Seria TV Smart 3D LED Full HD Samsung H6410: 32H6410, 40H6410, 48H6410, 55h6410 – specificatii, pret, review

Dintre seriile de televizoare Samsung ale anului 2014 iese in evidenta seria TV Smart 3D LED Full HD Samsung H6410 datorita faptului ca acesta este printre putinele serii de lux cu preturi accesibile.

Televizor Seria TV Smart 3D LED Full HD Samsung H6410

Din seria Samsung Samsung H6410 fac parte patru televizoare puternice, dotate cu procesor quad-core, cu diagonale cuprinse intre 80 si 138 cm si preturi cuprinse intre 3000 si aproape 6000 lei:

  • Samsung 32H6410 – cu diagonala de 80 cm
  • Samsung 40H6410 – cu diagonala de 101 cm
  • Samsung 48H6410 – cu diagonala de 121 cm
  • Samsung 55H6410 – cu diagonala de 138 cm

In privinta aspectului, acestei serii ii este specific suportul de masa bilateral, aspectul slim si rama ingusta din jurul ecranului de culoare alba. Vorbim despre o serie de lux pretabila la spatii pe masura, compusa din televizoare departe de a fi ieftine care vor fi doar in atentia clientilor pretentiosi care nu pot sa accepte carentele gamelor cu pret mai mic.

Descriere

Sunet

Televizoarele din seria Samsung H6410 beneficiaza de o buna sonorizare, avand integrat un sistem stereo bazat pe cele doua difuzoare de 10W RMS fiecare. Acestea folosesc sistemele Down Firing si Full Range pentru o redare cat mai echilibrata a frecventelor din spectrul audio si un bas cat mai cald. Prezenta tehnologiilor speciale pentru sunet a devenit obligatorie la televizoarele din seriile cu calitate ridicata pentru ca acestea desi au dimensiuni reduse, fiind forte subtiri, sa ofere o sonorizare de buna calitate, specifica boxelor de dimensiuni mari.

Celelalte caracteristici pentru imbunatatirea sunetului reprezinta practic tehnologii consacrate: Dolby MS10, DTS Studio Sound, DTS Premium Sound 5.1, 3D Sound, Auto Volume Leveler. Acestea au rolul de a reduce zgomotul de fond, de a imbunatati claritatea, de a mari spatialitatea sunetelor si de a face adaptari pentru alte sisteme de iesire.

Imagine

Cel mai important lucru la un televizor este calitatea imaginii iar calitatea imaginii este direct dependenta de calitatea ecranului (numit frecvent panou) si de tehnologiile integrate. Din acest punct de vedere televizoarele Samsung H6410 exceleaza, tehnologiile de ultima generatie integrate facand diferenta.

Ecranul cu diagonale cuprinse intre 80 cm de 138 cm (intre 32 si 55 inch) este realizat in tehnologie LED backlight si are rezolutia de 1920 * 1080 Full HD, aspect 16:9. Indiferent de televizorul ales, acesta serie are garantat panouri de cea mai buna calitate, capabile sa redea imagini uniforme si fara defecte.

Calitatea imaginilor afisate este direct influentata de functii si tehnologii dezvoltate special de inginerii de la Samsung, toate fiind gestionate de un procesor puternic: Wide Color Enhancer (Plus), Clear Motion Rate 400, Mega DCR, Film Mode, Natural Mode Support.

FProfil televizor Seria TV Smart 3D LED Full HD Samsung H6410unctii si tehnologii folosite

Ar fi prea greu sa explicam aici toate functiile suplimentare ale seriei TV Samsung H6410.  Acestea vor fi enumerate in specificatiile generale.

Wide Color Enhancer (Plus) este una dintre cele mai spectaculoase tehnologii folosite pentru o redare cat mai exacta a culorilor si a accentua culorile prin folosirea unui subset de culori cu cat mai multe gradatii de culoare. Astfel, chiar si in cele mai intunecate imagini se vor vedea nuantele si se vor distinge detaliile.

Clear Motion Rate 400 este o tehnologie spectaculoasa folosita pentru imbunatatirea claritatii imaginilor in miscare ce combina numarul de frame-uri pe secunda al unei transmisii sau unui film, cu rata de refresh a ecranului, astfel incat fiecare imagine sa fie perfecta. Stiti ca in televiziune miscarea se obtine prin afisarea succesiva a imaginilor statice care compun miscarea. Fiecare transmisie si fiecare film are un numar specific de frame-uri pe secunda, adica de imagini afisate intr-o secunda. Ecranul are si el o rata de reimprospatare ai astfel se poate intampla ca cele doua sa nu corespunda si o parte din frame-urile afisate sa contina imagini incomplete, franturi de imagine. Aici intervine Clear Motion Rate 400 prin scanarea cu o frecventa de 400 Hz a frame-urilor de intrarea si afisarea acestora sub forma de imagini complete pe monitor. Astfel, miscarea va deveni mai cursiva, fara defecte de imagine iar detaliile vor fi mai bine puse in evidenta.

Mega DCR este o functie ce are grija sa gestioneze dinamic contrastul televizoarelor din seria Samsung H6410. Indiferent de calitatea inregistrarii, acesta functie va regla dinamic contrastul in asa fel incat redarea sa fie optima.

Film Mode este tehnologia folosita pentru a netezi cadrul de tranzitie la procesarea filmelor 4:3 la 24 de imagini pe secunda (standardul cinema). Astfel imaginile vor fi optime, perfect adaptate pe formatul ecranului si in concordanta cu rata de refresh a televizorului.

Natural Mode Support este functia ce gestioneaza toate setarile imaginii pentru a obtine imagini luminoase, asemeni celor redate in cinema.

Samsung 3D este functia specifica televizoarelor 3D produse de Samsung. Acesta beneficiaza de tehnologii pentru conversia 3D, realizand conversia in timp real gratie procesorului quad-core cu care televizorul este dotat.

Smart TV de la Samsung este, prin accesul la Smart HUB, cea mai complexa functie smart TV din lume. Aceasta ofera acces la internet, la retelele de socializare, la Skype si la o sumedenie de aplicatii dedicate.

Playerul multimedia isi va dovedi utilitatea atunci cand veti dori sa vizualizati continut de pe un suport USB extern, fie ca este vorba de un stick de memoria sau de un hard disk extern, fie ca este vorba de continut video, audio sau de fotografiile preferate.

Conectivitate

Fiind o serie Smart TV, televizoarele vor avea nevoie de conexiune la internet pentru a putea fi accesate functiile Smart.

Conectori spate televizor Seria TV Smart 3D LED Full HD Samsung H6410

Conexiunea la internet se poate realiza fie fie prin cablu, toate televizoarele din seria Samsung H6410 avand integrata o mufa RJ45, fie wireless. Posibilitatile de conectivitate sunt complexe, fiecare televizor din acesta serie beneficiind de 3 porturi USB si de 4 porturi HDMI.

Specificatii Seria TV Smart 3D LED Full HD Samsung H6410: 32H6410, 40H6410, 48H6410, 55h6410

3D: Da
Tehnologie: LED
Smart TV: Da
Gama: 2014

Audio

Sistem audio: Down Firing + Full Range
Iesire sunet (RMS): 2 x 10 W
Caracteristici superioare sunet:
Dolby MS10
DTS Studio Sound
DTS Premium Sound 5.1
3D Sound
Auto Volume Leveler

Video

Diagonala ecran (cm): 88 – 138 functie de model
Calitate imagine: Full HD
Aspect imagine: 16:9
Rezolutie: 1920 x 1080
Caracteristici superioare imagine: Clear Motion Rate 400
Mega DCR
Wide Color Enhancer (Plus)
Film Mode
Natural Mode Support

Tuner/Receptie/Transmisie

Tuner digital: DVB-T/C/S2
Redare video: Da

Caracteristici speciale

Player multimedia integrat: Da

Conectori

Conexiune retea:
RJ-45
Wireless
Conexiuni:
Slot CI+
HDMI
RF In
SCART
Iesire audio digitala (optica): 1
Intrare USB 2.0: 3
Intrare video composite: 1
Intrari component: 1
Intrari Scart (RGB): 1
Porturi HDMI: 4

Caracteristici generale

Dimensiuni (W x H x D ):
functie de model
Culoare: Alb
Greutate (Kg): 5,6 – 16.2 functie de model

Accesorii incluse

Telecomanda TM1460A + TM1240A
2 perechi de ochelari 3D SSG-5100GB

Caracteristici speciale:

Smart Hub
Multimedia
Apps
Skype™ on Samsung TV
Social TV
Web Browser
Voice Control
AllShare – Content Sharing
AllShare – Screen Mirroring
Samsung SMART View
ISP Bound Service
Samsung 3D
3D Converter
Quad Core
Digital Clean View
Auto Channel Search
Auto Power Off
Clock & On/Off Timer
Sleep Timer
BD Wise Plus
Caption (Subtitle)
Channel List USB-Clone
ConnectShare™ (HDD)
ConnectShare™ (USB 2.0) Movie
Football Mode
Embeded POP
EPG
Extended PVR
Game Mode
Network Speaker Support
BT HID Built-in
USB HID Support
TV SoudConnect
Teletext (TTX)
Time Shift
GUI (Golden Bridge)
WiFi Direct
Anynet+ (HDMI-CEC)
Eco Sensor

4/5 - (10 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod bQ1E60 cu copy-paste in casuta de jos: