MediaTek vrea sa revolutioneze lumea dispozitivelor dual-SIM dual-active

NEW: Try our Phone Finder on
PhoneBatteryLife.com/phones/

Dupa ce ne-a fascinat cu performantele realizate de procesoarele MT6575 si MT6577, compania taiwaneza MediaTek a anuntat, in data de 12 decembrie, lansarea procesorului MT6589, un quad-core realizat in tehnologie SoC (system on chip), ce promite sa revolutioneze lumea dispozitivelor dual-SIM, prin capabilitatile pe care aceste le ofera.

Compania MediaTek are  mai multe sedii in China (chiar mai multe decat in Taiwan) si din aceasta cauza sunt create confuzii, multi crezand ca este vorba de o companie chinezeasca.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu modelele MT6575 si MT6577 nu trebuie sa spun decat ca in momentul de fata productia din China este bazata aproape excluiv pe dispozitive dual-SIM dual-stanbby realizate cu cele doua procesoare. Mai mult, cele doua procesoare au fost preluate si de producatorii de tablete, tocmai datorita facilitatilor pe care acestea le ofera, reusind astfel sa scoata pe piata cele mai ieftine tablete cu 3G si GPS integrate. Dintre cele doua procesoare a iesit in evidenta MT6577, fiind un dual-core.

Procesorul MT6589 este un ARM, quad-core Cortex A7 si are integrat un coprocesor grafic Series5XT GPU de la Imagination Technologies, precum si un modem multi-mode avansat „UMTS Rel. 8/HSPA+/TD-SCDMA” (orice ar insemna asta).

Dintre performantele cu care se lauda acest procesor sunt de remarcat urmatoarele:

  • consum redus de energie, datorat tehnologiilor folosite (28 nm) pentru implementarea arhitecturii Cortex A7
  • ofera sprijin pentru dezvoltarea telefoanelor dual-SIM dual-active
  • suporta inregistrare si redate video full HD 1080 p 30 fps, cu consum minim de energie
  • suporta ecrane cu rezolutii full DH (1920×1080 pixeli)
  • suporta camere foto de pana la 13 Mp
  • are suport pentru camere stereo 3D
  • are suport pentru redare 3D si conversie 2D-3D
  • Preintegreaza sistemul de conectivitate MediaTek 4 in 1 ce suporta Wi-Fi 802.11n , BT4.0, GPS si FM

Ca si cum nu ar fi suficient, acest procesor este foarte atractiv si pentru producatori datorita simplitatii integrarii tuturor sistemelor componente ale unui dispozitiv mobil. Datorita acestei simplitati, cei de la MediaTek considera ca primele tablete si telefoane cu acest procesor le vom avea pe piata in primul trimestru al anului 2013.

4.5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod kMzj3J cu copy-paste in casuta de jos: