Tableta… un PC? Intro

Tableta contra PCCe poate si ce nu poate face tableta mea?

De cate ori te-ai intrebat privindu-ti gadgetul cu deznadejde?

As dori ca impreuna sa incercam sa dezvaluim acest mister. Tehnic vorbind (pe cat de tehnic pe atat de general), nu exista prea mare diferenta intre o tableta si un pc. Si daca asemarea este conceptual uluitoare, putem incerca sa fortam limitele acestei jucarii care poate v-a dezamagit.

Alegerea unui device se face in functie de nevoi. Problema e ca uneori nu ni le cunoastem. De multe ori „eu vreau tableta ca sa ma joc” sau „vreau facebook-ul cu mine” ne arata propria nepricepere in a confunda nevoile cu dorinte sau chiar dependente.

Ce este o tableta?

Raspunsul e unul cat se poate de simplu – stiloul unui scriitor, lingura unui bucatar, lopata unui muncitor sau bagheta unui dirijor. Adica, tableta este doar un instrument, tu esti artistul!

Distractia? Mai poate astepta. Ideea principala este: majoritea actiunilor cu adevarat utile nu iti vor consuma resursele tabletei asa cum face un joc 3d ce iti ruleaza poate sacadat amarandu-ti inima.

Raspunde urmatoarelor intrebari:

  • Te-ai gandit ca uneori ai nevoie sa porti documentele cu tine pentru vizualizare/editare?
  • Te-ai gandit ca tableta poate fi cel mai usor carnetel de notite ce il ai langa tine?
  • Dar ca organizator al muncii tale ai vazut-o?
  • Ai scris vreo partitura sau tabulatura pe androidul tau?
  • Ti-ai calculat bugetul sau  caloriile folosindu-te de programele ce ruleaza pe el?

Ceea ce pot sa iti spun e ca forta tabletei tale sta in capaciatea ta de a o folosi si nu neaparat in numarul de nuclee ale procesorului.

Pe parcursul viitoarelor postari vom incerca sa iti dezvaluim cum poate o tableta sa iti faca viata mai usoara (nu neaparat distractiva), tratand programe de tip office, cad, gis, grafica, etc.

Pana atunci incearca sa renunti la agenda si pix, inlocuindu-le cu… tableta. Si apropo… o husa cu tastatura pe usb face minuni ;).

5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod Lr7wWa cu copy-paste in casuta de jos: