Acamar Transfomer Windows Netbook – un netbook ce se transforma in tableta

Acamar Transformer Windows Netbook touchscreen

Netbook-ul ce devine tableta nu este o noutate, dar cel mai mic dintre aceste dispozitive a fost creat de mai putin cunoscuta companie chinezeasca Acamar.

Acamar Transformer este de fapt un netbook ce se transforma cu usurinta intr-o tableta, prin rotirea cu 180 de grade a ecranului de 8,9 inch, beneficiind de touchscreen si G senzor. Absenta touchpadului specific laptopurilor este suplinita de un senzor optic si cele doua butoane standard, datorita dimensiunilor reduse.

Specificatiile sunt generoase pentru pretul la care vine, avand un procesor Intel Atom N450 single-core 1,6 GHz , 2GB de memorie RAM DDR3, un hard disk de 120 GB, Windows 7 preinstalat, ecran 1024 x 600 pixeli, WiFi, Bluetooth, 2 porturi USB 2.0, porturi VGA si Ethernet.

Desi vine cu Windows 7 preinstalat, Acamar Transformer suporta orice sistem de operare compatibil cu procesoarele X86. Astfel se poate instala oricand Windows 8 sau Linux.

Marele avantaj fata de produsele similare este ca transformarea se poate face fara a intrerupe functionarea dispozitivului.

Dupa transformare dispozitivul devine o tableta compacta, avand dimensiunile de 10.2″ x 5.7″ x 1″ (25,9 cm x 14,4 cm x 2,5 cm), ce beneficiaza de toate avantajele sistemului de operare Windows 7 dar si de o parte dinte avantajele tabletelor PC. Va fi astfel o tableta ce este compatibila cu aplicatiile win32, la care, prin cele doua porturi USB, se poate conecta, practic, orice device extern, indiferent daca vorbim de imprimanta, cameta web, aparat foto, telefon, stick 3G, sau tableta Android. Un alt mare avantaj il constituie hard discul de 120 GB, ce ofera un spatiu de stocare generos.

 Specificatii

Deltalii:
Model:ACAMAR TRANSFORMER
Data aparitiei:08/03/2012
Hardware:
Procesor:INTEL ATOM N450 1.66 MHz
Placa video:Integrata – Intel GMA500
Memorie:
Memorie RAM:2Gb DDR2
Memorie interna:120 HDD
Display
Tip:Capacitiv  multitouch touchsreen
Dimensiune:8,9 inch,1024 x 600px 
Software:
Sistem operare:windows 7(trial version)
Suport Flash Player:Da
Transfer date
GPS:NU
Bluetooth:Da
3G:Suporta  stick-uri externe 3G
WLAN:Wi-Fi 802.11 b/g/n
HDMI:Nu
Porturi :2X USB 2.01X  MIC JACK1X SD CARD1X DC JACK1X RJ451X VGA
Camera
Foto:1.3 MP
Video:DA
Caracteristici
Senzor gravitational:Nu
Accelometru:Nu
Redare audio:MP3/WMA/OGG/AAC etc
Redare video:MPEG2, MPEG4, RMVB, H.264, WMV etc
Redare imagine:BMP/JPG/GIF/PNG etc
Alte functii:– alarma
– calendar
– calculator
– ora pe glob
– ebook reader
Tehnice:
 Incarcator:19 V / 2.1 A
Baterie:Li-on 3000 mAh
Autonimie2,5 h
Culori carcasa:maro

Marele dezavantaj, comparativ cu tabletele Android, este autonomia, despre care am mai discutat si cu alte ocazii, si care stim ca in cazul procesoarelor x86 este mai mica. Cu toate astea, Acamar Transformer, are o autonomie de 2-2,5 ore, stand mai bine decat multe dintre laptopurile ce au autonomii declarate mai mari, dar care, in realitate abia daca depasesc 1-1,5 ore.

La avantaje sa mai adaug si faptul ca este tableta pentru care nu veti cauta niciodata un firmware, datele dumneavoastra fiind in siguranta pe hard discul intern, iar schimbarea sistemului de operare se face ca la orice alt PC. Aspectul nu este unul caraghios, ba chiar din contra :

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod WP53AY cu copy-paste in casuta de jos: