In asteptarea Black Friday 2015

Actualizat duminică, 20 martie 2016

Suntem in Noiembrie si, dupa cum stiti, in acesta luna se va organiza cel mai mare eveniment de reduceri al anului, Black Friday. De obicei acest eveniment se organizeaza in ultima zi de Vineri a lunii dar, in Romania, datorita zilelor libere cordate de Ziua Nationala este devansat cu o saptamana pentru a fi timp suficient sa se faca toate livrarile.

Black-Friday-Cat

Nimic nu este insa batut in cuie. Din acesta cauza fiecare magazin si-a construit o strategie proprie pentru a-si maximiza vanzarile in acesta perioada. Pentru a atrage clientii, unele magazine au organizat diverse evenimente de reduceri iar altele au anuntat ca oferta de Black Friday va dura toata luna.

In opinia mea, cea de-a doua abordare este gresita, producand o diluare a importantei evenimentului si bineinteles a reducerilor. Nu poti sa oferi o luna intreaga preturi de Black Friday, adica sa garantezi ca produsul respectiv are cea mai mare reducere din tot anul. In felul asta vor fi oferite reduceri la fel cum au fost si la alte evenimente de reduceri de peste an sau, poate, chiar mai mici.

Se stie ca inainte de Black Friday se inregistreaza o scadere a vanzarilor, cumparatorii preferand sa amane achizitiile pentru a profita de reduceri. Exista si aici un risc, cu precadere pentru cumparatorii care vizeaza un anume produs. Nimeni si nimic nu le poate garanta ca acel produs va fi in oferta de Black Friday a unui magazin sau ca va avea un pret atractiv.

Cum si cand va fi Black Friday in 2015?

Ca in fiecare an, cel mai mare retailer din Romania este cel care va stabili si de aceasta data regulile. Din ce cauza? Pentru ca cine nu tine cont de eMag poate pierde startul si sa ofere reducerile dupa ce potentialii clienti au facut deja achizitiile. Iar cine se gandeste ca va organiza evenimentul mai devreme si in felul acesta va avea mai multi clienti, iarasi greseste pentru ca majoritatea clientilor asteapta sa vada mai intai reducerile eMag si abia apoi decid ce achizitie fac si de unde.

Asa se face ca la noi ziua de Black Friday a devenit legata de eMag, iar eMag o va organiza in acest an pe 20 Noiembrie. Ramane de vazut cate magazine se vor alinia la acesta data.

Mai e putin timp iar pregatirile sunt in toi. Momentan se stie ca eMag va oferi reduceri la peste 250.000 de produse, adica la jumatate dintre produsele din oferta, si nu toate vor fi listate in pagina specifica de Black Friday. Am mai atras si anul trecut atentia asupra acestui fapt, daca nu gasiti in pagina Black Friday produsul dorit, cautati si in categoriile de produse pentru a verifica daca acel produs are sau nu reducere.

Rate this post

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod CgIKuS cu copy-paste in casuta de jos: