MediaTek a anuntat procesorul cu 8 nuclee: MT6592 octa-core

Cuprinsi de nebunia reducerilor oferite odata cu inceperea sezonului de cumparaturi, cu totii am ignorat anuntul facut de taiwanezii de la MediaTek pe 20 noiembrie 2013: lansarea unui procesor cu opt muclee, care va avea cu siguranta un pret competitiv (MT6592) si, mai apoi, anuntarea primului procesor eterogen cu opt nuclee din lume, MT6595 (cel mai probabil).

MT6595, este realizat la fel ca predecesorul sau, pe 22 nm si isi dobandeste performanta ruland efectiv pe 8 nuclee, fiecare la 2 GHz.

Inginerii de la MediaTek ne atrag atentia ca desi mai sunt procesoare octa-core pe piata, acestea nu au 8 nuclee active, ruland pe nuclee emulate:

Procesorul MediaTek MT 6592 octa-core

Acest procesor este perfect scalabil (determinarea energiei folosite pentru a obtine un anume rezultat), putand indeplini mai multe sarcini printr-un consum mai mic de energie.

Coprocesorul grafic va fi unul quad-core cu posibilitati de decodare 4K x 2K H264 si suport pentru noi codecuri video cum ar fi cum ar fi H.265 și VP9.

Momentan sunt cunoscute doar specificatiile predecesorului MT6592, la care ne vom referi in continuare.

MT6592 octa-core suporta camera de pana la 16 MP si ecran cu rezolutie full HD.

Ca o noutate absoluta, acest procesor beneficiaza si de o tehnologie folosita pana acum de producatorii de televizoare: MediaTek ClearMotion ™ pentru conversia automată frame-rate  video standard 24/30fps la o rata de înaltă calitate 60fps pentru redarea în mod semnificativ mai cursiv.

Pentru a exemplifica performanta procesorului MT6592, inginerii de la Mediatek au anuntat ca la o decodare full HD HEVC (H.265) consumul este redus cu 18 procente pe cand numarul de cadre a crescut cu 20 de procente.

Procesorul MediaTek octa-core MT6592 va fi pe piata la inceputul anului 2014 si va echipa dispozitive ce ruleaza noua versiune de Android Kit-Kat (4.4).

Asemeni tuturor procesoarelor MediaTek, ne asteptam ca si acesta sa aiba un pret foarte competitiv.

4.7/5 – (3 votes)

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod Vp7Adi cu copy-paste in casuta de jos: