Tablete ieftine – de unde le cumparam?

Exemplu tableta ieftinaA crescut forte mult, in ultima vreme, interesul pentru tabletele ieftine. Acest lucru se poate observa si in statisticile Google Trends. Acest interes a crescut forte mult in ultimii ani datorita cresterii performantelor acestor dispozitive, unele dintre ele batandu-se de la egal la egal in privinta performantelor cu branduri de renume.

Dar ce inseamna o tableta ieftina si mai ales de unde poate fi cumparata o astfel de tableta? Sper sa va trezesc interesul si cred ca unele dintre lucrurile pe care le voi spune va vor surprinde, si aici ma refer la preturi.

Ce tablete pot fi considerate ieftine?

Tabletele ieftine, asa cum le spune si numele, sunt in opinia multora tablete pentru care se investeste putin. Nu te mai uiti la nume, firma sau specificatii. Te uiti doar la pret: „250 de Lei? E buna, o iau!”

Din pacate nu-i chiar asa, pentru ca te poti trezi cu o tableta cu care sa nu-ti poti face treaba. Si apoi vei umple forumurile de specialitate ca tabletele ieftine sunt niste porcarii, ca vorbesti din proprie experienta si stii ce spui, ca tu insuti ai cumparat una si nu ai mai face asa ceva!

Si ai dreptate, nu trebuie sa faci asa ceva! Adica sa cumperi orbeste o tableta doar pentru ca are pretul mic, fara sa te informezi in prealabil despre aceste tablete in general si despre tableta pe care ai hotarat sa o cumperi, in special. Aia poate fi o tableta ramasa pe stoc de ani de zile, ce nu are nimic in comun cu performanta si cu facilitatile pe care le au tabletele actuale.

Exemplu tableta ieftina Ramos W12HD

O tableta ieftina trebuie sa fie o tableta performanta, ce ruleaza o versiune noua de Android, ce are un hardware decent bazat pe un procesor puternic si care indeplineste un minim standard de calitate.

Orice iese din tiparul de mai sus nu va fi o tableta ieftina ci va fi o tableta veche, depasita, care chiar daca are un pret mic va fi prea scumpa pentru ceea ce face!

La limita in momentul de fata sa afla cateva dintre modelele echipate cu procesoare single-core Cortex A8 si single-core Cortex A9. Majoritatea tabletelor cu procesoare dual-core si quad-core indeplinesc standardul de performanta dar nu intotdeauna si pe cel de calitate.

De aceea este bine sa va informati inainte de a cumpara o tableta ieftina. Exista atatea forumuri de specialitate unde puteti afla impresiile celor care deja folosesc aceste produse.

Ce preturi au tabletele ieftine?

Functie de specificatii, tabletele ieftine pot avea preturi incepand cu 50 USD in cazul tabletelor cumparate din China, cu procesoare Cortex A8 mai putin performante si pot ajunge la 1000-1100 Lei in cazul celor cu procesoare quad-core, cu ecrane de dimensiuni mari, cu 3G si GPS integrate.

Acum depinde de fiecare cat este dispus sa cheltuiasca pe o tableta PC si ce asteptari ale de la aceasta. Cine vrea tablete ieftine trebuie sa accepte sa faca si compromisuri dar mai ales trebuie sa se informeze foarte bine inainte de a face o achizitie.

De unde pot fi cumparate tablete ieftine?

Aici este mai greu, si de aici se vor naste dilemele urmatoare. Exista doua piete de unde pot fi achizitonate tabletele ieftine, iar preturile sunt in unele situatii foarte diferite:

  1. Piata romaneasca – reprezentata prin marile magazine, unde se ofera garantie de doi ani pentru aceste produse si unde preturile variaza intre 300 si 1100 de Lei, functie de specificatii. Tablete ieftine pot fi gasite online la, Altex, evoMag, ClickShop, etc. Dezavantajul este dat de faptul ca vor fi gasite cu precadere tablete ale integratorilor locali si mai putin cele foarte cunoscute pe pietele internationale. Avantajul decurge din posibiltatea returnatii produsului in zece zile (30 la Emag si 31 la Altex), si usurinta cu care se poate apela la garantie. La unele magazine vor exista costuri de transport dar nu vor exista alte costuri suplimentare.
  2. Piata chinezeasca – reprezentata numai prin magazinele online, care asigura transport gratuit in Romania, ofera garantie de un an si unde preturile variaza intre 50 si 200 USD. Tabletele ieftine pot fi gasite in urmatoarele magazine online: focalrice.com, everbuying.comchinabuye.com . Avantajul este ca vor putea fi gasite tablete ieftine cunoscute pe pietele internationale. Dezavantajele decurg din dificultatea cu care se apeleaza la garantie si faptul ca pot exista costuri suplimentare la ghiseele vamale.

Acest articol nu reprezinta un indemn.

Doriti o tableta ieftina? Mare atentie de unde si ce cumparati!

4.6/5 - (9 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod uabLOE cu copy-paste in casuta de jos: