Tablete ieftine pentru copii – Decembrie 2013

S-a creat impresia ca exista tablete speciale pentru copii. Este aproape adevarat. Spun aproape adevarat pentru ca acele tablete create special pentru copii nu au nimic special cu exceptia carcasei frumos colorate sau, in unele cazuri, a husei de silicon. Poate doar pretul putin mai mare decat ar fi normal…

Tableta Allview Viva i8 landscape

Iata ca a trecut si Black Friday, iar comerciantii romani nu au profitat de ocazie pentru a epuiza stocurile la tabletele care sunt depasite. Asa cum am spus in articolele anterioare, ma asteptam ca acestea sa fie primele care vor beneficia de cele mai mari reduceri. N-a fost sa fie, si acestea se regasesc in continuare in ofertele unor magazine, uneori la preturi pe care nu le merita, de peste 400 lei.

La polul opus se afla tabletele noi, performante, care au preturi foarte accesibile si pentru care merita sa platiti cativa leuti in plus.

Exista o gama foarte diversa de tablete ieftine dar care sunt suficient de performante. Preturile acestora pornesc de la putin peste 300 lei si pot ajunge la aproape 1000 de lei, functie de hardware-ul care se afla in interiorul acelor tablete, dar si de brandul inscriptionat pe ele. Toate isi pot gasi utilitatea pentru un copil!

Nu se poate spune despre o tableta ieftina daca merita sau nu cumparata decat daca tinem cont de profilul utilizatorului, de nevoile acestuia. Astfel, se poate intampla ca si tabletele acelea mai demodate sa fie potrivite in cazul in care utilizatorul va fi un copil de cativa anisori.

Tablete ieftine pentru copii

Pentru copii foarte mici, prescolari sau in clasele mici, ale caror principale ocupatii vor fi coloratul, desenele animate si jocurile educative, este potrivita aproape orice tableta. Chiar si cele mai ieftine se preteaza fara probleme la astfel de activitati.

Pentru copii mai maricei, cu pasiuni pentru jocurile 3D, lucrurile se schimba radical. N-aveti ce cauta la ei cu o tableta pe care nu vor merge acele jocuri. Cheltuiala nu va fi cu mult mai mare, pentru ca exista cateva modele de tablete ieftine care se preteaza fara probleme pentru jocurile 3D: Vonino Orin S, Vonino Orin HD, E-boda Impresspeed E350, Allview City Life fiind cateva care se vor incadra la limita in pretentiile lor.

Recomandate sunt tabletele cu procesoare quad-core, nu aste chiar asa de importanta dimensiunea. Probabil visul fiecaruia ar fi o tableta Allview Viva I8, cea mai ieftina tableta cu procesor Intel dar si una dintre cele mai performante tablete de pe piata.

Pentru fete trebuie tinut cont de eleganta si din aceasta cauza cred ca si cheltuielile vor fi mai mari, dar nu cu mult. La acest capitol sunt tabletele de 8 inch lansate anul acesta. Cu specificatii foarte diverse, acestea sunt de departe cele mai fumoase tablete ieftine de pe piata, fiind foarte asemanatoare ca design cu noile modele iPad. Dintre acestea amintim: E-boda Revo R80, Allview Viva Q8, Allview Viva H8, Allview Viva I8, Utok 780Q, Serioux S785 TAB, Vonino Sirius Evo QS.

Pentru studenti este mult mai necesar si util un laptop decat o tableta. Daca totusi optati pentru o tableta trebuie tinut cont si de posibilitatile de comunicare, recomandata fiind o tableta cu conectivitate 3G, bineinteles cu autonomie pe masura. Aici bugetul va sari putin, tabletele cu autonomie mare avand preturi pe masura…

4.6/5 - (5 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod 110MYg cu copy-paste in casuta de jos: