, se activeaza 3G.

 26. Dumitrescu Adrian // 12 iulie 2015 la 18:22 // Răspunde

  Bună ziua am următoarea problema:am o tableta Vonino Sirius QS de 7.9 inch si am vrut sa fac o poza si primesc mesajul ca nu se poate conecta la camera foto.Ce pot face in acest caz.Mulțumesc.

  • Buna ziua,
   Faceti o resetare la parametrii din fabrica si daca eroarea persiste apelati la un service. Exista posibilitatea ca folia de la camera sa fie deconectata de pe placa tabletei.

 27. Salut, am o tableta samsung galaxy tab 3 8.0 cand o deblochez mi se deschide automat browser si dupaia sare imediat in magazin play la diferite aplicatii, cum pot face sa nu se mai deschida…, m.am uitat prin setarile browserului, dar nu am gasit nimic… multumesc

  • Buna ziua,
   Cand intalnesc manifestari mai ciudate (si asta este destul de ciudata) optez pentru o resetare la parametrii din fabrica. Puteri incerca si aplicatii de genul startup manager, daca tableta are root e posibil sa ruleze mult mai multe aplicatii nedorite.

   • Am rezolvat prin factory reset,nu am facut root, m-am gandit ca a-si fi putut rezolva fara sa o resetez, multumesc o zi buna

 28. salut
  am o tableta e-boda z700 si am o mica prob.cand incerc sa apelez orice nr,imediat ce apelatul raspunde se stinge display-ul insa convorbirea merge. apoi treb sa ii dau reset
  am inteles ca este o prob la senzorul de proximitate.
  se poate repara cumva?

  • Buna ziua,
   Faceti prima data o resetare la parametrii din fabrica si daca problema persista sunt intr-adevar sanse mari ca problema sa fie generata de senzorul de proximitate. Reparatia consata in dezactivarea senzorului de proximitate. Asta se face in service, este destul de complex, se folosesc aplicatii speciale pentru a dezactiva anumite componente (Hardware Disable) si necesita root.
   Nu stiu daca in Engineer Mode (MTK) exista posibilitatea de a dezactiva senzorul, puteti cauta pe net acesta informatie.
   Daca sunt mai putin de doi ani de cand ati cumparat tableta, reparatie se poate face in garantie la producator.

 29. Am o tableta Manta, si nu se mai deschide. De cate ori o deschid, imi apare ca se incarca ceva si scrie: android trece la o vers. superioara, va rugam asteptati.
  dar se inchide ce e de facurt??

  • Buna ziua,
   Trebuie sa apelati la un service pentru resoftarea tabletei. Probabil este vorba de un upgrade care s-a instalat gresit.

 30. am si eu o tableta samsung galaxy tab 3 lite miam luat o husa cu tastatura cu micro usb cand bag micro usb in tableta numi apare nimic nici o notificare

  • Buna seara,
   Cel mai probabil tableta nu are suport OTG. Puteti verifica, sunt aplicatii dedicate, va trebuie doar un cablu OTG.

 31. Petruta Tolu // 1 mai 2015 la 23:13 // Răspunde

  Buna,am si eu o intrebare ptr o tableta 1000D,mi-a aparut pe ecran”mod sigur,,si nu -mi mai apare nimc din ce descarc.de unde as putea sa-l dezactivez?Multumesc.

  • Buna ziua,
   Cel mai probabil tableta ruleaza in safe mode datorita unor erori ale sistemului de operare. Indicat este sa salvati datele care va mai trebuiesc si sa faceti o resetare la parametrii din fabrica.

  • nu eu cand miam luat husa miam luat husa nu cu mufa usb 2.0 mia dat dala micro usb
   si intra direct in tableta o bag si nu face nimica are 3 beculete tastatura si nu se aprind ce ai pot face

   • Exact despre asta este vorba. Standardul USB OTG are doua functionalitati distincte ale mufei: slave (default) si host. Pentru a trece de la slave la host (adica sa poata alimenta dispozitive externe) se strapeaza doi pini si treaba asta o face un cablu standard OTG. Unele tablete suporta acest standard, altele nu. Cea mai simpla verificare se face cu un cablu OTG bun si un soft USB OTG Checker descarcat din Google Play. Deci, in cazul de fata, cablul usb va trebuie doar pentru verificare.
    Tastatura in mod normal face si ea trecerea de la slave la host, dar in momentul de fata nu se stie daca e de vina tastatura sau tableta. Daca tableta nu va functiona cu un cablu OTG nu va functiona nici tastatura.
    Cablul OTG permite conectarea oricarui periferic USB, inclusiv stick-uri de memorie si stick-uri 3G.
    Bineinteles, tastatura poate fi incercata si pe alta tableta despre care se stie sigur ca suporta OTG.

   • Salutare , cum ajung la setarile din fabrica la un samsung tab3 lite

    • Buna ziua,
     La setari in sectiunea Personal aveti o optiune legata de crearea de copii de rezerva. O selectati si acolo veti gasi si resetarea la parametrii din fabrica. Nu am tableta iar denumirile optiunilor pot fi usor diferite, dar trebuie sa fie pe acolo…

 32. salut am și eu o tabletă ainol dar nu știu cum să măresc volumul la materialul video

 33. garban emanuel // 22 aprilie 2015 la 23:51 // Răspunde

  Cum pot sa conectez o tableta vonino sirius qs ,la un lcd philips ,care nu are wifi incorporat?tableta nu are decat un micro usb si cablu otg?

  • Buna ziua,
   Nu orice tableta poate fi conectata cu orice televizor. Trebuie sa existe la ambele dispozitive conectica sau tehnologia de interconectare.

 34. Buna ziua,
  Am o mare,mare rugaminte la dumneavoastra.Am un telefon SONY XPERIA ST 18I si de ceva vreme daca il blochez din buton sau se blocheaza singur si ecranul se inchide, ca sa-l deblochez trebuie sa apas de 10-15 ori pe acel buton de deblocare.Ecranul se activeaza de la prima apasare,se vede lumina pe marginea lui dar ramane tot pe negru.Problema cea mai mare e ca daca ma suna cineva,su se vede cine ma suna si pana il deblochez pierd apelul.Am fost cu el la doua servisuri autorizate si tot nimic.Unii mi-au schimbat butonul si au incercat alt display,iar ceilalti l-au resoftat si mi-au schimbat toate foliile de contac din el spunand ca e senzorul de proximitate,dar totul fara rezultat…Poate aveti dumneavoastra vreo solutie in afara de reciclare…Multumesc frumos !

  • Buna ziua,
   Pot sa va spun ca cei din service si-au facut bine treaba, au verificat tot ce era de verificat. Supozitii se pot face dar nu ajuta la nimic… Poate fi un defect pe placa aparut fie in urma unui soc, fie de la umiditate, fie datorita regimului termic sau ar putea fi chiar si un cip care „da rateuri”.
   Ca ultima solutie se mai foloseste in unele service-uri o metoda empirica de a rezolva astfel de probleme prin aplicarea unui tratament cu aer cald pentru consolidarea lipiturilor pe zonele placii banuite ca ar putea genera problema. Uneori chiar da rezultate, alteori accentueaza defectul sau chiar provoaca defecte noi, putand duce chiar si la deteriorarea iremediabila a placii de baza.

 35. Am achizitionat o tableta viva h8 allviev, a functionat pana acum wifi si deodata nu mai merge,scrie ca sant in afara ariei de acoperire.Va rog sa ma ajutati,va multumesc.

 36. Mulțumesc pentru răspuns, Mihai.
  Am încercat și acea funcție din setările avansate ( am probat fiecare selecție din cele 3), dar tot nu funcționa… ABIA APOI AM ÎNCERCAT SĂ VĂ CONTACTEZ. Mai am un dubiu cu privire la setările Viber… Încă mai încerc, dar dacă o să-mi pierd răbdarea se prea poate să-și piardă și mama tableta ( este tare greoaie , iar meniul ÎNCÂLCIT , PREA COMPLICAT PENTRU RĂBDAREA MEA ).
  MULȚAM’ ÎNCĂ O DATĂ !

 37. Salutare !
  Am o mare rugăminte la voi și sper să găsesc o soluție.
  De curând, mama a achiziționat o tabletă Allview viva q7 , se comportă destul de ok, dar întâmpin o problemă cu setarea soneriei ( sau mai degrabă cu apelarea din modul stand by a aplicației Viber – NU SUNĂ CÂND ESTE TRECUTĂ ÎN STAND BY ).
  Am tot căutat în setările generale dar NU REUȘESC SĂ-I DAU DE CAP.
  Când este deschisă , sună și se comportă normal, când se închide … parcă-i moartă definitiv. La redeschidere arată wi-fi activat și apeluri pierdute.
  Poate fi o setare de ÎNTRERUPERE WI-FI când tableta trece în stand by ???
  IAR DACĂ-I AȘA … UNDE O GĂSESC ?
  VĂ ROG , DACĂ AVEȚI UN MINUT , SĂ MĂ FACEȚI SĂ ÎNȚELEG ȘI SĂ-I DAU ODATĂ DE CAP.
  MULȚUMESC !

  • Buna ziua,
   Setari – Wi-Fi aici dati Meniu (daca nu e pe ecran atunci butonul fizic) si selectati Avansate – Mentineti Wi-Fi activat in mod inactiv si selectati modul de lucru care va intereseaza. Tot acolo aveti si setarea Optimizare Wi-Fi care de asemenea influenteaza modul de lucru al modulului wireless.

 38. Buna ziua,
  Am achizitionat o tableta UTOK 780Q, dar aceasta are un sonor destul de slab.Cum as putea sa remediez aceasta problema?
  Va multumesc!

  • Buna ziua,
   Aceasta problema nu poate fi remediata. Singura solutie este sa folositi casti atunci cand doriti sa ascultati doar dumneavoastra sau miniboxe active cand doriti sa ascultati cu prietenii.

 39. Buna ziua,

  Am cumparat un card de memorie pentru tableta ALLVIEW AX3 PARTY de 16 G,tableta il citese dar in momentul in care descarc ceva de pe net nu se salveaza pe card si nici nu pot sa mut fisierele din tableta pe card.
  As vrea sa stiu daca exista o setare anume in momentul in care descarc un fisier sa se salveze direct pe card.

 40. am o tableta allview speed quad si din greseala cand am glisat din partea stg sus ,am sters si iconita usb cea ca o furculita si acum nu mai pot activa stocarea usb .se poate recupera sa imi apara in stg sus.sau trebuie vreun program ,ceva? multumesc

  • Buna seara,
   Cand conectati tableta la calculator prin cablul USB nu apare automat optiunea de activare stocare USB?

 41. Cum pot sa instalez gps pe o tableta alview 4xnano aceasta nefiind dotata din fabrica cu gps

  • Buna seara,
   Se poate folosi un GPS extern, conectat prin intermediul unui cablu OTG, dar pot aparea o sumedenie de probleme de la drivere pana la compatibilitate…
   Cea mai corecta solutie: o tableta cu GPS integrat.

 42. Buna ziua. Cum pot sa dezactivez modul sigur de pe tableta vonino sirius QS? Am incercat sa o repornesc, dar tot activat ramane..

 43. Bianca Stefania // 12 februarie 2015 la 10:05 // Răspunde

  Buna ziua,imi puteti spune si mie de ce nu se mai roteste ecranul tabletei lenovo? Care ar fi motivul si ce as putea sa ii fac?multumesc

  • Buna seara,
   Daca din setari nu este dezactivata rotirea ecranului, va recomand sa faceti prima data un reset la parametrii din fabrica si daca defectiunea persista sa apelati la la un service autorizat, eventual la garantie.

1 3 4 5

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod ofcpT4 cu copy-paste in casuta de jos: