Stiti ce fac acum producatorii romani? Ce tablete “romanesti” se vor vinde in 2013?

Actualizat vineri, 12 iulie 2013

Stiti ce fac acum producatorii romani? Cauta noile modele pe care sa le aduca pe piata noastra pe parcursul anului 2013. Daca nu fac asta, inseamna ca au o problema….

Privind in urma, pot sa spun ca la noi pe piata noile modele au intrat mereu cu intarziere. Ce e drept, de aici decurg si cateva avantaje. Pana sa ajunga la noi pe piata, tabletele sunt mai bine optimizate, au preturi mai mici si versiuni software superioare. Dar parca totusi …

Dar sa vedem, ce ne-ar putea oferi producatorii nostri in acest an?

Ca prima alegere luam in calcul procesoarele produse in China, datorita pretului atragator dar si datorita faptului ca sunt primele care apar pe piata. Vorbim aici despre trei procesoare quad-core:

 1. ACT-ATM7029 produs de Actions Semiconductor Co
 2. Allwinner A31 produs de Allvinner Technology
 3. RK3188 Produs de Fuzhou Rockchip Electronics Co., Ltd

ACT-ATM7029

este un procesor low cost despre care inca nu se stiu prea multe detalii. Din specificatiile tabletelor produse cu acest procesor aflam ca:

 • Este quad-core Cortex A9 si poate rula la 1,5 GHz
 • Are GPU Quad Core GC1000+
 • Ofera suport limitat in ceea ce priveste solutiile de comunicare

Restul specificatiilor depind de fiecare producator in parte. Este un procesor mult peste cele care echipeaza tabletele actuale, va fi binevenit.

Procesorul se gaseste deja pe piata, fiind preluat de cei de la Ainol pentru noile modele, dintre care am prezentat si noi Ainol Novo9 Spark.Tableta ainol Novo 9 Spark

Allwinner A31

este deja cunoscut vizitatorilor nostri. Chinezii de la Allwinner au renuntat la procesoarele Cortex A8 si spre surprinderea generala au venit pe piata cu un procesor Cortex A7 despre care au avut grija sa ne informeze in detaliu. Principalele caracteristici sunt:

 •  Este quad-core Cortex A7 caruia toata lumea evita sa-i specifice viteza.
 • Are GPU SGX544MP2 cu opt nuclee logice
 • Ofera suport limitat in ceea ce priveste solutiile de comunicare

La fel ca si la ACT-ATM7029, restul specificatiilor importante vor depinde de producatori. Si acesta este un procesor mult peste cele care echipeaza tabletele actuale, va fi si el binevenit.

Procesorul se gaseste deja pe piata, fiind preluat de mai multi producatori. Am pezentat si noi doua modele de la Onda cu acesta procesor: Onda V972 si Onda V812.Tableta PC Onda V812

Rockchip RK3188

este si el asteptat, mai ales dupa ce RK3066 s-a dovedit unul dintre procesoarele apreciate ale anului trecut. Acesta este realizat pe tehnologie de 28nm avand arhitectura Cortex A9. Principalele caracteristici sunt:

 • Este quad-core Cortex A9 si poate rula la 1,8 GHz
 • Are GPU Mali 400 MP4, deci tot cu patru nuclee
 • Ofera suport limitat in ceea ce priveste solutiile de comunicare

Si acest procesor se gaseste pe piata, fiind preluat de Cube.  Aici ar fi de spus ca producatorii care au preluat acest procesor se lauda ca dispozitivele lor sunt mai performante decat cele echipate cu Tegra 3.

Dintre procesoarele ce nu isi au originea in China as fi interesat in mod deosebit de unul singur: MT6589, produs de MediaTek. Acesta este un Cortex A7 in tehnologie pe 28nm si are ca principale caracteristici:

 • Este quad-core Cortex A7 si ruleaza la viteze peste 1GHz
 • Are GPU PowerVR Series5XT
 • Ofera un extraordinar suport in ceea ce priveste solutiile de comunicare

Desi acest procesor este dedicat cu precadere smartphone-urilor, implementarea lui pe tabletele Android va fi spectaculoasa prin solutiile de comunicare pe care le ofera: 4G, dual-SIM dual-active, GPS, 3G etc.

Eu cred ca as alege MediaTek. Dumneavoastra?

5/5 – (3 votes)

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod gnOTVA cu copy-paste in casuta de jos: