Top 5 cele mai bune tablete ieftine Iulie 2013

Actualizat vineri, 20 noiembrie 2015

NOU:Vezi aici top 5 din Octombrie

Criterii

Este destul de greu sa stabilesti criteriile unui asemenea top. Cele mai ieftine tablete sunt usor de stabilit. Intri la tablete pe pagina eMag si le sortezi crescator dupa pret. Rezultatul – tablete incepand cu 255 de lei si ajungand pana la 4.400 de lei. E clar, alea la 255 sunt ieftine iar celelalte scumpe.

Dar cand vreau sa cumpar o tableta ieftina, eu vreau totodata si o tableta buna. Cand spun buna, spun performanta, stabila si cat de cat aspectuoasa. Astfel ca voi parcurge pas cu pas acea lista si voi crea un top 5, care nu va fi in ordinea pretului ci in ordinea raportului (calitate + performanta) / pret, tinand cont si de faptul ca o tableta se poate considera ieftina daca are aceeasi performanta ca una de cel putin de doua ori mai scumpa.

Locul 5 – tableta Toshiba Excite Pure AT10-A-104

Tableta Toshiba Excite Pure AT10-A-104 1280

Este ocupat de o tableta de firma: Toshiba Excite Pure AT10-A-104 . Pe drept bagata in categoria tabletelor ieftine datorita extraordinarului raport calitate-pret, desi nu este o tableta tocmai ieftina…

Citeste review Toshiba Excite Pure AT10-A-104

Locul 4 – tableta Allview Speed City

Tableta Allview Speed City

Tableta Allview Speed City. Este cea mai ieftina tableta cu procesor dual-core Cortex A9 AMLogic AML8726MX ce poate fi gasita in Romania. Performanta acesteia este mult peste performanta celor tablete din aceeasi categorie de pret.

Citeste review Allview Speed City

Locul 3 – tableta Horizon H900D 9″

Tableta Horizon H900D vedere din fata

Tableta Horizon H900D 9″. Desi nu este foarte performanta, avand la baza un procesor single-core Cortex A8, este cea mai ieftina tableta de 9 inch de pe piata.

Citeste review  Tableta Horizon H900D

Locul 2 – tableta Vonino SpeedStar S

Vonino SpeedStar S

Vonino SpeedStar S. Este una dintre cele mai performante tablete de 7 inch cu ecran IPS. Are marele avantaj ca este compatibila 100% cu versiunile ROM Pipo U1 Pro si faptul ca producatorul (Vonino) a oferit deja mai multe update-uri de ROM pentru aceasta tableta. Are o compatibilitate buna si se poate face cam orice pe ea.

Citeste review Vonino SpeedStar S

Locul 1 – tableta Vonino Orin S

Tableta Vonino Orin S

Vonino Orin S. Este cea mai performanta tableta ieftina a momentului, avand la baza acelasi procesor ca si Vonino SpeedStar S deci si acelasi nivel de performanta. spre deosebire de SpeedStar S nu are ecran IPS, nu are bluetooth iar memoria interna este de doar 8 GB. Este compatibila cu versiunile ROM Pipo S1.

Citeste review Vonino Orin S

Ce trebuie spus despre tabletele ieftine este faptul ca acestea reprezinta dinstart un compromis pe care utilizatorul il face pentru a se bucura de performanta mare la un pret mai mic. Din aceasta cauza nu toate tabletele ieftine indeplinesc pretentiile de calitate ale utilizatorilor mai pretentiosi.

Din aceasta cauza trebuie sa va documentati inaintea unei asemenea achizitii, si daca nu sunteti dispusi sa faceti astfel compromisuri sa optati pentru o tableta mai scumpa, sau pentru o tableta „de firma” dar cu performante mai mici.

Sunt cateva modele pe care nu le-am inclus in acest top, avand preturile putin mari datorita faptului ca abia au fost lansate pe piata. Unele dintre ele se vor regasi in viitorul top.

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod nFfAtp cu copy-paste in casuta de jos: