Tablete PC de buget redus – Alcatel One Touch T10 versus Cube U18GT Elite

NEW: Try our Phone Finder on
PhoneBatteryLife.com/phones/

Se pare ca dezvoltarea pietei de tablete PC ieftine a reusit, in ultimii, ani sa atraga si jucatori mai importanti. Astfel, se face ca Alcatel vine cu modelul One Touch T10, o tableta de buget redus, care nu aduce absolut nici o noutate fata de produsele deja cunoscute de pe piata chinezeasca.

Tableta are la baza procesorul Cortex A8, single-core Rockchip RK2918, la frecventa de 1 GHz (conform specificatiilor poate lucra pana la 1,2 GHz), ajutat de un GPU Vivante GC800.

Desi memoria RAM de 1GB DDR3 este suficienta pentru rularea oricarei alicatii,  utilizatorul va fi nevoit sa faca eforturi pentru a gestiona o memorie de stocare de numai 4 GB, din care o parte este ocupata de sistemul de operare. La fel ca la produsele deja cunoscute de pe piata chinezeasca, aceasta memorie poate fi suplinita cu ajutorul unui card microSD de pana la 32 GB.

Ectanul LCD de 7 inch, are rezolutia de 800/600 pixeli, in conditiile in care majoritatea producatorilor cauta sa foloseasca ecrane cu densitate mai mare.

Camera frontala de 0,3 Mp este suficienta, iar daca adaugam modulul wireless 802.11 b/g/n si bateria de 3000 mAh, obtinem o imagine hardware completa a acestei tablete PC ce ruleaza Android 4.0.3.

Observati ca tableta nu vine, practic, cu nimic nou, ba chiar este inferioara din punct de vedere hardware unor modele deja cunoscute. Pentru a exemplifica vom lua ca element de comparatie o tableta chinezeasca: Cube U18GT Elite.

Aceasta are acelasi procesor, aceeasi memorie RAM, acelasi standard wireless,  camera frontala de aceeasi rezolutie. Diferentele apar insa, cand vine vorba despre rezolutia ecranului LCD si memorie interna,  Cube avand rezolutia de 1024/600, deci o densitate mult mai buna, iar memoria interna de 8GB, adica dublu.

Sa presupunem ca, intr-un magazin oarecare, ambele tablete ar avea acelas pret. Care dintre cele doua ar fi de ales? Cube vine cu specificatii superioare iar Alcatel vine cu increderea pe care o poate oferi un jucator important de pe piata mondiala de telecomunicatii. Sincer, eu nu stiu ce as alege…

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod l836r0 cu copy-paste in casuta de jos: