IPTV sau Televiziune online

 

IPTV pe androidAm ales acest subiect – IPTV – in ciuda faptului ca televizorul reprezinta pierdere de timp si de multe ori dezinformare (parerea mea). Ce inseamna tv online pentru utilizatorul de rand? Una sau mai multe aplicatii de pe market ce au pe langa reclame afisate undeva pe ecran si multe link-uri offline. Vrei PRO TV… canal offline. Si ce placut e sentimentul cand doresti sa vezi un meci de fotbal si te lovesti de acelasi cuvant „indisponibil”, rezumandu-te la LIVE TEXT. E si asta o inventie :).

Alege…

Ce sa alegi? Simplu. Poti fii unul din multii comentatori pe paginile aplicatiilor tv online, nemultumiti si asteptand ca sa se adauge posturi tv online, sau poti sa iti faci tu o pagina de net in care sa iti pastrezi adresele de stream gasite pe Google. Deci… ce alegi? Sa astepti sau sa depui putina munca (ce iti va fi rasplatita)?

IP-TV pe intelesul tau.

Nu voi da definitii sau sa intru in detalii , ci doar ce ai nevoie sa stii. O adresa stream e o adresa de tip http, rtsp, sau sopcast pe care o deschizi cu un anumit player si te delectezi.

Tabel cu playere de adrese stream.

Sisteme de OperareRTSP (rtsp://) si HTTP(http://)SOPCAST (sop://)
Ms. Windows Vlc, Mplayer, RealPlayer Sopcast
Linux Vlc, Mplayer, RealPlayer Sopcast
ANDROID MxPlayer Sopcast

Dupa tabelul de mai sus, pentru Android ai nevoie de doua playere:

Dupa ce le instalezi, ai nevoie de link-uri. Si de fapt asta este marea noastra problema.
Daca te apuci sa cauti putin pe Google,  vei vedea ca exista resurse bogate sa iti faci o lista cu adrese de posture tv online.
Copiezi link-urile intr-o pagina web (un fisier text cu extensia .htm) si gata! Pagina o deschizi cu browserul web implicit al tabletei. Adio reclame! Adio offline (sau daca apar e vina TA ca nu faci update la lista).
Fisierul htm poate avea forma urmatoare:

<html>
<body>
<h4>Denumire_post_tv<h4>
<ul>
<li><a href=”adresa rtsp sau sopcast”>Server 1</a></li>
<li><a href=”adresa rtsp sau sopcast”>Server 2</a></li>
<li><a href=”adresa rtsp sau sopcast”>Server 3</a></li>
</ul>
</body>
</html>

Iar partea colorata cu rosu se repeta la fiecare post tv.
Fi creativ! Si poti sa iti distribui lista (numai dupa ce te asiguri ca adresele integrate nu incalca drepturi de proprietate sau drepturi de autor)…

Ce sa spun mai mult… Spor!

4.5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod osw9zw cu copy-paste in casuta de jos: