Xiaomi distribuie un Android 10 cu erori pe Mi A2 Lite

Trebuie sa recunoastem ca dispozitivele Xiaomi sunt foarte populare datorita caracteristicilor oferite la un pret mai mult decat competitiv, un pret cu adevarat mic! Dar care este pretul real pe care trebuie sa il platesti pentru un telefon Xiaomi?

Dupa ce anul trecut au aparut pe site-urile de vanzari o serie de dispozitive Xiaomi cu preturi foarte atractive, cu precadere Mi A2 si Mi A2 Lite, am hotarat sa il cumpar pe cel mai ieftin dintre acestea mai ales ca aveam nevoie de un telefon cu autonomie mare si fara mari pretentii in ceea ce priveste performanta. Si asa m-am facut cu un Xiaomi Mi A2 lite.

Nu am cuvinte rele despre dispozitivul in sine, chiar e un telefon care face ceea ce spune, un telefon decent pentru un pret sub 700 lei iar daca tin cont ca am dat pe el putin peste 400 de lei e chiar excelent. Telefonul a venit cu Android 8 dar imediat dupa ce l-am pus in functiune a primit upgrade la Android 9 si totul a functionat excelent!

Problemele au inceput insa cand Xiaomi a decis la insistenta utilizatorilor sa ofere upgrade la Android 10 desi initial anuntase ca acest dispozitiv nu va primi upgrade-ul la noul Android. Datorita faptului ca aceste este un telefon Android One upgrade-urile de sistem nu pot fi oprite si in mod implicit se fac automat, sute de mii de utilizatori s-au trezit brusc cu telefoane nefunctionale si alte cateva sute de mii cu telefoane care functionau partial.

Ne-am lamurit repede, Xiaomi a folosit pentru acest upgrade una dintre imaginile ROM dezvoltate de Google pentru primul telefon Pixel preluand-o cu toate erorile (culmea, Google a facut asta, pe Pixel nu a mai reparat erorile de sistem) si ca sa fie esecul garantat nici macar nu a adaptat-o bine la hardware-ul Mi A2 Lite. A fost nevoie de mai multe update-uri pentru a se ajunge intr-un final la un Android 10 care functioneaza la fel de defectuos ca pe Modelul Pixel pentru care Google nu mai asigura suport.

Din pacate Xiaomi nu a putut oferi o solutie pentru cei care nu au putut sa accepte aceste erori de sistem si a trebuit ca fiecare sa se descurce cum poate, ca si cum nu ar fi fost suficient ca foarte multi utilizatori au pierdut toate datele de pe telefoanele lor odata cu primul upgrade gresit, acum a trebuit sa renunte si la garantie pentru a reveni la Android 9.

Nu vreau sa va spun ca dupa revenirea la Android 9 update-urile de sistem vor fi oferite in continuare, descarcate automat iar daca nu se modifica setarea din optiunile pentru dezvoltatori vor fi si instalate automat cand nici nu te astepti, la o restartare a telefonului. Si uite asa te trezesti din nou cu magnificul Android 10 de pe Pixel care va functiona total aiurea daca nu faci o revenire la setarile din fabrica, deci o iei de la capat sperand ca poate au reparat toate erorile.

Sunt deci la a treia revenire la Android 9 pentru ca nu vreau un Android 10 care imi blocheaza aplicatiile cand nici nu ma astept, care nu gestioneaza corespunzator procesele si aplicatiile rezidente in memorie, care uneori descarca bateria brusc fara sa stiu de ce. Nu, Xiaomi nu poate deveni lider, nici macar pe segmentul low cost (unde ar fi avut reale sanse dar nu in felul asta) si nici macar pe piata asiatica, Huawei da dovada de mult mai multa seriozitate. Din pacate discutia despre Huawei este alta, vom dezvolta subiectul intr-un articol viitor…

Acesta este pretul real pe care eu l-am platit pentru Xiaomi Mi A2 Lite!

Rate this post

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod L82s8w cu copy-paste in casuta de jos: