Tablete ieftine si bune – intre mit si realitate

Actualizat joi, 19 noiembrie 2015

Pe cat de ciudate au parut tabletele la inceput, atat de bine si-au gasit locul pe piata devenind o nisa importanta ce ofera solutii celor ce doresc dispozitive care sa se plaseze intre laptopuri si telefoane. Dar dincolo de inovatie si de aducerea pe piata a unor dispozitive de dimensiuni care nu mai existasera pana atunci, tabletele au mai reusit o performanta: au devenit cele mai ieftine dispozitive ce ofera acces la internet, continut multimedia si aplicatii office.

Tableta Utok 700D

Daca cel mai ieftin laptop costa pe la 1000 de Lei si acesta este din start un compromis pret/calitate, cea mai ieftina tableta poate fi cumparata la un pret de 5-10 ori mai mic si ofera, in mare, cam aceleasi facilitati dar cu limitarile impuse de format si sistemul de operare.

Este o mare realizare a omenirii, este revolutia in urma careia accesul la informatie nu mai este ingradit de potenta financiara. Nu trebuie sa fii bogat pentru a da una sau doua sute de Lei pe o tableta pe care sa o folosesti pentru a deschide portile cunoasterii oferite de internetul modern.

Iata de ce tabletele ieftine sunt cele mai vandute in magazinele noastre: pentru ca suntem saraci! Nu trebuie sa ne fie rusine, trebuie sa recunoastem ca asta este situatia actuala, trebuie sa-i ignoram pe cei care rad de noi si de tabletele pe care noi le cumparam. Ei nu stiu…

Exista deci o piata a tabletelor ieftine si principalii clienti ai acestei piete sunt romanii cu posibilitati financiare limitate. Ce inseamna romani cu posibilitati financiare limitate? Pana si saracia la noi are o alta definitie. La noi, a fi sarac inseamna sa n-ai ce baga in gura. La noi clasa mijlocie e alcatuita din truditori iar bogati sunt considerati cei care au slujbe bine platite, fie la stat fie in marile companii private. Da, asta inseamna saracie… Tabletele ieftine sunt pentru clasa de mijloc? Nu stiu, dar stiu ca cei saraci nu si le pot permite!

Dar cat de bune sunt aceste tablete ieftine?
Chiar exista tablete ieftine si bune?

  • O tableta este buna in momentul in care isi satisface cerintele pentru care a fost cumparata.
  • O tablete este buna daca functioneaza mai mult decat cei doi ani cat este in garantie.
  • O tableta este buna daca nu trebuie sa cheltuiesti mereu pentru a o trimite la service.
  • O tableta este buna daca iti ofera accesul la cunoastere, daca te ajuta sa fii informat.

Pot exista deci tablete ieftine si bune. Dar niciodata nu vor fi la fel de bune ca tabletele scumpe! Daca iti permiti cel mai scump iPad, ia-ti cel mai scump iPad! Cumpara cea mai scumpa tableta pe care ti-o permiti, dar nu desconsidera tabletele ieftine pentru ca sunt din ce in ce mai bune, mai performante si mai vandute!

Sunt bune, sunt forte bune tabletele ieftine, dar numai pentru cei care nu-si permit mai mult. Pentru ca ele fac diferenta intre a fi, sau a nu fi … informat!
Mai ramane doar problema ca aceste tablete sunt ieftine pentru cei pentru care nu sunt bune si sunt bune pentru cei pentru care nu sunt ieftine…

Rate this post

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod bSXtKh cu copy-paste in casuta de jos: