Seria TV Smart Samsung J5500: Samsung 32J5500, Samsung 43J5500, Samsung 48J5500, Samsung 50J5500 si Samsung 55J5500 – specificatii, preturi, review

NEW: Try our Phone Finder on
PhoneBatteryLife.com/phones/

Trebuie sa recunoastem ca in ultimii ani achizitiile de electrocasnice si implicit si cele de televizoare se fac functie de promotiile oferite de magazine. Din acesta cauza va aduc in atentie seria de televizoare Samsung J5500, o serie Smart TV ce are reduceri substantiale pentru toate variantele de diagonala.

Televizor din seria Samsung J5500

Din seria TV Samsung J5500 fac parte cinci televizoare, diferite intre ele prin diagonala ecranului si, bineinteles, pretul de vanzare:

  • Samsung 32J5500 cu diagonala de 80 cm – optim pentru a fi privit de la 1,4 – 2,5 m
  • Samsung 43J5500 cu diagonala de 108 cm – optim pentru a fi privit de la 1,8 – 3 m
  • Samsung 48J5500  cu diagonala de 121 cm – optim pentru a fi privit de la 2,1 – 3,5 m
  • Samsung 50J5500 cu diagonala de 125 cm  – optim pentru a fi privit de la 2,2 – 3,75 m
  • Samsung 55J5500 cu diagonala de 138 cm – optim pentru a fi privit de la 2,5 – 4,2 m

Distantele de vizionare sunt usor rotunjite cu mentiunea ca distanta minima nu trebuie sa fie mai mica decat cea specificata. Distanta maxima poate fi mai mare. (Sursa)

Descriere

Aspect

Seria TV Samsung J5500 nu este una dintre seriile ieftine, motiv pentru care toti utilizatorii s-au aratat multumiti de aspectul acestuia si de calitatea materialelor folosite de producator.

Dupe cum se poate observa si in imagini, aspectul este unul clasic, cu picior de sprijin central in forma de V si cu rama din jurul ecranului foarte ingusta (inca mai sunt televizoare cu rama lata). Nu este nimic de reprosat in privinta aspectului.

Sunet

Sonorizarea seriei J5500 este facuta cu ajutorul a doua canale Down Firing + Base Reflex in sistem stereo, ceea ce asigura redarea liniara a tuturor frecventelor si o accentuare a frecventelor joase.

Pentru decodare si imbunatatirea claritatii sunt folosite tehnologiile Samsung deja consacrate, precum DTS Studio Sound, DTS Premium Sound 5.1, HD Audio, Wallmount Sound Mode, Multiroom Link, TV SoundConnect si BT Headset Support.

Imagine

Functie de model, imaginile sunt redate pe ecrane LED ce au diagonale intre 80 si 138 cm, cu aspect 16:9 si rezolutie efectiva 1920 x 1080 in standardul Full HD. Ecranul asigura un unghi mare de vizionare, atat pe orizontala cat si pe verticala, calitatea afisarii fiind imbunatatita prin utilizarea tehnologiei Micro Dimming Pro.

Procesorul de imagine folosit la seria Samsung J5500 este HyperReal Engine, iar pentru imbunatatirea afisarii si redarii imaginilor cu o dinamica ridicata sunt utilizate o serie de tehnologii.

Functii si tehnologii

Televizoarele din seria Samsung J5500 sunt echipate cu procesoare quad-core ceea ce le ofera o performanta avansata, cu actiuni multitasking fara timpi de asteptare, trecere cursiva intre moduri, iar functiile smart TV vor fi mai rapide, atat in cazul navigarii cat si in cazul aplicatiilor.

Functia Smart TV este cea mai importanta dintre functiile televizoarelor acestei serii si in specificatiile acestora veti intalni: Apps, Web Browser App, Skype Ready, TV to Mobile – Mirroring, Mobile to TV – Mirroring, DLNA, Samsung SMART View, Wireless TV On – WOL, Notification – BLE , Brief on TV, WiFi Direct.

Functia Player multimedia nu mai este o noutate pentru televizoarele moderne si acesta va permite atat redarea de continut de pe suporturi externe cat si posibilitatea de a inregistra emisiunile preferate.

Film Mode este o tehnologie dezvoltata de Samsung ce faciliteaza redarea filmelor inregistrate in standardul cinematografic, cu 24 de cadre pe secunda in format 4:3. Acestea vor fi adaptate in mod automat, astfel incat redarea sa se faca in conditii optime.

Mega Contrast, Micro Dimming Pro si Wide Color Enhancer sunt tehnologii ce imbunatatesc redarea imaginilor prin imbunatatirea contrastului, controlul luminii de fundal si prelucrarea culorilor prin seturi de nuante.

Indexul PQI (Picture Quality Index) este la acesta serie de 400. Acest index este specific televizoarelor Samsung si este cel mai bun indicator pentru calitatea imaginii.

Conectivitate

Conectori TV seria Samsung J5500Conectarea televizoarelor seriei Samsung J5500 la internet se poate face wireless, acestea avand integrat modulul Wi-Fi, sau prin cablu gratie unui conector de tip RJ 45.

Pentru conectarea dispozitivelor externe, acesta serie dispune de conectori pentru majoritatea standardelor, avand trei porturi HDMI, doi conectori USB 2.0, conector de casti (poate fi folosit si ca iesire audio stereo pe jack de 3,5 mm), intrare component si iesire optica audio digitala.

Specificatii televizoare seria Samsung J5500

Tip: LED
Smart TV: Smart TV
Gama: 2015

Audio

Sistem audio: 2CH(Down Firing + Base Reflex)
Iesire sunet (RMS): 20 W
Caracteristici superioare sunet:
DTS Studio Sound
DTS Premium Sound 5.1
HD Audio
Wallmount Sound Mode
Multiroom Link
TV SoundConnect
BT Headset Support

Video

Diagonala ecran (cm): 80-136 (functie de model)
Rezolutie: Full HD
Aspect imagine: 16: 9
Rezolutie ecran (pixeli): 1920 x 1080
Caracteristici superioare imagine:
HyperReal Engine
PQI 400
Mega Contrast
Micro Dimming Pro
Wide Color Enhancer (Plus)
Film Mode
Natural Mode Support
Dolby Digital Plus

Tuner/Receptie/Transmisie

Tuner digital: DVB-T, DVB-C

Caracteristici speciale

Player multimedia integrat: Da

Conectori

Conexiune retea
Cablu: RJ-45
Wi-Fi: Integrat
Conexiuni:
Slot CI+
HDMI
RF In

Iesire audio digitala (optica): 1
Intrare USB 2.0: 2
Intrari component: 1
Minijack casti: Da
Porturi HDMI: 3

Caracteristici generale

Greutate (Kg): 5.1 – 14,6 (Functie de model)
Accesorii incluse: Telecomanda

Caracteristici speciale

Apps
Web Browser App
Skype Ready
TV to Mobile – Mirroring
Mobile to TV – Mirroring, DLNA
Samsung SMART View
Wireless TV On – WOL
Notification – BLE
Brief on TV
WiFi Direct
Instant On
Procesor Quad-Core
Digital Clean View
Ultra Clean View
Auto Channel Search
Auto Power Off
BD Wise Plus
Caption (Subtitle)
Channel List USB-Clone
ConnectShare™ (HDD)
ConnectShare™ (USB 2.0)
Sports Mode
Soccer Mode Auto Highlight Support (Digital RF)
Embeded POP
EPG
Extended PVR
Game Mode
BT HID Built-in
USB HID Support
Teletext (TTX)
Time Shift
GUI Tizen UX
MHL
Anynet+ (HDMI-CEC)

Desi televizoarele din seria Samsung J5500 sunt foarte laudate, trebuie sa mentionam si faptul ca acestea sunt departe de a reprezenta varful de tehnologie al producatorului. Sunt doar niste televizoare de foarte buna calitate care pot fi achizitionate la promotie cu un pret mai mult decat tentat. Am facut acesta mentiune datoria faptului ca unii utilizatori au exagerat putin in a lauda aceasta serie.

4/5 - (3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rog copiaza acest cod 44Et2p cu copy-paste in casuta de jos: