Cutia neagra auto – Car black box

Parca auzim tot mai des in ultima vreme de accidente de circulatie, unele din pacate, cu urmari foarte grave, lasand in urma familii indurerate si oameni traumatizati.
Pentru vinovati, dupa trauma de a fi provocat un accident de circulatie mai vine si trauma raspunderii in fata legii. Este greu, este foarte greu pentru un om sa treaca prin toate astea.
Si nu ne gandim la acest subiect, parca suntem imuni la suferintele altora, pana cand nu i se intampla unei persoane cunoscute pe care o iubim, o admiram, de care ne pasa.
Asa s-a intamplat si zilele astea cu tragicul accident provocat de carcotasul Huidu. De ce a trebuit ca destinele atator oameni sa fie distruse pentru a pricepe mai bine ce inseamna de fapt un accident de circulatie si in ce mod dramatic poate influenta destinele unor oameni ?
Este clar, un accident de circulatie poate insemna sfarsitul! Sfarsitul vietii, sfarsitul inocentei, sfarsitul libertatii sau de ce nu sfarsitul iubirii.
Apoi, vazand dezbaterile televizate in care se faceau fel de fel de supozitii si interveneau fel de fel de martori mi-am amintit de un produs dedicat pentru astfel de situatii, denumit „cutie neagra auto” (Car black box).
Poate parea meschin sa vorbesc acum despre lucrul acesta, dar o fac pentru ca o investitie de doar cateva sute de lei ar fi facut ca acum totul sa fie cum nu se poate mai clar.
Cand am vazut acel produs l-am ignorat, gandind ca daca nu te poate feri de un accident ce rost mai are ? Acum imi dau seama ca poate avea un rol foarte important dupa accident. Are rostul de a lamuri lucrurile in cel mai simplu mod.
Va ganditi probabil ca este un produs complex, conectat la computerul de bord, si care la fel ca la aeronave transmite si inregistreaza toti parametrii de functionare ai autoturismului. Ei bine , nu !
Este un produs simplu, ieftin, usor de instalat, dar care poate oferi ulterior informatii esentiale :

  • Filmare in fata si in spatele masinii, prin obiective cu unghi de vizualizare orizontal de 110 grade ceea ce face ca imaginea sa fie foarte cuprinzatoare.
  • Peste imagine vor fi suprapuse data, ora, coordonatele, directia de deplasare si viteza in fiecare moment, oferite de un GPS pe care cutia il are integrat.
  • Avand integrat un G-senzor recunoaste evenimentele si face singura salvari pe cardul de memorie integrat. Salvarile contin, functie de model, intre 15 si 30 de secunde de filmare inainte si dupa eveniment.
  • Ofera soft excelent pentru analiza post-eveniment cu harti Google integrate pentru urmarirea traseului, si optiune pentru a exporta direct în Google Earth!
  • Poate salva evenimente la comanda prin apasarea unui buton de urgenta, pentru a surprinde greselile altora in trafic.
  • In cazul in care cardul se umple va sterge automat cele mai vechi evenimente pentru a le inregistra pe cele noi. Astfel nu necesita administrare.
Cutia neagra auto iti poate demonstra nevinovatia in cazul evenimentelor rutiere.
Stiati de existenta acestui dispozitiv ?
5/5 - (1 vote)

Un comentariu

  1. Am cautat si testat 2 cutii negre dupa 1 accident provocat de cineva care a depasit in curba si aplecat mai departe fara sa-i pese de ce a lasat in urma. Am de vanzare 1 cutie neagra auto (car black box). Mi-a adus un amic 2 bucati din USA. Una o folosesc eu si una o am spre vanzare initial dorind sa o pun pe masina sotiei. Este a treia cutie neagra pe care o folosesc si a iesit in evidenta pentru ca filmeaza full HD e un micro SD. Are ceva optionale fata de standard si de aceea costa 450 USD. Relatii cu mostre de clipuri fimate in Romania la telefon 0751293919 sau e-mail nedelcugeo@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod GENA4z cu copy-paste in casuta de jos: