Tableta Windows sau tableta Android? Ce vom alege pana la urma?

NEW: Try our Phone Finder on
PhoneBatteryLife.com/phones/

As avea dubii mari daca ar trebui sa pariez acum intre Windows si Android in ceea ce priveste viitorul dispozitivelor mobile si cu precadere cel al tabletelor. Asta pentru ca nu stiu in ce masura succesele Androidului s-au datorat deficientelor celorlalte sisteme de operare la vremea respectiva si, mai ales, cat de subiectivi sunt utilizatorii atunci cand aleg un dispozitiv sau altul. Cand spun deficiente ma refer la faptul ca dispozitivele iOS erau prea scumpe iar cele Windows as spune ca lipseau cu desavarsire.

Tableta Android sau tableta Windows

Google a profitat de moment si a dezvoltat o piata foarte mare de aplicatii, piata care acum constituie suportul principal pentru acest sistem de operare.

Schimbarile din ultima vreme ar trebui insa sa ne dea putin de gandit, si cand spun schimbari ma refer atat la evolutia pietei cat si la evolutia tehnologica care va influenta semnificativ dispozitivele de maine, atat hardware cat si software. Hardware prin lansarea procesoarelor Intel pe 14 nm, asteptata in acest an, iar software prin lansarea noului sistem de operare Microsoft Windows 10.

Dar cel care defineste piata este pana la urma cumparatorul iar acesta pana la o anumita limita poate fi subiectiv.

Odata cu versiunea 8.1 a sistemului de operare Windows, lucrurile par sa se fi schimbat putin. Tot mai multi producatori ofera tablete ce ruleaza acest sistem de operare pe procesoare Intel Atom, iar acestea sunt ieftine, foarte stabile, performante si mai ales compatibile cu laptopurile si PC-urile de acasa.

Va conta acest fapt pentru cumparatori? Ramane de vazut! Ce e clar, tabletele Windows recupereaza deja din terenul pierdut in ultimii ani.

Oricum, daca ar fi sa pariez, as fi foarte tentat sa pariez chiar pe Windows…

Cine va fi castigatorul? In opinia mea, marele castigator va fi cel care va merge pe compatibilitate, cel care va dezvolta prima data un sistem de operare care sa se actualizeze automat la noile versiuni fara sa mai depinda de producatorul tabletei. Iar mai aproape de asta mi se pare Microsoft, avand si atuul evolutiei procesoarelor x86 pentru care este dezvoltat sistemul lor de operare.

Rate this post

2 comentarii

 1. Despre tableta WOXTER Nimbus102Q cu sistem de operare Android 4.4.2 Cele mai poraste pareri , sa ma explic !
  Am primit cadou de ziua mea o tableta ,sus mentionata ,cred ca nu poate fi mai prost cadou ca asta , nu funtioneaza decat cu 4G viteza de net,nu poti face adobe flayer pleier , nu suporta dispozitivul,incarc cu 10 euro ( 800 Mb ) si in 30 min sa dus creditul,fara sa ai actualizari automate activat, si asta folosind doar facebook fara video ,doar jocurile de pe facebook pe care le poti juca si de pe loptop la o viteza de sub 1G .
  In 10 luni nici o actualizare .Am trimes Email la WOXTER dar se fac ca ploua .Am sa incerc sa-l schimb in termenul de garantie ,daca nu , acest cadou ( 169 euro) va ajunge la gunoi,si husa cu taste cu tot ca si aceasta e nefuntionala .

  • Buna ziua,
   In Romania nu se comercializeaza. M-am uitat acum peste specificatii si am vazut „Soporta USB 3G (dependiendo del operador local)”. Deci, e posibil sa nu fie tableta de vina.
   Adevarul e ca tabletele actuale cam ies din sfera dispozitivelor mobile atunci cand vine vorba de trafic la net. 800 MB este firesc sa se duca rapid pe un dispozitiv cu conexiune 4G, care mai are si aceeasi rezolutie cu un laptop. Din fericire, in Romania tarifele sunt mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod o5ocWn cu copy-paste in casuta de jos: