Gestionarea memoriei pe tabletele si telefoanele Android – 1 – Clean Master

Gestionare memorieAm mai discutat problemele tabletelor si telefoanelor ieftine ce ruleaza Android si am convenit atunci ca majoritatea fac undeva un compromis. Cel mai frecvent, acel compromis vizeaza memoria RAM si ca urmare o mare parte din tablete, dar mai ales telefoanele ieftine, au doar 512 MB RAM. Din acesta cauza este necesara o buna gestionare a acesteia, altfel tableta va ajunge sa ruleze greoi si chiar sa dea erori.

Gestionare memorie stocareDar lucrurile nu se opresc aici. Daca tot am amintit de compromisuri, sa-l amintim si pe cel de-al doilea: memoria de stocare. Multe dintre tabletele sau telefoanele ieftine ce ruleaza Android, au memoria interna de 4 GB. Pare suficient la prima vedere, dar vom constata ca pentru aplicatii avem disponibil un spatiu de  1- 1,5 GB, restul fiind alocat pentru ROM, sistemul de operare si spatiul de stocare. Nu este asa de mult, mai ales ca aplicatiile Google fac actualizari destul de dese si, ca urmare, sunt din ce in ce mai mari. Deci, este foarte importanta si gestionarea memoriei de stocare.

AntivirusInternetul modern e plin de pericole si nu putini sunt cei care incearca sa profite de neatentia noastra pentru a trage anumite foloase. Stiti probabil cazurile cu cei care s-au trezit cu costuri suplimentare la factura telefonica dupa ce au instalat programe descarcate de pe net. Dar si noi poate avem nevoie sa mai descarcam aplicatii din alte surse. Poate un plugin Yahoo, un codec sau chiar ultima versiune Macromedia Flash Player, in general aplicatii pe care nu le gasim in Google Play. Cum putem fi siguri ca softul pe care l-am instalat este curat?

Avem deci urmatoarele probleme specifice tabletelor si telefoanelor Android:

 

  1. Gestionarea memoriei RAM
  2. Gestionarea memoriei de stocare
  3. Asigurarea securitatii aplicatiilor instalate (Antivirus)

 

 

Toate cele trei probleme pot fi rezolvate instaland o singura aplicatie: Clean Master!

Cautare Clean Maste

Gandita pentru utilizatorii normali, fara cunostinte avansate in operarea terminalelor ce ruleaza android, Clean master curata pur si simplu memoria RAM, memoria de stocare si verifica toate aplicatiile pe care le instalati, indiferent de sursa de provenienta.

Gestionarea memoriei se face prin notificari si de fiecare data cand tableta sau telefonul dumneavoastra ramane fara memorie, primiti o notificare si cu doua click-uri memoria va fi eliberata in masura in care este posibil.

Memoria RAM fiind cea mai solicitata in cazul tabletelor ieftine, pentru o buna gestionare a acesteia va recomand sa folositi widgetul Clean Master. Acesta se pune pe ecranul principal si printr-o singura atingere elibereaza memoria interna inchizand aplicatiile ce ruleaza in fundal.

Folosire Widget Clean Master

Configurarea este simpla si consta in stabilirea aplicatiilor pe care sa le ignore cand face curatarea memoriei. Acestea vor fi aplicatiile importanta care doriti sa ramana deschise in orice conditii (chat, muzica, etc).

Clean Maste nu este singura aplicatie de acest fel dar este una dintre cele mai bune. Vom reveni in partea a doua cu o alta aplicatie.

Rate this post

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod gAyOZ2 cu copy-paste in casuta de jos: