Acer Iconia Tab A1-810 – o tableta aproape!

Actualizat vineri, 20 noiembrie 2015

Tableta Acer Iconia Tab A1-810 prezentareLansata in luna mai a acestiu an (2013), Acer Iconia Tab A1-810 vine intr-un moment de confluenta a pietelor, cand piata tabletelor ieftine a intrat si in atentia marilor producatori, si este o tableta aproape. Aproape perfecta, aproape ieftina, aproape performanta,  dar cu siguranta buna.


Sa vedem insa ce inseamna asta…

Ce putere de calcul are Acer Iconia Tab A1-810?

Procesorul tabletei Acer Iconia Tab A1-810 este unul dintre ultimele modele dezvoltate de compania taiwaneza MediaTek,  MTK 8125. Un quad-core Cortex A7 ce ruleaza la 1,2 GHz pe fiecare nucleu, ajutat de un GPU PowerVR SGX 544, probabil tactat la o viteza de peste 300 mHz.

Procesoarele Cortex A7 au un bun raport performanta/consum. Viteza de 1.2 GHz pe fiecare nucleu ar trebui sa fie suficienta, iar unitul grafic este unul, de asemenea, performant.

Cat de bine afiseaza Acer Iconia Tab A1-810?

Ecranul tabletei Acer Iconia Tab A1-810 are diagonala de 7,9 inch, deci poate fi considerat de 8, are rezolutia de 1027 x 768 4:3 si este un LCD LED backlight in tehnologie IPS. Are o densitate a pixelilor de ~162 ppi si poate reda 16 milioane de culori. Este optim, chiar bine. O rezolutie mai mare ar fi incetinit grafica iar o rezolutie mai mica nu ar fi fost suficienta. Formatul 4:3 desi pare demodat este in fapt cel mai potrivit si usor de adaptat la orice alt format.

Tableta Acer Iconia Tab A1-810 - ecran

Acer Iconia Tab A1-810 are capacitatea de stocare de 16 GB, buna, extensibila cu un card microSD de maxim 32 GB, iar memoria RAM DDR3 de 1GB. Aproape bine…

Cum te poti conecta la internet cu Acer Iconia Tab A1-810?

La capitolul conectivitate, tableta Acer Iconia Tab A1-810 sta destul de bine, avand integrate un modul wireless Wi-Fi 802.11 b/g/n, un modul bluetooth v4.0 si receptor GPS. Interfata micro-USB permite conectatea dispozitivelor externe printr-un cablu OTG.

Conexiunea la internet recomendata este cea wireless. Astfel, veti avea nevoie de un router wireless sau orice alt dispozitiv ce are si functie de hotspot.

Acer Iconia Tab A1-810 ruleaza Android 4.2 si este dotata cu doua camere, dintre care ce principala are rezolutia de 5 MP si autofocus iar cea frontala este VGA, avand rezolutia de 640 x 480.

Tableta Acer Iconia Tab A1-810 - camera

Ce baterie are Acer Iconia Tab A1-810?

In privinta bateriei acestei tablete s-au creat ceva discutii, fiind specificate de 3250 mAh dar pe cateva site-uri de incredere vehiculandu-se valoarea de 4960 mAh. E posibil sa fie o baterie de capacitate mai mare, tinand cont si de faptul ca tebleta cantareste aproximativ 450 g. Oricum ar fi, autonomia este excelenta, de pana la zece ore, fiind rezultatul folosirii unuia dintre procesoarele MediaTek cu consum redus.

Concluzii finale Acer Iconia Tab A1-810

Acer Iconia Tab A1-810 scoate in Antutu aproximativ 12600 de puncte ceea ce iarasi este aproape bine. Multi veti spune ca este putin. Aveti dreptate, dar sa nu uitam de autonomie si de faptul ca aceasta performanta este suficienta pentru majoritatea utilizatorilor.

Asadar, avem o tableta aproape! Aproape perfecta, aproape performanta, aproape ieftina, dar cu siguranta buna.

Aspectele negative? Lipsa modulului 3G integrat. Bineinteles, pe noi nu ne deranja nici daca era mai ieftina putin…

2 Comentarii on Acer Iconia Tab A1-810 – o tableta aproape!

  1. Buna ziua! Mi.am cumparat un modem wireless si imi apare dispozitiv de stocare externa detetiorat…stiti cumva de ce nu merge…am inteles ca numai cu acest midem pot avea conectivitate la internet…multumesc!

    • Posibil sa nu fi cumparat ceea ce trebuie. Aveti nevoie de un router wireless care sa va ofere semnal pentru tableta. Tableta are integrat un modul receptor wireless, aveti nevoie doar de o astfel de conexiune la dumneavoastra acasa. Daca veti in momentul de fata o conexiune la internet prin cablu, va trebuie un router wireless. Cablul de internet se conecteaza la router si tableta va avea internet wireless fara a mai fi nevoie de altceva.

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod IH6m7z cu copy-paste in casuta de jos: