Top 5 laptopuri ieftine – septembrie 2013

NEW: Try our Phone Finder on
PhoneBatteryLife.com/phones/

Laptop Asus X55A-SX193DIncepe scoala si multi dintre dumneavoastra vor fi in zilele ce urmeaza in cautarea unui laptop, fie pentru elevul din clasele mari, fie pentru proaspatul student. Oferta este vasta, preturile variate, iar alegerea destul de dificila. Incerc sa vin in intampinarea dumneavoastra, prezentandu-va intr-o singura pagina cele mai ieftine cinci laptopuri ale momentului din toate categoriile de performanta. Trebuie sa specific inca de la inceput ca pentru elevii din clasele superioare si pentru studenti se impune un laptop ce ruleaza Microsoft Windows, ba chiar unele facultati ofera gratuit studentilor licente pentru SO Windows. Un exemplu este Universitatea Politehnica din Timisoara, nu stiu de altele. Pentru elevii din clasele primare, elevii sau studentii ce urmeaza profiluri umaniste pot fi potrivite si laptopurile Chromebook, acestea fiind ideale pentru studiu dar nepotrivite pentru aplicatii.

Top 5 laptopuri ieftine din toate categoriile de performanta

1. Laptop HP Compaq CQ58-D0 cu procesor Intel® Celeron® Dual CoreTM B830 1.80GHz, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics

Laptop HP Compaq CQ58-D0 Este compromisul ideal intre necesitate si pret, fiind in momentul de fata cel mai ieftin laptop recomandat.

Procesorul Intel® Celeron® Dual CoreTM B830 este suficient de performant pentru a face fata tuturor aplicatiilor scolare si chiar mai mult decat atat. Memoria RAM de 4 GB permite instalarea oricarei versiuni de Windows si poate duce orice aplicatie, dela MS Office pana la Autocad. Placa video integrata este suficient de performanta pentru a reda continut HD. Puterea de procesare generala este totusi redusa si nu va face fata editarilor video complexe.

2. Laptop Asus X55A-SX193D cu procesor Intel® Celeron® 1000M 1.80GHz, 2GB, 320GB, Intel® HD Graphics

Laptop Asus X55A-SX193D Foarte apropiat ca performanta de cel anterior, Asus X55A-SX193D are avantajul ca apartine unei generatii noi, atat in privinta procesorului cat si a placii de baza.

Citeste articolul acestui laptop

Desi este ceva mai scump si are unele specificatii inferioare, puteti miza pe o autonomie mai mare datorata consumului redus al procesorului realizat in tehnologie pe 22 nm, pe o placa de baza superioara, chiar cu posibilitati de upgrade. Memoria RAM de 2GB este suficienta pentru a instala inclusiv Windows 8 iar capacitatea de stocare data de Hard Diskul de 320 GB poate inmagazina toate cursurile predate la cea mai grea facultate din lume. Iarasi, nerecomandat absolventilor de profiluri tehnice, unde este posibil sa fie nevoie de ceva mai multa capacitate de procesare.

3. Laptop Lenovo G580 cu procesor Intel® CoreTM i3-3110M 2.40GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics

Laptop Lenovo G580 Intel Core I 3 Compromisul ideal calitate/pret, lenovo G580 este cel mai ieftin Intel Core I3 si probabil cel mai vandut laptop al momentului. Nu stiu daca acest fapt se datoreaza faptului ca a facut parte in ultima vrele din mai multe promotii sau pur si simplu este un laptop fermecator.

Citeste articolul acestui laptop

Printre avantaje amintesc faptul ca este un laptop de ultima generatie, cu o buna putere de procesare, avand tot ce este necesar unui student studios. Ba chiar mai mult, placa video integrata se va dovedi suficient de performanta chiar si pentru jocurile in retea din caminele studentesti. Dar nu prea multe, ca strica!

4. Laptop Lenovo B590 cu procesor Intel® CoreTM i5-3230M 2.60GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, Intel® HD Graphics

Laptop Lenovo B590

Citeste articolul acestui laptop

Similar cu cel anterior dar cu un plus de performanta dat de procesorul Intel® CoreTM i5-3230M a carui viteza in regim turbo poate urca pana la 3,2 GHz. Este singurul laptop cu procesor Intel® CoreTM i5 ce are pretul sub 2000 de lei

5. Laptop Asus K56CB-XX122D cu procesor Intel® CoreTM i7-3537U 2.0GHz, Ivy Bridge, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 740M 2GB

Laptop Asus X55A-SX193D Este visul oricarui copil, idealul oricarui student si cosmarul multor parinti! Asta datorita performantei si pretului.

Afla pretul acestui laptop

Un laptop performant la care nu se mai poate discuta de compromis. Totul este perfect si asa cum trebuie sa fie. Procesorul Intel Core I7 cu care este echipat laptopul asus K56CB-XX122D are nu mai putin de doua nuclee fizice si 4 threaduri realizate pe 22nm, ce ruleaza fiecare la viteza de 2 GHz in mod normal si 3,1 GHz in mod turbo. Memoria RAM si Hard Diskul sunt decente si suficiente pentru orice aplicatie, dar fiecare dintre acestea pot fu upgradate in caz de nevoie, cu cheltuieli minime. Punctul forte al acestui laptop este placa video dedicata, nVidia GeForce GT 740M ce ruleaza la 980 MHz si a carei memorie dedicata este de 2 GB. Prezenta acestei placi grafice face acest laptop potrivit inclusiv pentru prelucrari video complexe dar mai ales pentru ultimele jocuri la moda. Veti observa ca nu am ales pentru prezentare cel mai ieftin Intel Core I7 si asta din considerente practice: cine are bani pentru un asemenea laptop macar sa aleaga unul cu placa video performanta!

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod FLoMqS cu copy-paste in casuta de jos: