NVIDIA Tegra 2 in Romania !

NEW: Check out your phone’s battery life on
PhoneBatteryLife.com

Se zvoneste ca luna aceasta este posibil sa apara in Romania  primele tablete Android cu Tegra 2. Este vorba despre modelele Asus Transformer si Motorola Xoom. Dar sa vorbim mai putin despre aceste aparitii si sa vedem ce este de fapt acest Tegra 2.
Conceptul Tegra a fost lansat si dezvoltat de NVIDIA si are ca idee de baza integrarea intr-un singur cip a tuturor componentelor unui computer : CPU (cu arhitectura ARM) , GPU , Northbridge , Southbridge si controlerele de memorie.
Scopul este acela de a obtine o performanta cat mai buna cu un consum cat mai mic de energie.
Cu ce se lauda ? Pai din pagina oficiala aflam ca se lauda in primul rand cu multitasking-ul pe un procesor mobil dual-core , cu accelerarea hardware flash si cu procesorul grafic performant ceea ce ofera o performanta ce nu s-a mai vazut pana acum pe un dispozitiv mobil.
Producatorii nu au stat prea mult pe ganduri si astfel Tegra 2 se gaseste in urmatoarele dispozitive : Acer Iconia Tab A100 si A500, Asus  Transformer , Asus Slider, Exper EasyPad, LG Optimus 2X , Optimus Pad LG, Motorola Atrix 4G , Motorola Droid Bionic ,  Olivetti OliPad 100, Point of View Mobii 10.1, Samsung Galaxy S II (în unele regiuni), Samsung Galaxy Tab 10.1 , G-Mobile-Ardezie , Tesla Model S , Toshiba AC100, Toshiba Folio 100, Velocity Micro Cruz Tablet L510, ViewSonic G Tablet , Motorola Xoom.
Sunt multe si sunt scumpe toate tinand cont ca preturile bat pe undeva pe la 3000 de Lei.
Fara a face niciun fel de comparatii nu pot sa nu ma gandesc la modelul WM8650 prezentat in acest site si asta mai ales dupa ce am vazut imaginea prezentata de cei de la Wikipedia pentru conceptul Tegra si anume : Colibri Tegra T2
Privind in urma la fotografiile postate la modelul WM8650 ma intreb daca nu cumva au la baza acelas concept doar ca nu i-au dat inca un nume ?
Modelul prezentat de mine pe acest site nu este inca destul de asemanator cu acest modul insa daca veti cauta imagini cu modulul CPU de la modelul WM 8650 cu LED albastru veti observa o asemanare mult mai mare , modulul fiind plantat pe un slot asemanator.
Diferenta intre cele doua este facuta insa in ciuda acestei asemanari , atat de performanta cat si de pret.
Pretul este cam de sapte-opt ori mai mare…
O fi si performanta la fel?

Dintre tabletele bazate pe acest procesor au iesit in evidenta :
Motorola Xoom
Point of View MOBII
Tableta ASUS TF101-1B055A
Tableta Acer Iconia Tab A100
Acer Iconia Tab A500
LG Optimus Pad
Evolio Neura
MSI WindPad 100A
Samsung Galaxy TAB P4 P7500
ASUS EEE PAD TRANSFORMER TF101
Hannspree Tegra II
TABLETA LENOVO K1
Packard Bell Liberty Tab
4/5 - (1 vote)