Gestionarea memoriei pe tabletele si telefoanele Android ieftine

Cea mai mare provocare a tabletelor si telefoanelor ieftine este memoria interna. Cand spun memoria interna ma refer atat la RAM cat si la memoria de stocare, tabletele si telefoanele ieftine fiind in majoritate deficitare la acest capitol compromisul constand in reducerea memoriei RAM la 512 MB si a memoriei ROM la 4 din care o mare parte este ocupata de sistemul de operare.

Cautare Clean Master in Google Play

Memoria RAM este memoria pe care o foloseste telefonul pentru incarcarea sistemului de operare si pentru rularea aplicatiilor. Acesta memorie este volatila, adica se sterge de fiecare data cand telefonul sau tableta sunt oprite, urmand ca la pornire sistemul de operare sa se incarce din nou.

Gestionarea memoriei RAM este foarte importanta pentru functionarea sistemului de operare si a aplicatiilor rulate. De asemenea acesta permite rularea concomitenta a mai multor aplicatii (multitasking) permitand trecerea cu usurinta de la o aplicatie la alta.

In momentul in care memoria RAM este deficitara aplicatiile se vor incarca greu, vor da erori iar trecerea de la o aplicatie la alta in multitasking se face in timp foarte mare.

Memoria ROM este practic memoria de stocare a tabletei. Acesta este o memorie permanenta si este partitionata in asa fel incat doar o mica parte ramane la dispozitia utilizatorului restul fiind ocupat de versiunea ROM si Sistemul de Operare.

Exista posibilitatea extinderii acestei memorii prin folosirea unui card micro-SD, dar numai pentru functia de stocare deoarece putine dispozitive ofera posibilitatea de a instala aplicatii pe cardul SD extern.

In momentul in care acesta memorie devine deficitara nu veti mai putea instala aplicatii noi, nu veti mai putea capta imagini si clipuri iar unele aplicatii nu vor mai functiona.

Anumite dispozitive au in setari posibilitatea de a stabili cardul SD extern ca memorie implicita si in felul acesta reduc incarcarea memoriei interne.

Aplicatii pentru gestionarea memoriei in Android.

clean-masterTinand cont de cele expuse mai sus este evident ca softurile pentru gestionarea memoriei sunt chiar o necesitate pentru tabletele si telefoanele ieftine.

Clear Master este una dintre cele mai complete aplicatii pentru gestionarea memoriei dispozitivelor Android, acesta gestionand memoria RAM, memoria ROM si cardul extern de memorie. Astfel, memoria RAM va fi eliberata, la instalarea aplicatiilor ce pot fi mutate pe cardul extern veti fi notificat iar fisierele ramase dupa dezinstalarea programelor pe care nu le mai doriti vor fi curatate.

Instalarea se face simplu, din Google Play iar punerea in functiune activeaza automat principalele functii pentru monitorizarea memoriei.

Pe langa faptul ca veti instala un singur program care va gestiona memoria mai aveti si avantajul notificarilor, nefiind nevoie sa faceti periodic scanari ci doar atunci cand apar notificarile. Mai mult, acesta aplicatie ofera si suport antivirus gratuit.

Dezavantajul consta tocmai in faptul ca instalati o aplicatie destul de complexa care va ocupa chiar ea atat din memoria RAM cat si din memoria de stocare.

Aplicatiile Task Killer

Aplicatiile task killer fac o eliberare fortata a memorie RAM prin inchiderea programelor care ruleaza in fundal folosind un sablon standard sau personalizat.

Task Killer

Spre deosebire de Clean Master sunt aplicatii foarte mici si ocupa deci putina memorie, dar, din pacate, nu isi fac treaba la fel de bine.

Ca si Clean Master, aceste pot fi puse ca widget si acesta printr-o singura atingere elibereaza memoria si afiseaza memoria ramasa disponibila.

Sunt mai multe aplicatii task killer si instalarea se face cu usurinta din Google Play.

Cautare Task Killer in Google Play

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod 9GagTV cu copy-paste in casuta de jos: