Google si Apple se folosesc de utilizatori pentru statistici sau pentru spionaj ?

Telefonul mobil Apple iPhone colecteaza si stocheaza informatii privind localizarea geografica a utilizatorului chiar si atunci când utilizatorii blocheaza toate aplicatiile care folosesc datele furnizate de modulul GPS încorporat în terminal, potrivit mai multor teste realizate de cotidianul american The Wall Street Journal….ne informeaza
zf.ro
Sursa :
Ziarul Financiar
Stim cu totii ca orice telefon mobil transmite catre operator la fiecare 7 secunde date privind localizarea pentru ca terminalul sa poata avea acces la cea mai apropiata antena.
Este un proces foarte complex si are ca principal scop asigurarea continuitatii comunicarii atunci cand se trece din raza unei antene in raza alteia.
Aceste date sunt insa stocate de catre operatori si nu stiu daca cineva pana acum a contestat legalitatea acestui fapt. Oricum sunt date strict secrete la care nu are oricine acces.
Dar cat de importante sunt aceste informatii ? Se pare ca sunt foarte importante atata timp cat Apple si Google si-au riscat reputatia pentru a pune mana pe aceste date.
Doresc oare sa intre pe piata serviciilor de localizare ?
Dar cum poate fi localizat un terminal ?
Cel mai simplu un terminal poate fi localizat cu ajutorul modulului GPS integrat.
Daca acesta nu exista sau este oprit atunci se poate face o localizare nu tot atat de precisa cu ajutorul modulului Wi-Fi .Daca nici acesta nu este pornit sau nu are semnal se face localizarea cu ajutorul antenelor operatorului prin triangulare, rezultand in felul acesta o localizare destul de precisa.

Dar cine ar putea fi interesat de aceste informatii?

Oricine!

Dar oare ar putea Google sau Apple sa ofere vreo data aceste informatii?

Nu cred !

Conform zf.ro softul android nu se multumeste cu transmiterea locatiilor utilizatorului ci transmite “inclusiv numele, locatia si intensitatea semnalului retelelor Wi-Fi din apropiere, respectiv un cod unic de identificare a telefonului” .
Sa fie acesta doar un razboi al colosilor sau chiar trebuie sa ne revizuim atitudinea fata de Symbian si Windows Mobile ?
Pana una – alta va doresc numai bine , si sa nu va tradeze … smartphone-ul !

4/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod U4LIa3 cu copy-paste in casuta de jos: