Alcoolul si limba română

NEW: Try our Phone Finder on
PhoneBatteryLife.com/phones/

Am aflat astazi despre o campanie impotriva consumului exagerat de alcool. Nu pot decat sa ii felicit pe cei care au initiat o asemenea campanie bine reprezentata in spatiul virtual de site-ul www.desprealcool.ro. Ba mai mult decat atat puteti participa acolo la un concurs inedit in urma caruia puteti castiga doua telefoane iPhone 4, doar relatand o poveste in care dumneavoastra ati fost eroul. Imagine acestei campanii fiind nimeni altcineva decat binecunoscutul Cabral.


Dar ajunge cu amabilitatile. Pentru ca domnii se pare ca au o problema cu limba romana. Nu este prima oara cand observam asemenea greseli, dar este prima oara cand le semnalam. Oare, cel care a scris textul sa fi consumat ceva inainte ? Sau poate Cabral e de vina si, fiind putin mai colorat, are si scuze? Ei bine , nu ! Intelegeti, deci, ca a fost o gluma, pentru ca am intrat pe blogul sau si acolo nu gasesti asa ceva… Ba din contra , gasesti educatie , bun simt si gramatica :). Deci altcineva a gresit. Problema nu este ca s-a gresit ci lunga lista a celor care au citit acel material si si-au dat acordul sa fie postat ca slogan intr-o campanie de o asemenea anvergura.

Nu inchei fara sa imi exprim pe deplin acordul cu aceasta campanie. Va aduc de asemenea in atentie faptul ca puteti castiga doua telefoane iPhone 4, deci participati!

P.S. Acest site este administrat de un numar redus de persoane. Niciun articol nu este verificat de altcineva decat de autor, deci va rugam sa ne scuzati eventualele cacofonii . Va multumim !

Update – 13 oct.2012

Revin la acest articol (ce a pornit, recunosc, de la o exprimare nefericita, exploatata doar din dorinta de a iesi in evidenta, fiind un site nou, necunoscut la acea vreme) deoarece am observat ca, dupa atata timp, campania continua. Aceasta campanie este sustinuta de unul dintre marii producatori de bere, si poate fi privita ca o campanie impotriva propriilor interese financiare.

Spun asta pentru ca un producator de bere, din dorinta de a avea vanzari cat mai mari, si-ar putea dori, in sinea sa, ca toti romanii sa fie betivi. Dar nu, acest producator porneste o campanie de responsabilizare si ii averizeaza pe consumatori de pericolele care ii pandesc, incurajand consumul responsabil.

Normal ca o asemenea campanie poate fi benefica pentru consumatorii „cronici”, mai ales pentru cei care au dat-o spre patologic, constientizandu-i de faptul ca au o problema. Totodata, pentru cei care nu sunt consumatori, poate reprezenta un indemn. Se poate consuma responsabil, deci bea, nu te teme!

Daca aveti dubii in ceea ce va priveste, incercati testul de auto evaluare aici.

P.S. Inca odata, toata stima pentru Cabral, care a revenit si el cu articole in sectiunea dedicata dialogului. Citind unul dintre articole chiar mi-am amintit de mandria cu care un consumtor cu probleme spunea: „Auzi ce-mi zice nevasta-mea… Cica sa ma las eu de baut. I-am spus , acum imi ceri asta, cand am ajuns profesor, cand ii bag pe toti sub masa?” Din pacate, sfarsitul povestii a fost unul tragic!

Eu as spune: „Nu consuma, dar daca totusi o faci, fa-o responsabil!”

3.5/5 - (2 votes)

9 comentarii

 1. 🙂 Multumesc pentru derogarea de la regulile limbii romane, din motivul coloraturii pielii… asta in primul rand.

  Vorbind despre cacofonia respectiva… eu sustin prin content numai zona de dialog, adica desprealcool.ro/cabral, celelalte sub-domenii ale site-ului nu-mi sunt in grija.

  Dar… sincer, chiar si asa, nu mi se pare o mare nenorocire. Ca nu e cea mai fericita exprimare… sunt de acord, dar… in sfarsit, fiecare cu sistemul lui de valori, nu?

  Toate bune,
  C.

  • In primul rand iti multumim ca ne-ai intors vizita.
   Cu siguranta nu a fost nevoie de nicio derogare, a fost doar o gluma. Ne cerem scuze pentru exprimarea (poate) rautacioasa, dar am mizat pe spiritualitatea ta. Ne-am permis aceasta exprimare si datorita faptului ca nu avem niciun fel de idei preconcepute referitoare la acest subiect, deci nu ne simtim cu musca pe caciula.
   Da, de acord ca strecurarea unei cacofonii nu este o mare nenorocire, insa nici articolul nu are legatura cu sistemul de valori ci doar cu faptul ca unora „le sare in ochi” o astfel de exprimare. Stii cum e cu paiul din ochiul altuia si barna din ochiul tau 🙂 (a se interpreta exclusiv autocritic). Articolul a avut succes si pana la urma asta conteaza.
   In rest, toate cele bune si iti dorim succes in ceea ce faci!

   Cu stima,
   Echipa pctablet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod B18Wm7 cu copy-paste in casuta de jos: