Rescriere ROM tableta Vonino SpeedStar S

NEW: Try our Phone Finder on
PhoneBatteryLife.com/phones/

Update software Vonino SpeedStar S

Este vorba despre aceasta tableta

Vonino SpeedStar SVa prezint in cele ce urmeaza modalitatea de rescriere a versiunii ROM pentru tableta Vonino SpeedStar S, cu recomandarea de a folosi una dintre versiunile ROM oferite de Vonino pe pagina de suport. De asemenea, gasiti acolo si driverele necesare precum si softul pentru rescriere.

Operatiunea de scriere este una destul de simpla, prin cablul USB, mai greu fiind cu descarcarea imaginii ROM, a softului de scriere, organizarea fisierelor si instalarea driverelor. Imaginea ROM mai este numita si firmware.

Nota: Datorita faptului sa site-ul Vonino a suferit mai multe modificari de la publicarea acestui articol, link-urile prezentate initial nu mai sunt valabile. Acum puteti accesa sectiunea de suport Vonino aici, dar versiunea ROM pentru acesta tableta nu mai este disponibila pentru descarcare. Daca aveti tableta nefunctionala si nu puteti gasi versiunea ROM originala, va recomand sa verificati ultima imagine din acest articol si sa cautati versiunea ROM care apare la FW Path. Este vorba despre un ROM original pentru tableta Pipo U1 Pro, acesta functionand perfect cand l-am testat pe Vonino SpeedStar S.

Ca urmare, informatiile de descarcare – comentate mai jos – nu mai sunt valabile. Raman valabile informatiile de scriere si de utilizare a aplicatiei, acestea fiind sub sectiunea comentata.

Incepem prin a intra pe site-ul oficial in sectiunea suport. Vom gasi un formular de cautare in care bifam dupa cum urmeaza:

Cautare soft Vonino SpeedStar S

Si apoi apasam butonul „Cautare”.

Mai departe se solicita introducerea codului de pe cutia produsului. Se va introduce codul incepand cu V70s0******, iar dejos se va introduce adresa dumneavoastra de e-mail.

Introducere Cod vonino SpeedStar S

Apoi se apasa „Mergi la descarcari”. Atentie, site-ul Vonino are ceva probleme in aceasta sectiune si codul dumneavoastra este posibil sa nu functioneze. Este suficient un apel telefonic la numarul afisat si veti primi un nou cod. Eu nu ma voi supara nici daca il folositi pe cel din imaginea de mai sus 🙂 …

Vor fi gasite urmatoare fisiere:

Soft Vonino SpeedStar S

Primele doua fisiere

 • VONINO_SpeedStar_S_Vers2_HDMI 4.1.1_20130111
 • VONINO SpeedStar S Vers2 HDMI 4.1.1_20130315

sunt imagini de versiuni ROM si veti observa ca ultimele 8 cifre reprezinta data lansarii respectivei versiuni. Nu va pot recomanda una dintre ele, le puteti decarca si incerca pe ambele, pentru a vedea care vi se pare mai stabila si mai bine optimizata.
Cel de-al treilea fisier

 • Upgrade Software

este softul de scriere. Se va descarca si acesta.

Pentru ca lucrurile sa merga mai usor se creeaza pe discul C: un folder numit Vonino. In avest folder vom copia fisierele descarcate:

folderul vonino

Apoi fisierele vor trebui dezarhivate (extrase). Pentru aceasta selectam ambele fisiere dam click dreapta si selectam optiunea „Extract Here”:

Dezarhivare (extragere) fisiere

Vom obtine un fisier .img, care este imagine versiunii ROM si un folder numit RKBatchTool.

fisiere vonino extrase

Folderul RKBatchTool contine driverele USB pentru tableta si softul pentru scrierea ROM, numit RKBatchTool.exe:

Folder RKBatchTool

Atentie, cand vi se solicita driverele va trebui sa le selectati pe cele corespunzatoare sistemului de operare: din folderul X86 pentru sistemele pe 32 de biti si din folderul X64 pentru sistemele pe 64 de biti. Daca doriti sa faceti instalarea mai usoara, copiati driverele corespunzatoare (continutul folderului, deci fisierele .inf) in folderul inf din Windows.

Pentru a continua operatiunea ne mai trebuie doar o tableta Vonino SpeedStar S si un cablu USB.

Scriere ROM (Update software)

Incepem prin a ne asigura ca tableta este incarcata si cablul USB este conectat la unul dintre porturile USB 2.0 functionale de la calculator (preferabil dintre cele de pe spate), dupa care parcurgem urmatorii pasi:

1. Oprim tableta si ne asiguram ca s-a stins complet

2. Apasam butonul „Volume+” adica butonul pentru a da volumul mai tare si il tinem apasat

3. Cu tasta Volume+ apasata introducem cablul USB in tableta oprita. Tableta va fi detectata imediat de calculator si va aparea o notificare de new hardware.  Daca tableta va porni inseamna ca nu s-a tinut bine apasata tasta „Volume+”.  Se opreste tableta si se reia operatiunea.

4. Se instaleaza driverele atunci cand sunt solicitate. Daca nu va descurcati cu instalarea driverelor puteti sa faceti instalarea manual prin copierea acestora, inainte de conectarea tabletei, in folderul C:\WINDOWS\inf (atentie, acesta este folder system si va fi ascuns).

5. Se ruleaza aplicatia de scriere RKBatchTool.exe din folderul RKBatchTool si se urmareste ca sa apara la Connected devices unul dintre porturi colorate in verde:

Rockchip Batch Tool v1.5

 6. Folosind butonul din dreapta sus, marcat …. se navigheaza pana in folderul Vonino unde se selectaza imaginea ROM dorita si se da click pe butonul „Open”

Selevtare imagine ROM Vonino

7. Se apasa butonul Upgrade si se urmareste ca operatiunea sa se incheie cu succes.

Finalizare instalare ROM Vonino

In acel moment, butonul verde de la connected devices va deveni incolor iar tableta va face un restart si va porni cu noua versiune ROM. Se poate deconecta cablul USB.

Prima pornire dupa rescrierea memoriei va dura ceva mai mult (cateva minute bune…). Nu va impacientati si nu va grabiti, asteptati sa-si faca treaba pana la capat.

In cazul in care optati pentru un ROM de alta origine decat de la Vonino, trebuie sa tineti cont de faptul va veti pierde garantia. Spun asta deoarece ultima imagine va poate da idei…

Acest tutorial este valabil pentru tabletele Vonino SpeedStar S si Pipo U1 Pro.

4.8/5 - (6 votes)

45 comentarii

  • Site-ul Vonino este in lucru, momentan nu mai ofera link pentru descarcarea varsiunii ROM pentru aceasta tableta. Pana la rezolvarea problemei cu site-ul, daca tableta nu este functionala si nu doriti sa cheltuiti pentru a o repara, puteti sa contactati firma pe mail pentru a solicita un link de descarcare sau puteti instala un ROM de Pipo U1 Pro, acesta a fost compatibil si a functionat perfect in cazul meu. Daca va uitati la ultima imagine din articol, la FW Path, puteti vedea exact ce versiune de ROM a functionat la mine si sa o cautati chiar pe aceea pe net.

 1. Buna ziua.Am o tableta Vonino Speedstar S si am urmat pasii de la dumneavoastra de pe site mi-au trimis cei de la vonino tot dar dupa aceea nu imi mai merge touch-ul.Ce sa fac?tableta functioneaza perfect doar ca nu imi mai merge touch-ul(mentionez ca inainte functiona).Multumesc

  • Nu stiu daca aceasta tableta a fost produsa cu mai multe versiuni de ecran tactil dar din ce spuneti se pare ca da. Tot cu cei de la Vonino rezolvati si asigurati-va ca le dati seria corecta a tabletei.

 2. buna ziua,o problema am, nu gasesc rom-ul la tableta vonino pluri m7,pe situl vonino nu a aparut inca,daca are cineva rom-ul original va rog sa il postati.va multumesc anticipat.

 3. Buna ziua. Am si eu o tableta Vonino_Sirius_Evo_QS care a inceput sa mearga greu. Am resetato de mai multe ori, dar tot greu merge. Am gasit acest tutorial care mi se pare o treaba foarte buna ce vine in ajutorul celor ce nu ne pricepem prea bine. Am softurile descarcate, dar acolo scrie:
  1. Pe PC-ul personal, descarcati de pe site-ul http://www.vonino.ro/ materialele necesare updateului de soft, si deschideti programul RKBatchtool dupa care incarcati imaginea (.img) firmware-ului in program.
  2.Inchideti complet tableta dvs ( nu inainte de a fi incarcata minim 30%). 3.Tineti apasat pe butonul de VOLUM + si conectati cablul USB la tableta. 4. Cand PC-ul o detecteaza, instalati driver-ul aflat in folderul RKBatchTool_v1.6/Rockusb_v3.0/.
  5. Dupa ce instalarea driver-ului s-a efectuat cu succes, patratelul din partea stanga a programului se va colora in verde si puteti apasa butonul de UPGRADE sau RESTORE.
  6. Durata procesului de update este de aproximativ 5 minute, dupa care tableta se va deschide si va intra singura in meniu, iar patratelul verde va devenii ROZ.

  Nu inteleg (sau mai bine zis, nu ma pricep cum sa incarc imaginea (.img) firmware-ului in program.
  Daca santeti amabil sa-mi explicati si mie ce si cum trebuie facut.
  Va multumesc!

  • Buna ziua,
   Rescrierea memoriei ROM este foarte diferita de la o tableta la alta, functie de platforma pe care acesta este dezvoltata. In cazul de fata este vorba de o tableta RockChip si este suficient sa urmati intocmai pasii descrisi mai sus.
   Daca este ceva ce nu intelegeti, in privinta instalarii driverului sau conectarii tabletei, sau daca nu reusiti sa urmati pasii, este mai bine sa apelati la un service. Exista si situatii in care scrierea nu reuseste datorita sistemului (PC-ului) cu care se face scrierea. In cazul de fata este recomandat un sistem cu Windows XP sau Windows 7 cu toate driverele instalate si actualizate.

   • OK. Am Windows 10, iar ceea ce nu inteleg, este felul in care se incarca imaginea (.img) firmware-ului in program.
    In Arhiva RKBatckTool.exe, se gasesc urmatoarele Foldeere cu fisiere; Language; Log; Rockusb_v3.0 ; UID ; Universal Drv ; Setarile de configurare ; config.ini ; si Aplicatia RKBatckTool.exe;

    In cealalta Arhiva se gaseste doar fisierul de imagine EVO_QS_V1_05.20131114.img care se spune ca trebuie incarcat in program.

    Asta am intrebat; Cum se face acest lucru?
    Am prins cu mausul si am tras in program. Sa descarcat si acum este in arhiva cu celelalte fisiere.

    Acum, urmeaza sa conectez tableta la PC si cand va fi detectata sa rulez RKBatckTool.exe.

    Sau cum se face?

    • Cred ca am inteles… E vorba de o confuzie! Nu trebuie sa puneti fizic imaginea ROM in folderul aplicatiei! Daca ati pus-o nu este o problema, dar imaginea poate fi oriunde pe PC, important este sa puteti sa furnizati aplicatiei calea pana la acea imagine.
     Mai clar:
     Dupa instalarea driverului se ruleaza aplicatia de scriere si se urmareste ca unul dintre porturi sa fie colorat in verde la Connected devices.
     In partea dreapta sus aveti un buton marcat … (cu puncte). Apasati pe acel buton si se deschide o fereastra de browsing in care navigati pana la locatia imaginii pe calculatorul dumneavoastra. Se selecteaza imaginea EVO_QS_V1_05.20131114.img si se apasa Open. Apasand Open ati incarcat imaginea in aplicatie!
     Mai departe urmati pasii recomandati. Adica apasati butonul Upgrade si asteptati sa se faca scrierea.
     Daca niciunul dintre porturi nu se coloreaza in verde, inseamna ca tableta nu este detectata de PC sau driverele nu sunt instalate / nu functioneaza corespunzator pe sistemul de operare pe care il aveti.
     Mare atentie la conectarea tabletei. Scrierea se face cu tableta oprita. Daca tableta porneste cand introduceti cablul USB, trebuie sa o opriti si sa repetati conectarea tinand apasat butonul de volum.

     • OK. Acesta era raspunsul pe care il asteptam. Acum am inteles modul in care poate fi incarcata o imagine.
      Multumesc tare mult pentru ajutor. Sper sa fie de folos si altora care nu stia acest lucru.
      Multa sanatate si pentru ca se apropie cu pasi repezi si siguri sarbatorile, va doresc ,,SARBATORI FERICITE” alaturi de cei dragi.

  • Buna ziua,
   Functioneaza link-ul din articol. Pentru o serie valida consultati imaginile din articol. Ati incercat mai intai o resetare? Nu in toate cazulrile este nevoie de resoftare. Erorile din jocuri pot fi date si de GPU…

 4. Am incercat sa fac firmware update la vonino orin HD,totul a functionat,dar nu se mai deschide ecranul.Am asteptat o ora cu tableta conectata la Laptop si nimic.Ce sa fac?

  • Buna ziua,
   Din pacate va trebui sa apelati la service Vonino pentru resoftare. Nu sunteti singurul care intampinati acesta problema cu Vonino Orin HD, sunt obisnuiti sa primeasca tablete care nu au putut fi resoftate acasa. Singurele probleme – sa fi folosit versiunea firmware oferita pe site si tableta sa fie inca in garantie.

 5. Salut, am un prieten ce deține o tableta Vonino Orin hd,el nu mai stie traseul pentru deblocarea ecranului, din cate stiu, doar o resoftare il mai poate ajuta, se poate intra în recovery mode la acest model?are doar butonul Power fără butoane pentru volum,alt mod doar de pe pc bănuiesc, asai?imi cer scuze ca postez aici,poate este nepotrivit, daca ma puteti ajuta postati va rog,multumesc!

 6. Salut,
  Deţin si eu o asemenea tabletă si as vrea sa-i reinstalez So,dar nu-mi vede PC-ul tableta,nu se umple acel pătrăţel cu verde.Am downloadat driverele,dar nu stiu cum le pot instala.
  Multumesc.

  • Buna seara,
   Driverele le cere automat sistemul de operare cand conectati tableta.

   Daca tableta va porni inseamna ca nu s-a tinut bine apasata tasta „Volume+”. Se opreste tableta si se reia operatiunea.

 7. Salut!
  Am inlocuit un touchscreen la o tableta Vonino Orin HD,iar acum nu mai porneste.Oare din ce cauza si ce as putea face?

  • Buna ziua,

   Poate fi blocata, poate fi o problema de memorie sau poate fi arsa. Cred ca va trebui sa ajungeti din nou cu ea in service.

  • Am gasit-o conectata la laptop in Device Manager,Disk Drivers (Rockchip_usb USB DEVICE MANAGER Properties),This device is working properly
   -STATUS : No Media
   -Partition Style:Not Applicable
   -CAPACITY: 0 MB
   -UNALLOCATEDSPACE: 0 MB
   -RESERVED SPACE:0 MB
   -VOLUME:0 MB
   Ar trebui rescris ROM tableta ?Practic nu mai are instalat nimic pe ea,sau gresesc? Daca trebuie rescris ROM unde gasesc firmeware pt Vonino Orin HD ?

   • Pe site-ul oficial in sectiunea suport la software download. Trebuie sa introduceti seria tabletei si o adresa valida de e-mail. In cazul in care seria nu este acceptata contactati telefonic producatorul si o sa va ofere o serie valida.
    Puteti sti daca puteti face scrierea numai dupa instalarea driverelor daca softul de scriere vede tableta.

 8. Salut, am facut mai demult update de firmware la tableta si a mers fara probleme o vreme…..dupa cateva sapt. tableta s-a stricat si a trebuit sa o trimit in garantie(nu intra in sistemul de operare, se tot reseta) Acum,dupa ce a fost reparata nu ii mai pot face update de firmware, nu imi recunoaste device-ul, imi zice „unknown usb device(device descriptor request failed)” are careva vreo idee care ar fi problema si vre-o solutie? Multumesc!

 9. Cand conectez tableta imi scrie in bara „USB device not recognized…”. Am mai facut update la tableta iar data trecuta nu mi-a dat nimic, a mers totul foarte bine. Oare sa fi sarit eu vreun driver, desi nu cred… Va rog respundeti-mi cat mai repede ! Multumesc !

  • Acelasi sistem de operate, acelasi calculator, acelasi USB? Teoretic n-ar trebui sa se intample asta… Folositi obligatoriu USB-urile de pe spate (daca e desktop), reinstalati driverele, incercati cu alt cablu. N-as crede ca tableta e problema, poate doar mufa micro-USB sa nu fie „obosita”…

 10. Multumesc pentru tutorial. Foarte detaliat si bine structurat. M-a ajutat sa rezolv o problema care se manifesta printr-o restartare continua.
  (Exista o singura nepotrivire. La rescriere butonul e Upgrade, nu Update (vexi pct.7. Evident ca asta nu afecteaza functionalitatea sfaturilor, doar m-a facut sa ma uit de doua ori ca sa fiu sigur ca nu mai e un buton pe acolo 🙂

  • Revin cu ceva. Poate ii ajuta si pe altii care se pot confrunta cu aceeasi problema. Pe Windows 8 nu am reusit sa intalez driverele. Dar am rezolvat punand un XP intr-un virtual machine. A mers ca uns.

 11. La mine , atunci cand incerc sa pornesc tableta ( cablu USB cu tasta volum apasata )imi da „Do not recognize USB drive cod 43 …deci …solutii , ceva !?

  • Incercati alt USB la calculator, preferabil dintre cele de pe spate. Daca este laptop evitati USB-ul 3.0. Atentie si la driverele instalate, sa fie pentru SO pe care il aveti.

 12. Cand cand vi se solicita driverele… totul ok !!! dar daca ai Win 8 ? … eu nu am putut face update-ul , driverele existente nu sunt recunoscute de win 8 ! Atunci ?

  • Din cate stiu RockChip a scos un update la drivere pentru Win 8. Daca nu le gasiti pe net, va trebui sa faceti rescrierea pe un alt computer…
   De fapt, cred ca ar fi mai bine sa nu experimentati… Eu am folosit vechiul XP.

 13. Multumim pentru tutorial. Am gresit o mica greseala insa, care ii va da peste cap pe cei neinitiati:
  „Atentie, cand vi se solicita driverele va trebui sa le selectati pe cele corespunzatoare sistemului de operare: din folderul X86 pentru sistemele pe 32 de biti si din folderul X64 pentru sistemele pe 32 de biti.”
  In loc de ultimul „32 biti” trebuie 64 biti.
  O zi frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod BScwyw cu copy-paste in casuta de jos: